/ دسته‌بندی نشده / طبع لبو چیست و لبو چه خواصی دارد؟
آنچه در این مقاله می‌خوانید

طبع لبو چیست؟ لبو گرم است یا سرد؟ طبع لبو یا همان چغندر پخته شده، معتدل است و زیاده روی در مصرف آن می‌تواند سودا تولید کند. مصلح لبو عسل است و بهتر است که آن را گرم مصرف کنید.

به چغندر پخته شده لبو می‌گویند. لبو در دسته میوه‌ها و سبزیجات قرار می‌گیرد و فواید بسیاری دارد. رنگ لبو قرمز است اگرچه که رنگ‌های سفید و زرد آن هم وجود دارد. خواص دارویی لبو پخته فراوان است و با مطالعه این نوشتار به طور کامل با ارزش غذایی و طبع لبو یا طبع چغندر پخته آشنا شوید.

طبع لبو گرم است یا سرد؟

طبع و مزاج هر غذایی می‌تواند تعیین کند که آیا این ماده با طبیعت شما سازگار است و مصرف آن برای شما مفید است یا مضر. لبو یا همان چغندر پخته شده معتدل است اما برخلاف طبع لبو؛ طبع چغندر خام گرم و تر است و طبع ریشه آن معتدل است. افراد سرد مزاج بهتر است زیاد لبو مصرف نکنند و در صورت مصرف حتما مصلح آن را بخورند. مصلح لبو عسل است و توصیه می‌شود که به صورت گرم مصرف شود. مصرف زیاد لبو تولید سودا می‌کند.

ارزش غذایی لبو چیست؟

لبو سرشار از فیبر، ویتامین ث، پتاسیم، منگنز، فولات و سایر مواد مغذی است. لبو دارای ویتامین B3، اسید پانتوتنیک ویتامین، پیریدوکسین، و کاروتنوئید است. یک فنجان لبو حاوی ۵۸ کیلو کالری انرژی، ۱۳ گرم کربوهیدرات و ۲ گرم پروتئین است. مصرف لبو باعث تقویت سیستم ایمنی می‌شود. این گیاه می‌تواند از بروز التهاب جلوگیری کرده و فشار خون را پایین بیاورد. لبو نسبت به چغندر فولات کمتری دارد زیرا این ماده نسبت به حرارت حساس است. آیا با طرز تهیه لبو خوشمزه و قرمز در خانه بدون تغییر رنگ آشنا هستید؟

فواید مصرف لبو یا چغندر پخته

  • آب لبو یا چغندر دارای مقادیر زیادی کلسیم، ید، گوگرد، مس، فسفر، منیزیم، پتاسیم و روی است.
  • آب لبو سرشار از آنتی اکسیدان است.
  • موجب جوانسازی پوست می‌شود.
  • جلوگیری از آسیب‌های کبد
  • مناسب برای درمان کبد چرب
  • پیشگیری از ابتلا به سرطان و کمک به درمان آن
  • بهبود و تقویت سیستم ایمنی
  • افزایش عملکرد در ورزشکاران و انرژی زا
  • کمک به لاغری و کاهش وزن
  • پیشگیری از بیماری‌های زوال عقل مانند آلزایمر و پارکینسون
  • کاهنده فشار خون
  • پبشگیری از پوکی استخوان
  • کمک به درمان آرتروز
  • درمان کم خونی
  • جلوگیری از ریزش مو
  • تقویت و افزایش سرعت رشد مو
  • ضد چروک طبیعی برای پوست
  • درمان لکه‌های پوستی
  • کمک به درمان سرما خوردگی
  • بهبود نقرس
  • درمان التهاب مثانه
  • کمک به کاهش درد مفصل‌ها
  • کاهش کلسترول خون
  • محافظت در برابر بیماری‌های قلبی عروقی
  • درمان ورم روده
  • ملین و کمک به درمان یبوست
  • جلوگیری از نقایص مادر زادی جنین (به دلیل دارا بودن اسید فولیک)
  • درمان بواسیر و التهاب لثه

تاثیرات مثبت مصرف لبو برای زنان باردار

مصرف لبو احتمال زایمان زودرس را کم می‌کند. فولات موجود در لبو از نقایص مادرزادی در قلب و مشکلات دیگری مانند نقایص لوله‌های عصبی در جنین می‌کاهد و با افزایش انرژی زنان باردار، باعث بهبود خلق و خوی آنها می‌شود. علاوه بر این قند خون را کنترل کرده و از کم خونی جلوگیری می‌کند و سبب رشد مطلوب جنین خواهد شد.

تاثیرات مثبت مصرف لبو بر روی کبد

لبو دارای بتالین است و آنتی اکسیدان‌های موجود در آن کبد را سم زدایی و پاکسازی می‌کنند. همچنین به درمان کبد چرب کمک می‌کند. رنگدانه‌های لبو نیز خاصیت سم زدایی و ضد التهابی دارد.

