/ دسته‌بندی نشده / ۱۱ خواص خیارشور برای سلامت بدن
آنچه در این مقاله می‌خوانید

۱۱ خواص خیارشور برای سلامت بدن خیارشور حاوی آنتی اکسیدان، فیبر و بسیاری از ویتامین هاست. از جمله خواص خیار شور، بهبود عملکرد کبد، طحال و دستگاه گوارش است. شورها همچنین به کنترل دیابت و تهوع صبحگاهی نیز کمک می کنند.

شاید برایتان عجیب باشد اما خیارشور نیز برای سلامتی مفید است. خیارشور منبعی از آنتی اکسیدان‌هاست و در بهبود سیستم گوارشی، کنترل دیابت، ارتقاء سلامت کبد، بهبود سلامت معده، کاهش وزن، کاهش تهوع صبحگاهی، کاهش خطر ابتلا به سرطان طحال، کاهش خطر ابتلا به عفونت مخمر، کاهش استرس، بهبود سلامت روان و کمک به جلوگیری از یبوست موثر است. اما این تمام ماجرا نیست…

خیارشور چیست؟

خیارشور از جمله خوراکی‌های حاوی مواد مغذی بوده و یک منبع عالی از باکتری‌های خوب است که در شکم ما زندگی می‌کنند که به باکتری‌های پریبیوتیک معروفند. با این وجود، آنچه که بسیاری از مردم نمی‌دانند این است که می‌توانند از روش تهیه خیارشور برای نگهداری از میوه ها، ادویه جات و سبزیجات دیگر نیز استفاده کنند. مثلا به جز خیارشور، سبزیجات دیگر را نیز مانند انبه می‌توان با استفاده از همین روش نگهداری کرد. بسیاری از شور‌ها با ترکیب نمک، فلفل و سرکه درست می‌شوند. با این حال، شور‌های تخمیر شده در فرهنگ‌های آسیایی بسیار محبوب هستند.

خواص خیارشور

۱. منبع آنتی اکسیدان

علاوه بر ویتامین ها، ترکیبات زیست فعال بسیاری نیز در میوه‌ها و سبزیجات وجود دارند که از مزایای آنتی اکسیدانی برخوردار هستند. با این حال چنین ترکیباتی متاسفانه در طول روند طبخ از بین می‌روند زیرا که بسیاری از این ترکیبات نسبت به دما حساس هستند و در برابر حرارت زیاد، شکسته یا غیرفعال می‌شوند. روند تهیه‌ خیارشور (یا به طور کلی شورها)، از این اتفاق جلوگیری می‌کند چرا که خیار و سبزیجات به صورت خام به محلول افزوده می‌شود و در نتیجه تمام خواص آنتی اکسیدانی آن حفظ می‌شود. مصرف مقدار مناسب آنتی اکسیدان، می‌تواند بدن را از آسیب ناشی از رادیکال‌های آزاد مصون بدارد و به حفظ سلامتی کمک کند.

۲. افزایش سلامت دستگاه گوارش

همه‌ی ما می‌توانیم از این مزیت سود ببریم چرا که گاهی اوقات به دلیل عدم تعادل باکتری ها یا مصرف نکردن فیبر کافی، دچار اختلالات گوارشی می‌شویم. خوشبختانه، خیارشور اینجاست که به ما کمک کند تا هر دوی این مشکلات را حل کنیم. از آنجا که سرکه سرعت رشد باکتری‌ها را کاهش می‌دهد، زمان کافی برای رشد باکتری‌های پریبیوتیک در ترکیب خیارشور مهیا می‌شود. همچنین ترکیبات خیار به خودی خود پریبیوتیک هستند، بنابراین می‌توانید حتی قبل از تبدیل شدن به شور آن را مصرف کنید و از خواص آن بهره‌مند شوید.
میوه‌ها و سبزیجات همچنین به عنوان منابعی از فیبر شناخته شده هستند. همانطور که می‌بینید با مصرف خیارشور، با یک تیر چندنشان می‌توانید بزنید و همین عامل می‌تواند شما را قانع کند تا خیارشور را به رژیم غذاییتان اضافه کنید.

