/ دسته‌بندی نشده / خواص روغن بنفشه پایه کنجد و طرز تهیه
آنچه در این مقاله می‌خوانید

روغن بنفشه پایه کنجد یکی از داروهای پر مصرف در طب اسلامی است که برای درمان بسیاری از بیماری‌های مربوط به سر و بینی از سینوزیت گرفته تا ضربه مغزی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

روغن بنفشه یکی از روغن‌های گیاهی و درمانی است که فواید زیادی برای بدن دارد و در درمان بسیاری از بیماری‌ها می‌تواند موثر باشد. این روغن در پایه‌های مختلفی مانند روغن کنجد و زیتون ساخته می‌شود که خواص معجزه آسایی دارد. اگر روغن بنفشه با پایه کنجد تهیه شود هر لطمه‌ای که به سر وارد شود را در لحظه درمان می‌کند و اگر با پایه زیتون ساخته شود در درمان ریزش و سفیدی مو بسیار مفید است. اگر می‌خواهید با خواص معجزه آسای روغن بنفشه پایه کنجد آشنا شوید، خواندن این مطلب را از دست ندهید.

روغن بنفشه پایه کنجد چیست؟

روغن بنفشه پایه کنجد در واقع همان روغن گل بنفشه است که با روغن کنجد ترکیب شده است. این روغن برای درمان سردرد، میگرن، سینوزیت و ضربه مغزی بسیار مفید و موثر است و در طب سنتی و اسلامی توصیه زیادی در مورد استفاده از آن شده است. 

 روش تهیه روغن بنفشه با پایه کنجد

با توجه به اینکه تشخیص روغن بنفشه پایه کنجد اصل از نمونه‌های تقلبی موجود در بازار کار آسانی نیست می‌توانید برای اطمینان از اصل بودن روغن بنفشه پایه کنجدی که استفاده می‌کنید خودتان آن را بسازید. اگرچه این کار زمان زیادی طول می‌کشد اما کار چندان دشواری نیست. برای این منظور باید گل‌های بنفشه را در ظرفی شیشه‌ای ریخته و روی آن روغن کنجد بریزید تا جایی که تمام گل‌ها داخل روغن باشند. این ظرف را یک ماه در پشت پنجره‌ای که نور آفتاب ملایم به آن بتابد کنار گذاشته و به آن دست نزنید. پس از یک ماه روغن ظرف را صاف کرده و گل‌ها را خارج کنید و گل‌های بنفشه دیگری را به ظرف افزوده و مجددا در همان جا به مدت یک ماه دیگر قرار دهید؛ در این میان هر چند روز یکبار ظرف را تکان دهید. این فرایند باید ده بار، یعنی ده ماه تکرار شود.

تذکر: گل بنفشه‌ای که برای این منظور استفاده می‌شود باید نیمه خشک باشد و ساقه آن را کاملا جدا کنید. اگر گل تازه باشد روغن شما کپک می‌زند و اگر خیلی خشک باشد روغن کنجد دیر جذب آن می‌شود. در خصوص نور نیز اگر حرارت یا نور مستقیم آفتاب به ظرف و روغن شما بخورد خراب می‌شود. 

خواص روغن بنفشه پایه کنجد

  • درمان سینوزیت
  • رفع گرفتگی بینی و آبریزش بینی
  • درمان سر درد
  • درمان میگرن
  • درمان پارکینسون
  • درمان لرزش دست و پا
  • رفع خشکی لب و بینی
  • گرم کردن مغز و ترمیم ضایعات مغزی
  • درمان سکته مغزی و کما
  • درمان تشنج
  • درمان فلجی ناشی از اختلالات مغزی
  • درمان ام اس
  • خواب آور
  • ضد التهاب و درمان کننده رماتیسم
  • رفع التهاب کلیه و مثانه
  • ضد تومور
  • قابل استفاده برای درمان سرطان ریه و پستان
  • کاهش فشارهای عصبی
  • تقویت سیستم ایمنی بدن
  • کاهش فشار خون
  • درمان بواسیر
  • کمک به درمان آکنه و اگزما

طریقه مصرف روغن بنفشه پایه کنجد

برای استفاده از روغن بنفشه یک بالش مناسب را زیر گردن خود قرار داده و دراز بکشید. در این حالت دو قطره روغن بنفشه پایه کنجد را در داخل هر یک از سوراخ‌های بینی ریخته و چند دقیقه در این حالت بمانید. این روغن سینوس‌ها و مجاری تنفسی را شستشو می‌دهد.