تاثیرات مثبت مصرف لبو برای افراد دیابتی

مصرف لبو و چغندر برای افراد دیابتی بسیار مفید است. لبو دارای آنتی اکسیدان آلفا لیپوئیک است که سطح گلوکز و همچنین حساسیت به انسولین را کاهش می‌دهد؛ پس حتی افراد مبتلا به بیماری دیابت می‌توانند با خیال راحت این ماده غذایی با ارزش را مصرف کنند. 

طرز تهیه لبو

برای تهیه لبو ابتدا چغندر را خوب شسته و سر و ته آن را جدا کنید. سپس آنها را داخل قابلمه ریخته و درب قابلمه را بگذارید. شعله گاز را روشن کرده و به مدت دو ساعت لبوها را گذاشته تا کاملا بپزند. اگر می‌خواهید لبوها کمی شیرین بشوند می‌توانید به آنها کمی شکر اضافه نمایید. پس از اینکه لبوها کاملا پخت می‌توانید پوست آن را جدا کرده، برش بزنید و میل نمایید.

عوارض مصرف لبو

  • مصرف زیاد لبو باعث افزایش غلظت خون می‌شود و برای افرادی که معده ضعیفی دارند مناسب نیست زیرا می‌تواند ایجاد نفخ و یبوست کند.
  • یکی دیگر از مضرات مصرف زیاد لبو احتمال ایجاد سنگ کلیه است زیرا این گیاه سرشار از اگزالات است که می‌تواند باعث ایجاد سنگ‌های کلسیمی در کلیه و مجاری ادراری شود.
  • مصرف بیش از حد آب لبو می‌تواند باعث گرفتگی تارهای صوتی شود.
  • مصرف زیاد لبو باعث تغییر رنگ مدفوع و ادرار می‌شود.

سخن پایانی

حال که با خواندن این مطلب با خواص، فواید و طبع لبو آشنا شدید می‌توانید این ماده خوشمزه و دلچسب زمستانی را خورده و از فواید بی‌شمار آن بهره‌مند شوید. اگر خواندن این مطلب برای شما مفید بود، با ارسال نقطه نظرات خود را در پایین همین صفحه می‌توانید ما را در بهبود این متن یاری کرده و تجربیات و دانش خود را در اختیار دیگر کاربران مجله ستاره قرار دهید.

شما می‌توانید با طبع شلغم نیز در ستاره آشنا شده و مصلحات و خواص آن را بشناسید.

خواص لبو

منبع:

1

خواص پودر جوانه گندم؛ ۹ خاصیت خارق‌العاده برگ نوپای گندم

از خواص پودر جوانه گندم می‌توان به افزایش رشد وزنی و قدی کودکان، تقویت حافظه، درمان ریزش مو، پیشگیری از سفید شدن موها، جوانسازی پوست و چاقی صورت اشاره کرد. شما می‌توانید این پودر را در منزل تهیه و به غذا‌های روزانه خود اضافه کنید.

درست کردن پودر جوانه گندم بسیار راحت است و شما می‌توانید به آسانی آن را در منزل تهیه کرده و از خواص شگفت‌انگیز آن برای سلامتی و زیبایی پوست و مو بهره‌مند شوید. زمانی که دانه‌های گندم جوانه می‌زنند، تغییر شکل داده و تغییرات شیمیایی که در دانه‌ها در این زمان رخ می‌دهد، باعث می‌شود پروتئین، املاح و ویتامین‌های دانه گندم بیشتر شود. در این مقاله شما را با خواص پودر جوانه گندم و طرز تهیه آن آشنا می‌کنیم.

خواص پودر جوانه گندم (طبیعت و خواص درمانی)

جوانه غلات از جمله جوانه گندم از دیدگاه طب سنتی دارای طبیعت گرم است و سرشار از املاح و ویتامین‌های ضروری است که برای سلامت بدن ضروری‌اند. برخی از مهمترین خاصیت‌های پودر جوانه گندم عبارتند از:

۱. چاقی صورت

جوانه گندم برای چاقی صورت بسیار مفید است و یک روش طبیعی و بدون خطر محسوب می‌شود. جوانه گندم به دلیل داشتن پروتئین و کالری بالا برای افزایش حجم ماهیچه‌ها بسیار مفید است و با آب‌رسانی و افزایش آب میان بافتی به چاقی صورت کمک می‌کند.

۲. جوانسازی پوست

مواد آنتی اکسیدان، ویتامین ب و ویتامین‌ای از جمله ویتامین‌هایی با خاصیت زیبایی و سلامت پوست هستند که در جوانه گندم به مقدار فراوان یافت می‌شود؛ لذا استفاده از پودر جوانه گندم چه به صورت مصرف خوراکی و چه استفاده از ماسک آن، تاثیر زیادی در کاهش چین و چروک و جوانتر شدن پوست دارد.

۳. رفع کم خوابی و تقویت حافظه

مواد موجود در پودر جوانه گندم به تقویت حافظه و افزایش قدرت یادگیری کمک می‌کند و برای رفع مشکلات خواب مفید است.

۴. تقویت تخمک‌زایی زنان

پودر جوانه گندم سرشار از ویتامین‌ای است. دریافت مقادیر کاقی از این ویتامین برای اختلالات قاعدگی و ضعف تخمک گذاری زنان مفید است و می‌تواند به کاهش مشکلات نازایی زنان ناشی از ضعیف بودن تخمک‌ها کمک کند.

