عرق طارونه مانند سایر عرقیجات گیاهی، خواص درمانی زیادی دارد. از جمله خواص عرق طارونه میتوان به تقویت قوای جنسی، از بین بردن زردی پوست و تقویت معده اشاره کرد.
برای بسیاری از افرادی که طب سنتی را به مصرف داروهای شیمیایی ترجیح میدهند، گیاه طارونه نامی آشناست. طارونه در واقع گل درخت نخل است. در فصل بهار در تنه درخت نخل، گلها و شکوفههای زیبایی میروید که از این شکوفهها، عرقی تهیه میشود که عرق طارونه نام دارد و مصرف آن مانند سایر عرقیجات از جمله عرق کیالک، عرق اسطوخدوس و عرق کاسنی بسیار مفید است؛ این عرق درمانگر بسیاری از بیماریها و مشکلات است. البته لازم به ذکر است که ساخت عرق طارونه قدمت زیادی نداشته و در دهههای اخیر رواج یافته است. از اینرو در این مطلب به بررسی طبع عرق طارونه، خواص عرق طارونه و … خواهیم پرداخت.
همانطور که مصرف خودسرانه بسیاری از قرصها و داروهای شیمیایی با عوارض جانبی همراه است، گیاهان و عرقیجات گیاهی هم باید با احتیاط مصرف شوند. بهترین روش مصرف عرق طارونه، به این صورت است که، این عرق را سه مرتبه در طول روز، به میزان یک قاشق غذاخوری در یک سوم فنجان آب ترکیب کرده و بعد از هر وعده غذا استفاده کنید. این عرق بهتر است به صورت خالص و بدون افزودنی میل شود، در غیر این صورت میتوانید، مقداری شکر و یا عسل به آن اضافه کرده و میل کنید.
برای نتیجه بخش بودن عرق طارونه، بهتر است آن را به مدت چهل روز به صورت مداوم میل کرده و بعد از آن به مدت پانزده روز استفاده نکنید و به بدن خود استراحت دهید. سپس دوره جدید استفاده از این عرق را شروع کنید.
نکته: در صورتی که از داروهای شیمیایی استفاده میکنید، بهتر است دو ساعت قبل از مصرف دارو، عرق طارونه میل شود. همچنین این عرق باید در جای خنک و به دور از نور مستقیم آفتاب نگهداری شود.
علاوه بر ورزش و مصرف ویتامینهای لازم برای افزایش قد، عرق طارونه نیز یکی از مواد غذایی موثر در رشد قد کودکان به حساب میآید. لازم به ذکر است که برای اثربخشی بیشتر، این عرق باید با سایر گیاهان طبیعی ترکیب شده و مورد استفاده قرار گیرد.
مخلوطی از پودر طارونه ۳ گرم + ژل رویال ۱۰ گرم + پودر هسته خرما ۵ گرم + پودر قارچ ۵ گرم + شنبلیله ۵ گرم + پودر جو ۱۰ گرم + عسل طبیعی و سدر به مقدار کم و دو قاشق غذاخوری عرق طارونه را ترکیب کرده و روزی ۲ مرتبه (قبل از خواب و صبح پس از بیداری) ۲ قاشق غذاخوری میل شود.
زردی پوست یکی از حالتهای ناخوشایندی است که ممکن است علتهای مختلفی داشته باشد که تشخیص این علتها از عهده بیمار خارج باشد. یکی از خواص موثر عرق طارونه، برطرف کردن و از بین بردن زردی پوست است. اگر به زردی پوست دچار شدهاید، بهتر است قبل از هر چیزی به پزشک مراجعه کنید و در صورتی که علت خاصی برای زرد شدن پوست شما به تشخیص پزشک وجود نداشت، پس از مشورت با درمانگر و متخصص طب سنتی، میتوانید مصرف عرق طارونه را امتحان کنید.
اگر میل و قدرت جنسی شما دستخوش تغییر شده و رو به افول است میتوانید به عرق طارونه اعتماد کنید. این گیاه یکی از گیاهان موثر در تقویت قوای جنسی و محرک آن در مردان است.
برای این منظور بهتر است سه بار در طول روز، یک قاشق غذاخوری از این عرق را در یک سوم لیوان آب ترکیب نموده و پس از هر وعده غذایی مصرف کنید.
