/ دسته‌بندی نشده / ۳۰ ایده خلاقانه برای سرگرمی کودکان در خانه (ادامه)
آنچه در این مقاله می‌خوانید

استفاده از بازی های فکری کودکان راهکار مناسب دیگری برای سرگرمی کودکان در خانه است و با آنها می‌توانید تمام اعضای خانواده را دور هم جمع کنید.

۱۸. بازیهای فکری؛ راهکار مناسب سرگرمی کودکان در خانه

سن: مناسب برای کودکان هفت‌ساله و بزرگ‌تر.

استفاده از بازی های فکری کودکان راهکار مناسب دیگری برای سرگرمی کودکان در خانه است و با آنها می‌توانید تمام اعضای خانواده را دور هم جمع کنید. اگر در خانه بازی فکری ندارید، حالا که فروشگاه‌ها اغلب تعطیل شده‌اند، شاید بتوانید بازی موردنظرتان را اینترنتی خریداری کنید. بیشتر این بازی‌ها برای کودکان هیجان‌انگیز هستند و با برخی از آنها می‌توانید احساس و تجربۀ رقابت را در کودکان زنده کنید. فقط مراقب باشید اگر شما یا کودکتان باختید، شروع به بهانه‌گرفتن و بحث‌کردن نکنید.

۱۹. تماشای فیلم؛ راهکار مناسب دیگری برای سرگرمی کودکان در خانه

سن: مناسب برای کودکان هفت‌ساله و بزرگ‌تر.

در حال حاضر، نمی‌توانید کودکان را به سینما یا تئاتر ببرید؛ اما می‌توانید به‌راحتی هر فیلم یا کارتونی را که بخواهید، دانلود کنید. لزوما هم نباید کارتون ببینید و تماشای بعضی فیلم و سریال های خانوادگی، اگر صلاح بدانید، می‌تواند برای کودکان خوب باشد.

۲۰. جستوجو برای گنج؛ روش مناسب سرگرمی کودکان در خانه

سن: مناسب برای کودکان پنج‌ساله و بزرگ‌تر.

این بازی هم مثل جست‌وجو برای اشیای مخفی‌شده است و راهکاری مناسب برای سرگرمی کودکان در خانه. تفاوتش با بازی قبلی در این است که سرنخ‌هایی را روی کاغذ می‌نویسید و در اختیار کودکتان می‌گذارید و اسباب‌بازی یا خوراکی موردعلاقه‌اش را جایی در خانه یا حیاط مخفی می‌کنید. کودک باتوجه‌به سرنخ‌ها مشغول جست‌وجو می‌شود و اگر آن را پیدا کند، به جایزه‌اش خواهد رسید.

۲۱. کشیدن نقشۀ محل سکونت و زندگی

سن: مناسب برای کودکان نه‌ساله و بزرگ‌تر.

کاغذ بزرگی بردارید و تعدادی مربع روی آن ترسیم کنید. سپس از کودکتان بخواهید نقشۀ محلۀ زندگی‌تان را روی کاغذ بکشد. از او بخواهید خود را پرنده‌ای تصور کند که از بالا به زمین نگاه می‌کند و شکلی را که در ذهنش مجسم می‌شود، روی کاغذ بیاورد.

۲۲. استفاده از کنسولهای بازی؛ از روش های سرگرمی کودکان در خانه

سن: مناسب برای کودکان هشت‌ساله و بزرگ‌تر.

می‌توانید برای این منظور از بازی‌های چندنفره استفاده کنید تا اوقات خوشی را کنار کودکانتان تجربه کنید. حسگرهای حرکتی مثل کینکت (Kinect) مایکروسافت هم انتخاب بسیار خوبی هستند و در کنار بازی و سرگرمی، فعالیت‌های جسمانی را هم اضافه می‌کنند.

۲۳. درستکردن شجرهنامۀ خانوادگی

سن: مناسب برای کودکان نه‌ساله و بزرگ‌تر.

کودکانتان چقدر با تاریخچۀ خانوادگی شما آشنا هستند؟ آیا می‌دانند والدین پدر و مادر شما چه کسانی بوده‌اند و چطور زندگی می‌کرده‌اند؟ درست‌کردن شجره‌نامۀ خانوادگی نه‌تنها اسباب سرگرمی کودکان را در خانه فراهم می‌کند؛ بلکه زمینه‌ساز آشنایی بیش‌از‌پیش آنها با تاریخچۀ زندگی شما هم می‌شود. حتی شاید در حین انجام‌دادن این کار وقایع و داستان‌هایی از گذشتۀ زندگی خانوادگی‌تان پیدا کنید که برای خودتان هم جالب و تأمل‌برانگیز باشد.

۲۴. آموزش قلاببافی به کودکان

سن: مناسب برای کودکان هفت‌ساله و بزرگ‌تر.

