/ دسته‌بندی نشده / استخدام پرستار کودک؛ نکاتی برای انتخاب بهترین گزینه
آنچه در این مقاله می‌خوانید

برای نگهداری از فرزندتان دنبال استخدام پرستار کودک هستید؟ پیداکردن و انتخاب پرستار کودک کاری سخت و چالش‌برانگیز است. در این مقاله، نکات مهم برای انتخاب پرستار مناسب را با هم مرور می‌کنیم و در پایان به سؤالات رایج در این زمینه پاسخ می‌دهیم. با ما همراه باشید.

۱. مشخص کنید از پرستار چه انتظاراتی دارید

از پرستار چه انتظاراتی دارید؟ آیا وظیفه او نگهداری و مراقبت از فرزندتان است یا از او توقع برنامه‌های آموزشی هم دارید؟ آیا کارهایی مانند حمام‌کردن نوزاد هم بر عهده او خواهد بود؟ انتظارات‌ خود و وظایف پرستار کودک را مشخص کنید و در زمان مصاحبه با او در میان بگذارید.

۲. نیازهایتان را بر ترجیحاتتان اولویت بدهید

تصور استخدام پرستاری که قادر به انجام همه کارها باشد آسان است، اما به خاطر داشته باشید که ارائه‌دهندگان خدمات مراقبت از کودک هم مانند شما انسان هستند و ممکن است از عهده خیلی کارها برنیایند. مثلا مسئولیت‌پذیری یا انعطاف‌پذیری در برابر تغییر برنامه‌ها ویژگی‌های مهم پرستار کودک هستند، اما ویژگی‌هایی مانند داشتن علمی خاص برای تدریس خصوصی چندان هم مهم نیستند. پس اگر فردی که ملاقات کرده‌اید ویژگی‌های ضروری برای پرستاری از کودکتان را دارد، بیش‌ از حد سخت‌گیری نکنید و به نیازهایتان بیش از ترجیحات‌تان اهمیت بدهید.

۳. به تعامل پرستار کودک با فرزندتان توجه کنید

گام بعدی این است که پرستار را برای گفت‌‌‌‌‌‌‌وگوی رودررو دعوت کنید تا از او سؤالاتی بپرسید و ببینید چگونه با فرزندتان تعامل می‌کند. این تعامل، میزان راحتی پرستار با کودکتان در آینده را نشان می‌دهد. مهم است پرستاری را انتخاب کنید که عملکردش با سبک فرزندپروری شما همسو باشد.

۴. او را با معیارهای خودتان محک بزنید

بررسی کند فرد مدنظر ویژگی‌های مهمی را دارد که پرستار کودک باید داشته باشد یا نه. فرد مسئولیت‌پذیر و سرگرم‌کننده‌ای به نظر می‌رسد؟ مرتب و منظم است؟ درباره آنچه آنها ممکن است در شرایط خاص و اضطراری انجام دهد با او صحبت کنید. پرستار ماهر قادر خواهد بود به این سؤالات پاسخ بدهد و ثابت کند از عهده این کار برمی‌آید. البته از همه اینها مهم‌تر نظر خود شماست. آیا به این پرستار حس خوبی دارید؟

۵. درباره شرایط فرزند و قوانین خانهتان با او صحبت کنید

هر اطلاعات مهمی را مهمی که پرستار برای مراقبت بهتر از فرزندتان نیاز دارد به او بدهید، مثلا هرگونه برنامه زمانی (تغذیه یا خواب کودک)، آلرژی غذایی و علاقه‌مندی‌ فرزندتان را به او بگویید. بهتر است قبل از اینکه اتفاق بدی بیفتد یا مسئله‌ای سبب ناراضایتی شما شود، درباره شرایط فرزند و قوانین خانه‌تان با پرستار صحبت کنید.

۶. از پرستار انتظارات بیجا نداشته باشید

فیلم‌ها و برنامه‌های تلویزیونی حرفه مراقبت از کودک را جذاب جلوه می‌دهند، اما واقعی نیستند. اگر شما ۳ فرزند دارید و برنامه‌های مدرسه و بعد از مدرسه آنها را به‌خوبی مدیریت می‌کنید و در عین حال وظایف مربوط به خانه را هم به‌خوبی انجام می‌دهید، انتظار نداشته باشید پرستار هم اینها را به‌راحتی انجام دهد. درست است که پرستار کودک در منزل شماست و به او پول می‌دهید، اما اولویت اول او فقط مراقبت از بچه‌هاست. پس لازم است انتظارات واقع‌بینانه‌ای داشته باشید.

