/ دسته‌بندی نشده / خواص سیر پخته؛ از سلامت قلب و عروق تا پیشگیری از سرطان
آنچه در این مقاله می‌خوانید

از خواص سیر پخته می‌توان به کاهش فشار خون و کلسترول، بهبود سیستم گوارش، پیشگیری از سرطان، تقویت سیستم ایمنی و درمان آبسه و ترک خوردگی پوست اشاره کرد. به دلیل بو و طعم تند سیر بسیاری از افراد ترجیح می‌دهند از سیر پخته استفاده کنند.

سیر خام بخوریم یا سیر پخته؟ سیر یک عضو پر خاصیت از خانواده‌ی پیاز است که می‌تواند به تنهایی خورده شود یا برای بهبود عطر و طعم به انواع غذا‌ها اضافه شود. اگر طرفدار سیر هستید، باید بدانید که نه تنها غذای شما را طعم می‌دهد، بلکه دارای مزایای زیادی برای سلامتی است. سیر حاوی پروتئین، کربوهیدرات، ویتامین B۶، ویتامین C، ویتامین B۱، فیبر، منگنز، سلنیوم، کلسیم، فسفر و آهن است؛ بنابراین گنجاندن آن در رژیم غذایی فواید بسیاری برای سلامتی دارد، اما به دلیل بو و طعم تند آن برخی از افراد تمایلی به استفاده از سیرخام ندارند. یک روش آسان برای از بین بردن بوی تند سیر پختن است. در این مقاله به بررسی خواص سیر پخته می‌پردازیم.

مهمترین خواص سیر پخته

چندین مزیت برای خوردن سیر پخته در مقایسه با خوردن سیر خام وجود دارد. سیر خام برای خوردن سفت است، در حالیکه سیر وقتی پخته می‌شود نه تنها طعم آن بهتر می‌شود، بلکه خوردن آن آسانتر است. برخی از خواص سیر پخته عبارتند از:

۱. سلامت قلب و عروق

یکی از خواص سیر پخته افزایش سلامت قلب و سیستم قلبی- عروقی است. سیر برای کاهش فشار خون مفید است و بسیاری از پزشکان به کسانی که فشار خون بالا دارند مصرف سیر را توصیه می‌کنند. همچنین سیر می‌تواند کلسترول بد را کاهش دهد و از مسدود شدن عروق جلوگیری کند.

۲. پیشگیری از سرطان

یکی دیگر از خواص سیر پخته پیشگیری از سرطان است. سیر پخته علاوه بر اینکه به بدن شما برای مبارزه با سرماخوردگی و عفونت کمک می‌کند، برای پیشگیری از سرطان به ویژه سرطان‌های دستگاه گوارش مفید است. سرطان معده، سرطان کولون، سرطان روده، سرطان سینه و سرطان پروستات از انواع مختلف سرطان هستند که مصرف سیر پخته به پیشگیری از آن‌ها کمک می‌کند.

۳. سلامت دستگاه گوارش

اگر به مشکلات گوارشی همچون سندروم روده تحریک پذیر یا بیماری رفلاکس معده دچار هستید، مصرف سیر پخته می‌تواند علائمی مانند سوزش سر دل، حالت تهوع، رودل و سوء هاضمه را کاهش دهد. از آنجاییکه سیر پخته نرم‌تر از سیر خام است، خوردن آن آسان‌تر است و برخلاف سیر خام برای کسانی که مشکلات گوارشی دارند باعث ناراحتی معده نمی‌شود. سیر پخته به هضم غذا کمک می‌کند و با کمک به حذف ضایعات از بدن التهاب معده را کاهش می‌دهد.

۴. تقویت سیستم ایمنی

یکی دیگر از خواص سیر پخته تقویت سیستم ایمنی است. سیر به دلیل خاصیت آنتی باکتریایی می‌تواند سیستم ایمنی را تقویت و به مبارزه با باکتری‌ها و بیماری‌ها کمک کند؛ بنابراین دفعه بد که احساس کردید در حال سرماخوردگی هستید و یا یک نفر در محل کار یا خانه‌ی شما سرما خورده است، برای پیشگیری از سرما خوردگی سیر بخورید.

