/ دسته‌بندی نشده / تحقیق درباره سردار شهید حسن طهرانی مقدم و یاران دانشمندش
آنچه در این مقاله می‌خوانید

در این مطلب یک تحقیق درباره سردار شهید حسن طهرانی مقدم و یاران دانشمندش برای شما آماده کرده‌ایم. سردار شهید حسن طهرانی مقدم و یاران دانشمندش از پایه گذاران صنعت ساخت موشک در ایران بودند که توانستند با تبدیل علم به فناوری برای امنیت و استقلال کشور افتخار آفرین باشند.

سردار شهید حسن طهرانی مقدم یکی از فرمانده‌هان گمنام سپاه پاسداران بودند که در تاریخ ۲۱ آبان سال ۱۳۹۰ در اثر انفجار زاغه مهمات در غرب تهران به درجه رفیع شهادت نائل آمدند. در این مطلب تحقیق درباره سردار شهید حسن طهرانی مقدم و یاران دانشمندش را برای شما آماده کرده‌ایم.

تحقیق درباره سردار شهید حسن طهرانی مقدم

سردار شهید حسن طهرانی مقدم و یاران دانشمندش از پایه گذاران صنعت ساخت موشک در ایران بودند که توانستند با تبدیل علم به فناوری برای امنیت و استقلال کشور افتخار آفرین باشند. زمانی که ایشان به شهادت رسیدند، نامشان برای اکثر مردم ناآشنا بود. اما درجه نظامی و مسئولیت‌هایی که ایشان در دوران کاری خود عهده دار بودند، نشان از از سال‌ها تجربه در سپاه پاسداران را می‌داد.

ایشان همیشه اصرار داشتند که در گمنامی و ناآشنایی به کشور و صنعت موشکی ایران خدمت کنند؛ از این رو زمانی که پس از شهادت ایشان رسانه‌ها شروع به معرفی سوابق درخشان ایشان کردند، تازه مردم فهمیدند که چه شخصیت بزرگی در این حادثه درناک به شهادت رسیده است.

در سال ۱۳۴۸ در مسجد زینب کبرای سرچشمه، زیر نظر آیت‌الله سیدعلی لواسانی امام جماعت و مدیر مسجد،‌ تعلیمات دینی را فرا گرفت و به همراه برادرانش در گروه سرود مسجد شروع به فعالیت کرد. این گروه سرود، هسته‌ اصلی گروه سرودی بود که در روز ۱۲ بهمن ۱۳۵۷ در فرودگاه مهرآباد و در مراسم استقبال از امام (ره) به اجرای برنامه پرداخت.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایشان به عنوان یک جوان شایسته در سن ۲۱ سالگی در اطلاعات منطقه ۳ سپاه مشغول به خدمت شد.

در دوران جنگ بود که ایشان بعد از عملیات ثامن‌ الائمه (ع)، متوجه ضعف آتش پشتیبانی خودی مستقر در خطوط مقدم جنگ شد. بنابراین در پاییز ۱۳۶۰ طرح ساماندهی آتش پشتیبانی (خمپاره‌اندازها) را به‌صورت سنجیده و مدون به سردار حسن باقری ارائه داد.

با این نشان شایستگی، مأموریت راه‌اندازی و سازماندهی “فرماندهی موشکی زمین به زمین سپاه” در آبان ماه سال ۱۳۶۲ به ایشان داده شد.  به این ترتیب ۲۱ اسفندماه ۱۳۶۳ بود که اولین موشک ایران به کرکوک شلیک شد.

 خلاصه‌ای از زندگینامه سردار شهید حسن طهرانی مقدم

سردار شهید حسن طهرانی مقدم در تاریخ ششم آبان سال ۱۳۳۸ در محله سرچشمه دیده به جهان گشود. ایشان به علت شغل پدرش (محمود تهرانی مقدم)، که به پیشه خیاطی مشغول بود، به محله شکوفه و سپس به محله بهارستان نقل مکان کرد و مقاطع ابتدایی و دبیرستان را در همین مناطق گذراند.