۷. احساس گناه ناشته باشید

احساس گناه یا غم و اندوه ناشی از ترک کودک و رفتن به محل کار، احساساتی هستند که والدین شاغل اغلب با آنها دست‌وپنجه نرم می‌کنند. به یاد داشته باشید پرستار جایگزین شما نیست، بلکه قرار است برای مراقبت از کودک به شما کمک می‌کند. به مزایای کارکردن فکر کنید و همین‌طور خدماتی که پرستار می‌تواند به فرزندتان بدهد. شما همه تلاشتان را برای پیداکردن بهترین پرستار برای فرزندتان کرده‌اید و نباید هیچ احساس گناهی داشته باشید.

سؤالات رایج درباره انتخاب پرستار کودک

حقوق پرستار کودک چقدر است؟

دستمزد پرستار بسته به وظایفی که قرار است انجام بدهد تغییر می‌کند. پس از اینکه انتظارات و ساعت کاری او را تعیین کردید، خیلی شفاف با او درباره حقوقش صحبت کنید.

وظایف پرستار کودک چیست؟

این فرد وظیفه دارد با بچه‌ها بازی کند، به آنها غذا بدهد و مراقبشان باشد. نباید از او انتظار داشته باشید که کارهای خانه را انجام دهد، مگر اینکه از قبل با هم در این باره توافق کرده باشید و برای انجام این کارها پول اضافی به او بدهید.

چگونه پرستار کودک استخدام کنم؟

بهترین راه برای پیداکردن پرستار کودک، اطرافیانتان هستند. ممکن است کسانی این فرد را به شما معرفی کنند که قبلا برای کودک خودشان پرستار گرفته‌اند. اگر دیگران پرستار را به شما معرفی کرده‌اند، از آنها درباره ویژگی‌های این فرد و نحوه تعاملش با فرزندشان سؤال کنید.

چگونه میتوانم تعامل پرستار با کودکم را بسنجم؟

بهتر است از او بخواهید یک روز که شما هم در خانه هستید، بیاید و از بچه مراقبت کند. این‌طوری او و بچه با هم آشنا خواهند شد و شما هم نحوه کار و تعامل او با بچه را خواهید دید.

سخن پایانی

اگر قرار است پرستاری برای مراقبت از کودکتان استخدام کنید، از همه نظر او را بسنجید تا خیالتان کاملا راحت شود. کودک شما قرار است ساعات زیادی از روز را با او بگذراند، پس لازم است که انتظارات اولیه شما را برآورده کند. امیدواریم نکات گفته‌شده در این مقاله برایتان مفید باشد.

سبک های فرزند پروری و عوامل مؤثر بر آنها

هر پدر و مادری سبک تربیتی خاص خودشان را دارند و می‌کوشند فرزندانی قوی و موفق تربیت کنند. برخی از والدین سخت‌گیر هستند، در حالی که برخی دیگر ملایم‌تر رفتار می‌کنند. اگر تا به حال سؤال «می‌خواهم چه‌جور والدی باشم؟» به ذهنتان خطور کرده است، باید درباره سبک‌ های فرزند پروری اطلاعاتی کسب کنید. در این مقاله، درباره ۴ سبک فرزندپروری و ویژگی‌های هرکدام صحبت می‌کنیم. با ما همراه باشید.

سبک فرزندپروری یعنی چه؟

ممکن است عبارت سبک‌ های فرزند پروری به گوشتان خورده باشد. روان‌شناسی به‌نام دیانا بامریند در دهه ۱۹۶۰ با بررسی‌ها و تحقیقات فراوان این سبک‌ های فرزندپروری را معرفی کرد. بامریند طی تحقیقاتش پی برد کودکان رفتارهای متفاوتی از خود نشان می‌دهند و هر نوع رفتار با نوع خاصی از فرزندپروری ارتباط دارد.

انواع سبک های فرزند پروری

نظریه بامریند این است که رابطه نزدیکی بین نوع سبک فرزندپروری و رفتار کودک وجود دارد و سبک‌های مختلف فرزندپروری می‌توانند منجر به رشد و نتایج متفاوت شوند.

