/ دسته‌بندی نشده / آشنایی با سگ شیتزو، مشخصات ظاهری، ویژگی های اخلاقی و نحوه نگهداری از آن‌ها
آنچه در این مقاله می‌خوانید

سگ شیتزو یکی از سگ های باهوش، ریز نقش و دوست داشتنی است که می‌توان آن را به عنوان یکی از گزینه‌های ایده‌آل برای نگهداری در خانه در نظر گرفت. در این مقاله شما را با اطلاعات کاملی درباره سگ شیتزو از جمله مشخصات ظاهری، خصوصیات اخلاقی، نحوه نگهداری و تربیت آن و… آشنا خواهیم کرد.

از گذشته‌های بسیار دور می‌توان زندگی مسالمت‌آمیز سگ‌ها در کنار انسان‌ها را مشاهده کرد. این حیوانات به صاحبان خود به شدت وفادار هستند و در گذشته فارغ از یک حیوان خانگی، وظایفی مانند نگهبانی داشته‌اند. نژادهای مختلفی از این حیوانات تا کنون شناخته شده و در کنار انسان‌ها زندگی می‌کنند که یکی از زیباترین آن‌ها سگ شیتزو است.

در میان نژادهای دیگر می‌توان نژاد شیتزو را یکی از زیباترین و البته کوچک جثه دانست. به طور کلی سگ‌ها رفتاری دوستانه با انسان‌‌ها دارند، اما نژاد شیتزو در این زمینه ارتباط خاصی با صاحب خود می‌گیرد.

اولین بار سگ‌های شیتزو در تبت مشاهده شدند و پس از مدتی توسط انسان‌ها به چین و باقی نقاط جهان منتقل شدند. در میان امپراطوران چینی این نژاد بسیار محبوب بوده است و تا سال‌ها از فروش آن به کشورهای دیگر خودداری می‌کرده‌اند.

این نژاد در دسته سگ‌های فانتزی و خانگی و به عنوان یکی از بهترین نژاد سگ برای آپارتمان دسته‌بندی می‌شود و کاملاً با زندگی در محیط‌های آپارتمانی سازگار است. در ادامه این مقاله با همراه باشید تا ویژگی‌های مهم و نحوه‌ی نگهداری از این سگ را مورد بررسی قرار دهیم.

مشخصات ظاهری سگ شیتزو

یکی از دلایلی که در ابتدا باعث جلب نظر انسان‌های به این نژاد شد، مشخصات ظاهری این سگ‌ها است. چشمان گرد، موهایی که به زیبایی در همه جهات بدن این نژاد رشد می‌کنند باعث ایجاد ظاهری پرشور و جذاب برای آن‌ها شده است.

وزن

عموماً این نژاد وزنی بین ۴ تا ۷ کیلو گرم خواهد داشت و بیشینه این وزن در سنین بالای سگ شیتزو بیش‌تر دیده می‌شود.

قد

قد این حیوان در حالت ایستاده به ۲۰ تا ۲۸ سانتی‌متر می‌رسد. 

طول عمر

عمر این نژاد بین ۱۰ تا ۱۶ سال بنا به نحوه‌ی زندگی و مراقبت از آن می‌تواند متغیر باشد.

سایر مشخصات ظاهری

این سگ‌ها پوزه‌هایی کوچک، چشمانی تیره (عموماً به رنگ قهوه‌ای یا مشکی) و دندان‌ها نیش بیرون زده دارند که در اثر جلو بودن فک پایینی آن‌ها اتفاق می‌افتد. از نظر رنگ‌بندی این نژاد تنوع بسیار بالایی دارد.

نسبت سر به بدن سگ شیتزو معمولاً بزرگ‌تر بوده و عموماً سرهای گردی دارند. دم این حیوان در بیشتر اوقات به روی کمرش برمی‌گردد و حیوانی با اعتماد به نفس بالا است.

خصوصیات رفتاری سگ شیتزو

نژاد سگ‌های شیتزو علاقه زیادی به عضو شدن در خانواده دارند و بسیار پر جنب و جوش و بازیگوش هستند. البته که نگهداری از آن‌ها در محیط خانه به هیچ عنوان دشوار نخواهد بود و به راحتی آموزش می‌بینند. با صاحبان خود به شدت صمیمی هستند و بسیار وفادار خواهند بود.