۵. رفع خستگی

از دیگر خواص پودر جوانه گندم، رفع خستگی، ضعف و بی‌حالی است. جوانه گندم حاوی ویتامین ب فراوان است که مصرف مقادیر کافی آن به برطرف شدن خمودی و افسردگی کمک می‌کند. همچنین بسیاری از خستگی‌ها ناشی از کم خونی است که با مصرف جوانه گندم به دلیل خون ساز بودن آن، برطرف می‌شود.

۶. سلامت مو

تقویت موها، درمان ریزش مو، درمان شوره سر و پیشگیری از سفید شدن زودرس مو‌ها از خواص پودر جوانه گندم برای مو است. اسید فولیک، کلسیم، فسفر، روی، ید، سلنیوم و منیزیوم درون جوانه گندم به همراه ویتامین‌های A ،B۱ ،B۶ ،B۱۲ ،E همگی در تقویت مو‌ها و درمان ریزش مو نقش دارند.

۷. سلامت دستگاه گوارش و رفع یبوست

پودر جوانه گندم سرشار از فیبر گیاهی است و مصرف آن به سلامت دستگاه گوارش و رفع یبوست کمک می‌کند. تحقیقات پژوهشگران نیز نشان داده است، مصرف این ماده در پیشگیری از ابتلا به انواع سرطان به خصوص سرطان روده موثر است.

۸. تقویت بینایی

جوانه گندم دارای مقادیر زیادی از ویتامین آ است و مصرف روزانه آن به تقویت بینایی و سلامت چشم‌ها کمک می‌کند.

۹. کمک به افزایش وزن و قد کودک

کمک به رشد بهتر کودکان و افزایش رشد وزنی و قدی کودک از دیگر خواص پودر جوانه گندم است. پودر گندم جوانه زده، به دلیل داشتن انواع ویتامین‌ها، اسید فولیک و مواد معدنی مانند آهن، منگنز، سلنیوم، روی، فسفر، منیزیوم، غذای کودک را به یک معجون تبدیل می‌کند. افزودن این محصول به غذای کودکان موجب تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از سرماخوردگی، گرم نگه داشتن بدن و افزایش فعالیت‌های مغزی، رشد بهتر دندان و لثه و تقویت استخوان‌سازی می‌شود. مصرف این ماده غذایی را می‌توانید از هشت ماهگی برای کودک خود شروع کنید و چه بهتر که آن را خودتان در داخل منزل تهیه کنید.

طرز تهیه پودر جوانه گندم در منزل

۱. برای تهیه پودر جوانه گندم در منزل به مقدار مورد نیاز خود، دانه گندم را خریداری و بعد از تمیز کردن آن‌ها را خیس کنید.
۲. اجازه دهید گندم‌ها به مدت دو روز در آب ولرم باقی بمانند و هرشب آب آن را عوض کنید تا از گندیدن و بدبو شدن آن پیشگیری شود.
۳. سپس داخل یک ظرف مانند آبکش ریخته و یک پارچه نمدار روی آن قرار دهید و آن را در محلی گرم قرار دهید.
۴. روزانه تا هنگامی که تمام گندم‌ها جوانه بزنند با کمک اسپری سطح پارچه را مرطوب نگه دارید.
۵. زمانی که اندازه جوانه‌ها به ۳ تا ۵ میلیمتر رسید آن‌ها را از ظرف خارج کرده و داخل یخچال نگهداری کنید.
۶. برای تهیه پودر جوانه گندم، جوانه‌های آماده شده رو روی یک سینی یا پارچه تمیز پهن کنید و در محیطی سایه قرار دهید تا خشک شوند.
۷. بعد از دو تا سه روز که کل جوانه‌ها خشک شدند، آن‌ها را توسط آسیاب پودر کرده و در ظرف بسته داخل یخچال نگهداری کنید.

نکته: پودر جوانه گندم را می‌توانید به آش، ماست، سوپ، فرنی و … اضافه کنید.

ارزش غذایی پودر جوانه گندم

جالب است بدانید ارزش غذایی چهار قاشق غذاخوری جوانه گندم معادل یک کف دست نان است.

مقدار مواد غذایی در ۱۰۰ گرم جوانه گندم
مواد غذاییمقدار
 انرژی۳۶۷ کالری 
کربوهیدرات۷۳ گرم
پروتئین۱۰ گرم
چربی۳ گرم
کلسیم۵۴ میلی گرم
فسفر۶۱۱ میلی گرم
آهن۶٫۹ میلی گرم
پتاسیم۶۷۱ میلی گرم
فیبر ۱٫۸ گرم

به نظر شما بهترین روش برای استفاده از پودر جوانه گندم چیست؟ تجربیات خود را در انتهای این صفحه در قسمت ارسال نظربا ما و سایر مخاطبان ستاره به اشتراک بگذارید.

خواص پودر جوانه گندم

منبع:

1

برچسب ها :

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!

کل :
میانگین :
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x