/ دسته‌بندی نشده / ۱۳ مورد از خواص سیب زمینی شیرین هندی
آنچه در این مقاله می‌خوانید

از خواص سیب زمینی شیرین هندی می‌توان به کاهش قندخون، لاغری، مقابله با سرطان، افزایش باروری زنان، کاهش فشارخون، سلامت دستگاه گوارش، رفع استرس و سلامت پوست اشاره کرد.

حتما شما نیز تا به حال اسم سیب زمینی شیرین را شنیده‌اید و گمان می‌کنید شبیه به سیب زمینی معمولی و یا از خانواده آن است، اما باید بدانید سیب زمینی شیرین با سیب زمینی معمولی هیچ سنخیتی ندارد. سیب زمینی شیرین از خانواده پیچکیان یا نیلوفر صحرایی است و علاوه بر میوه آن، گاهی از برگ‌های آن نیز استفاده می‌شود. به تازگی این میوه از هند به ایران وارد شده و بسیار پر طرفدار شده است. سیب زمینی شیرین خواص بسیاری دارد. با خواندن این مقاله و آشنایی با خواص سیب زمینی شیرین، بی شک آن را در برنامه غذایی خود قرار خواهید داد.

خواص سیب زمینی شیرین

۱لاغری و تناسب اندام

سیب زمینی شیرین به واسطه منگنز فراوانی که دارد باعث بهبود متابولیسم و سوخت و ساز بدن می‌شود. از طرفی میزان بالای فیبر موجود در سیب زمینی شیرین نیز اشتها را کاهش داده و به فرد احساس سیری می‌دهد، این عوامل می‌توانند لاغری و کاهش وزن را به دنبال داشته باشند.

۲کاهش سطح قند خون

فیبری که در سیب زمینی شیرین وجود دارد سطح قند خون را در افرادی که به دیابت نوع ۱ و ۲ مبتلا باشند، پایین می‌آورد. همچنین سیب زمینی شیرین شاخص گلیسمی یا شاخص قندی پایینی دارد و در افراد مبتلا به دیابت مقاومت به انسولین را کاهش می‌دهد؛ در نتیجه باعث کاهش سطح قند خون می‌شود.

۳افزایش باروری در زنان

سیب زمینی شیرین سرشار از آهن است، این ویژگی باعث می‌شود قدرت باروری در خانم‌ها را افزایش دهد. همچنین این میوه دارای ویتامین A است و می‌تواند هورمون‌ها را در طی دوران بارداری و شیر دهی سنتز کند.

۴مقابله با سرطان

یکی دیگر از خواص سیب زمینی شیرین ضد سرطان بودن آن است. این خاصیت به بتاکاروتن بالای موجود در سیب زمینی شیرین بر‌می‌گردد. از جمله سرطان‌هایی که از بروز آن‌ها با مصرف سیب زمینی شیرین پیشگیری می‌شود، سرطان پروستات و سرطان کلون است.

۵کاهش فشار خون

پتاسیمی که در سیب زمینی شیرین وجود دارد فشار خون را کاهش می‌دهد و آن را به گزینه مناسبی برای مصرف افرادی که به فشار خون مبتلا هستند تبدیل می‌کند.

۶سلامت دستگاه گوارش

تحقیقات نشان داده است که سیب زمینی شیرین به دلیل داشتن ویتامین C، ویتامین B، پتاسیم، بتاکاروتن و کلسیم موجود در خود می‌تواند زخم معده را درمان کند. از طرفی فیبر و منیزیوم موجود در آن هضم غذا را بهبود می‌بخشد، درد معده را رفع می‌کند و به سلامت دستگاه گوارش می‌انجامد. همچنین عوامل ذکر شده می‌توانند حرکات روده‌ای را افزایش دهند و باعث درمان یبوست شوند.

۷رفع استرس

پتاسیم موجود در سیب زمینی شیرین می‌تواند در آب بدن تعادل ایجاد کرده و باعث گردد که اکسیژن به خوبی جریان پیدا کند و ضربان قلب تنظیم شود. منیزیم موجود در سیب زمینی شیرین نیز می‌تواند استرس را کاهش داده یا رفع کند.

