/ دسته‌بندی نشده / هر یک از دندان های ما کدام نیاز ما را برطرف می کند؟
آنچه در این مقاله می‌خوانید

یک انسان بالغ دارای ۳۲ دندان است. اما هر یک از دندان های ما کدام نیاز ما را برطرف می کند؟ کار و وظیفه دندان های آسیب، دندان های نیش و دندان های پیشین چیست؟ از هر نوع دندان به چه تعدادی وجود دارد؟ در این مطلب بطور کامل به این سوال ها پاسخ خواهیم داد.

دندان‌ها بهترین نقش و سخت‌‌ترین ساختار را در فک انسان‌ها و بسیاری از جانوران دارند. در کنار نقش بسیار مهمی که این عضو از بدن در تکلم و ادای صحیح کلمات داردند، عمده‌ترین کاربرد دندان، تکه تکه و آسیاب کردن غذا‌ها می‌باشد. جالب است بدانید که برخی از دندان‌ها تک ریشه و برخی دیگر دو یا سه ریشه دارند که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد. آیا می‌دانید که هر یک از دندان های ما کدام نیاز ما را برطرف می کند؟ با ما همراه باشید تا بطور خلاصه و مفید با این موضوع آشنا شوید.

آشنایی با دندان‌ها و وظیفه هر کدام از آن‌ها

یک انسان بالغ دارای ۳۲ دندان است که ۱۶ عدد از آن‌ها در آرواره بالاو ۱۶ عدد دیگر در آرواره پایین قرار گرفته است. مطابق تصویر زیر در نیمه هر آرواره دو دندان پیشین، یک عدد دندان نیش، دو دندان آسیاب کوچک و سه دندان آسیاب بزرگ قرار دارد. در ادامه به معرفی این دندان‌ها  نقش هر کدام خواهیم پرداخت.

۱. دندان‌های پیشین

به مجموع هشت دندان جلویی یعنی چهار دندان جلویی در فک بالا و چهار دندان جلویی در فک پایین پایین دندان‌های پیشین گفته می‌شود. از ویژگی‌های ظاهری این‌ دندان‌ها می‌توان به بزرگ بودن، تخت و دارای لبه تیز و باریک بودن اشاره کرد و از ویژگی‌های درونی آن می‌توان به تک ریشه‌ای بودن آن‌ها اشاره کرد.

وظیفه دندان‌های پیشن: از وظیفه‌های دندان پیشین می‌توان به بریدن لقمه‌ی غذا اشاره کرد.

۲. دندان‌های نیش

دندان‌های نیش دندان‌هایی هستند که در طرفین دندان‌های پیشین، قرار گرفته‌اند. از ویژگی‌های ظاهری این دندان‌ها می‌توان به ضخیم و برجسته بودن آن‌ها اشاره کرد که به یک سر تیز و برنده منتهی می‌شوند.

وظیفه دندان‌های نیش: این دندان‌ها برای بریدن قطعات گوشت بسیار مناسب هستند.

۳. دندان‌های آسیاب کوچک

در کنار هر دندان نیش، دو دندان آسیاب کوچک قرار گرفته است؛ بنابراین هر انسان مجموعا دارای ۸ عدد دندان آسیابی کوچک است که فاصله بین دندان‌های نیش تا آسیاب بزرگ را پُر می‌کنند. از وی‍ژگی‌های ظاهری دندان‌های آسیاب کوچک می‌توان پهن بودن سطح روی‌ آن‌ها اشاره کرد که این سطح پهن، تخت بوده و لبه‌های آن‌ها نیز تیز و عاج دار است. از ویژگی‌های درونی این دندان‌ها می‌توان به دو ریشه‌ای بودن دندان‌های آسیاب کوچک کنار نیش‌ها و تک ریشه‌ای بودن دندان‌های آسیاب کوچک کنار آسیاب‌های بزرگ اشاره کرد.

وظیفه دندان های آسیاب کوچک: بر روی دندان‌های آسیا کوچک برآمدگی‌های وجود دارد که که برای له کرن و تکه تکه کردن غذا بسیار مناسب است.

