/ دسته‌بندی نشده / مهمترین خواص برگ درخت گردو
آنچه در این مقاله می‌خوانید

مهمترین خواص برگ درخت گردو شامل کاهش فشار خون بالا، پیشگیری و درمان دیابت، از بین بردن جوش و آکنه، دفع حشرات مختلف، جلوگیری از اسهال و … می‌شود.

آیا تاکنون راجع به خاصیت‌های برگ درخت گردو چیزی شنیده‌اید؟ برگ گردو در طب سنتی ایران دارویی پر فایده بوده و از دفع حشرات گرفته تا پوست و مو کاربرد داشته است. در علم پزشکی امروز نیز برخی از خواص آن با کمک مطالعات و بررسی‌های محققان به اثبات رسیده است. در ادامه با خواص برگ درخت گردو و نحوه‌ی استفاده آن آشنا خواهید شد.

خواص برگ درخت گردو

۱. ضد قند

مبارزه و پیشگیری از دیابت یکی از اصلی‌ترین خواص برگ درخت گردو است. برگ‌های درخت گردو از جمله دارو‌هایی است که در طب سنتی به بیماران مبتلا به دیابت توصیه می‌شود. آزمایشات نشان داده که اثرات عصاره هیدروالکلی برگ‌های گردو در کاهش سطح گلوکز خون مؤثر است. به احتمال زیاد ژوگلون عامل مؤثر در کاهش سطح گلوکز خون است. ژوگلون این کار از طریق تحریک سیستم تولید کننده انسولین و یا افزایش واکنش سلول‌ها به انسولین انجام می‌دهد. همچنین فلاونوئید‌هایی مانند کوئرستین باعث افزایش ترشح انسولین می‌شوند و مهارکننده قوی تجمع سوربیتول در بافت‌های بدن هستند. برای کاهش قند می‌توانید تا سه نوبت از جوشانده‌ یا دم کرده‌ی برگ گردو استفاده کنید. (۵ گرم برگ گردو به همراه یک لیوان آب)

۲. ضد فشار خون

یکی از مهمترین خواص برگ درخت گردو کم کردن فشار است. عصاره برگ گردو به دلیل داشتن ترکیبات مختلف فلاونوئید‌ها در کاهش سطح فشار خون موثر است. 

۳. ضد سرطان

برگ‌های گردو منبع اصلی فلاونوئید‌ها هستند. فلاونوئید‌ها خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارند که در تنظیم عملکرد سیستم ایمنی و افزایش فعالیت ضد سرطانی بدن نقش دارند. عصاره هگزانی برگ‌های گردو مهارکننده قوی در مقابل سلول‌های سرطانی پروستات است که می‌تواند به عنوان یک مکمل بالقوه در برابر این بیماری مورد استفاده قرار بگیرد.

۴. ضد کم خونی

محققان نشان دادند که ژوگلون موجود در برگ گردو مانع از رشد سلول‌های داسی شکل انسان می‌شود. کم خونی داسی شکل یک نوع اختلال خونی ژنتیکی است که در آن هموگلوبین شکل طبیعی نداشته و نمی‌تواند از دیواره سلول‌ها عبور کنند. این امر موجب کم خونی و مشکلاتی چون سرگیجه و خستگی در فرد می‌شود.

۵. ضد آکنه

باکتری پروپیونی باکتریوم آکنه مهمترین عامل باکتریایی در ایجاد جوش جوانی است. برگ درخت گردو دارای اثر ضد میکروبی بر روی پروپیونی باکتریوم آکنه بوده و می‌تواند به‌عنوان یک داروی جایگزین برای درمان این بیماری مطرح گردد. برگ گردو همچنین اثر آنتی اکسیدانی داشته که در سلامت پوست تأثیر بسزایی دارد.  پس نباید از خوا برگ درحت گردو برای درمان جوش و آکنه غافل شد. شما می‌توانید از جوشانده ۵ گرم برگ خرد شده به همراه ۱ لیوان آب (به مدت ۵ دقیقه) برای بهبود مشکلات پوستی به صورت موضعی استفاده کنید. 

