/ دسته‌بندی نشده / طبع ازگیل سرد است یا گرم و فواید آن چیست؟
آنچه در این مقاله می‌خوانید

ازگیل از میوه‌های خوش‌عطر و طعم است که خواص بسیاری دارد. طبع ازگیل سرد و خشک است و برای افراد با مزاج گرم و تر مناسب است. بهترین مصلح ازگیل؛ عسل است.

 اگر با طبایع چهارگانه و مزاج‌ها در طب سنتی آشنایی داشته باشید‌ می‌دانید که بدن هر فردی طبع خاص خود را دارد و  هر یک از مواد غذایی نیز دارای طبع مخصوص خود است که می‌توانند بر بدن انسان تأثیر داشته باشند. از این جهت بایستی از طبع هر خوراکی آگاه باشید تا مواد غذایی سازگار با طبع بدن خود را مصرف نمایید و پس از مصرف  آندچار مشکل نشوید. ازگیل از میوه‌های فانتزی و خوش طعم پاییز و زمستان است، اما طبع ازگیل چگونه است؟ آیا طبع ازگیل با طبع بدن شما سازگار است؟ مصلح آن چیست و این میوه چه فوایدی دارد.  

طبع ازگیل و مصلح آن

طبع ازگیل سرد و خشک است. ازگیل برای افرادی با طبع گرم و‌تر مناسب و مفید است. اما افرادی که طبع سرد و خشک دارند با طبع ازگیل ناسازگار بوده و ممکن است بدنشان پس از مصرف آن واکنش نشان داده و با مشکل مواجه گردند. اما مصرف این میوه همراه با مصلح آن ایجاد تعادل می‌کند و از بروز مشکل پیشگیری می‌شود. (به مواد غذایی که به منظور متعادل نمودن مواد غذایی دیگر به کار می‌روند مصلح می‌گویند) بهترین مصلح برای ازگیل، عسل است. افرادی با طبع سرد و خشک اگر چنانچه با ازگیل عسل مصرف نمایند؛ بدن آن‌ها با مشکل مواجه نمی‌گردد و می‌توانند خاطره‌ای خوش از مصرف این میوه داشته باشند.

ترکیبات موجود در میوه ازگیل

ازگیل میوه ای است که سرشار از مواد مغذی و مواد معدنی است. از جمله مواد موجود در این میوه آهن، روی، منگنز، فسفر، منیزیوم، پتاسیم و کلسیم است. ازگیل همچنین دارای ویتامین هایی از جمله ویتامینA ، ویتامین C ، ویتامین B1 و ویتامین B2 است. کلسترول و چربی های اشباع شده مضر در میوه ازگیل یافت نمی شود و ازگیل با 75 در صد آب دارای 21 نوع اسید چرب ازجمله استئاریک اسید، پالمتیک اسید، لینولئیک اسید و اولئیک اسید است.

فواید ازگیل

  • رفع سنگ کلیه

درمان و رفع بیماری‌ها و مشکلات کلیوی از اصلی‌ترین فواید و کاربرد ازگیل است. این فایده به این دلیل است که در ازگیل آب مولکولی فراوانی یافت می‌شود و می‌تواند سم زدایی بدن را انجام می‌دهد. در صورتی که ازگیل به طور مرتب مصرف گردد، سنگ‌های کلیوی از بین می‌رود و دفع ادرار به راحتی انجام می‌گیرد. همچنین می‌توانید علاوه بر مصرف میوه ازگیل، برگ ازگیل را بجوشانید و از جوشانده برگ آن برای رفع سنگ‌های کلیوی استفاده نمایید.

  • سلامت دستگاه گوارش

میوه ازگیل می‌تواند اسهال را درمان و رفع نماید و نفخ معده را نیز از بین ببرد.

  • درمان دیابت

با توجه به اینکه میزان قند موجود در میوه ازگیل پایین است، این میوه گزینه‌ای مناسب برای افراد مبتلا به دیابت است. همچنین با فیبر بالایی که دارد می‌تواند قندخون را کنترل نماید.

  • پیشگیری از سرطان

ازگیل سرشار از فنل است که پس از مصرف آن در بدن واکنش‌هایی رخ می‌دهد و این ترکیبات فنلی به پلی فنل‌ها تبدیل گشته و می‌توانند آنزیم‌های آنتی اکسیدانی را در بدن تولید نمایند. پلی فنل‌ها می‌توانند به عنوان آنتی اکسیدان در بدن عمل کرده و به حذف رادیکال‌های آزاد بپردازند. همچنین میوه ازگیل با داشتن فلاوونوئید‌ها و فنولیک اسید موجود در خود، یکی از قوی‌ترین آنتی اکسیدان‌های طبیعی به شمار می‌رود. از این جهت است که میوه ازگیل می‌تواند رادیکال‌های آزاد موجود در بدن را خنثی نموده و بدن را از رادیکال‌های آزاد پاک گرداند و از بسیاری از بیماری‌های سرطانی پیشگیری نماید.