بامریند در ابتدا بر اساس مشاهده‌ها و مصاحبه‌ها و تحلیل‌های گسترده، این ۳ سبک فرزندپروری را شناسایی و معرفی کرد:

  • مقتدرانه؛
  • مستبدانه؛
  • سهل‌گیرانه.

دایانا بامریند بابت فعالیتش در زمینه طبقه‌بندی سبک‌ های فرزند پروری شناخته شده است، اما مککوبی و مارتین کسانی بودند که در سال ۱۹۸۳ سه سبک فرزندپروری بامریند را با استفاده از چارچوبی دوبعدی گسترش دادند. آنها سبک فرزندپروری سهل‌گیرانه بامریند را ۲ دسته مجزا کردند:

  • فرزندپروری سهل‌گیرانه؛
  • فرزندپروری طردگرایانه.

۱. سبک فرزندپروری مقتدرانهتقاضای زیاد و پاسخگویی زیاد

والدین مقتدر از فرزندشان انتظارات زیادی برای رسیدن به موفقیت و کمال دارند، اما در عین حال صمیمی و پاسخ‌گو هم هستند. این والدین با گفت‌وگوهای باز، ارائه راهنمایی و استدلال‌گری، قوانین و حدومرزهایی را تعیین می‌کنند و به افکار، احساسات و نظرات فرزندان خود گوش می‌دهند و آنها را در نظر می‌گیرند.

این والدین درباره اعمال و رفتارشان به فرزندشان استدلال و توضیح ارائه می‌دهند. با ارائه توضیحات به کودکان آگاهی لازم را به آنها می‌دهند و ارزش‌ها، اخلاقیات و اهداف را به او می‌آموزند. روش‌های انضباطی این والدین نتیجه‌محور است.

والدین مقتدر:

  • مهربان و حامی هستند؛
  • به استقلال فرزندانشان احترام می‌گذارند؛
  • آزادی زیادی برای آنها فراهم می‌کنند؛
  • آنها را برای رسیدن به استقلال بیشتر تشویق می‌کنند؛
  • امکان ارتباط دوطرفه را فراهم می‌کنند.

این سبک از فرزندپروری به سبک فرزندپروری دموکراتیک نیز معروف است. بر اساس تحقیقات بامریند درباره سبک‌های فرزندپروری، فرزندان والدین مقتدر این ویژگی‌ها را دارند:

  • اغلب خوشحال و راضی به نظر می‌رسند؛
  • مستقل هستند؛
  • فعال هستند؛
  • عملکرد تحصیلی بهتری دارند؛
  • عزت‌نفس بالایی دارند؛
  • سلامت روان بهتری دارند؛
  • تمایلات خشونت‌آمیز کمتری دارند؛
  • مهارت‌های اجتماعی خوبی برای تعامل با هم‌سالان دارند.

۲. سبک فرزندپروری مستبدانهتقاضای زیاد و پاسخگویی کم

کنترلگری زیاد و پاسخ‌گویی کم والدین ۲ ویژگی سبک فرزندپروری مستبدانه هستند. اگرچه شیوه‌های فرزندپروری مستبدانه و مقتدرانه نام‌های مشابهی دارند، چندین تفاوت اساسی دارند. هر دو سبک استانداردهای بالایی را می‌طلبند، اما والدین مستبد با تکیه بر دلایلی مانند «چون من می‌گم باید این کار رو انجام بدی» اطاعت کورکورانه فرزندشان را طلب می‌کنند. آنها با قوانین و دستورات سخت‌گیرانه فقط اجازه ارتباط یک‌طرفه را می‌دهند و هرگونه تلاش برای صحبت‌کردن با استدلال و منطق با این افراد اغلب بی‌نتیجه است.

این والدین طالب نظم و انضباط شدیدی هستند و اغلب از تنبیه شدید مانند تنبیه بدنی همچون ابزاری برای کنترل رفتار فرزندشان استفاده می‌کنند. روش‌های انضباطی این والدین خودسرانه، آمرانه و سلطه‌جویانه است.