۶. ضد درد و التهاب

عصاره برگ گردو اثر ضد دردی دارد و تجویز این عصاره در مرحله حاد درد می‌تواند منجر به کاهش درد شود. براساس مطالعات، ممکن است گردو به دلیل داشتن ترکیبات فلاونوئیدی از جمله کوئرستین، با اثرات ضد درد و ضد التهاب همراه باشد. 

۷. ضد میکروب و ضد قارچ

برگ‌های گردو به دلیل داشتن ترکیباتی مانند ژوگلون و فنولیک ها، که اثرات ضدباکتریایی دارند میتواند به عنوان یک عامل ضدمیکروبی در برابر باکتری‌هایی که مسئول عفونت های باکتریایی دستگاه گوارش انسان هستند، مفید باشد. 

۸. ضد حشرات

دفع حشرات یکی از خواص برگ درخت گردوست که در طب سنتی نیز به آن اشاره شده است. آنالیز شیمیایی ترکیب عصاره الکلی برگ‌های گردو نشان داده است که جز اصلی آن به نام ژوگلون، با فعالیت حشره کشی مرتبط است. برای خلاصی از حشرات در هنگام خواب با گذاشتن چند عدد برگ گردو در زیر رختخواب خود شاهد از بین رفتن کک‌، بید و ساس خواهید بود. 

۹. حفاظت از کبد و کلیه

عصاره هیدروالکلی برگ‌های گردو می‌تواند کبد را در برابر آسیب‌های اکسیداتیو حفظ کند. همچنین موجب مهار آسیب کبدی ناشی از دیابت می‌شود. برای درمان آسیب‌های کبدی می‌توانید از جوشانده برگ گردو به میزان ۵ گرم در ۲۰۰ سی‌سی آب قبل از غذا استفاده کنید. همچنین در درمان نارسایی کلیه نیز مؤثر است.

۱۰. سایر خواص برگ درخت گردو

برگ گردو دارای فواید دیگری نیز هست که بیشتر در بین عموم مردم رواج داشته یا در طب سنتی به آن اشاره شده است.

  • مفید برای درمان ورم مفاصل، نقرس و رماتیسم (ضماد و دمنوش)
  • خاصیت تصفیه کنندگی خون (مصرف خوراکی)
  • جلوگیری از اسهال (مصرف جوشانده)
  • کاهش سطح چربی (مصرف دمنوش)
  • رفع خستگی بدن (حمام وان برگ گردو)
  • استفاده برای تقویت و رنگ مو (شستشو با جوشانده برگ گردو)
  • برای بند آوردن ترشح شیر (استفاده موضعی روی پستان)
  • ورم لوزه و لثه (غرغره جوشانده برگ به میزان ۳۰ گرم در ۱ لیتر)
  • تسکین التهاب نیش زنبور (مالیدن برگ به محل نیش)
  • گل‌ مژه یا چشمان قرمز (شستشو با جوشانده برگ گردو)
  • تسکین درد دندان (له شده‌ی برگ گردو بر روی دندان)
  • از بین برنده کرم روده (مصرف جوشانده) 

عرق برگ گردو

این عرق گیاهی از برگ‌های گردو بدست می‌آید که خواصی مانند برگ گردو دارد. در کاهش قند، فشار و کلسترول مفید بوده و در بهبود التهابات ورم مفاصل نیز مؤثر است. این عرق را از عطاری‌ها می‌توانید تهیه کنید.

نحوه استفاده

  • موضعی: به خاطر خاصیت ضد التهاب و ضد میکروبی آن می‌توان برای التیام زخم و عفونت‌های پوستی مانند اگزما به صورت ضماد یا کمپرس استفاده کرد.
  • خوراکی: به صورت جوشانده یا دمنوش می‌توان استفاده کرد. مقدار استفاده از برگ گردو و آب بسته به نوع بیماری متفاوت است.

نکته ۱: برای مصرف خوراکی، قبل از خوردن چای یا دمنوش را صاف کنید.

نکته ۲: در صورت استفاده موضعی اجازه دهید جوشانده سرد شود.