۵. درمان بیماری‌های خارجی بدن

سیر پخته برای درمان برخی از بیماری‌های خارج از بدن نیز استفاده می‌شود.

  • تسکین درد پا و مفاصل: از سیر پخته همراه با میخک می‌توان برای درمان درد پا و مفاصل استفاده کرد.
  • درمان آبسه: یکی از خواص سیر پخته درمان آبسه است. ترکیب سیر پخته و شیر و قرار دادن آن در محل آبسه، برای درمان هر نوع آبسه حتی آبسه دندان موثر است.
  • درمان ترک خوردگی: سیر را در روغن‌هایی مانند روغن زیتون، کرچک و … بجوشانید و بر روی ترک خوردگی‌های بدن بمالید. اینکار برای رفع ترک خوردگی‌های پاشنه‌ی پا، نوک پستان و شقاق مقعد بسیار مفید است.
  • درمان شپش: مالیدن سیر پخته روی پوست و مو به درمان شپش کمک می‌کند.

خواص مصرف روزانه ۶ عدد سیر پخته

  • یک ساعت بعد از مصرف: سیر سرشار از مواد مغذی مفیدی مانند آلیسین، منگنز و ویتامین B. است که یک ساعت بعد از مصرف بدن آن را هضم کرده و این مواد مغذی را جذب می‌کند. همچنین فیبر‌های موجود در سیر پخته عملکرد روده را بهبود می‌بخشد.
  • ۲ تا ۴ ساعت بعد از مصرف: آنتی اکسیدان‌های موجود در سیر توسط جریان خون به سلو‌های بدن می‌رسند و از آن‌ها در برابر اثرات مضر رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کنند.
  • ۴ تا ۶ ساعت بعد از مصرف: آلیسین موجود در سیر ساخت و ساز بدن را افزایش می‌دهد و بنابراین به دفع مایعات و حذف چربی‌های مازاد بدن کمک می‌کند. همچنین سیر به دلیل خاصیت ضد التهابی ورم بافت‌های بدن را کاهش می‌دهد و برای بهبود عملکرد کلیه‌ها مفید است.
  • ۶ تا ۷ ساعت بعد از مصرف: سیر به دلیل خاصیت ضد باکتریایی که دارد سیستم ایمنی بدن را تقویت و بدن را در برابر بیماری‌ها ایمن می‌کند.
  • ۶ تا ۱۰ ساعت بعد از مصرف: سیر سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی و ترکیبات گوگردی است و اکسیژن رسانی به سلول‌های بدن را افزایش می‌دهد. اینکار از پیری زودرس و بروز علائم آن پیشگیری می‌کند.
  • ۲۴ ساعت بعد از مصرف: سیر به دلیل افزایش سوخت و ساز بدن مانع از انباشتگی چربی‌ها می‌شود و به کاهش وزن کمک می‌کند. سیر سرشاز از آنتی اکسیدان، ویتامین و مواد معدنی است و مصرف روزانه ۶ عدد سیر پخته روشی مطمئن برای دور شدن از بیماری‌ها و حفظ سلامت بدن است.

طرز تهیه‌ سیر پخته‌ی روغنی

سیر پخته را می‌توانید به مدت دو هفته داخل شیشه‌ی دربسته در یخچال نگه داری کنید. برای تهیه‌ی سیر پخته می‌توانید مطابق روش زیر عمل کنید.

  • حبه‌های سیر را داخل سینی فر بچینید و مقداری روغن زیتون (تقریبا دو قاشق غذاخوری) روی آن‌ها بپاشید.
  • فر را در دمای ۳۷۵ درجه فارنهایت قرار دهید تا گرم شود.
  • سینی را داخل فر قرار دهید و صبر کنید تا حبه‌های سیر طلایی رنگ شوند.

