/ تعمیرات / 5 تا از تنظیمات داخلی اندروید برای افزایش امنیت گوشی شما
آنچه در این مقاله می‌خوانید

اگر تلفن اندرویدی دارید ، باید مدتی وقت بگذارید تا از صحت آن مطمئن شوید. نسخه های مدرن اندروید دارای چندین ابزار امنیتی داخلی هستند. در حالی که آنها از شما می خواهند مهمترین موارد را هنگام تنظیم دستگاه انتخاب کنید ، ارزش دارد که آنها را خیلی اوقات بررسی کنید.

بیایید نگاهی به برخی از ویژگی های اساسی امنیتی داخلی اندروید داشته باشیم که همه باید نحوه استفاده را بدانند. تصاویر زیر اندروید 10 را مشاهده خواهید کرد. ممکن است کمی متفاوت از دستگاه شما باشد.

1. دستگاه من را پیدا کنید (Find My Device)

از دست دادن یا گم کردن گوشی شما در بیرون از خانه می تواند می تواند ترسناک باشد. ویژگی Find My دستگاه اندروید به شما کمک می کند تلفن خود پیدا کنید. این عاقلانه است که قبل از اینکه اشتباهی رخ دهد ، درست تنظیم کنید.

برای اطمینان از فعال بودن آن ، از تنظیمات گوشی به بخش “امنیت یا Security” بروید و گزینه “یافتن دستگاه من یا Find My Device” انتخاب کنید. این گزینه را فعال On کنید، مطمئن شوید که قابلیت موقعیت مکانی یا Location دستگاه شما فعال باشد.

2. Google Play Protect

Play Protect به طور مؤثر یک اسکنر بدافزار داخلی برای اندروید است. این برنامه به صورت پیش فرض فعال شده و برنامه های موجود در تلفن شما و همچنین برنامه های جدیدی را که از فروشگاه Play در گوشی اندروید خود دانلود می کنید اسکن می کند. در حالی که کامل نیست ، اما به شما کمک می کند تا دستگاه شما از برنامه های مخرب محافظت شود.

برای اطمینان از فعال بودن Play Protect ، به از تنظیمات گوگل پلی بخش Google Play Protect را مشاهده کنید. در اینجا می توانید یک اسکن را انجام داده و ببینید آخرین زمان انجام اسکن چه زمانی است. روی آیکون چرخ دنده در بالا سمت راست ضربه بزنید و گزینه “Scan apps with Play Protect” را انتخاب کنید تا برنامه های خطرناک را که از خارج از فروشگاه پلی دانلود کرده اید را بررسی کنید.

3. مجوزهای برنامه را مدیریت کنید

برنامه ها باید برای دسترسی به اطلاعات حساس از طریق تلفن ، مانند مکان و مخاطبین خود ، مجوز بخواهند. مهم است که مرتباً بررسی کنید که چه برنامه هایی به اطلاعات گوشی شما دسترسی پیدا می کنند ، بنابراین جزئیات شخصی را به برنامه هایی که نباید آنها را داشته باشید ، فاش نمی کنید.

برای مشاهده مجوزها بر اساس طبقه بندی و کنترل برنامه هایی که می توانند به آنها دسترسی داشته باشید ، از تنظیمات دستگاه به بخش “حریم خصوصی یا Privacy” بروید سپس گزینه “مدیر مجوز یا Permission manager” دیدن کنید. هنگامی که یک برنامه را انتخاب می کنید ، همه مجوزهای برنامه را مشاهده کنید تا سایر دسترسی که به آن اعطا کرده اید را مرور کنید.

4. از مرورگر امن مانند کروم استفاده کنید

کروم ، مرورگر پیش فرض در بیشتر دستگاه های اندروید، شامل یک حالت “Safe Browsing” برای از بین بردن خطرات وب سایت هایی که ممکن است در آن پیدا کنید. باید به طور پیش فرض فعال شود ، اما حتما بررسی می کنید تا مطمئن شوید که آن را غیرفعال نکرده اید.

کروم را باز کنید ، روی دکمه منو سه نقطه در بالا سمت راست ضربه بزنید و گزینه “تنظیمات یا Settings” را انتخاب کنید. روی گزینه “همگام سازی و خدمات گوگل یا Sync and Google services” ضربه بزنید و مطمئن شوید قابلیت “مرور ایمن یا Safe Browsing” فعال است.

5. بررسی امنیتی گوگل را فعال کنید

در حالی که این یک تنظیم دقیق اندروید نیست ، ما از این ابزار گوگل استفاده می کنیم زیرا حساب گوگل شما برای ورود به سیستم و سایر اهداف با دستگاه اندروید شما ارتباط نزدیکی دارد. می توانید از قابلیت “بررسی امنیتی گوگل یا security checkup” استفاده کنید تا روش های امنیتی برای حساب خود دریافت کنید.