حتی اگر خودتان هم با قلاب‌بافی چندان آشنا نباشید، می‌توانید همراه با کودکتان و با استفاده از الگوهای موجود شروع به یادگیری کنید؛ مثلا الگوهای بافتن عروسک‌های بسیار زیبایی در دسترس هستند که می‌توانید برای شروع کار از آنها استفاده کنید.

۲۵. یادگرفتن هنر اوریگامی؛ راهکار مناسب و آموزنده سرگرمی کودکان در خانه

سن: مناسب برای کودکان هشت‌ساله و بزرگ‌تر.

اوریگامی هنر باستانی ژاپن است و شامل تاکردن کاغذ و درست‌کردن شکل‌های مختلف با آن می‌شود. تقریبا هر شکلی را می‌توانید با تاکردن کاغذ درست کنید، فقط کافی است الگوی آن را در اختیار داشته باشید. برای دسترسی به الگوهای مختلف می‌توانید از این وب‌سایت دیدن کنید.

۲۶. درستکردن کاردستی با دورریزها

سن: مناسب برای کودکان شش‌ساله و بزرگ‌تر.

شانه‌های تخم‌مرغ، جعبه‌های مقوایی، بطری‌های پلاستیکی شیر و هر دورریز دیگری را که می‌شود با آن چیزی درست کرد، در اختیار کودکتان بگذارید و اجازه دهید هر شکلی را که دلش می‌خواهد، با آنها درست کند. چسب نواری، چسب قطره‌ای، قیچی و کمی رنگ نیز به او بدهید و خودتان هم ناظر کارش باشید.

۲۷. چشمدوختن به آسمان شب و ستارهها

سن: مناسب برای کودکان هشت‌ساله و بزرگ‌تر.

یکی از شب‌هایی که هوا ابری نیست، کودکتان را روی پشت‌بام (یا در حیاط خانه) ببرید و باهم به آسمان شب و ستاره‌ها نگاه کنید. تجربۀ دیدن ستاره‌ها و آسمان شب می‌تواند بسیار لذت‌بخش باشد؛ به‌ویژه اگر راجع‌به کهکشان‌ها و موقعیت آنها هم کمی اطلاعات داشته باشید و در اختیار کودکتان بگذارید. برای این منظور می‌توانید از قبل کمی تحقیق کنید؛ در غیر این صورت فقط از کودکتان بخواهید شکل‌های جالب‌توجهی را که ستاره‌ها با قرارگرفتن کنار هم درست کرده‌اند، پیدا کند و به شما نشان دهد.

۲۸. درستکردن مخفیگاه؛ از راهکارهای جذاب سرگرمی کودکان در خانه

سن: مناسب برای کودکان پنج‌ساله و بزرگ‌تر.

درست‌کردن مخفیگاه هم راهکار بسیار خوب دیگری است برای سرگرمی کودکان در خانه و تا ساعت‌ها درگیرشان می‌کند. کودکتان را به حیاط خانه ببرید و با ملافه‌ای بزرگ و تعدادی بالش و تخته‌چوب عمودی برایش مخفیگاهی درست کنید. این کار را در داخل خانه و اتاق‌خواب هم می‌توانید انجام دهید. از او بخواهید تصور کند که در جنگل یا جایی شبیه به آن است و برای خودش بازی کند. می‌توانید جعبۀ مقوایی بزرگی هم در نزدیکی او بگذارید که نقش غار را در بازی‌اش داشته باشد.

۲۹. درستکردن باغچۀ مینیاتوری

سن: مناسب برای کودکان هفت‌ساله و بزرگ‌تر.

آن دسته از ظرف‌های آلومینیومی را که رستوران‌ها و فست‌فودها غذاهایشان را در آنها ارسال می‌کنند، دور نیندازید. می‌توانید از آنها برای سرگرمی کودکان در خانه و درست‌کردن باغچه‌های مینیاتوری استفاده کنید. ظرف مدنظر را با خاک پر کنید و با فروکردن شاخ‌وبرگ‌های کوچک درختان یا گیاهان دیگر و قراردادن تعدادی سنگ‌ریزه در اطراف آن، با کودکتان باغچه‌ای زیبا درست کنید. می‌توانید تعدادی اسباب‌بازی کوچک هم گوشه‌وکنار آن بگذارید تا بیشتر رنگ‌وبوی واقعیت بگیرد؛ حتی می‌توانید به‌جای خاک از شن‌وماسه استفاده کنید و به‌جای باغچه، ساحل مینیاتوری درست کنید.