اعلام رسمی قصد ترور شهید تهرانی ‌مقدم توسط منافقین

محمد تهرانی‌ مقدم (برادر شهید طهرانی مقدم) درباره تهدید شهید حاج حسن تهرانی ‌مقدم از سوی منافقین می‌گوید: «بردارم چند بار از جانب گروهک تروریستی منافقین به دلیل آن‌که موشکی به مقر منافقین در داخل خاک عراق زد، تهدید شد. همان شب رادیو منافقین اعلام کرد این مقدم را ما می‌زنیم. زمانی که ترور شهید صیاد شیرازی را طراحی کردند، همزمان طرح ترور حاج حسن آقای مقدم را نیز در دستور کار داشتند و می‌خواستند هر دوی آنها را ترور کنند که یک گروه از آنها دستگیر شدند».

انتصاب به فرماندهی موشکی نیروی هوایی سپاه

سردار طهرانی مقدم در سال ۱۳۶۴ و پس از دستور امام (ره) در خصوص لزوم تشکیل نیروهای سه‌گانه سپاه پاسداران به به سِمت فرماندهی موشکی نیروی هوایی سپاه منصوب شد.

جالب است بدانید که عمده کارهای تحقیقاتی ساخت موشک «شهاب ۳» را شهید مقدم انجام داده بود.

یاران سردار شهید حسن طهرانی مقدم

پس از به شهادت رسیدن سردار طهرانی مقدم در پادگان شهید مدرس ابتدا آمار شهدا ۱۷ نفر اعلام شد. اما پس از بالا رفتن آماد مفقودین و عملیات تجسس در بخش‌های تخریب‌شده پادگان شهید مدرس مشخص شد که ۳۹ نفر در این حادثه تلخ به شهادت رسیدند. هر یک از این ۳۹ عزیز سابقه درخشانی در پا گرفتن توان موشکی ایران داشتند. چندی بعد این شهدا به «شهدای اقتدار» معروف شدند.

شهیدان سید رضا میرحسینی، سعید نبی‌پور خمامی، ستار ناصری، مهدی نواب، بایرام‌علی صفری، مهدی دشتبان‌زاده، علی‌اصغر منصوریان، اسماعیل محمدی، علی کنگرانی، محمود شجاعی، امید طلائیان، محمد سلگی، مرتضی محمدرضاپور، وحید رنجبر، رسول بهرودی، محمد غلامی، سیدمحمدحسین فردویی، بهلول محمودی، محمود داسدار، حسین امین شرعی، سید محمد حسینی، محمدرضا میری، شهید مهرداد مصطفوی، شهید رضا نادی شورابی، شهید مهدی گلستانی، شهید مسیح‌الله قهرمانی، شهید بهزاد ملانوروزی، محمدحسین زلفی، وحید عزیزی، وحید شیرمحمدلو، میثم جهانگیری، مهدی حاتمی‌نسب، سیدرضا محمدزاده، جواد سلیمی و یوسف قارلوقی از جمله یاران شهید سردار حسن طهرانی مقدم بودند.

نزدیک ترین یاران سردار شهید طهرانی مقدم

در میان شهیدان این حادثه تلخ می‌توان شهید مهدی نواب، مشاور و مسئول آزمایشگاه پژوهشکده و تست سوخت، مسئول سمعی بصری جهاد خودکفایی سپاه، شهید محمد سلگی، فرمانده ترابری و ماشین‌های سنگین سازمان جهاد خودکفایی سپاه و شهید مهدی دشتبان‌زاده، فرمانده پادگان شهید مدرس را از شاخص‌ترین یاران طهرانی مقدم به حساب آورد.

یاد و خاطره سردار شهید حسن طهرانی مقدم و یاران دانشمندش که از پایه گذاران صنعت ساخت موشک در ایران بودند را گرامی می‌داریم.

برگرفته از: تسنیم

سردار شهید حسن طهرانی

https://setare.com

بررسی چند اختراع و نوآوری و هدف از این اختراع ها

اختراعات و نوآوری های انسان با هدف آسایش و راحتی بشریت صورت گرفته است. البته در برخی موارد (گیوتین، دینامیت و …) این اختراعات جهت کشتار به کار گرفته شد.

