بیوگرافی بابک نهرین: وی در روز ۱۳ اسفندماه ۱۳۵۸ در اهر آذربایجان شرقی به دنیا آمده و بازیگر طنزپرداز سینما و تلویزیون و خواننده ایرانی است.
بابک نهرین هنرمند ژانر طنز ترک زبانی است که در بین ترک زبانان بسیار محبوب و شناخته شده است و مردم و بیننده های نمایش های طنز و کمدی، او را با نام صمدممد می شناسند؛ تاکنون طنزهای متعددی از وی به نمایش درآمده که در اغلب آنها بابک نهرین با علیرضا رنجیپور ( مش اقا اسماعیل ) همکاری داشتهاست. البته بابک نهرین در آثار فارسی زبانی همچون تعطیلات خوش بگذره که در سال ۱۳۸۳ از شبکه دو پخش شد نیز ایفای نقش کرده است. در ادامه به طور کامل بیوگرافی بابک نهرین را بخوانید.
بابک نهرین زاده روز ۱۳ اسفند سال ۱۳۵۸ در شهر اهر است. او در خانواده ای ۶ نفره بزرگ شده و دومین فرزند خانواده است؛ بابک دو برادر و یک خواهر دارد؛ برادرهای او، علی و حامد نام دارند که حامد تجربه بازیگری در نمایش های صمد و ممد (از نمایش های معروف بابک نهرین) را دارد.
بابک نهرین دارای لیسانس ادبیات فارسی است، اما لازم به ذکر است که در جایی دیگر نقل شده است که بدلیل مخالفت پدر بابک با تحصیل در رشته هنری، او تا دیپلم درس خواند است. او در این زمینه گفته است:
“در خود من، نوعا با فعالیت در زمینه هنرهای نمایشی مشکل داشتند. ایشان در ابتدای کار مخالفت هایی داشتند اما پس از اینکه کارم وارد مرحله حرفه ای شد، ایشان نیز نه تنها مخالفت خود را ادامه ندادند، بلکه به لحاظ معنوی، حمایت هایی نیز کردند؛ از آنجا که پدرم در آن زمان به من اجازه تحصیل در رشته هنر را ندادند، من هم صرف نظر کردم، اما امروز خوشحالم که برادر کوچکم اجازه پیدا کرد که در رشته هنرهای زیبا به ادامه تحصیل بپردازد.“
بهرحال او از کودکی به هنر علاقه داشته و آن را ادامه داده است؛ عموی او، جمشید نهرین، بازیگر بوده و دیگر عموهای بابک نهرین استاد سه تار و خطاطی هستند.
این طنزپرداز موفق، دورههای کارگردانی و بازیگری را در تهران زیر نظر علیرضا خمسه، احمد داموت و پروانه مژده گذرانده است. بابک در سال ۱۳۷۳، وارد رادیوی استان آذربایجان شرقی می شود و فعالیت حرفه ای خود را از این سال به طور رسمی در پی می گیرد؛ او در این سال مدتی در برنامه های مختلف برنامه اجرا کرد.
به دلیل ترک زبان بودن این هنرمند، نمایش های طنز و ریتمیک همراه با آواز خوانی او به زبان ترکی بوده و البته در بین ترک زبانان بسیار پر طرفدار است. البته همانطور که گفته شد، او در سریال های فارسی زبانی همچون قرارگاه مسکونی و تعطیلات خوش بگذره نیز ایفای نقش کرده است.
بابک نهرین در کنار علیرضا رنجی پور همکاری های بسیاری داشته و از دهه ۷۰ در گروه هنری به نام صمدممد شروع به فعالیت کرده است. این زوج هنری اجراهایی در مراسم ها و جشن های شرکت های خصوصی و سازمان ها و ارگان ها داشته اند و اولین اجرای خود را در سال ۱۳۷۰ در جشن تراکتورسازی انجام دادند. آنها همچنین نمایش های طنز بسیاری را همچون ارباب حلقه ها و اوچ پخمه بیر ژیان، اخراجیها، تایباشی و آرشین مال آلان و … بازی کرده اند.
“در سال ۷۰ که کارم را شروع کردم، اصلا کار طنز نمی کردم مثلا کار سلطان مار نوشته استاد بیضایی را شش ماه تمرین می کردم، بعد شش ماه یک ماه اجرای عمومی گذاشتیم که نهایتا منجر به آن شد که در آن زمان ما نه تنها انتفاعی نداشتیم بلکه هزینه شخصی سنگینی هم تقبل کردیم ! خب طبیعتا این صرفه اقتصادی برای ما نداشت و ما هم از ابتدا دوست داشتیم این کار را به شکل حرفه ای دنبال کنیم، بر این اساس تصمیم گرفتیم یک کار کمدی انجام دهیم. خیلی اتفاقی، یک سالن در ائل گولی تبریز گرفته بودیم که به همراه آقایان بهمن تقی پور، علیرضا رنجی پور سه نفره کار را شروع کردیم همین کار کمدی در ائل گولی برای ما دریچه ورود به این کار شد.
پس از آن بود که تراکتور سازی برای یک جشن ارگانی از ما دعوت کرد تا اجرای کمدی داشته باشیم در سال ۷۳ -۷۴ بود که ۱۱ شب اجرا داشتیم که در هر سانس آن ۴ هزار نفر تماشاگر داشتیم. ما این نمایش “صمد – ممد” را در آنجا اجرا کردیم که اولین کار کمدی ما بود آن کار دو شخصیت داشت که یکی صمد بود که من بازی می کردم و دیگری ممد که آقای رنجی پور آن را بازی می کرد.”