پزشکان سنتی استفاده از عرق طارونه را برای بارداری توصیه کردهاند. اگر قرار است زوجین هر دو از این عرق مصرف کنند، بهتر است زمان مصرف بعد از زمان قاعدگی تا قبل از تخمک گذاری، روزی سه مرتبه باشد. عرق طارونه باعث از بین رفتن تنبلی تخمدان و تقویت تخمکگذاری میشود. البته یک نسخه دیگر مصرف این عرق، برای ناباروری مردان و افزایش هورمون مردانه توصیه شده است که بهتر است به روش زیر مصرف شود.
برای این منظور، شبها یک لیوان عرق طارونه به همراه یک قاشق مرباخوری عسل طبیعی، به مدت ۴۰ شب مصرف شود.
محققان در تحقیقی با آزمایش عرق بینظیر طارونه روی کپکهای مواد غذایی، به خواص ضد میکرونی این عرق پی بردهاند. علاوه بر این عرق طارونه میتواند از رشد باکتریهای مولد فساد و بیماریزای مواد غذایی جلوگیری کند؛ بنابراین استفاده از آن به عنوان یک ترکیب نگهدارنده و طعمدهنده طبیعی در فرآوردههای غذایی، پیشنهاد میشود.
افرادی که به بیماری تپش قلب مبتلا هستند و زنان باردار و شیرده نباید از عرق طارونه استفاده کنند. همچنین افرادی که فشار خون بالا دارند، بهتر است با مشورت پزشک از این عرق استفاده کنند.
با وجود داروهای شیمیایی متنوع، هنوز هم مصرف داروهای گیاهی به صورت دمنوش، عرقیجات و … در بین افراد، طرفداران زیادی دارد. عرق طارونه هم از جمله عرقیجاتی بوده که به دلیل خواص بینظیری که دارد، مصرف آن در درمان بسیاری از بیماریها نظیر افسردگی، ناباروری و .. توصیه میشود.
خواص عرق تارونه
منبع:
خرمالو میوه ای پاییزی با خواص بسیار است اما از جهتی خرمالو قند دارد و دیابتیها باید در مصرف آن احتیاط نمایند یا میوههایی با خواص مشابه و قند کمتر را جایگزین آن کنند.
آیا میوه خرمالو قند دارد؟ چه کسانی نباید این میوه پاییزی خوشمزه را مصرف کنند؟ این سؤالات برای افرادی که علاقه زیادی به خوردن این میوه دارند به وجود میآید. در ادامه با دلایل عدم مصرف خرمالو توسط دیابتیها و همچنین خواص این میوه بیشتر آشنا خواهیم شد.
هر میوه شیرینی، از جمله خرمالو، حاوی مقادیر قابل توجهی قند است. قند موجود در این مواد غذایی از نوع فروکتوز است. با توجه به شیرینی بیاندازه خرمالو، بیماران مبتلا به دیابت باید با احتیاط بیشتر این میوه جذاب را استفاده کرده یا میوه های دیگری را جایگزین آن کنند. در هر ۱۰۰ گرم خرمالو ۱۳ گرم قند وجود دارد. آیا میدانید ۱۰۰ گرم خرمالو چقدر کالری دارد؟
خرمالو مانند دیگر میوههایی که در فصل پاییز به ثمر میرسند دارای ویتامینها و مواد مغذی بسیاری است. ویتامین C موجود در این میوه سبب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود. با وجود این ویتامین از شر بیماریهای ویروسی مانند سرماخوردگی در امان خواهید بود.
بتاکاروتن موجود در خرمالو در حفظ زیبایی و شادابی پوست تأثیر قابل توجهی دارد. به همین دلیل افرادی که خرمالو مصرف میکنند جوانتر از سن واقعیشان به نظر میرسند.
خرمالو حاوی فیبر است. مصرف فیبر سبب بهبود عملکرد دستگاه گوارش میشود. با وجود فیبر فراوان موجود در این میوه، خرمالو یک گزینه ایده آل برای کاهش وزن محسوب میشود.
