/ دسته‌بندی نشده / خواص سیب زرد، میوه‌ای گرم و شیرین
آنچه در این مقاله می‌خوانید

از جمله خواص سیب زرد بهداشت دهان و دندان، کاهش وزن، بهبود عملکرد حافظه ، رفع آسم و تقویت قلب است. طبع سیب زرد گرم است و برای رفع سردی بدن مفید است.

اگرچه همیشه افسانه ها در توصیف سیب سرخ و معجزه‌های آن است؛ اما سیب زرد نیز غیر از عطر و طعم منحصر به‌فردش، خواص بسیاری دارد. از خواص سیب زرد در طب سنتی بهره می‌برده‌اند و امروزه  این خواص بصورت علمی اثبات شده‌اند. تعدادی از خواص سیب زرد را با هم مرور می‌کنیم. 

خواص سیب زرد

۱. پیشگیری از آلزایمر

«استیل کولین» یکی از مواد شیمیایی است که پیام‌ها را در بین سلول‌های عصبی رد و بدل می‌کند. این ماده به میزان زیادی در سیب تولید می‌شود. به این سبب سیب زرد عملکرد حافظه را به ویژه با افزایش سن بالا می‌برد و بیماری آلزایمر را از شما دور می‌کند. در واقع سلول‌های مغز شما با مصرف سیب زرد تقویت می‌شوند.

۲. پاکسازی و تقویت دندان و لثه

اسیدهای موجود در سیب زرد، می‌تواند باکتری‌های دهان و دندان‌ را هنگام جویدن از بین برده و به طور کامل محیط دهان، لثه و دندان‌ها را تمیز کند. در واقع این اسیدها اثر ضدالتهاب و باکتری‌کش بر دندان‌ و لثه دارند. حتما شنیده اید که می‌توانید خوردن یک سیب را جایگزین مسواک زدن کنید. سیب زرد ذرات باقی مانده در لابلای دندان‌ها و لثه‌ها را پاک می‌کند. ویتامین C  موجود در سیب زرد برای کسانی که از بیماری‌های لثه رنج می‌برند کاهش حساسیت لثه‌ها را به دنبال خواهد داشت. سیب زرد همچنین می‌تواند ساختار دندان‌ها را تقویت کند وباعث تحکیم مینای دندان و پیشگیری از جرم گرفتن دندان‌ها شود. اسید‌های موجود در سیب زرد همچنین التهاب‌های دهان و لثه را برطرف می‌کند و این خاصیت ضد التهابی باعث می‌شود که آب سیب زرد را بتوانید همچون دهان‌شویه استفاده کنید و البته بوی خوشی را هم در دهان ایجاد می‌کند. 

۳. کاهش وزن

یکی دیگر از خواص سیب زرد، کمک به کاهش وزن است. در واقع با توجه به اینکه حدود ۸۰ درصد از وزن سیب زرد را آب تشکیل داده است خوردن آن به جای مواد غذایی دیگر، باعث کاهش وزن می‌شود. همچنین سیب زرد فیبر فراوانی دارد و یکی از میوه‌های کم کالری محسوب می‌شود. این عوامل دست به دست هم داده و لاغر شدن را به همراه دارد. گفته محققان مبنی بر وجود فیبری به نام پکتین در سیب است که نقش مهمی در کاهش وزن دارد. پکتین موجود در این میوه احساس سیری و پر شدن معده به شما می‌دهد بدون اینکه کالری زیادی به بدن شما وارد شود. از دیگر کار‌هایی که پکتین انجام می‌دهد، کاهش جذب چربی‌ها و قند‌ها در هنگام گوارش غذا است که در نتیجه آن؛ از انباشته شدن چربی‌ها در بدن جلوگیری می‌شود.

۴. درمان آسم

آب سیب زرد باعث باز شدن راه نفس می‌شود و مشکلات مربوط به آسم را رفع می‌کند. زنان باردار نیز می‌توانند با مصرف آب سیب زرد در طول زمان بارداری از ابتلای جنین به آسم پیشگیری کنند.

۵. تقویت قلب و عروق

سیب زرد با داشتن پتاسیم فراوان و سدیم کم، با فشار خون بالا مقابله می‌کند. در سیب زرد آنتی اکسیدان‌هایی از جمله پلی فنول و کویرستین وجود دارد. این آنتی اکسیدان‌ها جریان خون را بهبود می‌بخشند و رگ‌ها را سالم و سلامت می‌کنند. به این نکته توجه داشته باشید که بیشتر آنتی اکسیدان‌های سیب در پوست آن است. به همین دلیل است که خوردن سیب با پوست توصیه می‌شود. سیب زرد سرشار از آنتی اکسیدان‌هاست و می‌تواند بیماری‌های قلبی را درمان و از بروز ناراحتی‌های قلبی پیشگیری کند.