اگر در خانه حیوان دیگری هم نگهداری می‌کنید، نگران ورود سگ شیتزو نباشید، چرا که این نژاد با حیوانات و گونه‌های دیگر بسیار سازش‌پذیر است و برخوردی دوستانه خواهد داشت. تمایل زیادی به برقراری ارتباط چه با انسان‌ها یا حیوانات دیگر دارد و در کل سگ شیتزو را می‌توان موجودی اجتماعی دانست.

برخورد این حیوان با انسان‌های غریبه به دور از حمله و یا پرخاشگری خواهد بود و رفتاری مودبانه دارند. همان طور که اشاره کردیم سگ شیتزو اعتماد به نفس بالایی دارد و همچنین به نسبت نژادهای دیگر مغرورتر است.

این نژاد به محیط زندگی خود بسیار اهمیت می‌دهد و زندگی در محیط خنک را به محیط‌هایی که گرم‌تر هستند ترجیح می‌دهد. از صفات دیگر آن‌ها را می‌توان عدم شناگر بودن آن‌ها دانست که به هیچ عنوان رابطه خوبی با شنا در آب‌های عمیق ندارد و شاید این موضوع به جثه کوچک آن‌ها بازمی‌گردد.

این نژاد حتی در میان سگ‌های فانتزی دیگر و نژادهای مناسب برای نگهداری در خانه هم رفتار دوستانه‌تری دارد و به مراتب پرخاشگری و وحشی‌گری بسیار کمتری دارد. رفتار این سگ‌ها با کودکان در محیط خانه عموما چندان خوب نیست، اما باید توجه داشته باشید که نمی‌توان یک موضوع را به همه آن‌ها تعمیم داد و با توجه به گذشته یک سگ و آموزش‌هایی که دیده است، این برخوردها می‌توانند متفاوت باشند.

بیشترین تجربه مشترک افرادی که از سگ شیتزو نگهداری می‌کنند، این است که در حین تماشای تلویزیون به همراه آن‌ها مشغول خواهد شد یا اگر حوصله بازی با آن‌ها را داشته باشید بسیار استقبال می‌کنند.

چگونه سگ شیتزو را تربیت کنیم؟

نژاد شیتزو را می‌توان یکی از بهترین انتخاب‌ها برای آموزش دانست که بسیار سریع دستورها را یاد گرفته و اجرا خواهد کرد. به دلیل شادابی و انرژی ذاتی این نژاد، آموزش از طریق بازی‌های پرتحرک یکی از بهترین روش‌های تربیت آن‌ها خواهد بود.

به طور کلی سطح یادگیری فرامین جدید در این نژاد بسیار بالا است و آموزش آن‌ها زمان زیادی از شما نخواهد گرفت. یکی از آموزش‌های مناسب برای آن‌ها، تمرین پیاده‌روی در مسیر ناهموار است که می‌تواند از طریق موانعی در خانه یا محیط‌های بازتر، این کار را انجام دهید.

بهتر است در سنین پایین، این سگ‌ها را برای پیاده‌روی به محیط خارج از خانه ببرید تا با مشاهده حیوانات و مردم دیگر روحیه اجتماعی بودن‌شان بیدار شود. این کار از گوشه‌گیر شدن آن‌ها در سنین بالا جلوگیری می‌کند.

در نهایت لازم است اشاره کنیم که برای آموزش این نژاد بهتر است از محیط خانه استفاده کنید که خنک‌تر هستند. دلیل اصلی این پیشنهاد را می‌توان حساسیت سگ شیتزو و دیگر سگ‌های پوزه کوتاه به هوای گرم دانست.

رژیم غذایی سگ شیتزو

رژیم غذایی یکی از مهمترین فاکتورها برای نگهداری از یک حبوان در خانه است و ارتباط مستقیمی با سلامت و شادابی آن‌ها خواهد داشت. سگ شیتزو یکی از نژادهای حساس شناخته می‌شود که به برخی مواد خوراکی حساسیت دارد و باید از قرار دادن آن‌ها در رژیم غذایی این نژاد خودداری کنید.

میزان و حجم غذایی که برای این نژاد در طول روز نیاز خواهد بود، به طور دقیق مشخص نیست و با توجه به سن، وزن و میزان تحرک سگ شما، متغیر خواهد بود. سیستم گوارشی در سگ‌ها اولین قدم برای دفع مواد مضر است و باید به سلامت سیستم گوارشی سگ خود اهمیت زیادی بدهید.

