/ مشاوره / ۵ راه تقویت حافظه
آنچه در این مقاله می‌خوانید

۵ راه تقویت حافظه

آیا برای به یاد آوردن روزهای هفته یا تاریخ تولد اطرافیان تان به مشکل برمی‌خورید؟ یا اینکه هر چه را نیاز دارید، باید مدت زیادی دنبالش بگردید. ۵ راه تقویت حافظه وجود دارد که به شما کمک می‌کند حافظه‌ای بیشتر و دقیق‌تر داشته‌ باشید. این مقاله را بخوانید تا با این راه‌ها آشنا شوید.

کلیدهایم را کجا گذاشته‌ام؟ تا به حال چند بار این سؤال را پرسیده اید؟ بعضی وقت‌ها آنقدر مشغله داریم که واقعا یادمان نیست آنها را کجا گذاشته ایم. اما گاهی فراموشی‌های ما از این مورد خاص، فراتر می رود.

راه‌حل‌های ساده ای وجود دارد که رعایت کردن آنها نتیجه‌ای جز تقویت حافظه‌تان نخواهد داشت!

۱. ورزش را فراموش نکنید

شاید باورش برای تان سخت باشد اما وقتی ورزش می‌کنید، ذهن تان هم نرمش می‌کند. ورزش های هوازی با بهبود گردش خون در بدن، میزان اکسیژنی که به مغزتان می رسد را افزایش می دهند و از این طریق، احتمال ابتلا به اختلالاتی مثل دیابت و بیماری های قلبی-عروقی را که به ضعف حافظه منجر می شوند، کاهش می دهند.

اگر فرصتش را دارید، روزتان را با کمی نرمش صبحگاهی شروع کنید. این کار، ذهن تان را در همان ساعت‌های ابتداییِ صبح، آماده می‌کند تا در طول روز متمرکز و هوشیار بمانید. ورزش هایی مثل پرتاب کردن توپ به جلو و عقب که به هماهنگی اعضای بدن با یکدیگر احتیاج دارند، به فعال نگه داشتن ذهن کمک شایانی می‌کنند.

۲. خواب کافی داشته باشید

خواب کافی یکی از بهترین راه هایی است که مغز و حافظه را به اوج قدرت خود می‌رساند. برای اینکه بهترین بهره را از خواب ببرید، ۷ تا ۹ ساعت بخوابید. حواستان باشد وسایل الکترونیکی را حداقل یک ساعت قبل از رفتن به رختخواب کنار بگذارید تا مغزتان هم بتواند فعالیتش را کم کند. سعی کنید کافئین و الکل مصرفی در طول روز را هم کم کنید، چون هر دو مورد، خواب‌تان را آشفته خواهند کرد.

۳. ذهنتان را درگیر نگه دارید

تحقیقات نشان می دهد که فعال نگه داشتن ذهن، وقتی پا به سن می‌گذاریم، احتمال زوال عقل و بروزِ اختلالات حافظه را کاهش می‌دهد.

اجتماعی بمانید، با دیگران تعامل داشته باشید، مهارت های جدیدی یاد بگیرید، بازی هایی را انجام دهید که فکرتان را به کار می‌اندازند؛ مثلا جدول حل کنید یا سودوکو بازی کنید. تعامل داشتن با دیگران و همچنان به یادگیری مطالب جدید ادامه دادن، برای سالم نگه داشتن مغز در هر سنی حیاتی است.

۴. مراقب استرس باشید

اضطرابِ مزمن نه تنها آدم را به هم می‌ریزد، بلکه عوارض طولانی‌مدت و مخربی هم دارد. تحقیقات نشان داده که استرس به مرور زمان سلول‌های مغز را از بین می برد و به ناحیه ای در مغز که خاطره‌های جدید را می‌سازد و خاطرات گذشته را یادآوری می کند، صدمه می زند.

برای اجتناب از زوال حافظه، استرس را به حداقل برسانید. اگر مشغله ی زیاد شما را مضطرب و سراسیمه می کند، خودتان را زیاد درگیر نکنید؛ گاهی اوقات «نه» گفتن اشکالی ندارد. حتما باید راه‌هایی برای تخلیه ی استرس داشته باشید. ورزش کردن یا صحبت با فرد دیگری در مورد مشکلات تان، نمونه‌های خوبی از راه‌های کاهش استرس هستند.

۵. غذاهایی که میخورید فوقالعاده اهمیت دارند

تحقیقات متعددی نشان داده‌اند که مصرفِ بعضی غذاها در جلوگیری از زوال حافظه تأثیر دارد. پس، مصرف روزانه‌ی سبزیجات و میوه ‌ها را فراموش نکنید. (آووکادو یادتان نرود!) تعداد زیادی از میوه ها و سبزیجات، سرشار از آنتی‌اکسیدان‌هایی هستند که به محافظت از سلول های حافظه کمک می‌کنند. غذاهایی که حاوی اسیدهای چرب اُمگا ۳ هستند،‌ مثل ماهیِ تن و سالمون و غذاهای پخته شده با روغن زیتون را بیش‌تر مصرف کنید.

از مکمل‌های باکیفیت امگا ۳ در رژیم غذایی خود استفاده کنید. چای‌سبز هم گزینه ی دیگری است که با داشتن آنتی‌اکسیدان های قدرتمند از مغز در برابرِ آسیب جلوگیری می کند. از شکر و غذاهای شیرین هم اجتناب کنید.

به خاطر داشته باشید که حافظه ی شما در هر سنی مهم است. این عادت های سالم را شروع کنید تا حافظه تان را برای سال های آینده، قوی نگه دارید.

۱۰ نکته برای کسانی که میخواهند کسب و کار خانگی داشته باشند

کار کردن در خانه، رؤیایی با مزایای فوق‌العاده‌ است. در این رویا مزایایی مانند عدم نیاز به حضور فیزیکی در محل کار یا پوشیدن لباس رسمی، رنگ واقعیت به خود می‌گیرد. بنابراین تعجبی ندارد که افراد زیادی تمایل داشته باشند، به جای حضور در محیط کار، از خانه، کارهای‌شان را انجام دهند.اما از طرفی، این مهم است که مرزهایی برای انجام کار و زندگی معمولی در خانه قائل شویم، تا روالِ کاری منظم و قابل قبولی ایجاد کنیم و همیشه باانگیزه باشیم. در این مقاله با ۱۰ نکته طلایی برای کار کردن در خانه و داشتن کسب و کار خانگی آشنا می‌شوید.

برای اینکه کار کردن در خانه برای شما موفقیت‌آمیز باشد، در این مقاله ۱۰ توصیه داریم که به شما کمک می‌کند تا به طور مداوم، منظم و با انگیزه در خانه، کارتان را انجام دهید.

۱. انتخاب قسمتی از خانه به عنوان محل انجام کار

اگر شما اتاق کار یا حتی میز کوچکی مخصوصِ کار دارید، حتما آن را فقط برای همین کار در نظر بگیرید. در این‌ صورت، راحت‌تر می‌توانید کار کنید و در پایان روزِ کاری، بدون اینکه کار و زندگیِ شخصی‌تان با هم تداخل پیدا کند، کار را تمام کنید. مکانی را انتخاب کنید که از هیاهو به دور باشد، حتی می‌توانید گوشه‌ای از پارکینگ یا زیرزمین را به عنوان دفترِ کار انتخاب کنید.

۲. در ساعتهای مشخصی کار کنید

ساعت‌های کاریِ منظمی را برای خود در نظر بگیرید. دست شما در این انتخاب باز است، هر ساعتی که برای‌تان راحت‌تر است درنظر بگیرید. در این ساعت‌ها، خود را موظف به انجامِ کار بدانید، طوری برنامه‌ریزی کنید که هم به موقع سرِ کارتان بروید و هم به موقع محلِ کار را ترک کنید. این کار به شما کمک می‌کند تا بین کار و زندگی خود، مرزهایی داشته باشید.