۴. دندان‌های آسیاب بزرگ

سه دندان آخر در طرفین فک‌های بالا و پایین، دندان‌های آسیاب بزرگ نامیده می‌شوند. تعداد این دندان‌ها مجموعا ۱۲ عدد بوده و به ترتیب آسیاب اول، دوم و سوم نامیده می‌شوند. دندان‌های آسیاب اول، دقیقا‌ کنار دومین دندان آسیاب کوچک قرار دارد و به دندان‌های آسیاب شش سالگی هم معروف هستند.

وظیفه دندان های آسیاب بزرگ: این دندان‌ها به له کردن غذا کمک بسیاری می‌کنند.

۵. دندان عقل

دندان‌های آسیاب بزرگ سوم که به دندان عقل معروفند، در انتهای فک‌ها قرار گرفته و معمولا بین سنین ۱۶ تا ۲۰ سالگی شروع به در آمدن می‌کنند. از آنجایی که دندان‌های عقل، آخرین دندان‌هایی هستند که در می‌آیند، عمدتا روی فک جای کافی برای رشد آنها باقی نمی‌ماند. اگر دندان‌ها به هم فشرده و فک کوچک باشد، ممکن است دندان‌های عقل زیر دندان‌های دیگر یا استخوان فک نهفته شوند. اگر تنها قسمتی از دندان عقل دربیاید، ایجاد درد و ناراحتی خواهد کرد که در آن صورت باید با جراحی از دهان خارج شود.

آیا می‌دانید اگر همه‌ی دندان‌های ما به یک شکل بودند، چه اتفاقی می‌افتاد؟

در پاسخ به این سوال باید گفت اگر تمام دندان‌های ما به یک شکل و اندازه بودند آنگا ما قادر به خوردن انواع مواد غذایی مانند غلات، سبزیجات، گوشت، حبوبات و… نبودیم و نمی‌توانستیم آنهارا به خوبی خرد کنیم یا بجویم.

نقش هریک از دندان ها

انواع روش های خواندن نماز آیات

نماز آیات دو رکعت است و هر رکعت پنج رکوع دارد و مى‌‏توان آن را دو گونه به جا آورد. در این مطلب با انواع روش های خواندن نماز آیات و احکام قرائت این نماز آشنا شوید.

 نماز آیات یکی از نماز‌های واجبی است که در هنگام پدیده‌هایی مانند خسوف ماه، کسوف خورشید، زلزله، باد‌های سیاه و غیرعادی، فرو رفتن زمین، رعد و برق و… که موجب ترس اکثریت مردم بشود واجب می‌شود. آیات در لغت به معنی نشانه‌ها است و این نماز را نماز آیات (نشانه‌ها) می‌گویند، زیرا خواندنش هنگامی واجب است که حوادثی ویژه روی دهد که مسلمانان ایشان را نشانه‌های خدا می‌دانند. طبق فتوای دینی نماز آیات را به دو طریق میتوان به جا آورد. در این مطلب با انواع روش های خواندن نماز آیات و احکام قرائت این نماز آشنا شوید.

انواع روش های خواندن نماز آیات

نماز آیات دو رکعت است و هر رکعت پنج رکوع دارد و مى‌‏توان آن را دو گونه به جا آورد:

خواندن نماز آیات به روش اول

ابتدا نیت خواندن نماز آیات را کرده و بعد از نیّت، تکبیر بگویید و یک حمد و سوره تمام بخوانید. سپس به رکوع رفته و سر از رکوع بردارید و بایستید. دوباره یک حمد و یک سوره تمام بخوانید و مجددا به رکوع روید و تا پنج بار این کار را انجام دهید. بعد از بلند شدن از رکوع پنجم دو سجده کنید و برخیزید و رکعت دوم را نیز همانند رکعت اوّل به جا آورید و سپس تشهد بخوانید و سلام‏ نماز را دهید.

خواندن نماز آیات به روش دوم

بعد از نیّت و تکبیر و خواندن حمد، آیه ‏هاى یک سوره را پنج قسمت کنید و یک قسمت از آن را بخوانید و به رکوع روید، بعد سر بردارید و قسمت دوم از همان سوره را (بدون خواندن سوره حمد) بخوانید و به رکوع روید و همین طور تا پیش از رکوع پنجم سوره را تمام کنید. سپس به رکوع رفته و رکعت دوم را هم به همین صورت به جا آورید.