۳. کمک به کنترل دیابت

خیارشور به طور کلی کم کالری و کم کربوهیدرات است که باعث می‌شود یک خوراکی بی نقص برای افراد مبتلا به دیابت باشد. اما این همه‌ی خواص خیارشور برای افراد دیابتی نیست. HbA1C یک هموگلوبین است که به کنترل قند خون در بلند مدت کمک می‌کند. اعتقاد بر این است که اسید استیک همراه با میوه‌ها و سبزیجات سطح HbA1C را افزایش می‌دهد و این یعنی کنترل قند خون.

۴. بهبود سلامت کبد

خیارشور و در واقع انواع مشابه آن، در بهبود عملکرد کبد در حذف سموم بسیار موثر بوده و بهبود کبد آسیب دیده به علت مصرف الکل را به دنبال خواهد داشت.

۵. بهبود سلامت معده

باور عمومی بر این است که خیاشور، با افزایش اسیدیته معده همراه است و ممکن است گاهی موجب سوزش قلب شود. حقیقت اما چیز دیگری است. سرکه، همانطور که می‌دانید، خواص بسیار زیادی برای سلامت دارد. مواد و ترکیبات موجود در سرکه، به تقویت دیواره‌های معده کمک می‌کنند و معده را از آسیب‌های اسید معده مصون می‌دارد. این به نوبه خود، شما را از زخم معده یا سرطان معده دور می‌دارد.

۶. کمک به کاهش وزن

شورسازی یک روش عالی برای افزایش مصرف سبزیجات و میوه به رژیم غذاییتان است. اگر از روش‌های مصرف میوه و سبزی معمول خسته شده اید، می‌توانید آن‌ها را به شور تبدیل کرده و میل کنید. برای مثال، خیار شور، کم کالری و پر از آب است که باعث می‌شود سریعا سیر شوید و حتی آن را به عنوان یک میان‌وعده کافی میل کنید.

۷. درمان خانگی تهوع صبحگاهی زنان باردار

آیا تا به حال فکر کرده اید که چرا زنان باردار بیش از دیگران خیارشور هوس می‌کنند؟ به نظر می‌رسد که این به یک پایه و اساس علمی داشته باشد چرا که یکی از خواص خیارشور کمک به کاهش حالت تهوع صبحگاهی است. فقط به میزان منطقی مصرف نمک در خیار شور برای زنان باردار دقت کنید چرا که مصرف زیاد می‌تواند فشار خون را در بارداری افزایش دهد.

۸. کاهش خطر ابتلا به سرطان طحال

خیلی‌ها فکر می‌کنند که طحال؟! اصلا مگر طحال وظیفه‌ی خاصی دارد؟ حق با شماست، طحال نقش اساسی در بدن ایفا نمی‌کند اما نقش بسیار مهمی در سیستم ایمنی بدن دارد. طحال درواقع مخزن سلول‌های ایمنی و حتی کلنی‌ باکتری‌های خوب است که سلامت روده را افزایش می‌دهد و شما را از ابتلا به عفونت‌ها دور می‌دارد.
همانطور که گفتیم، خیارشور منبع باکتری‌های پریبیوتیک و پروبیوتیک است که به حفظ سلامت طحال کمک می‌کند. کمبود باکتری‌های پروبیوتیک در بدن با افزایش خطر سرطان طحال مرتبط است.

۹. کاهش خطر ابتلا به عفونت مخمر

عفونت‌های مخمری موجب آزار بسیاری از زنان است چرا که باعث خارش و سوزش واژن می‌شود. مخمر یک بخش طبیعی در میکروفلور واژینال است، اما می‌تواند به دلایلی بیش از حد رشد کند و موجب بیماری شود. خیار شور کمک می‌کند که سطح مخمر تحت کنترل باشد و خطر ابتلا به عفونت‌های مخمری کاهش پیدا کند.

۱۰. افزایش سلامت روان

افزایش سلامت روان یکی از خواص خیار شور است که احتمالا موجب تعجبتان می‌شود اما مکانیزم جالبی پشت آن هست که حتما قانعتان می‌کند. همه می‌دانند که شکم ما به مغزمان ربط دارد، اما خیلی‌ها درک نمی‌کنند که چگونه این اتفاق می‌افتد! به خاطر همین ارتباط صمیمی است که اضطراب و ناراحتی روحی و ذهنی، با حالت تهوع یا معده درد بازتابیده می‌شود. در واقع یک عصب که نخاع را به شکم وصل می‌کند، به عنوان یک تقویت‌کننده بین شکم و مغز نیز عمل می‌کند. سطح باکتری‌های پروبیوتیک در روده ها، تاثیر بالای کورتیزول را بر مغز کاهش می‌دهند به این معنی که این باکتری‌های ساده شما را آرام می‌کند و خلق و خویتان را بهبود می‌بخشد.

