/ مشاوره / چگونه می‌توانیم بدون هیچ سابقه‌ی کاری، یک شغل خوب پیدا کنیم؟
آنچه در این مقاله می‌خوانید

چگونه میتوانیم بدون داشتن سابقه کار، یک شغل خوب پیدا کنیم؟

چگونه بدون هیچ سابقه‌ی کاری، کار پیدا کنیم؟ این یکی از پرسش‌های مهمی است که همیشه برای افراد جویای کار و به‌ویژه بسیاری از فارغ‌التحصیلان مطرح است. حقیقت این است که وقتی برای هر کاری به سابقه‌ی کار نیاز است، تکلیف یک فرد فارغ‌التحصیل که تنها تجربه‌اش مدرک تحصیلی اوست چیست؟ این افراد از کجا باید شروع کنند؟ امروز «چطور» برایتان از راه‌هایی گفته است که به کمک آنها می‌توانید بدون داشتن سابقه کار، شغل خوبی پیدا کنید.

رشته‌های تحصیلی معمولا بازار کار متفاوتی دارند.

هر رشته‌ای که در آن تحصیل کرده‌اید، در جامعه فایده‌ای دارد بنابراین آن را بی‌ارزش ندانید. برای مثال، برخی می‌گویند با مدرک تحصیلی‌ای مانند زبان انگلیسی چه کاری می‌توان پیدا کرد؟ درست است؛ شاید فارغ‌التحصیلان رشته‌هایی مانند حسابداری با سرعت بیشتری جذب بازارِ کار می‌شوند، اما این بدان معنی نیست که نمی‌توان از مدرک رشته‌های دیگر استفاده کرد. به‌عنوان مثال، افرادی که در رشته‌هایی مانند زبان انگلیسی تحصیل کرده‌اند، از مهارت‌های ارتباطی سطح بالا، تفکر تحلیلی و خلاقیت که در بسیاری از محیط‌های کاری ارزشمند هستند برخوردارند. با توجه به انتخاب‌های حرفه‌ای و تحصیلی شما، مدرک‌تان می‌تواند سکوی پیشرفت شما در هر شغلی از حقوق گرفته تا روزنامه‌نگاری، نویسندگی و تدریس باشد.

به یاد داشته باشید هر کسی در شروع یک کار جدید بی‌تجربه است، بنابراین شما تنها نیستید هنگامی که از دانشگاه فارغ‌التحصیل می‌شوید و می‌خواهید مسیر شغلی‌تان را پیدا کنید، ممکن است کمی اضطراب داشته باشید. این طبیعی است و جای نگرانی ندارد. پیدا کردن شغل با یک مدرک تحصیلی و بدون سابقه‌ی کار ممکن است کمی ناامیدکننده باشد، اما با کار سخت، بلندهمتی و اعتمادبه‌نفس می‌توانید به این هدف دست یابید. در این مطلب به ۱۰ نکته که می‌تواند به شما در یافتن یک شغل کمک کند، اشاره خواهیم کرد.

۱. آنچه را که هستید بپذیرید

اگر به‌دنبال یک موقعیت شغلی سطح پایین (از نظر سطوح شغلی در سازمان یا شرکت) هستید، کارتان چندان سخت نیست. زیرا معمولا در چنین مشاغلی کسی از متقاضی انتظار ندارد یک رزومه‌ی حرفه‌ای پُروپیمان ارائه کند. درعوض، بی‌تجربگی خودتان را بپذیرید و از آن به‌عنوان انگیزه‌ای برای یادگیری استفاده کنید. مسئولان استخدام به دنبال افراد سخت‌کوش و علاقه‌مند به یادگیری هستند. بنابراین حس کنجکاوی و تعهدتان را نسبت به یادگیری و رشد نشان دهید.

۲. مهارتهایتان را شناسایی کنید

فهرستی از مهارت‌های مورد نیاز برای شغلی که می‌خواهید به‌دست آورید، تهیه کنید. مهارت‌هایی مانند مهارت‌های کامپیوتری، فنی، ارتباطی، تحقیقاتی و مهارت‌های حلِ مشکل معمولا در بسیاری از مشاغل موردنیاز هستند. کدام‌ یک از این مهارت‌ها را در خودتان سراغ دارید؟

۳. بین خودتان و کاری که متقاضی آن هستید نوعی پیوند برقرار کنید

هنگامی که تصمیم می‌گیرید برای یک موقعیت شغلی معین درخواست بدهید یا برای شغل دلخواهتان انگیزه‌نامه بنویسید، باید دلیلی داشته باشید که نشان دهد به‌خوبی از عهده‌ی این کار برمی‌آیید. برای تحلیل این ارتباط زمان بگذارید. چرا این شغل برای شما مناسب است؟ آیا تجربه (رسمی یا غیررسمی) یا ویژگی‌های شخصی‌ای دارید که بین شما و این شغل ارتباط ایجاد می‌کند؟ خلاق باشید و این فرایند را به خوبی تحلیل کنید. هنگامی که این ارتباط را برای خودتان ایجاد کردید، می‌توانید آن را برای کارفرما یا مسئول استخدام نیز توضیح دهید.