برای پنج قسمت کردن سوره، مثلًا سوره توحید «قُلْ هُوَ اللَّهُ احَدٌ» را به ترتیب زیر تقسیم کنید: قبل از رکوع اوّل: «بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ» بگویید و به رکوع روید بعد بایستید و بگوید: «قُلْ هُوَ اللَّهُ احَدٌ» باز به رکوع روید و سربردارید و بگویید: «اللَّهُ الصَّمَدُ»، باز به رکوع رفته و بعد از سر برداشتن بگویید: «لَمْ ‏یَلِدْ وَ لَمْ‏ یُولَدْ» و به رکوع روید و سر بردارید و بگویید: «وَ لَمْ ‏یَکُنْ لَهُ کُفُوَاً احَدٌ»، بعد به رکوع روید و بعد از سر برداشتن دو سجده را به جای آورید و رکعت دوم را نیز همانند رکعت اوّل بخوانید و در آخر تشهد خوانده و سلام نماز را بگویید؛ و نیز جایز است که به کمتر از پنج قسمت تقسیم کند، لکن هر وقت سوره را تمام کرد لازم است حمد را قبل از رکوع بعدی بخواند.

احکام نماز آیات

در صورتی که بخواهید از انواع روش های خواندن نماز آیات، روش دوم را بخوانید و برای هر رکوعی به یک آیه از سوره‌ای که در نظر گرفته‌اید اکتفا کنید، نباید سوره حمد را بیشتر از یک مرتبه در اول آن رکعت بخوانید.

شما می‌توانید از انواع روش های خواندن نماز آیات در هر دو رکعت استفاده کنید به این معنا که یک رکعت از نماز دو رکعتی آیات را به روش اول و رکعت دیگر را به روش دوم به جا آورید.

در صورتی که نماز آیات را در همان زمانی که واجب شده است (زمان خسوف و کسوف) نتوانستید به جا آورید باید نیت خود را قربه الی الله و به نیت نماز قضا به جا آورید.

در موارد دیگر مانند پدیده‌های زلزله و آذرخش، از زمانی که این پدیده‌ها رخ می‌دهند نماز آیات بر مسلمانان واجب می‌شود و تا آخر عمر بر زمه فرد است که این نماز را به جا آورد و هر وقت نماز را به جا آورد، با نیت ادا است و نه قضا.

انواع روش های خواندن نماز آیات به جماعت اشکال ندارد، بلکه مستحب است به جماعت خوانده شود.

حکم جماعت در نماز آیات مانند جماعت در نماز‌های یومیه است که قرائت امام از قرائت مأموم کفایت می‌کند.

در صورتی که دو یا چند حادثه از حوادث بالا با هم اتفاق افتاد، برای هر یک از آن ها باید جدا گانه نماز آیات را ادا کرد.

از وقتی که خورشید یا ماه شروع به گرفتن می‌کند انسان باید نماز آیات را بخواند و بنا بر احتیاط واجب باید به قدری تأخیر نیندازد که شروع به باز شدن کند.

اگر در نماز آیات شک کنید که چند رکعت خوانده اید و فکرتان به جایی نرسد، نماز باطل است.

نماز آیات بر زنی که هنگام رخ دادن این پدیده‌ها در حال حیض یا نفاس است واجب نیست و حتی قضا نیز ندارد.

 زمان خواندن نماز آیات

بر طبق احکام دینی نماز آیات هنگام پدیده‌هایی مانند خسوف ماه، کسوف خورشید، زلزله، باد‌های سیاه و غیرعادی، فرو رفتن زمین، رعد و برق و… که موجب ترس اکثریت مردم بشود واجب می‌شود. این حوادث (به جز در موارد خسوف و کسوف) در صورتی که موجب ترس بیشتر مردم شود نماز آیات را واجب می‌کند و ترس کم یا ترسی که در افراد نادری رخ دهد اعتبار ندارد

نماز ایات

منبع

1

برچسب ها :

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!

کل :
میانگین :
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x