۸سلامت کودکان و نوزادان

ویتامین‌های فراوان سیب زمینی شیرین، باعث تقویت دستگاه ایمنی بدن کودکان و نوزادان شده و آن‌ها را به بیماری‌ها مقاوم می‌کند. همچنین کالری بالای آن در وزن گیری کودکان و نوزادان تأثیر بسزایی دارد. سیب زمینی شیرین به عنوان یک منبع آهن، می‌تواند کم خونی را در کودکان و نوزادان رفع کند. ویتامین D موجود در سیب زمینی شیرین نیز می‌تواند انرژی کودکان و نوجوانان را تأمین کند و به سلامت قلب آن‌ها نیز کمک می‌کند.

۹کاهش چین و چروک صورت

سیب زمینی شیرین با ویتامین C فراوان، باعث هیدراته شدن پوست می‌شود و با کاهش چین و چروک پوست جوانسازی پوست را به دنبال دارد. برای استفاده از این خواص می‌توانید به یک عدد سیب زمینی شیرین له شده، یک قاشق غذاخوری عسل، یک قاشق غذاخوری آب زنجبیل و یک قاشق غذاخوری شیر اضافه کرده و ترکیب به دست آمده را برای مدت زمان ۲۰ الی ۲۵ دقیقه روی پوست قرار داده، سپس با آب گرم بشویید.

۱۰تقویت مو

ویتامین A و بتاکاروتن سیب زمینی شیرین، مو را تقویت کرده و رشد آن را تسریع می‌کند. می‌توانید سیب زمینی شیرین را که آب پز و له کرده اید با روغن زیتون و ماست و عسل ترکیب کرده و بر روی مو‌های خود قرار دهید. اجازه بدهید ۳۰ دقیقه بماند سپس با آب گرم و شامپو به خوبی شست و شو دهید.

۱۱برطرف کردن سیاهی دور چشم

سیاهی دور چشم بر اثر آنتوسیانین موجود در سیب زمینی شیرین که خواص ضد التهابی دارد رفع می‌شود. همچنین چین و چروک دور چشم نیز با استفاده از سیب زمینی شیرین کاهش می‌یابد. دو تکه از سیب زمینی شیرین را بر روی چشم و دور چشم قرار داده و پس از گذشت ۳۰ دقیقه با آب سرد بشویید.

۱۲رفع ترک پاشنه پا

با قرار دادن پای خود در آب گرمی که در آن سیب زمینی شیرین را جوشانده اید می‌توانید خشکی پا و ترک کف پا را درمان و رفع کنید.

۱۳پاکسازی پوست صورت

از آبی که سیب زمینی شیرین در آن جوشیده است می‌توانید برای پاکسازی کامل پوست صورت خود استفاده کنید. این آب خیلی ارزشمند است؛ می‌توانید آن را در بطری ریخته و استفاده کنید.

ترکیبات موجود در سیب زمینی شیرین

سیب زمینی شیرین دارای آنتی اکسیدان‌هایی از جمله آنتوسیانین و بتاکاروتن است. در سیب زمینی شیرین همچنین مواد مغذی و مواد معدنی دیگری از جمله کورستین، کلسیم، منیزیم، پتاسیم، ویتامین B6، ویتامین A، ویتامین C، ویتامین E، ویتامین D، آهن، منگنز، فیبر، پروتئین و کربوهیدرات وجود دارد. سیب زمینی شیرین یک ماده پر کالری محسوب می‌گردد.

شما از خواص سیب زمینی شیرین چه چیزهای دیگری می‌دانید و چه تجربه ای از مصرف آن دارید؟ در پایین همین صفحه و در قسمت “ارسال نظر” نظرات و تجربیات خود را با ما و مخاطبان ستاره به اشتراک بگذارید.

خواص سیب زمینی

منبع:

1

طرز تهیه سرکه سفید و خواص آن

سرکه سفید از تقطیر سرکه مالت (مالت کردن جو) به دست می‌آید، ولی در صنعت تنها با مخلوط کردن اسید استیک با آب برای تهیه سرکه سفید استفاده می‌شود. برای چاشنی غذا، استفاده دارویی و پاک کننده طبیعی سطوح کاربرد دارد.