۴. بر ویژگیها و مهارتهای منحصربهفردتان تاکید کنید

چه ویژگی‌ها یا مهارت‌هایی دارید که شما را از دیگران متمایز می‌سازد؟ فراموش نکنید ویژگی‌هایی مانند رفتار دوستانه داشتن، حرفه‌ای رفتار کردن، مسئولیت‌پذیری و پیگیر بودن از جمله مهارت‌هایی هستند که بر روند استخدام تأثیر می‌گذارند و باید آنها را نشان دهید. این مهارت‌ها قابل یاددادن نیستند و درواقع جزو ویژگی‌های پرورش‌یافته‌ی خود فرد به‌شمار می‌روند؛ به همین دلیل از اهمیت زیادی برخوردارند.

۵. ارزش خودتان را بدانید

نداشتن تجربه‌ی کافی یا سابقه‌ی کار زیاد به معنای بی‌ارزش‌بودن شما نیست. آیا مهارت یا ویژگی خاصی دارید که ارزش‌تان را به کارفرما نشان دهد؟ تجربه، لزوما از مشاغل سنتی به‌دست نمی‌آید، هر تجربه یا مهارتی را که در زمینه‌های دیگری نیز به‌دست‌ آورده‌اید به مسئولان استخدام ارائه کنید تا بدانند که با فرد باارزشی روبه‌رو هستند.

چگونه بدون هیچ سابقه‌ی کاری، کار پیدا کنیم؟

۶. بین اعتمادبهنفس و بیتجربگیتان تعادل برقرار کنید

اعتمادبه‌نفس بسیار مهم است، اما باید با تواضع و فروتنی همراه باشد. فراموش نکنید درحال حاضر یک فرد بی‌تجربه هستید. به کارفرما اطمینان بدهید می‌توانید از پسِ کار برآیید، اما درعین‌حال باید به او نشان دهید که مشتاق یادگیری هستید و می‌خواهید بهتر شوید.

۷. داوطلبانه کار کنید

اگر نمی‌توانید شغلی پیدا کنید، رایگان کار کنید. یک موقعیت داوطلبانه ممکن است آسان‌تر از یافتن یک موقعیت برای کارآموزی باشد. در ارائه‌ی خدماتی که مناسب توانایی‌های شماست تا جایی‌که می‌توانید داوطلب شوید. با این کار، علاوه‌بر اینکه تجربیات ارزشمندی کسب خواهید کرد، می‌توانید یک شبکه‌ی ارتباطی ایجاد کنید و اولین فرصت‌های شغلی‌تان را به‌دست آورید.

۸. شبکهی ارتباطی ایجاد کنید

ایجاد یک شبکه‌ی ارتباطی شخصی، یک مسیر مطمئن برای یافتن یک کارِ خوب در هر مرحله از زندگی است. از طریق رسانه‌های اجتماعی، انجمن‌ها و رویدادهای حرفه‌ای، قرارهای کاری یا هر راه دیگری با افرادی که می‌شناسید (و نیز افرادی که آشنایان‌تان می‌شناسند) ارتباط برقرار کنید. به‌زودی می‌توانید با افراد زیادی ارتباط داشته باشید و فرصت‌های شغلی خوبی به‌دست آورید.

۹. همیشه درحال یادگیری باشید

ممکن است برای ارتقای مهارت‌هایتان به آموزش بیشتری نیاز داشته باشید. برای مثال، اگر به قانون و حقوق علاقه‌مند هستید، می‌توانید به دانشکده‌ی حقوق بروید. اما علاوه‌بر آموزش رسمی، روش‌های دیگری نیز برای کسب دانش وجود دارد. می‌توانید در کلاس‌های حسابرسی یا آموزش‌های غیررسمی، دوره‌های حرفه‌ای یا آموزشی خاص ثبت‌نام کنید یا حداقل در مورد رشته‌ی مورد علاقه‌تان زیاد مطالعه کنید.