.

  • پایین آوردن فشار خون

میوه ازگیل دارای پتاسیم بالایی است. از این رو افرادی که به فشار خون بالا دچار شده اند می‌تواند ازگیل مصرف نمایند. این افراد بایستی مصرف مواد حاوی سدیم را به حذاقل رسانده و بیشتر موادی با مواد معدنی کلسیم، پتاسیم و منیزیوم استفاده نمایند.

  • سلامت اعصاب

میوه ازگیل در تقویت اعصاب و آرامش بخشی موثر است.

  • قاعدگی منظم

خانم‌ها در طی دوران قاعدگی می‌توانند با مصرف ازگیل به عادت ماهیانه خود نظم بخشند.

  • بهبود دفع

میوه ازگیل به عنوان میوه‌ای ادرار آور می‌تواند اختلالات مربوط به دفع را رفع نماید.

ازگیل میوه ای فانتزی 

ازگیل از گیاهان خانواده رز بوده و با سیب، به، گلابی، زالزالک و گلابی وحشی هم خانواده است. گیاه‌شناسان ازگیل را گیاهی مابین گلابی و زالزالک می‌دانند. ازگیل به عنوان میوه‌ای ناشناخته و عجیب برای سایر مردم جهان است و از آن به عنوان میوه‌ای فانتزی یاد می‌شود. چوب درخت ازگیل قابل شکستن نیست و برگ‌های درخت ازگیل به رنگ سبز و زرد و قرمز است. میوه ازگیل نیز در ابتدا به رنگ سفید است و با رسیده شدن رنگ آن قهوه‌ای می‌گردد.

موارد منع مصرف

نکته احتیاطی که لازم است گفته شود این است که در هنگام مصرف ازگیل مواظب دانه‌های موجود در آن باشید، به این دلیل که دانه‌های ازگیل دارای ماده‌ای سمی به نام هیدروسیانید است و مصرف آن برای بدن مضر است. همچنین در زمانی که مبتلا به یبوست هستید از مصرف ازگیل خودداری نمایید.

آیا طبع ازگیل با مزاج شما هماهنگ است و با مصرف آن دچار مشکل نمی‌شوید؟ تجربه شما از مصرف این میوه جالب و متفاوت چیست؟ نظرات و تجربیات خود را در قسمت “ارسال نظر” با ما و مخاطبان ستاره به اشتراک بگذارید.

طبع و خواص ازگیل

منبع:

1

طبع زردآلو؛ میوه تابستانی پر طرفدار

زردآلو میوه تابستانی بسیار خوش طعم و خوش عطر و پرطرفدار است. طبع زردآلو سرد و‌ تر است ولی طبع نوع شیرین زردآلو رو به گرمی میرود و تری خود را همچنان دارد. مصلح زردآلو زیره، رازیانه و سکنجبین است.

بدن هر کس طبع مخصوص خود را دارد و بایستی هنگام مصرف مواد غذایی طبع آنها را با طبع بدن خود هماهنگ نمایید. در این صورت است که دچار مشکل نشده و از مصرف مواد غذایی لذت می‌برید. زردآلو از آن دست میوه‌هایی است که طرفداران بسیاری دارد. اما آیا می‌دانید طبع زردآلو چگونه است؟ سرد است یا گرم؟ آیا مصرف زردآلو برای شما مشکلی ایجاد نمی‌کند؟ در این مقاله قصد داریم شما را با طبع زردآلو آشنا نماییم. با ما همراه باشید.

طبع زردآلو چیست؟

طبع زردآلو سرد و تر است، بنابراین مصرف میوه زردآلو در افرادی که طبع بدن آن‌ها گرم و خشک است مشکلی ایجاد نمی‌کند، چراکه  طبع زردآلو با طبع بدن این افراد هماهنگ است. اما مصرف زردآلو در افراد با طبع سرد و‌ تر ایجاد مشکل می‌کند. افرادی که دارای طبع سرد و‌ تر هستند بایستی طبع زردآلو را برای سازگار نمودن با طبع بدن خود متعادل سازند. اما چگونه این کار را انجام دهند؟

سرد مزاجان برای متعادل کردن طبع زردآلو می‌توانند آن را با مواد غذایی گرم هماهنگ سازند تا در ترکیب با طبع سرد زردآلو مشکلی برای آن‌ها ایجاد ننماید. از جمله مواد غذایی که می‌توانند با زردآلو مصرف شوند زیره سبز، رازیانه و سکنجبین است. به این مواد غذایی که برای متعادل کردن طبع مواد غذایی دیگر استفاده می‌گردند، مصلح گفته می‌شود. البته مصرف زردآلو برای افرادی که دارای معده گرم بوده و عطش بالایی دارند خوب است و نیاز به مصلح ندارد.