برای امتحان کردن آن ، از تنظیمات دستگاه خود به بخش “گوگل” بروید و در بالای صفحه روی گزینه “مدیریت حساب گوگل یا Manage your Google Account” خود ضربه بزنید. به بخش “Security یا امنیت” بروید و یک بخش امنیتی پیدا شده را مشاهده می کنید، روی گزینه “حساب امن یا Secure account” اینجا ضربه بزنید.

با این کار روش هایی برای افزایش امنیت اکانت گوگل خود از جمله حذف دستگاه های قدیمی ، فعال کردن تأیید هویت دو مرحله (2FA) و لغو دسترسی به برنامه جانبی ارائه می شود. به طور خاص ، استفاده از قابلیت 2FA در صورتی که قبلاً انجام نشود ضروری است.

امنیت حساب گوگل

اگر شما به دنبال محافظت از حساب گوگل خود از هکرها هستید ، گوگل دارای یک فایروال جدید به نام 2FA یا تایید هویت دو مرحله ای است . این شامل استفاده از گوشی اندروید خود به عنوان یک کلید امنیتی است و برای هر کسی که دارای دستگاهی با سیستم عامل اندروید 7 یا بالاتر است در دسترس است .

استفاده از گوشی به عنوان یک کلید می تواند ترکیبی از رمز عبور با یک کلید امنیتی و یا حتی کد عبور با برخی از بیومتریک ، مانند یک اثر انگشت یا اسکن چهره باشد . برای فعال کردن کلید امنیتی جیمیل با گوشی با تک تیپ همراه باشید .

برای اطلاعات بیشتر  در مورد سیستم های 2FA یا تایید هویت دو مرحله ، قبل از ورود به حساب جیمیل نیاز به داشتن و دانستن دو چیز دارید :

  • اطلاعاتی که می دانید
  • اطلاعاتی که دارید

اولی رمز عبور شما به عنوان چیزی که می دانید ”  که در هنگام ورود به حساب Google استفاده می شود ، و دومی گوشی شما می تواند به عنوان ” چیزی که دارید ” مورد استفاده قرار می گیرد .

 

فناوری جدید گوگل تایید هویت 2 مرحله ای چیست ؟

فناوری جدید گوگل به تازگی اعلام کرده است که شما می توانید از هر گوشی اندرویدی برای محافظت از حساب گوگل خود با استفاده از سیستم تأیید صحت 2 مرحله ای (2SV) استفاده کنید . قابلیت جدید تایید صحت دو مرحله ای 2SV خود به این معنی است که شما دیگر نیازی به حمل یک دستگاه امنیتی جداگانه برای حفاظت از حساب خود ندارید .

تأیید صحت 2مرحله ای ( 2SV ) یا تأیید هویت 2مرحله ای ( 2FA ) یک سلاح کلیدی در مبارزه با حملات است. همانطور که از نامشان معلوم است ، 2FA یا 2SV دو قابلیت اضافی برای امنیت بیشتر ورود به حساب جی میل می باشد . این باعث می شود که هکرها برای ورود به حساب هایتان به مشکل بر میخورند .

2FA معمولا شامل ارسال یک پیام متنی SMS شامل یک کد تأیید اعتبار است. با این حال ، شما همچنین می توانید از کلید های امنیتی فیزیکی مانند دانگل ها استفاده کنید . آخرین نوآوری گوگل به این معنی است که شما هم اکنون می توانید از گوشی اندروید خود به عنوان کلید امنیتی فیزیکی استفاده کنید .

نیازمندی ها :

  • اندروید 7 یا بالاتر
  • سیستم عامل ویندوز ، مک و یا کروم
  • نصب مرورگر گوگل کروم بروری گوشی و سیستم


اضافه کردن حساب کاربری جیمیل بر روی گوشی 

ابتدا شما باید حساب گوگل خود را در گوشی که میخواهید به عنوان یک کلید امنیتی استفاده کنید ، اضافه کنید . اگر قبلا انجام نداده اید می توانید به راحتی آنها را با رفتن به منو زیر اضافه کنید :

تنظیمات > حساب ها > افزودن حساب > گوگل

برای ورود به حساب جیمیل دستورالعمل های روی صفحه را دنبال کنید ، تا حساب جیمیل بر روی دستگاه شما ثبت شود .

 

فعال کردن قابلیت تأیید 2 مرحله ای حساب گوگل

اکنون که با استفاده از گوشی خود وارد حساب Google شده اید ، باید قابلیت تایید صحت 2 مرحله ای را در حساب جیمیل خود ثبت کنید . برروی لینک زیر کلیک کنید تا به صفحه فعال کردن تایید رمز 2 مرحله ای هدابت شوید و روی گزینه ” شروع کنید ” ضربه بزنید . با همان حساب کاربری گوگل که به تلفن خود وارد شدید، سپس مراحل روی صفحه را دنبال کنید .