احتیاط در مصرف

  • برگ درخت گردو خاصیت کاهندگی فشار و قند را دارد و افرادی با فشار و قند پایین باید با احتیاط آن را مصرف کنند.
  • با وجود کارایی خواص برگ درخت گردو برای بدن، ممکن است برخی افراد نسبت به آن حساس باشند و دچار حالت تهوع و یا درد شکم شوند. 
  • اگر سطح زخم پوست وسیع باشد نفتالن موجود در برگ کردو توسط کبد جذب شده و باعث تخریب آن می‌گردد. 
  • در صورت مصرف بیش از حد احتمال آسیب به کبد وجود دارد.

خواص برگ درخت گردو

سایت ستاره

خواص چای ماسالا چیست؟ + طرز تهیه میزان مجاز مصرف آن

چای ماسالا که در بسیاری از مناطق با نام چای هندی نیز شناخته می شود یک نوشیدنی معطر و خوش طعم با خواص درمانی فراوان است. در ادامه با خواص چای ماسالا و نحوه تهیه و آماده کردن آشنا خواهید شد.

آیا می‌دانید چای ماسالا از چه ترکیباتی تهیه می‌شود؟ در واقع مواد تشکیل دهنده این چای (از جمله هل، رازیانه، دارچین و فلفل سیاه) باعث بوجود آمدن خواص بی‌نطیری در این نوشیدنی خوشمزه می‌شود. از جمله خواص چای ماسالا می‌توان به کنترل قند، کاهش وزن، کمک به دستگاه گوارش در هضم غذا و… اشاره کرد.

خواص چای ماسالا

چای ماسالا مخلوطی از چای سیاه، زنجبیل و سایر ادویه‌ها است. از جمله این ادویه‌ها می‌توان هل، رازیانه، دارچین و فلفل سیاه را نام برد. همچنین در دم کردن این چای به جای آب معمولا از شیر استفاده می‌شود. این ترکیبات خواص فوق العاده‌ای به چای ماسالا می‌بخشد. از جمله خواص چای ماسالا به صورت کلی می‌توان به تاثیر آن در سلامت قلب، هضم بهتر غذا، کنترل قند خون و… اشاره کرد. در ادامه به این موارد اشاره خواهیم کرد.

۱. چای ماسالا و سلامت قلب

مطالعات بیانگر آن است که مصرف دارچین می‌تواند بر روی سلامت قلب و سیستم قلبی عروقی تاثیر گذارد. بدین ترتیب که با کاهش فشار خون به سلامت قلب کمک شایانی می‌کند. همچنین دارچین می‌تواند باعث کاهش کلسترول و تری گلیسرید شده و بدین ترتیب چای ماسالا با دارا بودن دارچین می‌تواند به شما در سلامت قلب کمک کند.

۲. چای ماسالا و کاهش قند خون

زنجبیل و دارچین به کار رفته در چای ماسالا می‌تواند موجب کاهش قند خون شود. طبق تحقیقات انجام شده مصرف روزانه ۴ گرم دارچین می‌تواند تا حدود ۲۹ درصد مقاومت بدن به انسولین را بهبود ببخشد و باعث کاهش قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع یک شود. همچنین مصرف روزانه دو گرم زنجبیل می‌تواند تا ۱۲ درصد به کاهش قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع دو کمک کند.

۳. چای ماسالا و کمک به هضم مواد غذایی

چای ماسالا با دارا بودن هل و زنجبیل یک ماده موثر برای جلوگیری از تهوع محسوب می‌شود. این چای می‌تواند در دوران بارداری گزینه‌ای مناسب برای مادران در ماه‌های اول بارداری و مبارزه با حالت تهوع پس از مصرف غذا باشد. همچنین ادویه‌های دیگر موجود در این چای مانند دارچین و میخک با دارا بودن خواص آنتی باکتریایی مانع از رشد و گسترش عفونت‌های دستگاه گوارش شده و به سلامت کلی بدن کمک می‌کنند.
از طرف دیگر فلفل سیاه به کار رفته در ترکیب چای ماسالا باعث افزایش فعالیت‌های آنزیمی در دستگاه گوارش شده و به هضم بهتر مواد غذایی کمک می‌کند.