۱۰. واقعبین باشید

حتی اگر مهارت‌ها و تجربه‌هایتان زیاد است، بااین‌حال باید برای موقعیت‌های شغلی تقاضا بدهید که مناسب شما باشند. معمولا کارفرمایان در یک بازار کار که با متقاضیان واجد شرایط زیادی مواجه هستند، برای فرصت‌دادن به فردی که کمتر از دیگران تجربه و مهارت دارد، انگیزه‌ی کمتری دارند. به‌دنبال مشاغلی باشید که با مهارت‌ها و نقاط قوتی که درحال حاضر دارید، واقعا بتوانید بهتر از دیگران ظاهر شوید.

هرچه بیشتر احساس شکست را به خودتان تحمیل کنید، بیشتر آماده‌ی شکست خواهید بود. هر روز، به‌دنبال کار بگردید و این کار را با این ذهنیت انجام دهید که جستجو برای کار، عمل بیهوده‌ای نیست؛ بلکه نوعی ماجراجویی به شمار می‌رود و فرصتی برای یادگیری و کاوش است.

درطول این مسیر به‌یاد داشته باشید که خودتان را همواره به‌جای افرادی قرار دهید که می‌خواهند استخدام‌تان کنند. چه‌چیزی در شما وجود دارد که ممکن است نظر مساعد آنها را جلب کند؟ پاسخ این سؤال باید در عملکردتان از نقطه‌ی شروع تا رسیدن به هدف که شامل جستجوی کار، تنظیم تقاضانامه، رزومه و مصاحبه شغلی است نشان داده شود.

ایمان داشته باشید که با یک ذهنیت درست می‌توانید به آنچه می‌خواهید برسید. برای‌تان آرزوی موفقیت می‌کنیم.

۸ نوع عکسی که نباید برای پروفایل لینکدین استفاده کنید

عصر حاضر، عصر ارتباطات است. دنیای امروز هیچ حدومرزی نمی‌شناسد. مردم از سراسر جهان با یکدیگر درارتباط هستند و این به لطف اینترنت و شبکه‌های اجتماعی مختلف امکان‌پذیر شده است. البته هر یک از شبکه‌های اجتماعی مانند لینکدین، توییتر، اینستاگرام و نظایر آنها برای کاربردهای خاصی طراحی شده‌اند. برخی از آنها مانند اینستاگرام، هم کاربردهای شخصی دارند و هم کاربردهای حرفه‌ای. اما در این میان لینکدین، فقط کاربرد حرفه‌ای و شغلی دارد. مخاطبان شما، کارفرمایان و کارمندان هستند و تمام محتواهای به‌اشتراک‌ گذاشته‌شده درباره‌ی کسب‌وکار است. دقیقا به همین دلیل این شبکه‌ی اجتماعی روی عکس پروفایل افراد وسواس به خرج می‌دهد!

وجه مشترک تمام شبکه‌های اجتماعی این است که کاربر باید در آن عضو شود و یک پروفایل (حساب کاربری) داشته باشد. برخلاف تمام شبکه‌های اجتماعی، لینکدین قوانین سفت و سختی برای عکس پروفایل دارد و اگر عکسی انتخاب کنید که متعلق‌به شما نباشد، لینکدین آن را رد خواهد کرد. لینکدین دراین‌مورد با کسی شوخی ندارد. اگر سه بار عکس پروفایل را رد کند، دیگر اجازه‌ی آپلود عکس را نخواهد داد. پس مراقب باشید. در این مطلب، با ۸ نوع عکس پروفایل که لینکدین آنها را قبول نمی‌کند، آشنا می‌شوید.

عکس پروفایل نامناسب برای لینکدین

۱. عکس سلفی در آینه

این نوع عکس را برای فیس‌بوک‌تان کنار بگذارید. عکس‌های سلفی از هر نوعی که باشند، در لینکدین جدی گرفته نمی‌شوند. دیگران نیز چنین عکسی را به‌حساب غیرحرفه‌ای‌بودن شما می‌گذارند، حتی اگر بسیار خوش‌اندام و جذاب باشید.

۲. عکسهای غیرعادی یا بهاصطلاح خفن

این عکس‌ها نه‌فقط برای لینکدین، بلکه برای هیچ شبکه‌ی اجتماعی دیگری مناسب نیستند. بااین‌حال اگر اصرار دارید از آنها استفاده کنید، می‌توانید در هر جایی به‌جز لینکدین این کار را انجام دهید. شاید با این حربه بتوانید در اینستاگرام فالوورهای بیشتری شکار کنید، اما در لینکدین چنین چیزی کاملا به‌ضرر شماست. یک کارفرما در لینکدین می‌خواهد با خودِ حقیقی شما به‌طور مستقیم ارتباط برقرار کند، نه با یک ستاره‌ی موسیقی راک! اگر می‌خواهید یک حرفه‌ای باشید، از این عکس‌ها استفاده نکنید.