سیر پخته مفید‌تر است یا خام؟

پختن سیر به از بین بردن بوی تیز و طعم تند سیر کمک می‌کند، بنابراین بسیاری از افراد مصرف سیر پخته را به سیر خام ترجیح می‌دهند. اگر شما جزو این گروه از افراد هستید باید بدانید سیر خام ارزش غذایی بیشتری نسبت به سیر پخته دارد. بو و طعم تند تیز سیر ناشی از ترکیبی به نام آلیسین در سیر است، این ترکیب فواید درمانی زیادی دارد و با حرارت از بین می‌رود. همچنین ویتامین C موجود در سیر که به تقویت سیستم ایمنی کمک می‌کند در اثر حرارت کاهش می‌یابد.

خواص سیر پخته

منبع:

1

همه چیز درباره میوه لونگان؛ چشم اژدها

میوه لونگان (Longan) بومی چین و هند است. خواص لونگان بسیار زیاد است، بهبود فعالیت قلب، جلوگیری از کم خونی، حاوی آنتی اکسیدان است و برای سلامت پوست مفید است و همچنین بسیار خوش طعم و لذیذ است.

میوه‌ لونگان، در کشور‌های آسیایی مانند چین و ویتنام، به خاطر شکل آن، اغلب «چشم اژدها» نامیده می‌شود؛ و درست شبیه به موجود افسانه‌ای که نامش بر این میوه گذاشته شده است، لونگان به خاطر فواید سلامتی به عنوان میوه‌ای جادویی شناخته می‌شود. در این مقاله هرچیزی که درباره خواص لونگان و ویژگی‌های این میوه لازم است را خواهید خواند.

خواص لونگان (چشم اژدها)

این میوه ممکن است که کوچک باشد، اما وقتی صحبت از خواص خوراکی آن می‌شود، شگفت آور است. با خوردن این میوه شما ویتامین‌های B۲، B۱ و B۳ دریافت می‌کنید و همچنین حاوی ویتامین C، پاک کننده‌ی رادیکل‌های آزاد، است. لونگان حاوی مواد معدنی از جمله آهن، مس، پتاسیم و منیزیم است که تنها مهم‌ترین آن‌ها هستند.
علاوه بر اینها، میوه لونگان دارای مقادیر زیادی پروتئین و فیبر رژیمی، اسید فنولیک، تولید کننده‌ی آنتی اکسیدان، خواص ضدویروسی، ضد قارچی و ضد باکتریایی است.

به دلیل اینکه خواص لونگان یا میوه چشم اژد‌ها زیاد و شگفت انگیز است، انواع میوه‌ لونگان با فواید سلامتی زیادی مرتبط دانسته می‌شود،

از جمله:

  • کمک به تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر سرماخوردگی و آنفولانزا؛ ویتامین C در لونگان، مکانیزم دفاعی شما را بهبود می‌بخشد، به جذب آهن کمک می‌کند و برای پوست مفید است.
  • افزایش گردش بهینه‌ی خون؛ این عمدتا به خاطر محتوای آهن در این میوه است. گفته می‌شود لونگان ۲۰ برابر بیشتر از انگور و ۱۵ برابر بیشتر از اسفناج آهن دارد؛ بنابراین مصرف لونگان از کم خونی جلوگیری می‌کند.
  • لونگان به حفظ سلامت قلب و عروق کمک می‌کند؛ با احیای گردش خون، لونگان به طور موثری طحال را تحریک می‌کند و در نتیجه شرایط قلب بهبود و خطر ایست قلبی و سکته کاهش پیدا می‌کند. لونگان همچنین سیستم عصبی را آرام می‌کند.
  • بهبود ظاهر پوست؛ مواد مغذی موجود در لونگان خواصی دارند که به کاهش علائم پیری و سلامت کلی پوست کمک می‌کنند.

اما خواص لونگان تنها به گوشت آن خلاصه نمی‌شود. دانه و همچنین پوست لونگان نیز می‌تواند به عنوان سوخت استفاده شود. شکستن هسته‌ی لونگان، فومی تولید می‌کند که می‌توان از آن در تولیدات شامپو استفاده کرد. از درخت لونگان نیز می‌توان به عنوان گیاه تزئینی و یا از چوب مرغوبش در ساخت و ساز و ساخت مبلمان استفاده کرد.