اگر برای شفاف شدن پوست صورت یا رفع سرماخوردگی و زکام مایل به مصرف این روغن هستید، هم می‌توانید آن را در بینی ریخته یا اینکه بین دو ابرو بمالید. برای رفع ترک پا نیز دو قطره از آن را به داخل ناف بریزید.

سخن آخر

دقت داشته باشید که اگر از درمان‌های پزشکی برای درمان مشکل میگرن و سردرد و … استفاده می‌کنید بهتر است به طور همزمان از روغن بنفشه پایه کنجد استفاده نکنید، زیرا طب سنتی و درمان‌های پزشکی اثر معکوس روی هم دارند و ممکن است در صورت مصرف همزمان روی بدن شما تاثیر منفی بگذارند. همچنین بهتر است پیش از استفاده از روش‌های طب سنتی و داروهای گیاهی برای درمان بیماری‌ها با یک متخصص طب سنتی مشورت کنید و از استفاده خودسرانه یا جایگزین کردن ناگهانی درمان‌های پزشکی با روش‌های طب سنتی بپرهیزید.

شما می‌توانید نظرات و تجربیات خود در مورد استفاده از روغن بنفشه و تاثیر آن در درمان بیماری‌ها را از طریق بخش “ارسال نظر” در پایین همین صفحه برای ما ارسال کنید تا ما آن را با سایر کاربران ستاره به اشتراک بگذاریم.

خواص روغن بنفشه

سایت ستاره

خواص پوست هندوانه در طب سنتی

پوست هندوانه دارای مواد مغذی و ویتامین‌های مختلف است. از مهمترین خواص پوست هندوانه در طب سنتی می‌توان به کاهش فشار خون بالا، تصفیه خون، رفع خستگی عضلانی، افزایش میل جنسی و درمان سنگ کلیه اشاره کرد.

هندوانه از آن میو‌هایی است که بهتر است پوست و تخم آن را نیز مصرف کنید و اگر طعم پوست آن برایتان غیرقابل تحمل است، می‌توانید بخش قرمز رنگ را به همراه پوست داخل مخلوط‌کن ریخته و آب آن را یکجا مصرف کنید و تاثیر خواص شگفت‌انگیز آن را در شادابی پوست و تصفیه خون ببینید. درصد بالایی از مواد مغذی موجود در میوه هندوانه در پوست آن جای گرفته‌اند. پوست سفید هندوانه منبع غنی از ترکیبات مختلفی مانند سیترولین، ویتامین ث، بتا کاروتن، ویتامین آ، تیامین، لیکوپن، کلسیم، روی و آهن است. در این مقاله به معرفی خواص پوست هندوانه در طب سنتی و بهترین طریقه مصرف آن برای درمان بیماری‌ها پرداخته‌ایم.

فواید درمانی و خواص پوست هندوانه

۱. درمان یبوست

پوست اغلب میوه‌ها از جمله پوست هندوانه منبع غنی از فیبر گیاهی است و از این رو مصرف آن برای درمان یبوست مفید است و در پیشگیری از سرطان روده بزگ موثر است. مصرف پوست هندوانه علاوه بر اینکه به تعادلِ حرارت معده کمک می‌کند در جابجایی غذا از معده به روده نیز نقش دارد و در طب سنتی به اشخاصی که ماندگاری غذا در معده آن‌ها بیشتر است مصرف این میوه توصیه می‌شود.

۲. تقویت قلب و تصفیه خون

بخش سفیدی که در زیر پوست هندوانه قرار دارد، دارای ماده‌ای به نام سیترولین است. این ماده از جمله مواد با خاصیت آنتی اکسیدان زیاد است که برای تقویت قلب مفید است. همچنین این ماده در گشاد کردن رگ‌های خون و بهبود جریان خون در بدن مفید است.

۳. کاهش فشار خون

همانطور که در بخش خواص پوست هندوانه برای تقویت قلب گفته شد، خوردن پوست هندوانه باعث گشاد شدن رگ‌های خونی شده و در کاهش فشار خون موثر است. همچنین از آنجایی که دارای پتاسیم زیاد است برای بیمارن مبتلا به فشار خون بالا مفید بوده و به تنظیم فشار خون کمک می‌کند.