پتاسیم و منیزیم موجود در خرمالو در کاهش کلسترول تأثیر قابل توجهی دارد. اگر حس میکنید چشمانتان ضعیفتر شده است، به شما توصیه میکنیم روزی یک عدد خرمالو بخورید. خرمالو ویتامین A دارد و بینایی را تقویت میکند.
همچنین خرمالو سرشار از آنتیاکسیدان است. با مصرف این میوه در برابر سرطانهای مختلف ایمن خواهید شد. خرمالو فقر آهن را جبران میکند. افرادی که کمخونی یا فقر آهن دارند، باید به مصرف خرمالو توجه ویژهای داشته باشند.
دیابتیها به دنبال میوهها و مواد غذایی هستند که جایگزین خرمالو کنند. این مواد غذایی باید خواص خرمالو را داشته باشند؛ در غیر این صورت نمیتوانند ویتامینها و مواد معدنی مورد نیاز را به بدن برسانند. اما این جایگزینها نباید قند خون را افزایش دهند. در ادامه میوهها و مواد غذایی که میتوانید به جای خرمالو استفاده کنید را معرفی کردهایم.
نارنگی یکی از بهترین جایگزینها برای خرمالو است. قند کمتری نسبت به خرمالو دارد. این میوه همه خواص خرمالو را دارد. نارنگی سرشار از آهن، منیزیم، پتاسیم و کلسیم است. این ماده غذایی دارای ویتامینهایی مانند ویتامین A ،C، ویتامین B۶ و ویتامین E نیز هست.
کالری نارنگی کم است و یکی از بهترین انتخابها برای رژیمهای غذایی است. با وجود این که نارنگی نسبت به خرمالو کمتر شیرین است، دیابتیها نباید در خوردن آن افراط کنند.
اگر به دنبال یک میان وعده سالم و غنی از ویتامین هستید، چرا پفیلا را انتخاب نکنید؟ پفیلای بدون روغن سرشار از فیبر است و خاصیت سیرکنندگی دارد. پفیلا ویتامین A دارد و گزینه ایده آلی برای درمان بیماریهای چشمی به حساب میآید. این ماده غذایی دارای آهن، پتاسیم و کلسیم است؛ بنابراین مصرف آن هم برای استخوانبندی مفید است و هم برای کمخونی.
جوانه گندم یک منبع غنی از ویتامین و مواد معدنی است. هم میتوانید برای طبخ غذا استفاده کنید و هم به همراه سالاد مصرف نمایید. گندم حاوی فیبر، ویتامین C، ویتامین B۶، آهن و منیزیم است. جوانه گندم غنی از پروتئین است و یک منبع غذایی کامل برای دیابتیها محسوب میشود.
اگر سرماخوردهاید و نیاز به ویتامین C دارید، شلغم یک ماده غذایی مناسب برایتان خواهد بود. فسفر موجود در این ماده غذایی عملکرد مغز را بهبود میبخشد. کلسیم شغلم برای افزایش استحکام استخوانها مؤثر است. شلغم یک ماده غذایی غنی از ویتامینها و مواد معدنی مانند سلنیوم، منیزیوم، ویتامین B۶ و نیاسین است.
دیابتیها همیشه از خوردن غذاها و میوههای شیرین محروم هستند. همین موضوع سبب میشود که آنها نسبت به مصرف این غذاها حریص شوند. کدو حلوایی یک ماده غذایی شیرین، خوشمزه و کم کالری است. قند کدو حلوایی نسبت به خرمالو کمتر است؛ بنابراین دیابتیها میتوانند با مصرف کنترل شده این ماده غذایی هوسی که به مواد غذایی شیرین دارند را کاهش دهند.
خرمالو میوه پاییزی شیرین و محبوبی است. این میوه خوشمزه حتی افرادی که دیابت دارند را مجذوب خودش میکند. با وجود قندی که خرمالو دارد، دیابتیها باید در مصرف آن احتیاط بیشتری به خرج دهند. برای این که بتوانید از خواص خرمالو بهرهمند شوید، توصیه میکنیم مواد غذایی مانند نارنگی، جوانه گندم یا شلغم را جایگزین آن کنید. این میوهها و مواد غذایی اغلب خواص خرمالو را دارند اما سبب افزایش قند نمیشوند.
خرمالو
منبع: