/ مشاوره / ۸ کاری که افراد موفق وقتشان را برای آن‌ها تلف نمی‌کنند
آنچه در این مقاله می‌خوانید

۸ کاری که افراد موفق وقتشان را برای آنها تلف نمیکنند

مطلبی که ملاحظه می‌کنید نوشته «سینتیا بازین»، منتور و مربی موفقیت است. در این مطلب او تجربه‌ی خود را دربرخورد با افراد شکست‌خورده و موفق با ما درمیان می‌گذارد. با ما باشید تا ببینید از دید او افراد موفق برای چه کارهایی وقت تلف نمی‌کنند.

به‌عنوان یک مشاور، افراد زمانی سراغ من می‌آیند که غرق در استرس و مشکلات هستند. آنها حس می‌کنند در زندگی به اهداف خود نرسیده‌اند و درماندگی وجودشان را فرا گرفته است. به نقطه‌ای رسیده‌اند که نمی‌دانند باید چه‌کار کنند.

اولین کاری که من انجام می‌دهم، شناسایی عاملی است که زمان آنها را تلف می‌کند. عاملی که اجازه نمی‌دهد موفق شوند و به‌جلو حرکت کنند.

به‌نظر من، همه‌ی ما گاهی‌اوقات درگیر فعالیت‌هایی می‌شویم که به ما هیچ کمکی برای رسیدن به موفقیت نمی‌کند. شخصا من تاکنون مرتکب این اشتباه شده‌ام، اما زمانی‌که قصد داشتم کارآفرین بشوم، تغییرات لازم را در زندگی خود اعمال کردم. این موقع بود که فهمیدم هر ثانیه درطول روز چقدر اهمیت دارد. هیچ‌زمانی برای تمرکز روی فعالیت‌هایی که به کسب‌وکار من کمک نمی‌کرد، وجود نداشت.

همه‌ی ما به‌دنبال به‌دست‌آوردن موفقیت در زندگی هستیم، اما گاهی، زمان خود را با انجام‌ کارهایی که ما را از رسیدن به هدف باز می‌دارند، تلف می‌کنیم. دراغلب موارد، متوجه این کار نیستیم، تازمانی‌که یک شخص دیگر به آنها اشاره می‌کند.

باید کیفیت فعالیت‌هایی را که هر ساعت درطی روز انجام می‌دهید، بررسی کنید. عواملی که وقت شما را تلف می‌کنند، شناسایی کنید. برای شروع در ادامه به معرفی ۸ فعالیتی خواهیم پرداخت که افراد موفق درطی روز، وقت‌شان را برای آنها تلف نمی‌کنند.

۱. افراد موفق در شبکههای اجتماعی بیشازحد وقت نمیگذرانند

چرخ‌زدن در شبکه‌های اجتماعی، چک‌کردن اعلامیه‌های فیسبوک، گشتن در بین تصاویر اینستاگرام، خواندن آپدیت‌های توئیتر، همه، بخشی از زندگی روزانه هستند. اما اگر به زمان‌هایی که در این شبکه‌ها حضور دارید، دقت نکنید؛ زمان به‌سرعت می‌گذرد و نمی‌توانید به کارهایتان برسید.

بنابراین یک زمان مشخص و محدود برای چک‌کردن آنها اختصاص بدهید یا اینکه بعد از تمام‌شدن کارهای ضروری، سراغ آنها بروید. به‌عنوان جایزه‌ی انجام کارها خودتان را مجاز به استفاده از شبکه‌های اجتماعی بدانید.

۲. افراد موفق بدون نقشه، روز خود را آغاز نمیکنند

افراد موفق برای روزی که می‌خواهند آغاز کنند، نقشه‌ی مشخص دارند. خود من معتقد به نوشتن کارهای روزانه هستم، البته به‌جای تهیه‌ی یک فهرست طولانی، به چند کار دارای اولویت، می‌پردازم.

اولویت‌های بزرگ خود را مشخص کنید و آنها را به مراحل کوچک و قابل‌دسترس تبدیل کنید.

۳. افراد موفق از انجام فعالیتهایی که به آن باور ندارند، پرهیز میکنند

اگر می‌خواهید به‌واقع موفق باشید بایستی کارهایی را انجام بدهید که روی شما اثر مثبت دارند. روی کارهایی که از لحاظ عاطفی به شما ضربه می‌زنند، وقت نگذارید.

قبل‌ازاینکه فعالیتی را به تقویم روزانه‌ی خود اضافه کنید، مطمئن شوید که این کار اثر مثبتی در زندگی شما خواهد گذاشت. اگر به انجام آن فعالیت باور ندارید، جواب نه بدهید. شما مجبور نیستید به سؤال طرف مقابل خود پاسخ بدهید. قبل از جواب مثبت به‌خوبی فکر کنید.

۴. افراد موفق برای اموری که در کنترل آنها نیست، نگران نمیشوند

نگران‌شدن، شما را در زندگی به‌هیچ‌جا نمی‌رساند، مخصوصا اگر نتوانید برای حل آن مشکل کاری بکنید. بنابراین تمرکز خود را برروی فعالیت‌هایی قرار بدهید که می‌توانید برای آنها، کاری انجام بدهید.

۵. افراد موفق با افراد منفی معاشرت نمیکنند

نقل‌قولی هست که می‌گوید: گفتار و کردار شما برآیندی از ۵ نفری است که بیشترین زمان را با آنها می‌گذرانید. بنابراین اگر می‌خواهید بهترین باشید، با بهترین‌ها وقت بگذرانید.

انرژی منفی و سمی را از اطراف خود حذف کنید. اگر می‌خواهید در زندگی پیشرفت کنید، خود را از شر بارهای اضافی خلاص کنید.

۶. افراد موفق به اشتباهات گذشته فکر نمیکنند

افراد موفق هم مرتکب اشتباه می‌شوند. همه اشتباه می‌کنند. کلید موفقیت در زندگی این است که یک اشتباه را ۲ بار مرتکب نشوید. از اشتباهات خود درس بگیرید و بهتر شوید.

بنابراین وقتی اشتباه می‌کنید، به خود بگویید که اشتباه صورت گرفته و نمی‌توانید برای اصلاح آن به گذشته بروید. روی آنچه آموخته‌اید تمرکز کنید و یک استراتژی برای عبور از اشتباه خود، طراحی کنید.

۷. افراد موفق تمرکز خود را روی کارهای دیگران نمیگذارند

اینکه از کارهای دیگر افراد موفق الهام بگیرید، بسیار خوب است، اما وقتی مرتب خود را با آنها مقایسه می‌کنید، حس کمبود به سراغ‌تان می‌آید. بنابراین زمان تغییر نقطه تمرکز فرا رسیده است.

از کارهای دیگران الهام بگیرید، اما تمرکز خود را روی رقابت با شخص مهم دیگری، یعنی خودتان بگذارید.

۸. افراد موفق خود را در اولویت قرار میدهند

همه گاهی‌اوقات به‌خاطر انجام یک پروژه مجبور شده‌ایم که از خواب و ورزش خود غفلت کنیم. اما برای موفق‌شدن در درازمدت و بدست‌آوردن خوشبختی، باید خودتان را در اولویت قرار بدهید.

یک راه این است که ابتدای صبح کاری را انجام بدهید که به آن علاقه دارید. انجام ورزش، مدیتیشن، روزنامه‌خواندن و … .

اگر صبح خود را با انجام کارهایی شروع کنید که به آن علاقه دارید، درطول روز حس خوشحالی، تمرکز و قدرت سراغ شما می‌آید.

آیا کارهایی که وقت شما را تلف می‌کنند در این فهرست قرار داشتند؟ سعی کنید آنها را از زندگی روزانه‌ی خود حذف کنید.

مدیریت زمان در کلاس درس؛ آنچه معلمان برای ارتقای کیفیت کلاس باید بدانند

معلمان برای به‌انجام‌رساندن وظایف‌شان، نیازمند آموختن مهارت‌های پیشرفته‌ی مدیریت زمان در کلاس درس هستند. آنها باید میان دنبال‌کردن هدف‌های بلندمدتِ کلاس درس، پاسخ‌گویی به نیازهای آموزشیِ آنی دانش‌آموزان و ارزیابی حجم زیادی از تکالیف و امتحانات، تعادل برقرار کنند. درست است که وظایف کاری معلمان در ساعات کاری، زیادازحد به‌نظر می‌رسد، اما مدیریت شرایط و خالی‌کردن وقت در کلاس درس و خارج از آن باز هم امکان‌پذیر است. با دراختیارداشتن مهارت کارآمد مدیریت زمان در کلاس درس، معلمان می‌توانند بازدهی خود را افزایش دهند و فراگیران‌شان را بهتر از گذشته آموزش دهند.

مهارتهای مدیریت زمان در کلاس درس

۱. با اولویت‌‌بندی، روزتان را سروسامان بدهید

مدیریت زمان در کلاس درس برای معلم، با تعیین اولویت‌ها و سامان‌دادن برنامه حول مهم‌ترین وظایف آغاز می‌شود. تعیین اولویت‌ها معلمان را طی روز در مسیری که باید، نگه می‌دارد، حتی وقتی اتفاقات غیرمنتظره یا فشار کاری به‌نظر زیاد باشد. اولویت‌بندیِ کارآمد یعنی ترتیب‌دادن به حجم کار براساس اهمیت هریک از وظایف و همچنین نتایجی که از تکمیل آنها حاصل می‌شود. معلمان باید بتوانند ارزیابی کنند که آیا معوق‌گذاشتن برخی پروژه‌ها به این دلیل که نتیجه‌ی آنها به‌اندازه‌ی دیگر پروژه‌ها اثربخش نیست، منطقی است یا نه؟ اولویت‌ها را نباید مانند این جمله، به‌طور مطلق طراحی کرد: «ریاضی و زبان در ساعات اول، و اگر زمان اجازه داد، انجام کارهای هنری.» این شیوه‌ی تفکر ممکن است به فرسایش هم‌زمان معلم و دانش‌آموزان منجر شود. در زمینه‌‌ای بخصوص، ممکن است فعالیت هنری یا خارج از کلاسِ درس، به‌اندازه‌ی برنامه‌های کلاسیِ درس‌محور، انگیزاننده باشد.

۲. تکالیف خانه را با برنامهریزیهای راهبردی طرح کنید

هم معلمان و هم دانش‌آموزان ممکن است متوجه شده باشند که برخی تکالیف که به تمرین‌های مکرر نیاز دارند، برای محیط منزل مناسب‌ترند. تمرین در کلاس، به‌ویژه در زمان یادگیریِ چهارچوب‌ها و ساختارهای حل مسئله، کمک‌کننده است، اما صَرف زمان برای انجام تمرین‌های مکرر در کلاس، ممکن است بهترین استفاده‌ از زمان نباشد. تکالیفی که در آن صرفا از دانش‌آموز می‌خواهند تعداد مشخصی مسئله را به‌عنوان تمرین درسِ ارائه‌شده حل کنند، زمان ارزشمند کلاس را هدر می‌دهد.

۳. از تلنبارشدن کارهای عقبافتاده خودداری کنید

معمولا خودِ معلمان متوجه می‌شوند که در نمره‌گذاری تکالیف و امتحانات، «تقسیم برگه‌ها به گروه‌های کوچک و انجام کارهای مربوط به آنها ظرف چند روز» روش کارآمدتری است تا «بررسی یک‌باره‌ی کار تمام کلاس در یک روز». از تلنبارکردن وظایف ارزیابی خودداری کنید و سعی کنید هربار بخشی از آن را انجام دهید. هر روز می‌توان بررسی مقدار کوچکی از موارد ارزیابی را به‌سادگی مدیریت کرد. این روش به معلم اجازه می‌دهد ارزیابی را به‌درستی انجام دهد و بازخورد مناسبی به دانش‌آموزان بدهد. با تکمیل هریک از بخش‌های ارزیابی، معلم احساس موفقیت می‌کند.

۴. برای بحرانهای احتمالی برنامهریزی کنید

بهتر است پیش از بروز مشکل در کلاس، برای آن برنامه داشته باشید، چراکه بحران‌های ناگهانی ممکن است معلمان را از اهداف‌ کلاسی‌شان منحرف کنند. گرچه درمورد بعضی اتفاقات، مانند بلایای طبیعی، اختیارات کمتری وجود دارد، معلمان می‌توانند برحسب نیازِ دانش‌آموزان، برای این موارد هم برنامه‌ای طراحی کنند. اما در گام نخست بهتر است مانع بحران‌هایی شوید که مربوط به رفتار دانش‌آموزان است. اگر ممکن است، قبل از اینکه این مسائل جدی شوند، کنترل‌شان کنید تا از هدررفتن وقت کلاس جلوگیری شود. یادگیری درباره‌ی دانش‌آموزان، پیش از آنکه وارد کلاس درس شوند، به معلم امکان می‌دهد برنامه‌ی عملیاتی پیشگیرانه طراحی کند و از این راه مانع اتفاقات ناخواسته شود و موجبات حواس‌پرتی را متوقف کند.

۵. برای خودتان زمانی کنار بگذارید

معلم‌ها وظایف فراوانی دارند که نیازمند توجه است و اغلب مربوط به نیازهای دانش‌آموزان و والدین آنهاست. صَرف وقت بیشتر برای ارزیابی، بازخورددادن و مدیریت نیازهای دانش‌آموزان وسوسه‌انگیز است، اما فراموش نکنید کنارگذاشتن زمانی برای خود نیز اهمیت دارد. این کار باعث می‌شود اولویت‌ها سر جای خودشان قرار بگیرند.

اولویت‌بندیِ زمان به‌نحوی‌که برای نیازهای خودتان هم وقتی باقی بماند، برای طرح‌ریزی و اجرای کارآمد برنامه‌های آموزش کلاس‌تان ضروری است. زمانی که معلمان به‌خاطر رسیدگی‌نکردن به خود و فقدان زمان، فرسوده می‌شوند، این احتمال وجود دارد که کلاس درس کارایی و بازدهی کمتری پیدا کند.

اجرای برنامه‌های مدیریت زمان در کلاس درس تنها زمانی امکان‌پذیر است که معلمِ کلاس پرانرژی، سالم و سرحال باشد.

برای مدیریت زمان در کلاس درس به‌شیوه‌ای درست، معلمان باید برای رسیدن به اهداف‌شان، فرایندی را ترتیب دهند که فضای کارآمدی را در کلاس ایجاد کند. با کاربرد استراتژی‌های مدیریت زمان، می‌توان به نیازهای آموزشی هر دانش‌آموز رسیدگی کرد، پیشامدهای اتفاقی را مدیریت کرد و از عقب‌افتادگی هنگام مواجهه با رخدادهای ناگهانی نیز جلوگیری کرد. مدیریت زمان در کلاس درس قسمت با‌اهمیتی از فراهم‌آوری آموزش باکیفیت و پاسخ‌گویی به نیازهای تک‌تک دانش‌آموزان به‌حساب می‌آید.

منبع 1

برچسب ها :

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!

کل :
میانگین :
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x