/ دسته‌بندی نشده / انشا زبان سرخ سر سبز میدهد بر باد و بازآفرینی مثل
آنچه در این مقاله می‌خوانید

انشا زبان سرخ سر سبز میدهد بر باد، مربوط به کتاب مهارت‌های نوشتاری پایه هشتم درس ششم است. زبان سرخ سر سبز می‌دهد بر باد از جمله ضرب‌المثل‌های مشهور زبان فارسی است و اشاره به کنترل به موقع زبان دارد. در مطلب حاضر انشاهای جالب زبان سرخ سر سبز می‌دهد بر باد نوشته شده است.

انشا زبان سرخ سر سبز میدهد بر باد: زبان سرخ سر سبز میدهد بر باد از ضرب‌ المثل‌های فارسی و ایرانی است که به انواع مختلف می‌توانید آن را بازنویسی کنید و انشا بنویسید. برای مثل نویسی زبان سرخ سر سبز میدهد بر باد یا گسترش این ضرب المثل، می‌توان از نوشتن انشا، داستان یا حکایت استفاده کرد. 

ما در ادامه مطلب یک انشا با موضوع زبان سرخ سر سبز را بر باد می‌دهد، نوشته‌ایم. در پایان نیز حکایتی کوتاه درباره زبان سرخ سر سبز میدهد بر باد با زبان ساده امروزی آمده است. آنها را بخوانید، ایده گرفته و خودتان انشا و داستان‌های زیبایی بنویسید.

انشا کوتاه درباره زبان سرخ سر سبز میدهد بر باد

در زمان‌های قدیم در گوشه‌ای از این دنیا شهری با آدم‌های مختلف وجود داشت که در میان آنها پسرکی بازیگوش و سر به هوا بود که با حاضر جوابی و بی‌احترامی به بزرگ‌ترها دل خیلی از آنها را رنجانده بود و بزرگان شهر از دست این پسرک زبان دراز عصبانی و خسته شده بودند.

یکی از این روزها، پادشاه برای سرکشی به شهر و مردمان خود از قصر خارج شده و وارد شهر شد. در شهر همه مردم به کاری مشغول بودند و اوضاع بر وفق مراد ایشان پیش می‌رفت. در این میان یک دفعه پسرک بازیگوش را دید که از کنار هر آدمی که رد می‌شد او را به تمسخر می‌گرفت و به او می‌خندید.

پادشاه از دور نظاره‌گر رفتار زشت این پسرک بود، تا اینکه پسرک به نزدیکی پادشاه رسید و با بی‌ادبی و تمسخر با پادشاه رفتار کرد.

پادشاه که دیگر بسیار از برخورد پسرک عصبانی شده بود به سربازان خود دستور داد تا او را دستگیر کرده و به زندان ببرند. اما دوباره پسرک فریاد زد و با صدای بلند به پادشاه و سربازان توهین و ناسزا گفت. پادشاه که چنین دید صبرش تمام شد و دستور داد تا سر از بدن این جوان بد زبان جدا کنند تا عاقبت چنین فرد بد سخن به همه مردم شهرشان داده شود و این چنین بود که زبان سرخ سر سبز را بر باد داد.

برای باز آفرینی ضرب المثل زبان سرخ سر سبز میدهد بر باد می‌توانید حکایتی با این مضمون را به زبان ساده امروزی برگردانید. در ادامه این حکایت را با هم می‌خوانیم.

بازافرینی زبان سرخ سر سبز میدهد بر باد

گویند روزی مردی پارچه‌باف بود و در این کار بسیار خبره و ماهر بود. روزی از روزها مرد تمام وقت خود را صرف بافندگی پارچه زرین بافی کرد تا اینکه بعد از تلاش و زحمت زیاد توانست آن پارچه را ببافد. پس از تمام کردن پارچه از جایش بلند شد و پارچه را کادو کرد و به راه افتاد. در راه مشتریان زیادی برای لباسی که بافته بود پیدا شد اما او می‌گفت که پیشکش سلطان است و به هیچ عنوان حاضر به فروش آن نیست.

پشت در بود که سربازان به او گیر دادند که آن چیست در دستت است و تو اجازه نداری وارد شوی و… تا اینکه وزیر که به صورت تصادفی از آن جا می‌گذشت دستور داد اجازه ورود آن فرد را بدهند. مرد پس از تشکر زیاد از وزیر و با کمک وی توانست وارد قصر شده و کادوی خویش را به سلطان پیشکش کند.

سلطان کادو را که باز کرد بسیار از پارچه زرینه بافی شده خوشش آمد و تشکر کرد. همانجا بود که درباریان یک به یک نظر دادند که سلطان آن لباس را برای چه وقتی بپوشد.

سلطان گفت: خودت بگو برای کی این لباس را بپوشم؟ مرد که بد زبان بود و نمی‌توانست جلوی خودش را بگیرد گفت: به نظر من این را بردارید هنگامی که به رحمت خدا رفتید آن را روی قبر شما بیاندازند.

سلطان عصبانی شد و گفت: تو چگونه برای من آرزوی مرگ می‌کنی؟ و دستور داد سر مرد را ببرند. پس مرد را اعدام کردند و از آن هنگام است که می‌گویند: زبان سرخ سر سبز می‌دهد بر باد.

کلیدواژه : انشا کوتاه درباره زبان سرخ سر سبز میدهد بر باد  / بازافرینی زبان سرخ سر سبز میدهد بر باد  / زبان سرخ سر سبز میدهد بر باد

منبع:

1

تخم مرغ در سرکه؛ یک آزمایش شیمیایی باحال!