” من ژانر ندارم. امروز در هنر ژانر از بین رفته. امروز باید کار نو انجام داد. ما شاید در بخشی از نمایش حتی مردم را به گریه بیندازیم. کار ما مجموعه ای است از ژانرهای مختلف؛ طنز، کمدی و… را در کنار هم داریم. البته طنز مثل پنی سیلین است. درد را تزریق میکند اما مخاطب را به فکر وامیدارد. کار من ترکیبی از ژانرهاست. میتوان گفت کار من کمدی تبریز است!!!
من تحصیلات تئاتری ندارم ،اما در کلاس و دوره های زیادی شرکت کرده ام. تجربه در کار تئاتر خیلی مهم است. و تجربه و تئوری باید در کنار هم باشند.
البته من در محضر اساتیدی مثل خدابیامرز «قبه زرین» و «صادقی» بودم. آنجا اولین چیزی که یاد گرفتیم این بودکه تئاتر مثل ارتش است. اگر کسی یک روز زودتر از تو وارد این عرصه شده، احترامش واجب است. متاسفانه امروز احترام فراموش شده. من اصلا نمیخواهم روشنفکرها کار مرا ببینند.
من روشنفکر نیستم که برای روشنفکران کار کنم. هدف من افرادی است که صبح تا شب کار میکنند چه افراد ثروتمند و چه قشر متوسط … ما ساختمان بزرگ نمیخواهیم. ما فرهنگ خوب میخواهیم. برای فرهنگ کاری کنیم. شهر خوب، شهروند خوب میخواهد. شهروند گرسنه کاری نمیکند!! در راس آن هم هنرمند است. هنرمند وقتی غم نان دارد چطور فرهنگ سازی کند؟ منِ هنرمندِ امروز حتی بیمه هم نیستم!“
بابک نهرین متاهل بوده و چند سال پیش ازدواج کرده است. این زوج یک دختر به نام مهتا دارند. مهتا از کودکی با موسیقی و نواختن پیانو آشنا شده و دوره های رقص باله را نیز در حال گذراندن است.
دختر بابک نهرین، مهتا
در نمایش هایی که بابک نهرین در برنامه صمد و ممد اجرا می کند، بخش هایی از آن به خوانندگی وی در این نمایش ها تعلق دارد؛ او در این قسمت ها بیشتر ترانه ها و آهنگ های شاد و مفرح اجرا می کند که ابن بخش نمایشی آنها بسیار پر طرفدار است.
اما شاید همین موضوع سبب شد تا او در سال ۱۳۹۸ رسماً وارد دنیای خوانندگی شود؛ اولین آهنگ بابک نهرین به نام « عشق دیر» در این سال منتشر شد. آهنگ دوم بابک نهرین نیز در سال ۱۳۹۹ با نام « آتما » منتشر شد مورد استقبال قرار گرفت. در قسمت زیر می توانید کلیپ آهنگ عشق دیر را ببینید.
نهنگ قنبر یکی از پرطرفدارترین نمایش های کمدی بابک نهرین است که فروش بسیار بالایی داشته و جزء کارهای شاخص این هنرمند طناز می باشد..
بابک نهرین در مصاحبه ای در مورد خنداندن ترک زبانان گفته است:
” مردم آذری زبان به هر چیزی نمی خندند در کارهایی که برای فارسی زبانان و در پایتخت تهیه و پخش شده است نیز حضور داشتم، تحقیقا دریافتم که فارسی زبانان را می شود راحت تر خنداند اما ما در آذربایجان با یک مشکل جدی روبرو هستیم منطقه جغرافیایی آذربایجان که مردم آذری زبان را در خود جای داده، شرایط سخت کوهستانی و آب هوایی را به مردم تحمیل کرده که نهایتا شکل فرهنگ، ذهنیات و علایق آنها نیز برآمده از همن ویژگی هاست.
این یک مبحث مردم شناسانه است که اغلب کارشناسان این حوزه نیز آن را تصدیق می کنند. بر همین اساس، مردم آذربایجان همچنانکه سختی کشیده هستند و در واقع طی دوره زمانی طولانی این به یکی از ویژگی های آنان تبدیل شده است، به شدت هم نیاز دارند تا بخندند و تفریح کنند؛ افتخار ما این است که بتوانیم این مردم را بخندانیم و اوقات خوبی را برای آنها رقم بزنیم؛ اما این ابدا کار ساده ای نیست. برای رسیدن به این هدف ـ خنداندن مردم آذری ـ ما می بایست جنس سلیقه این مدم را بشناسیم. “
برنامه احسان علیخانی به مجری گری سیامک انصاری، در سال ۱۴۰۰ در شبکه نمایش خانگی توانست مخاطبان زیادی را جذب خود؛ این مسابقه طنز، در هر فصل میزبان هنرمندان معروفی است و آنها سعس می کنند بدون خندیدن، دیگر هم گروهی های خود را بخندانند.
در فصل سوم جوکر نیز هنرمندانی همچون رضا شفیعی جم، سیاوش چراغی پور، علیرضا استادی و بابک نهرین حضور دارند.
تئاتر
اکثر سریال های ی از شبکه سهند تبریز پخش شده است.
شبکه نمایش خانگی
برای اطلاع از آخرین فعالیت های هنری بابک نهرین و دیدن عکس های شخصی او، به پیج اینستاگرام او، از طریق لینک زیر سر بزنید. جالب است بدانید که او یکی از محبوب ترین طنزپردازها در بین ترکزبانها است و یک میلیون فالوور در اینستاگرام دارد.
@babak.nahrain
منبع :