فواید مصرف زردآلو

  • میوه زردآلو دارای مقادیر بالایی ویتامین B است. ویتامین B موجود در میوه زردآلو باعث شده است که این میوه بیماری‌های عصبی را درمان و خستگی، فراموشی و بیخوابی را رفع نماید. همچنین به بهبود بیماران روحی و روانی کمک می‌کند.
  • طبع زردآلو سرد و‌ تر بوده و باعث می‌گردد حرارت درونی بدن کاهش یابد و عطش را رفع نماید.
  • میوه زردآلو می‌تواند اسید معده و صفرا را به راحتی دفع نماید.
  • میوه زردآلو به دلیل وجود پتاسیم بالا در خود فشار خون را تنظیم کرده و خون را از آلودگی‌ها و پلاک‌ها پاک می‌کند. همچنین خاصیت تنظیم کنندگی فشار خون به دلیل وجود پتاسیم در برگه زردآلو نیز وجود دارد.
  • میوه زردآلو برای قلیایی کردن بدن می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد.
  • برگه زردآلو می‌تواند عمل هضم غذا را راحت گرداند و باعث جلوگیری از یبوست شود.
  • میوه زردآلو و هسته شیرین آن با ویتامین C که دارند می‌توانند از خونریزی لثه جلوگیری نمایند، اختلالات رشد کودکان را رفع نموده و بدن را تقویت کنند.
  • میوه زردآلو می‌تواند خون را تصفیه کرده و باعث باز کردن عروق شود.
  • میوه زردآلو با آهن موجود در خود می‌تواند برای درمان کم خونی استفاده شود.

.

  • میوه زردآلو می‌تواند التهاب معده را رفع نماید. به این نکته توجه داشته باشید که مصرف میوه زردآلو باعث نفخ معده می‌شود و مغز هسته آن می‌تواند نفخ معده را رفع کند؛ بنابراین میوه زردآلو را همراه با مغز هسته آن میل نمایید.
  • میوه زردآلو برطرف کننده التهاب مفاصل است. همچنین میوه زردآلو می‌تواند نرمی استخوان را رفع کرده و رماتیسم را بهبود بخشد.
  • میوه زردآلو با خواص ویتامین A موجود در خود می‌تواند برای بیماری‌های چشم مفید باشد و بینایی را تقویت کند.
  • هسته زردآلو باعث تقویت قوای جنسی می‌گردد.
  • برگ زردآلو به صورت دم کرده می‌تواند اسهال را قطع و رفع نماید.
  • دم کرده برگ زردآلو برای تسکین درد گوش مفید است و می‌توانید آن را در گوش خود بچکانید. همچنین صدا‌هایی که در گوش می‌آید را رفع کرده و می‌تواند باعث رفع و درمان سنگینی گوش گردد.
  • روغن هسته میوه زردآلو پوست را نرم می‌کند.

دانستنی‌هایی درباره زردآلو

زردآلو درختی است که بلندی آن به ۶ متر می‌رسد. درخت زردآلو بومی مغولستان و ترکستان است و در چین گونه‌های وحشی آن وجود دارد. میوه زردآلو درشت، شیرین و بسیار خوش عطر و طعم بوده و به رنگ زرد روشن است. در داخل میوه زردآلو هسته‌ای قرار دارد که مغز آن بادامی شکل با پوست نازک است که طعمی تلخ یا شیرین دارد. از میوه زردآلو، دانه زردآلو و برگ زردآلو می‌توان استفاده نمود.

ترکیبات موجود در میوه زردآلو

گوشت میوه زردآلو دارای کربوهیدرات، پروتئین، چربی، آهن، فسفر، کلسیم، سدیم، پتاسیم، منیزیوم، مس، کلر، فولیک اسید، اسید پانتونیک، بتاکاروتن و ویتامین‌هایی از جمله ویتامین C.، ویتامین A.، ویتامین B۱ و ویتامین B۲ است.

حرف آخر

با وجود اینکه طبع زردآلو سرد و‌ تر است اما هرچه شیرین‌تر باشد، طبع آن نیز به سمت گرمی و تری می‌رود. هسته زردآلو نیز طبعی گرم و خشک دارد. مغز‌هایی که طعم تلخی دارند دارای ماده‌ای به اسم آمیگدالین بوده و این ماده می‌تواند افراد را دچار مسمومیت نماید. هسته تلخ زردآلو همچنین دارای دو ماده سمی به نام‌های اسید سیانیدریک و اسید پروسیک است که مصرف آن را خطرناک کرده است.

آیا طبع زردآلو برای شما مناسب است و با مصرف آن دچار مشکل نمی‌شوید؟ شما هم می‌توانید با ارسال نظرات و تجربیات خود در قسمت ارسال نظرما و مخاطبان ستاره را در تجربیات خود سهیم و از نظرات خود مطلع گردانید.

طبع زرد الو

منبع:

1

برچسب ها :

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!

کل :
میانگین :
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x