با توجه به این که نژاد شیتزو بسیار پر جنب و جوش است و انرژی زیادی در طول روز مصرف می‌کند، لازم است به میزان کافی آب در اختیارش قرار دهید. همچنین از دادن مکمل‌ها و ویتامین‌هایی که توسط دامپزشک تایید و تجویز نشده‌اند، خودداری کنید. مکمل‌های بی کیفیت می‌توانند پیش از جذب در بدن حیوان رسوب کرده و باعث بیماری شوند.

رژیم غذایی این حیوان در حالت معمولی باید حاوی ۵۰ درصد انواع پروتئین باشد که می‌توانید با استفاده از گوشت مرغ یا گاو این نیاز را برطرف کنید. از طرفی موادی مانند گندم و جو برای این نژاد ارزش غذایی ندارند و در طولانی مدت تنها سبب چاق‌تر شدن آن‌ها خواهند شد.

نظافت سگ شیتزو

نگهداری و نظافت سگ شیتزو

زیبایی این نژا دعمدتاً به دلیل موهای زیبای آن‌ها است که رنگ‌بندی بسیار متنوعی هم دارد. برای حفظ این زیبایی بهتر است روزانه موهای حیوان را شانه کنید و این کار را از نزدیک پوست انجام دهید که تمام گره‌های موجود در موها به طور کامل باز شوند.

ریزش مو در این نژاد عمدتاً در سنین ۱ تا ۱۲ ماهگی آن‌ها دیده می‌شود، پس در این بازه از ریزش موی آن‌ها شاکی نشوید و کمی صبر کنید تا موهای ابریشمی و نرم آن‌ها به طور کامل رشد کنند. برای حفظ نظافت دهان این نژاد لازم است هفته‌ای حداقل ۳ بار، دندان‌هایشان مسواک زده شود.

گوش‌های سگ یکی از حساس‌ترین بخش‌های بدن آن‌ها بوده و لازم است به صورت ماهانه معاینه شوند تا از عفونت یا رشد قارچ و بیماری‌های دیگر آن‌ها جلوگیری شود. برای نظافت گوش‌ها می‌توانید از گوش پاک کن استفاده کنید، اما دقت کنید که در این پروسه به گوش سگ خود آسیب وارد نکنید.

بیماری های شایع سگ شیتزو

عموماً نژاد شیتزو بیماری‌های حاد و دشواری ندارند، با این وجود لازم است به صورت دوره‌ای برای معاینه به دامپزشک مراجعه کنید. در سنین پایین مهمترین کار، واکسینه کردن آن‌ها است که سبب مقاوم شدن در برابر بیماری‌های زیادی خواهد شد.

آلرژی یکی از بیماری‌های شایع در این نژاد است که حیوان ممکن است به یک ماده که شاید در غذایش باشد، هم آلرژی پیدا کند. در مرحله اول این ماده را کشف و از دسترس سگ خارج کنید و در ادامه با مراجعه به دامپزشک می‌توانید این مشکل را با داروهای ضد آلرژی برطرف کنید.

یکی دیگر از بیماری‌های شایع سگ شیتزو که عموماً در سنین بالا خود را نشان می‌دهد، دیسپلازی مفصل ران در آن‌ها است. این بیماری در اثر رشد غیر طبیعی مفصل متصل کنند استخوان ران به لگن اتفاق می‌افتد و در بیش‌تر موارد ریشه‌ای ارثی دارد. برای رفع این مشکل می‌توانید از آب درمانی و داروهای مخصوص استفاده کنید و اگر شرایط دشوارتر باشد، لازم است از طریق عمل جراحی این مشکل را حل کنید.

سخن آخر

سگ شیتزو نیز مانند نژادهای دیگر سگ‌ها، گونه‌های مختلفی دارد که تفاوت‌های ظاهری و رفتاری کمی با هم دارند. شیتزو تریر یا کراس از جمله معروف‌ترین گونه‌های این نژاد هستند. یکی از مواردی که لازم است در مورد این سگ‌ها بدانید، این است که معمولاً در خواب خرناس می‌کشند و در زمان بیداری هم صدای خس خس مانندی از خود در می‌آورند که البته جای نگرانی ندارد و یک ویژگی عادی در آن‌ها به حساب می‌آید.

کلیدواژه : مشخصات ظاهری سگ شیتزو

خصوصیات رفتاری سگ شیتزو

چگونه سگ شیتزو را تربیت کنیم؟

رژیم غذایی سگ شیتزو

نگهداری و نظافت سگ شیتزو

بیماری های شایع سگ شیتزو

منبع : 1

برچسب ها :

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!

کل :
میانگین :
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x