۴. درمان سنگ کلیه

یکی از شناخته شده‌ترین خواص پوست هندوانه در طب سنتی کمک به درمان و دفع سنگ کلیه است. به این منظور بایستی یک هندوانه کامل را با پوست خرد کرده و آن را بدون اضافه کردن آب بپزید و زمانی که کاملا له شد مصرف کنید.

۵. تقویت سیستم ایمنی بدن

آنتی اکسیدان‌ها و ویتامین‌های موجود در پوست هندوانه از جمله ویتامین ث و ویتامین‌های گروه ب از جمله ویتامین ب۶، باعث تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از بیماری‌های مزمن می‌شود.

۶. کاهش وزن

هندوانه میوه‌ای با کالری پایین است و مصرف میوه و پوست آن برای کاهش وزن و لاغری بسیار مفید است. همچنین پوست هندوانه با یجاد احساس سیری در فرد و افزایش متابولیسم بدن و سوخت و ساز چربی‌های اضافه تاثیر این میوه بر لاغری را چند برابر می‌کند.

۷. افزایش میل جنسی

همانطور که پیشتر گفته شد، پوست هندوانه اثرات مثبتی بر رگ‌های خونی دارد و باعث بهبود جریان خون می‌شود، بنابراین می‌تواند برای بهبود عملکرد جنسی نیز مفید باشد.

۸. تسکین درد‌های عضلانی و رفع خستگی

سیترولین موجود در پوست هندوانه خاصیت مسکن دارد و مصرف آن در کاهش درد‌های عضلانی ناشی از ورزش و فعالیت بدنی مفید است و به رفع خستگی کمک می‌کند.

ارزش غذایی پوست هندوانه

پوست هندوانه علاوه بر اینکه تمام مواد مغذی موجود در گوشت هندوانه را داراست، همچنین میزان برخی از آنتی‌اکسیدان‌ها، مواد معدنی، ویتامین‌ها و ترکیبات فعالِ در پوست این میوه بیشتر است. هندوانه کالری کمی دارد و سرشار از ویتامین ث، ویتامین آ، ویتامین ب۶، پتاسیم، روی و موارد دیگر است. پوست هندوانه همچنین مقادیر زیادی از کلروفیل، سیترولین، لیکوپن، اسید‌های آمینه، فلانوئید‌ها و ترکیبات فنولی را در خود جای داده است.

طریقه مصرف پوست هندوانه

  • اگرچه خوردن مستقیم پوست هندوانه برای بسیاری از افراد لذتبخش نیست، اما شما می‌توانید با درست کردن ترشی یا شور آن را مزه دار کرده و مصرف کنید.
  • همچنین می‌توانید یک هندوانه کامل را خرد کرده و در مخلوط کن بریزید و با اضافه کردن عسل، آبلیمو و … آن را به یک اسموتی هندوانه خوشمزه تبدیل کنید.
  • در برخی مصارف درمانی و استفاده از خواص پوست هندوانه برای درمان یک بیماری خاص مانند سنگ کلیه نیز باید هندوانه را با پوست و در قابلمه‌ای بدون آب کاملا بپزید. پس از اینکه به طور کامل له شد به آن یک تکه چوب دارچین اضافه کرده و میل کنید. نوشیدن این معجون به دفع سنگ‌های ریز کلیه کمک شایانی خواهد کرد.

ملاحظات

  • مصرف بیش از اندازه هندوانه و پوست آن می‌تواند به کاهش خفیف و کوتاه مدت سطح فشار خون بدن منجر شود. بنابراین افراد دارای فشار خون پایین لازم است در مصرف هندوانه به هر شکل احتیاط کنند.
  • زیاده‌روی در مصرف پوست هندوانه می‌تواند برخی مشکلات گوارشی و اسهال را همراه داشته باشد.
  • مصرف پوست هندوانه هم‌چنین می‌تواند در برخی آدم‌ها باعث بروز واکنش‌های حساسیتی شود.

آیا با خوردن پوست هندوانه موافقید؟ نظرات خود را در انتهای این صفحه در قسمت ارسال نظربا ما و سایر مخاطبان ستاره به اشتراک بگذارید.

خواص پوست هندوانه

منبع:

1

برچسب ها :

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!

کل :
میانگین :
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x