سرکه یکی از مهمترین کشفیات مردم باستان است و قدمتی بیش از ده هزار سال دارد. این ماده که در ادامه فرایند عمل‌آوری خمر به وجود می‌آید، در واقع نتیجه طبیعی تماس نوشیدنی‌های الکلی با هواست. سرکه یک چاشنی مهم در پخت غذا‌های مختلف است و کاربردهای دارویی نیز دارد. انواع زیادی از سرکه در سراسر جهان وجود دارد که از میوه‌های مختلفی می‌توان آن‌ها را تهیه کرد؛ نظیر سرکه سیب، سرکه انگور، سرکه خرما، سرکه انار و … که به روش‌های خانگی و صنعتی تهیه می‌شوند.

یکی از انواع سرکه، سرکه سفید است که اغلب از نوع صنعتی آن در غذا‌ها استفاده نمی‌شود، مگر برای تهیه ترشی. این سرکه بهترین انتخاب برای تمیز کردن سطوح مختلف، مثلا تمیز کردن کابینت‌ها، پنجره‌ها و… است. در این مقاله شما را با روش تهیه سرکه سفید و کاربرد‌های آن آشنا می‌کنیم.

طرز تهیه سرکه سفید

سرکه سفید از اسید استیک و اتانول گیاهی ساخته شده و با آب رقیق می‌شود و در روش صنعتی به طور مستقیم از مخلوط کردن اسید استیک با آب به دست می‌آید. روش طبیعی تهیه سرکه سفید، تقطیر سرکه مالت است. سرکه مالت را با مالت کردن جو درست می‌کنند. منظور از مالت، دانه‌های جوانه زده جو است که در طی یک روند مشخص خشک شده‌اند. در این فرایند، نشاسته موجود در دانه جو به قند تبدیل و سپس از این قند، آب جو پدید می‌آید که با گذشت زمان، این ماده تبدیل به سرکه سفید می‌شود.

کاربرد‌های سرکه سفید

سرکه سفید بیشتر به عنوان یک ماده پاک کننده و ضدعفونی کننده طبیعی کاربرد دارد و هیچ خطری برای انسان و محیط زیست ندارد. از سرکه سفید چندان در تهیه غذا استفاده نمی‌شود و تنها کاربرد خوراکی آن تهیه ترشی و سس کچاب است. مهمترین کاربرد‌های سرکه سفید شامل موارد زیر می‌شود:

۱) مصارف دارویی

بسیاری از متخصصان طب سنتی که به تهیه سرکه سفید مشغولند، از این ماده در درمان بیماری‌ها استفاده می‌کنند. مهمترین کاربرد‌های درمانی سرکه سفید عبارتند از:

۱. کمک به درمان زخم‌ها: از سرکه سفید در گذشته برای التیام زخم‌های جزئی و ضدعفونی کردن محل جراحت استفاده می‌شده است.

۲. پیشگیری از عفونت و درمان قارچ : در طب سنتی از سرکه برای پیشگیری از عفونت استفاده می‌شود. همچنین این ماده برای درمان بسیاری از قارچ‌های پوستی و قارچ ناخن مفید است. به عنوان مثال برای از بین بردن قارچ بین انگشتان پا می‌توانید کمی سرکه را در یک تشت آب گرم بریزید و به مدت یک ربع پا‌ها را در آن قرار دهید.

۳. درمان خارش رحم: یکی از خواص سرکه سفید کمک به رفع عفونت و درمان خارش رحم است. به این منظور توصیه می‌شود خانم‌ها مقداری سرکه را با آب جوشیده سرد ترکیب و هر روز به جای آب معمولی، با آن آب خود را بشویند.

۴. داروی گیاهی دختردار شدن : یکی از راه‌های دختردار شدن، شستشوی رحم با سرکه است. به این منظور بایستی خانم‌ها قبل از نزدیکی، دو قاشق غذاخوری سرکه را در یک استکان آب مخلوط کنند و داخل رحم را با آن به‌وسیله سرنگ شستشو دهند.

۵. تسکین خارش ناشی از نیش حشرات: استفاده از سرکه به کاهش خارش ناشی از نیش پشه کمک می‌کند.