اختراع نوآوری یکی از پدیده‌هایی است که در طول قرن‌ها چرخ پیشرفت بشر را چرخانده است. اگر این خلاقیت‌ها نبودند انسان‌ها هیچگاه به جایگاه امروزی نمیرسیدند. جهان نابغه‌های زیادی به خود که توانسته‌اند با اختراعاتشان کمک بزرگی به آسایش و راحتی مردم نماینند. ادیسون، تسلا، گراهام بل و … از بزرگترین مخترعین تاریخ هستند که نوآوری‌هایشان را با پوست و گوشتمان حس می‌کنیم.

بررسی چند اختراع و نوآوری و هدف از این اختراع ها

اختراعات آورده شده در جدول زیر بخشی از نوآوری‌های بشریت است که با هدف راحتی و آسایش مردم خلق شده‌اند.

نام اختراعهدف از اختراع و نوآوری
چراغ قوهنور قابل جابجایی
یخچالنگهداری مواد غذایی
پله برقیحرکت آسان در پله
کیسه هوانجات سرنشین خودرو
دستگاه کپیکپی برداری از کاغذ
چرخ خیاطیسرعت، دقت و تنوع دوخت
کولر گازیتولید سرما در مناطق مرطوب
چرخ گوشتخردکردن سریع گوشت
فندکایجاد جرقه  یا شعله کم خطر
آسانسورجابجایی افراد در ساختمان
خودروجابجا کردن بار و مسافر
لپ تاپکارکردن با رایانه در همه جا
خودکارنوشتن روان و راحت با جوهر
ماشین حسابانجام سریع عملیات ریاضی
تراکتورآسان کردن مراحل کشاورزی

 از مهم‌ترین اختراعات بشر می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

اختراع قطب نما

قطب ‌نما وسیله‌ای برای تعیین جهت (جهت‌یابی) است. این وسیله با استفاده از میدان مغناطیسی زمین جهت قطب شمال را نشان می‌دهد که در حقیقت شمال مغناطیسی زمین است؛ که با شمال حقیقی مقداری فاصله دارد. زاویه بین شمال حقیقی و شمال مغناطیسی، میل مغناطیسی نامیده می‌شود. امروزه برای تعیین شمال حقیقی از قطب‌نماهای پیشرفته‌تری مانند قطب‌نمای ژیروسکوپی استفاده می‌شود. برخی گمان می‌کنند که چینیان نخستین بار ۱۰۵۰ سال پیش از میلاد قطب‌نما را ساختند. اختراع قطب نما کمک بسیاری در جهت یابی به بشر کرد. و اختراع الکترومغناطیسی در سال ۱۸۲۵ منجر به توسعه قطب نما مدرن گردید.

 

اختراع بتن

بتن یکی از مواد منحصر به فرد ساخت انسان است. بتن یک ماده مرکب است که از ترکیب کامپوزیتی سفت با سیمان مایع همراه است که در طول زمان سخت و محکم می‌شود. بیشتر بتن‌هایی که استفاده می‌شود آهک، بتن آسفالت و بتن‌های پلیمری هستند. پیش از این، سنگ آهک به عنوان یک سیمان خام مورد استفاده قرار گرفت اما با بهبود و پیشرفت مواد و ترکیبات، بتن مدرن اختراع شد.

سیمان یکی از اجزای اصلی بتن است. سیمان در سال ۱۳۰۰ قبل از میلاد ساخته شد. بتن از پرکاربردترین مصالح ساختمانی است. ویژگی اصلی بتن ارزان بودن و در دسترس بودن مواد اولیه آن است. همچنین می‌توان خاطرنشان کرد که تولید انواع بتن با استفاده از حرارت، بخار، اتوکلاو، تخلیه هوا، فشار هیدرولیکی ویبره و قالب انجام می‌گیرد. بتن به‌طورکلی محصولی است که از مخلوط آب با سیمان آبی و سنگ‌دانه‌های مختلف در اثر واکنش آب با سیمان در شرایط محیطی خاصی حاصل می‌شود و دارای ویژگی‌های خاص است. وزن بتن بیشتر به نوع دانه‌های آن و تراکم قطعه بستگی دارد، هرچه دانه‌های سنگی سبک‌تر باشند قطعه سبک‌تر و تاب مکانیکی کمتری را از خود بروز می‌دهد. برعکس بتنی که دارای دانه‌های سنگی سنگین‌تر و متراکم‌تری باشد، قطعه‌ای وزین‌تر با تحمل بیشتر ارائه می‌دهد.