در ویتنام عقیده‌ی جالبی درباره لونگان وجود دارد که می‌تواند یک پادزهر در مقابل نیش مار باشد. محلیان باور دارند که مالیدن دانه «چشم اژدها» به قسمت نیش گرفته شده می‌تواند زهر را جذب کند.

عوارض مصرف میوه لونگان

برخی افراد ممکن است نسبت به میوه‌ لونگان حساسیت داشته باشند. در یک مورد گزارش شده، مردی که به آسم مبتلا بود و به انبه حساسیت داشت، با مصرف لونگان دچار خارش و تورم شده است. مصرف لونگان در آزمایشاتی که بر روی حیوانات انجام شده است، هیچگونه عوارض جانبی نداشته است.

طریقه مصرف میوه لونگان

میوه‌ لونگان را می‌توان همچون سایر میوه‌ها مصرف کرد، اما دستورالعمل‌های متنوع دیگری وجود دارند که تکمیل کننده‌اند. از لونگان می‌توان در انواع سالاد میوه، دسر و دیگر خوراکی‌های شیرین مانند ژله استفاده کرد. دستورپخت پودینگ لونگان که با شیر نارگیل درست می‌شود، در بسیاری از کشور‌های آسیایی محبوب است.
لونگان را همچنین به غذا‌های شرقی مانند برنج سرخ شده تایلندی اضافه می‌کنند. اما برای آنکه طعم و عطر آن حفظ شود، باید بلافاصله قبل از سرو شدن به غذا اضافه شود.
شما همچنین می‌توانید از این میوه‌ی اعجاب انگیز در انواع نوشیدنی و اسموتی بهره ببرید.

یک روش سنتی نیز برای لذت بردن از خواص لونگان هست؛ چای لونگان. در ادامه نحوه‌ دم کردن آن را خواهید آموخت.

طریقه درست کردن چای لونگان

مواد مورد نیاز:

  • یک فنجان آب
  • چای سیاه یا چای سبز
  • ۴ تکه میوه‌ی لونگان خشک شده

چای را همراه با آب در قوری بریزید و دو تا سه دقیقه زمان دهید تا دم بکشد. سپس تکه‌های لونگان را ته فنجان قرار دهید و چای را درون فنجان بریزید و صبر کنید تا دو دقیقه بماند.
چای را بنوشید و لذت ببرید!

درخت لونگان 

لونگان درختی همیشه بهار از خانواده‌ی بندق است که به صورت بومی در چین و هند یافت می‌شود، اما امروزه در سرتاسر جنوب شرقی آسیا رشد کرده است. این درخت به طور متوسط تا ارتفاع ۵ تا ۱۰ متر قد داشته باشد. با پوستی چوب پنبه‌ای و برگ‌های به رنگ سبز تیره و براق که بافتی چرمین دارند و نوک تیز هستند. اما سوپراستار این گیاه، میوه آن است. میوه‌های کوچک و گرد، دارای پوستی قهوه‌ای روشن، گوشتی نرم، حساس، سفید و تقریبا شفاف؛ و همچنین یک دانه‌ی کوچک قهوه‌ای یا سیاه در مرکز آن. این میوه تنها کمی بزرگتر از زیتون است.

درخت لونگان، در مناطق با آب و هوای استوایی بهتر رشد می‌کند، جایی که پاییز‌هایی خشک و زمستانی بدون یخ داشته باشد. درخت لونگان به عنوان یک منبع غذایی پرورش داده می‌شود، اما در مناطق سردسیر، آن‌ها بیشتر با هدف زینتی پرورش داده می‌شوند چرا که در دمای پایین این درخت میوه نمی‌دهد.

لونگان، قطعا یک گنجینه‌ی غذایی است که باید به رژیم غذاییتان اضافه کنید. آن‌ها نه تنها طعم شیرین و خوشمزه‌ای دارند، بلکه حاوی مواد مغذی و سالم بسیاری هستند. با این حال به خاطر داشته باشید که در مصرف آن زیاده روی نکنید چرا که در کنار خواص فراوان، لونگان حاوی لوکتوز است که مصرف زیاد آن برای سلامتی مضر است.

میوه لونگان

منبع:

1

برچسب ها :

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!

کل :
میانگین :
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x