۱۱. درمان یبوست

خیارشور حاوی مقادیر زیادی فیبر، آب و باکتری پروبیوتیک است که به حفظ عملکرد روده‌ها کمک می‌کند. این عامل به حرکت آزادانه غذا در دستگاه گوارش کمک می‌کند و در نتیجه فرآیند دفع ساده‌تر می‌شود. از خواص خیارشور این است که احتمال ابتلا به یبوست و ماندن سموم در بدن را کاهش می‌دهد.

نتیجه گیری

خواص خیارشور، همانطور که ملاحظه کردید بیشمار است. تنهاچیزی که باید مراقبش بود، میزان نمک مصرفی در تهیه خیارشور است. مصرف زیاد می‌تواند به سلامت شما آسیب برساند؛ بنابراین اگر خیارشور دوست دارید و می‌خواهید از خواص آن بهره‌مند شوید، میزان نمک موجود در آن را کنترل کنید.

نظر شما چیست؟ شما چقدر از خواص خیارشور مطلع بودید؟ آیا در رژیم غذاییتان خیار شور مصرف می‌کنید؟ نظرات خود را از طریق قسمت “ارسال نظر” با مخاطبان ستاره درمیان بگذارید.

برگرفته از: naturalfoodseries

خواص خیار شور _ خیار شور

منبع:

1

فواید و خواص شیر شتر برای سلامت بدن

طبق بررسی‌های به عمل آمده، فواید و خواص شیر شتر برای پیشگیری، درمان و کاهش علائم بسیاری از بیماری‌ها همچون اختلالات گوارشی، آلرژی، دیابت، اوتیسم و… اثبات شده است.

آیا می‌دانید شیر شتر چه برتری‌ها و مزایای ارزشمندی نسبت به سایر شیر‌ها دارد؟ شیر شتر از خواص و فواید بسیار زیاد و ارزشمندی برخوردار بوده که از جمله آن می‌توان به سلامتی اندام‌های بدن و درمان بیماری‌هایی همچون دیابت، اختلالات گوارشی، مشکلات قلب و عروق و … اشاره کرد. در این مقاله به بررسی خواص شیر شتر و مزایای مصرف آن پرداخته شده است.

خواص شیر شتر در درمان بیماری‌ها

تحقیقات نشان داده است که شیر شتر نسبت به شیر گاو و گوسفند ماده مغذی‌تر و مفید‌تر بوده که برای درمان بیماری ها، تقویت سیستم ایمنی بدن و جلوگیری از رشد ویروس و باکتری در بدن ماده‌ای موثر محسوب می‌شود. از جمله خواص شیر شتر برای درمان بیماری‌ها می‌توان موارد زیر را نام برد:

  • پیشگیری و درمان پوکی استخوان
  • کنترل فشار خون
  • از بین بردن گرفتگی عروق
  • کنترل و رفع دیابت
  • تنظیم فشار خون
  • تقویت چشم
  • رفع اگزما و حساسیت‌های پوستی
  • افزایش اشتها
  • درمان زخم معده و زخم اثنا عشر
  • رفع یبوست
  • دفع اخلاط غلیظ از بدن
  • زیبایی پوست
  • موثر در درمان بیماری‌های خاص همچون ایدز، سل و هپاتیت C
  • کمک به گردش خون سلامت قلب

مقایسه خواص شیر شتر با سایر شیر‌ها

از نظر برخی از متخصصان تغذیه شیر شتر خواص بالاتری نسبت به شیر گاو و گوسفند دارد.از جمله این مزایا می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • شیر شتر شامل مقادیر بالایی از ویتامین‌های B۱، B۲، B۶، B۱۲ و پروتئین و همچنین اسید فولیک است.
  • ویتامین C موجود در شیر شتر حدود سه برابر بیشتر از دیگر شیر‌ها است.
  • همچنین شیر شتر از کلسترول، لاکتوز و چربی‌های اشباع کمتری نسبت به شیرگاو برخوردار است.
  • از دیگر مزیت‌های شیر شتر نسبت به شیر گاو کمتر بودن کالری موجود در آن است.
  • شیر شتر از املاح بیشتری مانند پتاسیم، منیزیم، سدیم، مس، روی و آهن نسبت به شیرگاو برخوردار است.
  • یکی از خواص ارزشمند شیر شتر خاصیت ضد ویروسی و آنتی بیوتیکی این شیر است.
  • همچنین شیر شتر هضم آسان تری نسبت به شیر گاو و گوسفند دارد.