۶. کاهش درد مفاصل

درد مفاصل و نقرس از آن دسته مشکلاتی است که در اثر مصرف بالای منابع حیوانی از جمله گوشت و چربی و الکل بروز می‌کند. البته ژنتیک نقش مهمی در بروز این بیماری دارد. سیب زرد از آنجا که چربی زیادی ندارد و می‌تواند سطوح اوره را در بدن پایین آورد باعث درمان و یا کاهش درد ناراحتی‌های مفصلی و نقرس می‌شود.

سیب زرد از تشکیل اسید اوریک در بدن جلوگیری می‌کند و اسید‌های ادرار به خصوص اسید فرمیک پس از خوردن سیب زرد، در بدن افزایش می‌یابد و این نکته در درمان نقرس و درد مفاصل موثر است.

۷. تنظیم دستگاه گوارش

یکی دیگر از خواص سیب زرد، حفظ سلامت دستگاه گوارش است. سیب زرد با متعادل کردن ترشحات معده، عملکرد دستگاه گوارش را در حد نرمال و سالم نگه می‌دارد. با فیبر فراوان باعث تنظیم حرکات روده‌ای می‌گردد، یبوست را رفع و دیر هضمی را درمان می‌کند. سیب زرد یکی از مواد طبیعی و مفید ضد اسهال و همچنین پیشگیری کننده ابتلا به بیماری‌هایی مانند بواسیر محسوب می‌شود.

سخن پایانی

سیب میوه‌ای است که انواع و اقسام مختلفی دارد و می‌توان در همه فصول انواع آن را پیدا و استفاده کرد. سیب‌ها از نظر ارزش غذایی با همدیگر تفاوت بسیاری ندارند، اما اندکی تفاوت در خواص درمانی آن‌ها مشاهده می‌شود. طبع سیب زرد همچون سیب سرخ، گرم است و برای رفع سردی بدن می‌تواند مفید واقع شود. سیب زرد را می‌توان به عنوان میوه‌ای معجزه‌گر در لاغری دانست.

خواص سیب زرد

منبع:

1

خواص کره پسته چیست؟ + روش تهیه

بهبود سلامت قلب، ارتقای عملکرد چشم، کنترل وزن و پیشگیری از سرطان از مهمترین خواص کره پسته به شمار می‌آیند. کره پسته از آسیاب و تفت دادن پسته خام به همراه شکر یا عسل بدست می آید.

به دلیل گسترش بیماری‌ها، امروزه همه افراد به دنبال رژیم‌های سالم هستند. با توجه به خواص پسته که بی‌شمار است و نه تنها می‌توان از آن به عنوان تنقلات استفاده کرد بلکه کره آن را نیز می‌توان به عنوان بهترین گزینه در رژیم غذایی مورد استفاده قرار داد. کره پسته نه تنها به عنوان صبحانه مورد استفاده قرار می‌گیرد بلکه می‌تواند در وعده‌های غذایی و به عنوان تنقلات در طول روز استفاده شود. پسته منبع غنی از آنتی اکسیدان، فیبر و پروتئین است. در این مقاله به بررسی برخی از خواص کره پسته و طرز تهیه‌ی آن می‌پردازیم.

۱. خاصیت آنتی اکسیدانی

یکی از خواص کره پسته خاصیت آنتی اکسیدانی است. پسته در مقایسه با سایر دانه‌های روغنی دارای خاصیت آنتی اکسیدانی بیشتری است. آنتی اکسیدان برای سلامتی بدن ضروری است. آنتی اکسیدان از آسیب‌های سلولی و برخی از بیماری‌ها از جمله سرطان پیشگیری می‌کند. پسته منبع غنی از آنتی اکسیدان‌ها لوتئین، ویتامین E و ویتامین ث است.

۲. کالری پایین

در میان آجیل‌ها، شاه بلوط کالری کمتری نسبت به پسته دارد. اما بافت آن بیشتر شبیه سبزی نشاسته‌ای است و استخراج روغن از آن ممکن نیست. کره پسته دارای کالری پایینی است، بنابراین می‌توانید از خواص آن بهره ببرید بدون آنکه کالری شما به مقدار قابل توجهی افزایش یابد.