۳. عکسهای اخمو و جدی

کمی فکر کنید. خودتان به‌عنوان یک حرفه‌ای حاضرید با صاحب این عکس که بسیار اخمو و جدی است، ارتباط برقرار کنید؟ لبخند نوعی مزیت رقابتی است. سعی کنید به‌جای یک عکس عبوس یا ماتم‌زده، یک عکس شاد بگذارید. (البته نه آن‌قدر شاد که انگار همین الان بلیط بخت‌آزمایی را برنده شده‌اید!) لبخندی زیبا و آرام که در آن دندان‌هایتان پیدا باشد کافی است. این سبب می‌شود دیگران جذب چهره‌ی اطمینان‌بخش‌تان شوند. کارفرمایان، سرمایه‌گذاران و حتی شرکای تجاری با دیدن چنین عکسی بیشتر تمایل پیدا می‌کنند که به شما فرصت بدهند. از مزایای داشتن لبخند زیبا استفاده کنید. زیرا نوعی جادو در لبخند وجود دارد و این از نظر علمی کاملا ثابت شده است!

۴. عکسهای تار و محوشده

اگر عکس‌تان کمی تار شده است، می‌توانید از ابزار شارپ (تیزکردن) در فتوشاپ استفاده کنید. اما اگر بیش‌ازحد تاریک است یا لرزش و تکان سبب تاری آن شده است، از عکس دیگری استفاده کنید. شاید این موارد پیش‌پاافتاده به‌نظر برسد، اما درواقع بسیار مهم و اساسی هستند.

۵. عکس تمامقد

از عکس‌های تمام‌قد برای پروفایل لینکدین استفاده نکنید. بسیاری از افراد معمولا این اشتباه را مرتکب می‌شوند. عکس‌های نیمه‌نشسته، نیمه‌درازکشیده، با تی‌شرت گشاد و شلوار ساق روی یک جاده‌ی آسفالت ترک‌خورده، یا فیگورهای شبیه نینجا اصلا مناسب پروفایل لینکدین نیستند. استفاده از عکس‌های تمام‌قد برای لینکدین کاملا غیرحرفه‌ای است.

چگونه بدون هیچ سابقه‌ی کاری، کار پیدا کنیم؟

۶. عکس حیوانات خانگی

یک قانون ساده می‌گوید: لطفا اگر دام‌پزشک نیستید، عکس حیوان خانگی‌تان را به‌عنوان عکس پروفایل قرار ندهید. حتی زیباترین و بهترین حیوانات خانگی هم به‌درد عکس پروفایل نمی‌خورند. فقط عکس خودتان را به‌عنوان پروفایل قرار دهید. حداقل در لینکدین از عکس گربه‌ی نازنین‌تان برای پروفایل استفاده نکنید.

۷. عکسهایی از اجزای صورت

آیا تاکنون پروفایل‌هایی را دیده‌اید که عکس آنها فقط چشم، گوش یا بخشی از صورت و اعضای دیگر بدن است؟ چنین عکسی را در پروفایل لینکدین قرار ندهید. شما یک شخصیت هستید. می‌توانید هر تصویر دلخواهی را به‌عنوان عکس پروفایل انتخاب کنید، اما بهتر است این عکس چهره‌تان را به‌طور کامل و بدون نقص نشان دهد.

۸. تصویر پیشفرض

بسیاری از افراد از تصویر پیش‌فرض شبکه‌های اجتماعی برای پروفایل‌شان استفاده می‌کنند. این افراد معمولا به‌دلیل نداشتن اعتماد به نفس یا دلایل دیگر این کار را می‌کنند. اگر شما نیز از عکس پیش‌فرض برای پروفایل استفاده می‌کنید، در لینکدین این کار را نکنید. این محیط کاملا حرفه‌ای است و اگر عکس نداشته باشید، بسیاری از مشتریان بالقوه را ازدست خواهید داد. به‌یاد داشته باشید، یک عکس عالی می‌تواند احتمال کلیک روی پروفایل‌تان را ۷ برابر کند.

مطمئن باشید یکی از نکاتی که برای داشتن پروفایل حرفه ای در لینکدین باید رعایت کنید، همین عکس پروفایل است. حال تصمیم‌تان چیست؟ آیا می‌خواهید مانند یک حرفه‌ای در لینکدین کار کنید و کارفرمایان، سرمایه‌گذاران و صاحبان کسب‌وکار را به خودتان جذب کنید؟ یک عکس حرفه‌ای برای پروفایل‌تان در لینکدین قرار دهید.

چگونه بدون هیچ سابقه‌ی کاری، کار پیدا کنیم؟

منبع:

1

برچسب ها :

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!

کل :
میانگین :
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x