پروفسور مجید سمیعی از بهترین جراحان مغز و اعصاب دنیاست که در تاریخ ۲۹ خردادماه ۱۳۱۶ در تهران به دنیا آمد. بیوگرافی پروفسور سمیعی را بخوانید.
دکتر مجید سمیعی را میتوان از برترین متخصصان مغز و اعصاب جهان دانست که همواره افتخاری بزرگ برای ایران و ایرانیان بوده است. وی در حال حاضر ساکن کشور آلمان میباشد. با هم نگاهی به بیوگرافی پروفسور مجید سمیعی میاندازیم.
مجید سمیعی متولد متولد 29 خرداد 1316 در تهران، دکتر مغز و اعصاب است. وی فارغالتحصیل رشته جراحی مغز و اعصاب در مقطع پرفسوری (استاد تمام) در سن 33 سالگی است و در سال 2014 بعنوان برترین جراح مغز جهان شناخته شد. پدر او شیرازی و مادرش گیلانی است.
پروفسور سمیعی در کودکی
مجید سمیعی تحصیلات ابتدایی را در این شهر و دوره متوسطه را در دبیرستان شاهپور رشت به پایان رسانید. و سپس عازم آلمان گردید. رشتههای زیستشناسی و پزشکی را در دانشگاه یوهانس گوتنبرگ شهر ماینتس به پایان رسانید و سپس دوره تخصص جراحی مغز و اعصاب را زیر نظر کورت شورمن شروع کرد. وی در سال 1349 موفق به دریافت بورد تخصصی شد و بک سال بعد در سال 1350 بعد از دریافت دانشیاری به درجه استادی تمام (پرفسوری) در سن 34 سالگی نائل گشت.
دکتر سمیعی در سال ۱۳۵۶، ریاست بیمارستان جراحی مغز و اعصاب را در شهر هانوفر به عهده گرفت. در همین سال، کرسی جراحی مغز و اعصاب در دانشگاه لیدن هلند به وی اعطا شد و در سال ۱۳۶۶ دانشگاه ماینتس تصدی کرسی جراحی مغز و اعصاب را به وی پیشنهاد کرد. در سال ۱۳۶۷ با قبول تصدی کرسی جراحی مغز و اعصاب در دانشگاه هانوفر به کار پرداخت.
وی از سال ۱۳۶۷ تا ۱۳۷۱ ریاست انجمن بینالمللی قاعده جمجمه را به عهده داشت و در سال ۱۳۷۱ به ریاست فدراسیون جهانی انجمنهای قاعده جمجمه انتخاب شد.
پرفسور محید سمیعی در سال 1340 با مهشید سمیعی ازدواج کرد. حاصل این ازدواج دو فرزند میباشد، دخترش امیره در رشته اقتصاد تحصیل کرده و پسرش امیر راه پدر را رفته و او نیز پرفسور مشهور جراحی مغز و اعصاب موسسه بینالمللی علوم اعصاب هانوفر میباشد.
نشان خدمت دولت آلمان
در سال ۱۳۶۷، رئیس جمهور آلمان غربی نشان خدمت درجه ۱ دولت آلمان را به او اهدا کرد. در همین سال جایزه علمی ایالت نیدرزاکسن آلمان، به پاس فعالیتهای پر ارزش وی در راه پیشرفت جراحی مغز و اعصاب به او اهدا شد.
جایزه حلقه لایبنیتز
کلوب خبرنگاران هانوفر جایزه حلقه لایبنیتز هانوفر را در سال ۲۰۱۳ برای طرح آفریقا صد به مجید سمیعی اهدا کرد. سمیعی در طرح آفریقا صد میخواهد ۱۰۰ جراح جوان آفریقایی را به آلمان آورده و آنها را آموزش دهد تا پس از بازگشت پزشکان دیگری را برای قاره آفریقا پرورش دهند.
سمیعی در این آیین اهدای جایزه گفت: «این جایزه نه به من، بلکه به قارهای با نزدیک به یک میلیارد جمعیت اهدا شد.»
او گفت این جایزه برایش ارزش ویژهای دارد، چون برای کمک به قارهای است که به نسبت جمعیتاش به شدت از امکانات پزشکی محروم است. به گفته سمیعی میزان مرگ و میر در آفریقا بر اثر صدمات مغزی سه برابر بیماری ایدز است.
جایزه برترین جراح مغز سال ۲۰۱۳
فدراسیون جهانی جوامع جراحی مغز در سال ۲۰۱۳ مجید سمیعی را به عنوان جراح مغز سال معرفی کرد. رئیس این فدراسیون در مقالهای در بخش ویژه معرفی جراح مغز سال در ژورنال ورلد نوروسرجری نوشت: «هیچکس در جراحی مغز امروز با مهارت و قوه سنجش، ممتازی در تدریس، دستاوردهای مدیریتی و درک جهانی مجید سمیعی برابری نمیکند. او به طور کامل شایسته عنوان جراح مغز سال ۲۰۱۳ جهان است.»
جایزه برترین جراح مغز ۲۰۱۴
مجید سمیعی در سال ۲۰۱۴ برنده جایزه برترین دانشمند و جراح مغز و اعصاب به انتخاب آکادمی بینالمللی جراحان مغز و اعصاب شد. این جایزه همه ساله از سوی آکادمی بینالمللی جراحان مغز و اعصاب به یکی از پزشکان این رشته اهدا میشود.
کلید طلایی رشت
در شهریور ۱۳۹۳ شهرداری رشت نخستین کلید طلایی رشت در مراسمی به سمیعی اهدا شد.
وی در هنگام دریافت این جایزه گفت: «امروز شهردار رشت کلید طلایی شهر را از طرف شما مردم عزیز به من دادند و این جمله آقای روحانی را به من یادآوری نمودند که ما با کلیدهایمان میخواهیم درها را باز کنیم، و من نیز با دریافت این کلید طلایی میگویم ما با این کلید میخواهیم درهای علم و دانش را برای تمام کشور عزیزمان ایران باز کنیم و اسم این کلید را در آینده باید کلید طلایی شهر رشت برای بازکردن درهای علم و دانش در گیلان بلکه سراسر ایران بگذاریم.»
سمیعی در ۱۰ مهر ۱۳۹۰ به دریافت عنوان استاد افتخاری دانشگاه تهران نائل شد.
مرکز علوم اعصاب هانوفر آلمان تاسیس شده توسط پروفسور سمیعی
پروفسور سمیعی در دهه 1990 اقدام به تاسیس مرکز بینالمللی علوم اعصاب ( آی ان آی) نمود. بنای این مرکز برگزفته از شکل مغز میباشد. این مرکز در شهر هانوفر آلمان واقع است و ریاست آن نیز بر عهده پروفسور سمیعی است
پروژه بزرگترین مرکز تحقیقات علوم مغز و اعصاب جهان با پیشنهاد و زیر نظر مستقیم پروفسور محمود سمیعی در تهران در حال ساخت است. این بیمارستان به مساحت 80 هزار متر مربع و دارای 11 طبقه است و زیر بنای آن دو و نیم (2.5) برابر بزرگتر از مرکز مغز و اعصاب هانوفر آلمان است و به لحاظ فیزیک و ساخت و همچنین امکانات و تیم پزشکی در کل منطقه و حتی جهان بینظیر است.
برای دریافت آخرین اخبار از پروفسور مجید سمیعی به صفحه رسمی ایشان در اینستاگرام بروید.