۳ .منبع اسید آمینه

آمینو اسید‌های زنجیره دار یا شاخه‌ای شامل لوسین، ایزولوسین، و والین هستند. ترکیبی از این سه اسید آمینه ۱/۳ بافت عضلانی بدن را تشکیل می‌دهد. کره پسته یک منبع غنی برای این اسید آمینه‌ها به حساب می‌آید، بنابراین اگر شما قصد بدنسازی دارید می‌توانید این اسید آمینه‌ها را از کره پسته دریافت کنید.

۴. سلامت چشم

یکی دیگر از خواص کره پسته پیشگیری از برخی بیماری‌های چشمی است. در میان آجیل‌ها، پسته دارای بیشترین مقدار لوتئین و زیگزانتین است که هر دو از مهم‌ترین آنتی اکسیدان‌ها برای سلامت چشم به حساب می‌آیند. این آنتی اکسیدان‌ها احتمال بیماری‌های چشمی از جمله دژنراسیون ماکولا وابسته به سن (بیماری که با افزایش سن باعث تاری دید و نابینایی می‌شود) و آب مروارید را کاهش می‌دهد.

۵. منبع غنی آرژنین

پسته و کره پسته از بهترین منابع آرژنین هستند. این مولکول به بهبود عملکرد بسیاری از فرآیند‌های بدن کمک می‌کند. آرژنین نقش مهمی در تنظیم فرآیند‌های متابولیک بدن دارد. همچنین آرژنین با افزایش سطح اکسید نیتروژن در بدن مانع انسداد دیواره شریانی می‌شود.

۶. سلامت روده

تمام آجیل‌ها دارای فیبر هستند که به جلوگیری از یبوست کمک می‌کند. همچنین پسته حاوی پری بیوتیک است. پری بیوتیک باعث افزایش تعداد باکتری‌های مفید روده و کاهش باکتری‌های مضر می‌شود و به بهبود سلامت روده کمک می‌کند.

۷. سلامت قلب

خوردن پسته و کره پسته می‌تواند برای سلامت قلب مفید باشد. پسته غنی از اسید‌های چرب غیراشباع است که کاهش فشار خون بالا کمک می‌کند. فیتواسترول جذب کلسترول از مواد غذایی را کاهش می‌دهد و باعث کاهش سطح کلسترول بد می‌شود. کلسترول بد باعث انسداد رگ‌های خونی، کاهش جریان خون و افزایش بیماری‌های قلبی می‌شود.

۸. تقویت سیستم ایمنی

از دیگر خواص کره پسته می‌توان به بهبود عملکرد سلول‌های ایمنی اشاره کرد. مصرف کره پسته می‌تواند به شما در دستیابی به یک سیستم ایمنی سالم کمک کند. پسته حاوی مقدار زیادی ویتامین B۶ است که برای حفظ عملکرد سیستم ایمنی حیاتی است. همچنین سطح بالای آنتی اکسیدان موجود در پسته به بدن در دفاع از بیماری‌های مختلف میکروبی کمک می‌کند.

۹. بهبود اختلال عملکرد جنسی در مردان

یکی دیگر از خواص کره پسته افزایش میل جنسی و بالابردن سطح نعوظ است. اگرچه از لحاظ علمی ثابت نشده است، اما در یک بررسی آماری نشان داده شد که مصرف کره پسته اختلال نعوظ در مردان را بهبود می‌بخشد.

۱۰. پیشگیری از سرطان

پسته و کره پسته غنی از آنتی اکسیدان‌ها هستند که به کاهش احتمال سرطان پوست، پروستات و ریه کمک می‌کند. پسته غنی از گاما-توکوفرول است که نفوذ تابش مضر خورشید را مهار می‌کند.

۱۱. کنترل وزن

پسته غنی از فیبر است که می‌تواند شما را برای مدت طولانی سیر نگه دارد و به کنترل وزن کمک می‌کند. همچنین پسته دارای چربی‌های غیر اشباع است که باعث افزایش وزن نمی‌شود.

روش تهیه‌ی کره پسته

کره پسته از پسته خام درست می‌شود و پسته تفت داده و نمکی برای اینکار مناسب نیست. مراحل تهیه‌ی کره پسته عبارتند از:

  • مغز پسته‌های خام را در آسیاب یا مخلوط کن ریخته تا کاملا له شود.
  • مقداری آب گرم به آن‌ها اضافه کنید تا حالت خمیری پیدا کند.
  • مقداری عسل یا شکر و مواد طعم دهنده (هل و وانیل) به آن اضافه کنید و هم بزنید تا کره به شکل و بافت مورد نظرتان برسد.
  • در پایان کره را در یک ظرف در بسته بریزید و در یخچال نگه داری کنید.

خواص کره پسته

منبع:

1

برچسب ها :

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!

کل :
میانگین :
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x