۳۰. درستکردن ایستگاه هواشناسی

برای درست‌کردن ایستگاه هواشناسی در خانه به حیاط احتیاج است و امکان انجام‌دادن این کار در خانه‌های آپارتمانی نیست. اگر امکان درست‌کردن آن را دارید، می‌توانید از این فرصت برای آشناکردن کودکان با برخی مفاهیم علمی استفاده کنید. در ایستگاه هواشناسی خانگی، ابتدا باران‌سنج را درست کنید که میزان باران را اندازه‌گیری می‌کند (مناسب برای مناطق شمال ایران و جاهایی که بارش باران زیاد است). بادنما ابزار دیگری است که می‌توانید در ایستگاه هواشناسی خانگی درست کنید که جهت وزش باد را نشان دهد. پس از درست‌کردن ایستگاه هواشناسی، دفترچه‌یادداشتی در اختیار کودکانتان بگذارید تا یافته‌هایشان را در آن بنویسند. اما چطور ابزارهایی را که نامشان آمد، درست کنید؟ در ادامه خواهیم گفت.

روش درستکردن بارانسنج

برای درست‌کردن باران‌سنج فقط به یک بطری پلاستیکی دولیتری نیاز خواهید داشت. بطری را به سه قسمت مساوی تقسیم کنید و دوسوم پایینی آن را ببرید. سپس قسمت بالایی را سروته کنید و آن را در قسمت پایینی فروکنید و با چسب محکمش کنید.

نوارچسبی کاغذی را بردارید و قسمتی از آن را (به ارتفاع بطری پلاستیکی) جدا کنید. خط‌کشی را کنار نوارچسب بگذارید و با مقیاس سانتی‌متر مدرجش کنید. سپس آن را روی بطری بچسبانید.

در قسمتی از باغچۀ حیاط که سرپناه و پوششی ندارد، حفره‌ای ایجاد کنید و بطری پلاستیکی را در آن فروکنید؛ به‌طوری‌که ۵ سانتی‌متر از بطری بیرون از زمین باشد و باقی‌ماندۀ آن داخل حفره قرار بگیرد.

درنهایت هم از کودکتان بخواهید هر روز رأس ساعت مشخصی باران‌سنج را بردارد، میزان باران ذخیره‌شده در آن را یادداشت کند و بطری را بعد از خالی‌کردن سر جایش بگذارد.

روش درستکردن بادنما

مقوایی بردارید و مربع نسبتا کوچکی را روی آن بکشید و با قیچی جدا کنید. با استفاده از قطب‌نما جهت شمال (N) را پیدا کنید و علامت آن را روی یکی از قسمت‌های مقوای مربع‌شکل درج کنید. جهت‌های دیگر (S ،W و E) را هم باتوجه‌به آن علامت‌گذاری کنید.

بعد از آن به چیزی شبیه به پیکان یا فلش نیاز دارید. برای درست‌کردن پیکان، تکه‌ای نی پلاستیکی بردارید و با استفاده از تیغ یا کاتر، سروته آن شکاف‌های عمودی کوچکی ایجاد کنید. روی همان مقوا، مثلثی کوچک بکشید و جدا کنید (برای نوک پیکان). سپس شکل کوچک دیگری شبیه به ذوزنقه بکشید و آن را هم برای قسمت انتهایی پیکان جدا کنید. هر دو تکه را وارد شکاف‌های عمودی نی پلاستیکی کنید.

آخرین وسیله‌ای که برای درست‌کردن بادنما نیاز دارید، مدادی است که قسمت انتهایی آن پاک‌کن داشته باشد. از مداد به‌عنوان پایۀ بادنما استفاده می‌شود. اندکی خمیر بازی بردارید و با دست آن را گلوله‌مانند کنید و درست در مرکز مربع بچسبانید. نوک مداد را در خمیر بازی فروکنید. سوزنی ته‌گرد بردارید و آن را دقیقا از قسمت میانی نی عبور دهید و در پاک‌کنِ انتهای مداد فروکنید.

بادنمای شما آماده است! کافی است آن را جایی در هوای آزاد قرار دهید. نوک پیکان جهت وزش باد را به شما نشان خواهد داد.

جمعبندی

با درنظرگرفتن علاقه‌مندی‌های کودکان خود و نیز امکانات و وسایلی که در دسترس دارید، می‌توانید یک یا چند مورد از راهکارهای معرفی‌شده را برای سرگرمی کودکان در خانه به کار بگیرید. بسیاری از راهکارهای معرفی‌شده به‌نوعی به همراهی سایر اعضای خانواده هم نیازمند هستند و می‌توانید برای مشغول نگه‌داشتن خودتان به‌هنگام قرنطینه و خانه‌نشینی نیز از آنها استفاده کنید. راهکارهای مختلف را امتحان و از میانشان آنهایی را انتخاب کنید که بیشتر باب میل کودکانتان هستند و اوقات خوشی را برای آنها رقم می‌زنند.

هشدار! این مطلب صرفا جنبه آموزشی دارد و برای استفاده از آن لازم است با پزشک یا متخصص مربوطه مشورت کنید. 

منبع 1

کلمات کلیدی : سرگرمی کودکان در خانه – فرزند سالم و شاد

برچسب ها :

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!

کل :
میانگین :
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x