۳. فعالیتهای کاری را به طور منظم ثبت کنید

شما جایی کار می‌کنید که اغلبِ اوقات رئیس و همکاران‌تان را نمی‌بینید، بنابراین مهم است که حضورِ خود را به طور منظم ثبت کنید. برای تأیید دریافتِ رسیدها، ایمیل ارسال کنید، با همکارتان برای هماهنگی در پروژه تماس بگیرید و اعلام کنید در طول روزِ کاری در دسترس هستید تا در صورت نیاز با شما در تماس باشند.

۴. زمانی را برای صرف ناهار در نظر بگیرید

زمانی برای صرف ناهار یا برای زمان استراحت در نظر بگیرید. برای صرف ناهار بیرون بروید یا غذایی سفارش دهید و یا غذایی را که دارید، گرم کنید. قبل از بازگشت، برای ادامه‌ی کار، انرژی خود را بازیابی کنید. خواهید دید که بقیه‌ی روزِ کاری بسیار راحت‌تر سپری می‌شود.

۵. عادتهای کاری را تغییر ندهید

در برابر وسوسه‌ی بیشتر کار کردن یا گرفتن پروژه‌های بزرگ‌تر در ساعت‌هایی که در خانه کار می‌کنید، مقاومت کنید و به جدول زمان‌بندیِ همیشگی‌، وفادار بمانید.

۶. ساعتهای ترک کار را به حداقل کاهش دهید

شاید، بخواهید برای سبُک کردن برنامه‌ها در آخر هفته، ساعت‌هایی را در طی روز از محل کار خارج شوید،‌ اما دیگر از شهر خارج نشوید. ممکن است در حین ساعت‌های کاری، ایمیل یا تماسِ پیش‌بینی نشده‌ای داشته باشید و یا وضعیتی پیش بیاید که مجبور شوید فورا در محل کارتان حاضر شوید. سعی کنید زمانِ خروج از محلِ کارتان را به ساعتِ ناهار یا استراحت موکول کنید و یا خروج خود را به اعضای تیم اطلاع دهید و بگویید که برای جبران زمانی که نبوده‌اید به زودی کارتان را تکمیل خواهید کرد.

۷. روال عادی زندگیتان را حفظ کنید

کارهای معمول روزانه مانند صرف صبحانه، خرید یا شام خوردن را کنار نگذارید. هر کاری را سر جایِ خودش نگه دارید، درست مانند زمانی که به محل کار خود می‌رفتید، اینطوری خیلی زود از کار کردن در منزل خسته و عصبی نمی‌شوید.

۸. حداقل روزی یک بار از خانه خارج شوید

با وجود راحتیِ خرید آنلاین و تحویلِ اجناس درب منزل، باز هم اگر شد، پیاده‌روی را ترک نکنید. شاید در خانه ماندن برای‌ شما راحت‌تر باشد اما سعی کنید برای خرید، پیاده‌روی یا حتی رانندگی از خانه خارج شوید.

۹. برای نگهداری از کودکان و کارهای جانبی داوطلب نشوید

اگرچه شما در خانه هستید اما از مراقبت از کودکان یا حیوانات خانگی در ساعت‌های کاری اجتناب کنید. هرچند که کار خداپسندانه‌‌ای است اما همیشه ممکن است نیاز باشد تا ساعت‌هایی را روی کار خود تمرکز داشته باشید. در ساعت‌هایی را که قبلا صرف رفت‌و‌آمد می‌کردید، می‌توانید این کارها را انجام دهید و به دیگران کمک کنید.

۱۰. مانند حرفهایها عمل کنید

اینکه شما در منزل کار می‌کنید،‌ دلیل نمی‌شود که لباس راحتی بپوشید یا لباس مناسب برای دیدارهای کاری نداشته باشید. اگر مرتب و خوش‌پوش باشید، تماس‌های کاری را به طور حرفه‌ای‌تر دنبال خواهید کرد و نتایج بهتری خواهید داشت. اینکه در منزل نشسته‌اید و لباس راحتی پوشیده‌اید دلیل نمی‌شود بیش از حد در تماس‌های کاری هم احساس راحتی کنید.

منبع 1

برچسب ها :

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!

کل :
میانگین :
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x