  • فعال کردن قابلیت تأیید صحت 2 مرحله ای

پس از اتمام باید به مرحله بعدی بازگردید . اکنون دستگاه های Android معتبرتان را تنظیم کرده اید و هر زمان که با سیستم وارد حسابتان می شوید ، به  دستگاه اطلاع داده شود . در این اعلان ، اگر شما در حال ورود به سیستم هستید ، می توانید دسترسی را قبول کنید و یا اگر شما نبوید دسترسی به حساب کاربری خود را لغو کنید .

 

ساخت کد پشتیبان برای رمز دو مرحله ای اکانت گوگل

اگر قابلیت تایید صحت 2 مرحله ای حساب جیمیل خود را فعال کردید نیاز به یک کلید امنیتی دیجیتالی دارید ، تا در صورتی که تلفن خود را در دسترس نداشتید  و یا به سرقت شد ، شما می توانید یکی از این مجموعه اعداد را در ورود به حساب جیمیل خود وارد کنید تا وارد حساب شوید .

برای ساخت کد پشتیبان ، به صفحه تنظیمات سیستم تایید 2 مرحله ای بروید ، به پایین صفحه بروید و دکمه شروع به کار ” GET STARTED ” انتخاب کنید تا وارد تنظیمات شوید ، سپس  روی دکمه تنظیم « SET UP » در بخش کد های پشتیبان ” Backup codes ” کلیک کنید .

اکنون به شما یک لیست از 10 کد 8 رقمی ارائه خواهد شد . این کدها همان هایی هستند که اگر به گوشی خود دسترسی نداشتید می توانید استفاده کنید ، می توانید آنها را کپی کنید و آنها را در جایی امن نگه دارید یا یکی از این کد 8 رقمی را حفظ کنید . بهترین راه این است که آنها را بر روی یک کاغذ بنویسید و این قطعه کاغذ را در یک مکان امن نگه داری کنید ، زیرا اگر آنها را به عنوان یک فایل دیجیتال ذخیره کنید ، امنیت حساب جیمیل شما کاهش پیدا می کند.

تلفن خود را به عنوان یک کلید امنیتی اضافه کنید

حالا که سیستم امنیتی 2FA خود را در Android نصب کرده اید ، باید تلفن خود را به صورت یک کلید امنیتی برای ورود به سیستم با حساب کاربری خود ، به حساب جیمیل با استفاده از سرویس Google prompt متصل کنید .

ابتدا به بخش تایید صحت امنیتی حساب جیمیل خود مراجعه کنید ،

سپس به بخش Google prompt  بروید ، و گزینه Add Google Prompet را انتخاب کنید و گزینه شروع را بزنید ، یک لیست از دستگاه های Android که به حساب شما متصل هستند را به شما نشان می دهد گوشی که به عنوان کلید امنیتی حساب Google خود می خواهید ، را انتخاب کنید ، سپس روی افزودن ” Add ” کلیک کنید و با کلیک روی گزینه انجام شد ” Done ” فرآیند را تکمیل کنید .

حساب کاربری خود را با تلفن خود باز کنید

در حال حاضر شما حساب گوگل خود را با سیستم امنیتی 2FA قفل کرده اید . وقت آن است که شما آن را در کامپیوتر خود آزمایش کنید و ببینید که چگونه کار می کند .

با حساب کاربری گوگل خود در مرورگر Chrome بر روی رایانه خود امتحان کنید و وارد شوید . پس از وارد کردن رمز عبور خود ، شما با صفحه جدیدی روبرو می شوید که از شما «بررسی گوشی شما» می خواهد.


اطمینان حاصل کنید که هر دو گزینه موقعیت و بلوتوث در تلفن شما فعال باشد . هنگامی که دستگاه مورد اعتماد شما را شناسایی می کند، یک هشدار به آن دستگاه ارسال می کند ، روی گزینه بله ” yes ”  ضربه بزنید تا دستگاه شما تأیید شود که سعی دارید مجددا وارد حساب خود شوید.

اگر گوگل پیکسل 4 یا 4 XL دارید ، می توانید برای تأیید تلاش ورود به سیستم ، به جای اینکه گزینه «بله» را انتخاب کنید ، می توانید دکمه کاهش صدا را فشار دهید تا به جای آن تایید کند . این به این دلیل است که این گوشی ها یک تراشه امنیتی Titan M درون آن ساخته شده اند .

با این حال در طی آزمایش هایی که ما انجام دادیم کار نمی کرد  . احتمالا در آیند با روز رسانی در سرویس های جدید Google Play  این کلید کار می کند.

منبع :

1

برچسب ها :

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!

کل :
میانگین :
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x