۶. سفید کردن دندان‌ها و رفع بوی بد دهان: سرکه خاصیت ضدعفونی کننده و جلا دهنده دارد. برای سفید کردن دندان‌های خود می‌توانید مسواک خود را با سرکه آغشته و دندان‌ها را مسواک کنید. این کار باعث از بین رفتن باکتری‌های مضر دهان نیز شده و به رفع بوی بد دهان نیز کمک می‌کند. توجه داشته باشید در استفاده از سرکه سفید برای دندان‌ها زیاده روی نکنید، زیرا استفاده طولانی مدت از سرکه باعث آسیب به مینای دندان می شود.

۷. درمان شوره سر و درمان خانگی شپش: یکی از درمان‌های خانگی برای رفع شوره سر و پیشگیری و از بین بردن شپش سر، استفاده از مخلوط سرکه و آب است. مو‌های خود را با ترکیب نصف لیوان سرکه و نصف لیوان آب بشویید و اجازه دهید این ترکیب مدت ۱۰ دقیقه روی مو‌ها بماند و سپس آبکشی کنید.

۸. رفع ناراحتی‌های گلو: سرکه سفید برای رفع ناراحتی‌های گلو نیز مفید است. برای درمان مشکلات گلو می‌توانید مقداری آب ولرم را با یک قاشق سوپ خوری سرکه ترکیب و قرقره کنید تا درد گلو تسکین یابد. همچنین می‌توانید از آن در دستگاه بخور استفاده کنید تا گرفتگی گلو باز شود.

۲) مصارف خانگی سرکه سفید

۱. پاک کننده سطوح: سرکه سفید یک ماده پاک کننده طبیعی و کاملا بی ضرر برای شستشوی سطوح کابینت، تمیز کردن کاشی‌ها و ضدعفونی کردن محیط حمام و دستشویی است.

۲. تمیز و ضدعفونی کردن وسایل آشپزخانه: از سرکه سفید می‌توانید برای تمیز کردن ماشین لباسشویی، ماشین ظرفشویی، مایکروویو، دستگاه قهوه‎ساز و مخلوط کن استفاده کنید. سرکه بدون آسیب به این دستگاه‌ها، باعث تمیزی و ضدعفونی شدن این وسایل می‌شود.

۳. شستن میوه و سبزیجات: اضافه کردن دو قاشق غذاخوری سرکه سفید به یک پیمانه آب محلولی موثر برای شستن میوه و سبزی است و باعث می‌شود بقایای سموم و آفت از روی میوه و سبزی پاک شود.

۴. تمیز کردن لباس‌ها: شما می‌توانید با اضافه کردن سرکه به محلول شستشوی لباس‌ها، باعث سفیدتر و تمیزتر شدن لباس‌ها و ملحفه‌ها شوید بدون اینکه نگرانی خرابی بافت پارچه باشید.

نکات پایانی

درست است که سرکه سفید کاربردهای مختلف و خواص زیادی دارد، اما با این حال در برخی موارد می‌تواند آسیب‌رسان هم باشد. موارد احتیاطی درباره مصرف سرکه به شرح زیر است:

  • سرکه سرشار از سولفیت‌ها است. این ترکیبات به خودی خود خطرناک نیستند، اما برای بسیاری افراد آلرژی‌زا هستند.
  • اگرچه سرکه سفید معمولا ایمن است، اما زیاده روی در استفاده و کاربرد مقادیر بالای آن، می‌تواند خطرناک باشد. مصرف بیش از حد سرکه علائمی مانند التهاب در دستگاه گوارش، تپش قلب و یا سوء هاضمه را ایجاد می‌کند.
  • سرکه با برخی دارو‌های قلبی و انواعی از داروهای قند خون تداخل دارویی دارد و لازم است قبل از مصرف با پزشک خود در رابطه با مصرف سرکه مشورت کنید.

شما چه کاربرد‌های دیگری برای سرکه سفید می‌شناسید. پرسش‌ها و نظرات خود را با ما و خوانندگان به اشتراک بگذارید. پیشنهاد می‌کنیم تفاوت سرکه سفید و سرکه قرمز را نیز در ستاره بخوانید.

طرز تهیه سرکه سفید _ سرکه سفید

منبع:

1

برچسب ها :

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!

کل :
میانگین :
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x