اختراع اینترنت

اینترنت یک زیرساخت شبکه است در حالی که شبکه جهانی وب راهی برای دسترسی به اطلاعات در رسانه‌های اینترنتی است. پدر وبسایت جهانی یک دانشمند کامپیوتر بریتانیایی به نام” تیم برنرز لی”(Tim Berners-Lee) است. وی در حالی که به عنوان یک مهندس نرم افزار در “سازمان اروپایی پژوهش‌های هسته‌ای” در ژنو سوئیس کار می‌کرد، متوجه شد که مشکل در به اشتراک‌گذاری اطلاعات وجود دارد.

تیم برنرز لی در ۲۵ دسامبر ۱۹۹۰ به کمک “رابرت کی‌لیو” و یک دانشجوی جوان در سرن، اولین ارتباط موفقیت‌آمیز بین یک میزبان و کاربر پروتکل انتقال ابرمتن را از طریق اینترنت برقرار کرد. مشخصاتی که او از URI ،HTTP و HTML استخراج کرده بود به عنوان فناوری وب منتشر شد. به اعتقاد تیم برنرز لی، اینترنت منعکس‌کننده بشریت است با تمام زشتی‌ها و زیبایی‌هایش و اهمیت آن آنقدر زیاد است که باید یکی از موارد حقوق بشر به حساب آید.

اختراع پرتو ایکس

در ابتدا باید گفت که پرتو ایکس پدیده‌ای طبیعی است و شخصی آن را اختراع نکرده است اما نکته اصلی این است که آنها به طور تصادفی کشف شده‌اند. پرتو ایکس بدون شک یکی از پیشرفت‌های علم پزشکی است.

در هشتم نوامبر ۱۸۹۵ میلادی “ویلهلم کنراد رونتگن”(Wilhelm Conrad Röntgen) استاد فیزیک دانشگاه ورسبورک آلمان سرگرم انجام تجربیات روی اشعه کاتدیک با لوله کروکس-هیتورف (crookes hittorf tube) بود. هنگامیکه وی قصد داشت دریابد که آیا اشعه کاتد می‌تواند از شیشه عبور کند یا خیر متوجه فلورسنس درخشانی شد. بلافاصله وی به شناخت اشعه نوینی به مراتب نافذتر از اشعه کاتدیک رهنمون گردید. سپس رونتگن مشتاقانه طی چند هفته با پیگیری مداوم این ایده و با طرح تجربیاتی دقیق، به بررسی صفات این اشعه که آن را اشعه ایکس نامید، پرداخت.

اختراع کارت اعتباری

اوایل قرن بیستم، افراد پس از خرید هر شی می‌بایست هزینه آن را نقدی پرداخت می‌کردند. ایده کارت‌های اعتباری در سال ۱۹۵۰ توسط “رالف شیندر”(Ralph Schneide) و “فرانک مک نامارا”(Frank McNamara) مالکان شرکت “داینرز”(Diners )ارائه شد. شرکت داینرز با قراردادی بین خود و چند رستوران اقدام به ایجاد سرویس پرداخت نمود، طوری‌ که با ارائه کارت داینرز مشتریان می‌توانستند از سرویس رستوران استفاده نموده و در پایان ماه به شرکت نامبرده بدهی خود را پرداخت نمایند.

هزاران اختراع ریز و درشت در تاریخ وجود دارند که توانسته‌اند بشریت را به آسایش و گاه به نابودی بکشانند. شما از دیگر اختراعات چه اطلاعاتی دارید؟ لطفا نظرات و پیشنهادات خود را در انتهای همین مطلب برای ما ارسال نمایید.

چند اختراع و نوآوری

منبع:

1

برچسب ها :

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!

کل :
میانگین :
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x