دیگر خواص شیر شتر

۱. از بین بردن آلرژی

طبق تحقیقات به عمل آمده، مصرف شیر شتر برای درمان آلرژی و حساسیت در افراد به ویژه کودکان تاثیر بسزائی دارد. در حقیقت وجود ایمونوگلوبولین که ماده‌ای ضد آلرژی است در این شیر علائم آلرژی را کاهش می‌دهد.

۲. درمان اختلالات گوارش

از مهمترین خواص شیر شتر وجود املاح و مواد مفید برای درمان مشکلات گوارشی مانند اسهال، سوء هاضمه، زخم معده و یبوست در این ماده است.

۳. بهبود دیابت

وجود نوعی پروتئین در شیر شتر که عملکردی مشابه انسولین دارد باعث کاهش اثرات دیابت در بدن خواهد شد. این ماده همچنین جذب مواد غذایی را در خون آسان‌تر کرده و به عنوان ماده‌ای ضد دیابت در کنترل و جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های قندی نقش اساسی ایفا می‌کند.

۴. کنترل علائم سرطان 

از مهمترین خواص شیر شتر، کنترل و کاهش علائم سرطان به دلیل وجود آنتی اکسیدان‌های مفید در این شیر است. این اکسیدان‌ها به حذف رادیکال‌های آزاد و درمان سلول‌های سرطانی کمک ویژه‌ای می‌کنند.

۵. زیبایی و جوانسازی پوست

شیر شتر ویتامین ها، مواد معدنی و اسید‌های مفیدی دارد که مصرف آن به کلاژن سازی بهتر پوست و رفع اثرات پیری مانند چین و چروک‌ها در پوست منجر خواهد شد.

۶. کاهش وزن 

شیر شتر به دلیل برخورداری از مقادیر بسیار کمی از چربی‌های مضر و کالری علاوه بر ایجاد انرژی و سیری در افراد باعث کم شدن کلسترول در خون، افزایش سوخت و ساز بدن و در نتیجه لاغری خواهد شد.

۷. کمک به افراد مبتلا به اوتیسم

ویتامین‌ها و املاح مهم و ارزشمند موجود در شیر شتر و همچنین آنتی اکسیدان‌های مفید موجود در این شیر می‌توانند به خوبی علائم عصبی و پرخاشگری در افراد مبتلا به اوتیسم را کاهش دهند.

۸. درمان سرماخوردگی و التهابات ناشی از آن

وجود مواد ضد ویروسی و ضد التهابی در ترکیبات شیر شتر آن را به ماده‌ای موثر برای درمان برونشیت، سرماخوردگی، سرفه و التهابات ناشی از این عوارض تبدیل کرده است.

۹. تقویت قوای جنسی

شیر شتر حاوی مواد ارزشمند و مقوی است که برای تقویت تخمدان‌ در بانوان و نیز تقویت قوای جنسی در مردان ماده‌ای مفید و موثر به شمار می‌آید.

۱۰. درمان کم خونی 

شیر شتر حاوی مقادیر بالایی از آهن بوده که برای درمان کم خونی و گردش خون بهتر بدن درنتیجه سلامت اندام‌های بدن کمک فراوانی می‌کند.

۱۱. کمک سلامت قلب

وجود اسید‌های چرب غیر اشباع و مفید در شیر شتر باعث پایین آمدن کلسترول بد در خون می‌شود. با پایین آمدن کلسترول مضر در خون می‌توان از بیماری‌هایی مانند تصلب شرایین، سکته و فشار خون بالا جلوگیری به عمل آورد.

خواص شیر شتر

منبع:

1

برچسب ها :

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!

کل :
میانگین :
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x