آزمایش تخم مرغ در سرکه یک واکنش شیمیایی بین کلسیم کربنات جامد (پوسته تخم مرغ) و اسید استیک (سرکه)‌ است. این واکنش به تولید گاز کربن دی اکسید منجر خواهد شد.

آیا می‌خواهید یک واکنش شیمیایی واقعی را مشاهده کنید؟ ما می‌خواهیم آزمایشی را به این منظور انجام دهیم. به این ترتیب که یک تخم مرغ را در سرکه قرار می‌دهیم تا با چشمان خود شاهد و ناظر مراحل تغییر شکل و تبدیل یک تخم مرغ عادی به تخم مرغی جهنده باشیم. شما هم می‌توانید این آزمایش را همراه با ما و تنها با استفاده از تعداد اندکی از موادی که برای روز عید در گوشه و کنار خانه گذاشته اید، انجام دهید.

این آزمایش به شما اجازه می‌دهد تا چگونگی واکنش دو ماده معمول خانگی – تخم مرغ و سرکه – را مشاهده کنید. وقتی این مواد با یکدیگر تماس پیدا می‌کنند، یک واکنش شیمیایی (ایمن) اتفاق می‌افتد و ترکیبات جدیدی به وجود می‌آیند. آنچه در اینجا بیان می‌شود، آزمایشی ساده است و انجام آن توسط کودکان و مشاهده چگونگی تغییرات تخم مرغ در طول زمان، فوق العاده سرگرم کننده و مفید خواهد بود.

آزمایش را چگونه انجام دهیم؟

مرحله اولتخم مرغ را به دقت در یک شیشه دهن گشاد قرار دهید. سپس سه چهارم شیشه را با سرکه پر کنید، طوری که تخم مرغ کاملاً در سرکه غوطه‌ور شود.

مرحله دومفوراً حباب‌هایی در اطراف تخم مرغ پدید می‌آیند که می‌توانید آن‌ها را مشاهده کنید. به نظر شما این حباب‌ها از کجا می‌آیند؟ حدود ۴۸ تا ۷۲ ساعت منتظر بمانید. حتماً هنگام رفتن تخم مرغ را چک کنید، چون با مشاهده رشد و تغییرات تخم مرغ در طول زمان هیجان زده خواهید شد. مرحله سومپس از پایان زمان مقرر، تخم مرغ را با یک اسفنج بیرون آورید. سپس تخم مرغ را با دقت و به طور کامل با آب ولرم شستشو دهید.

مرحله چهارماکنون تخم مرغ شما آماده شده و دارای قابلیت جهندگی است! پس تخم مرغ خود را در ارتفاع حدود سه اینچی میز نگه دارید و به آرامی رها کنید. اگر تخم مرغ را به سختی به میز بکوبید، شکسته می‌شود. یعنی باید مراقب دیواره آن باشید!

مرحله پنجم: تخم مرغ خود را با یک تخم مرغ عادی مقایسه کنید. به نظر شما چه اتفاقی برای تخم مرغ شما افتاده است؟ چه تغییرات دیگری را می‌توانید مشاهده کنید؟

اما در این آزمایش چه اتفاقی رخ می‌دهد؟

اگر هنگامی که تخم مرغ را در سرکه غوطه ور ساختید، با دقت به آن نگاه کنید، می‌توانید شکلگیری حباب‌هایی را بر روی پوسته آن مشاهده کنید. آن حباب‌ها، دقیقاً مانند حباب‌های موجود در شیشه نوشابه، سرشار از دی اکسید کربن هستند. در اینجا شما نظاره گر واکنشی در بین ترکیب موجود در تخم مرغ (کربنات کلسیم) و اسید استیک موجود در سرکه هستید. این واکنش موجب ایجاد دی اکسید کربن (و گاز‌های دیگری) شده و تخم مرغ، در طول مراحل آن، شکسته می‌شود. اما دیواره زیر پوسته واکنشی از خود نشان می‌دهد، پس بدون تغییر باقی می‌ماند. وقتی که پوسته به طور کامل از بین رفت، فقط دیواره انعطاف پذیر باقی می‌ماند، که یک تخم مرغ پلاستیکی جهنده را به شما تقدیم می‌کند.

پوسته تخم مرغ (معمولاً تخم مرغ عادی) در اصل از کربنات کلسیم ساخته شده است. پس اگر پوسته تخم مرغ را در سرکه (که حدود ۴ درصد اسید آسیتیک دارد) غوطه‌ور سازید، در واقع واکنشی شیمیایی را که موجب حل شدن کربنات کلسیم پوسته می‌شود، آغاز کرده اید. اسید آسیتیک و کربنات کلسیم در تخم مرغ واکنش نشان می‌دهند و گاز دی اکسید کربن را آزاد می‌کنند. پس شاهد حضور حباب‌ها بر روی پوسته خواهید بود.

(CaCO۳(s)+۲HC۲H۳O۲(aq)>Ca(C۲H۳O۲)۲(aq)+H۲O(l)+CO۲(g

البته با انجام آزمایش تخم مرغ در سرکه قسمت‌های داخلی تخم مرغ سالم می‌مانند، چون دو دیواره نازک داخل پوسته از شکستن قسمت‌های داخلی جلوگیری می‌کنند.

ازمایش تخم مرغ

منبع:

1

برچسب ها :

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!

کل :
میانگین :
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x