۴. چای ماسالا و کاهش وزن

از دیگر خواص چای ماسالا می‌توان به کاهش وزن اشاره کرد. چای ماسالا با دارا بودن فلفل سیاه به بالا رفتن درصد سوخت و ساز در بدن کمک کرده و بدین ترتیب به کاهش وزن به عنوان یک روش درمانی مکمل کمک می‌کند. همچنین شیر به کار رفته در دم کردن چای ماسالا منبعی غنی از پروتئن به شمار رفته که می‌تواند احساس گرسنگی را در افراد به تعویق اندازد و بدین ترتیب از پرخوری جلوگیری کند.

طرز تهیه چای ماسالا

چای ماسالا در بسیاری از کافه‌ها سرو می‌شود با این حال شما خود نیز می‌توانید با خرید بسته‌های چای آماده آن و یا حتی خرید ترکیبات تشکیل دهنده آن از عطاری‌ها آن را به سادگی در خانه تهیه کنید و مورد استفاده قرار دهید. در ادامه نحوه تهیه خانگی چای ماسالا را توضیح خواهیم داد.

تهیه چای ماسالا به روش خانگی

برای تهیه چای ماسالا به روش خانگی کافی است طبق دستور العمل زیر عمل کنید.

مواد لازم:

فلفل قرمز، سفید و سیاه به اندازه یک قاشق چای خوری، چند دانه میخک، چند دانه هل و یا نیم قاشق چای خوری پودر آن، یک عدد چوب دارچین، یک الی دو پیمانه آب، یک الی دو قاشق چای خوری چای سیاه، دو تکه زنجبیل تازه.

طرز تهیه:

فلفل، میخک، هل ودارچین را با هم مخلوط کرده و بکوبید و سپس روی حرارت قرار دهید. به مدت دو دقیقه حرارت دهی را ادامه دهید و سپس اجازه دهید ترکیب حاصل خنک شود. سپس آن را به مخلوط آب و زنجبیل اضافه کنید و حدود ۲۰ دقیقه حرارت دهید و پیش از رسیدن به نقطه جوش حرارت دهی را متوقف کنید. سپس چای سیاه را به ترکیب خود اضافه کرده و ده دقیقه فرصت دهید تا مواد به خوبی با هم ترکیب شوند و سپس مورد استفاده قرار دهید.

میزان مصرف مناسب چای ماسالا در روز

ترکیبات به کار رفته در چای ماسالا همگی طبیعی بوده و تا به حال اثرات جانبی خاصی از مصرف چای ماسالا گزار نشده است. به همین دلیل محدودیتی برای مصرف چای نمی‌توان ذکر کرد. تنها باید به این نکته اشاره کرد که از آنجا که این چای مانند هر چای دیگری دارای ترکیبات کافئنی است، مصرف بیش از حد آن می‌تواند باعث اختلالات خواب و استرس و آشفتگی شود.

مطالعات انجام شده در رابطه با مصرف مجاز کافئین بیانگر آن است که مصرف حداکثر کافئین در روز نباید از ۳۰۰ میلی گرم تجاوز کند. هر فنجان چای ماسالا تقریبا ۲۰ میلی گرم کافئین دارد و بنابراین می‌توان گفت: مصرف تا حدود ۳ فنجان آن در روز مشکلی برای شما ایجاد نخواهد کرد.

افراد دارای طبع گرم نیز دقت داشته باشند که ترکیب ادویه‌های به کار رفته در چای ماسالابه طور کلی گرم بوده و در برخی افراد می‌تواند موجب تب و بی حالی شود؛ بنابراین به طور کلی می‌توان گفت: میزان مناسب مصرف چای ماسالا در روز به طبیعت و عادات غذایی هر شخص بستگی دارد. با این حال مصرف یک الی سه فنجان آن در روز مشکلی برای سلامتی افراد ایجاد نخواهد کرد.

خواص چای ماسالا

سایت ستاره

برچسب ها :

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!

کل :
میانگین :
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x