استخدام پرستار کودک

کودکان این والدین ویژگی‌های زیر را دارند:

  • ناراحتی و سرخوردگی بیشتری احساس می‌کنند؛
  • استقلال کمتری دارند؛
  • ناامنی بیشتری احساس می‌کنند؛
  • عزت‌نفس پایین دارند؛
  • مشکلات یا مسائل رفتاری بیشتری دارند؛
  • عملکرد تحصیلی ضعیف‌ دارند؛
  • مستعد درونی‌کردن رفتار و مسائل ذهنی هستند؛
  • مهارت‌های مقابله‌ای ضعیفی دارند.

۳. فرزندپروری سهلگیرانهتقاضای کم و پاسخگویی زیاد

والدین سهل‌گیر برای فرزندشان قوانین و مرزهای بسیار کمی تعیین می‌کنند و تمایلی به اجرای قوانین ندارند. این والدین صمیمی و مهربان هستند و دوست ندارند به فرزندشان نه بگویند یا او را ناامید کنند.

فرزندان والدین سهل‌گیر اغلب ویژگی‌های زیر را بروز می‌دهند:

  • نمی‌توانند از قوانین پیروی کنند؛
  • خودکنترلی برایشان دشوار است؛
  • تمایلات خودمحورانه دارند؛
  • در روابط و تعاملات اجتماعی با مشکلات بیشتری مواجه می‌شوند.

۴. فرزندپروری طردگرایانهتقاضای کم و پاسخگویی کم

این دسته از والدین حدومرزهای محکم یا استانداردهای بالایی تعیین نمی‌کنند. آنها به نیازهای فرزندان خود بی‌تفاوت هستند و در زندگی‌شان دخالتی ندارند. این والدین ممکن است خودشان مشکلات روانی مانند افسردگی، آزار جسمی یا بی‌توجهی را در دوران کودکی‌شان تجربه کرده باشند.

فرزندان والدینی با سبک فرزندپروری طردگرایانه این ویژگی‌ها را دارند:

  • عجول هستند؛
  • نمی‌توانند احساساتشان را مهار کنند؛
  • رفتارهای بزهکارانه بیشتری بروز می‌دهند؛
  • مشکلات روانی بیشتری دارند.

کدام سبک فرزندپروری مؤثرتر است؟

بررسی‌ها و تحقیقات چندساله نشان می‌دهد سبک فرزندپروری مقتدرانه بهترین نتایج را برای کودک دارد و روان‌شناسان و روان‌پزشکان این سبک را بهترین سبک فرزندپروری می‌دانند.

این طبقه‌بندی سبک‌های تربیت کودک بیش از ۲۵ سال در کشورهای مختلف بررسی شده است. با اینکه نتایج هر سبک فرزندپروری مطابق انتظار است، ناهماهنگی‌ها و استثنائاتی نیز در برخی زمینه‌ها وجود دارد. عوامل مهمی در تعیین چگونگی رفتار کودک نقش دارند که ۲ مورد از مهم‌ترینشان عبارت‌اند از:

۱. تفاوتهای فرهنگی و قومیتی

برخی از مطالعات نشان دادند سبک مقتدرانه همیشه با بیشترین پیشرفت تحصیلی مرتبط نیست، مثلا محققان دریافتند دانش‌آموزان آفریقایی‌آمریکایی که والدینشان سبک فرزندپروری مقتدرانه را دنبال می‌کنند بدون حمایت هم‌سالانشان از نظر تحصیلی عملکرد خوبی ندارند. برخی بررسی‌ها هم نشان دادند دانش‌آموزان آسیایی‌آمریکایی با سبک فرزندپروری مستبدانه و داشتن حمایت هم‌سالان بهترین عملکرد را در مدرسه دارند.

استخدام پرستار کودک

۲. سرشت و خلقوخوی کودک

رفتار خود کودک می‌تواند یکی از مهم‌ترین عوامل تأثیرگذار بر عملکرد او باشد. مثلا وقتی کودکان حساس‌تر هستند، ممکن است همین روحیه زودرنجی باعث شود والدینشان سبک تربیتی خود را مقتدرانه‌تر کنند.

با این تفاسیر، به نظر می‌رسد سبک فرزندپروری تنها عامل تعیین‌کننده رفتار کودک نیست و تفاوت موقعیت اجتماعی و خلق‌وخوی کودکان نیز می‌تواند تفاوت‌هایی ایجاد کند.

تا به امروز هیچ مطالعه‌ای به‌طور قطعی مزایای فرزندپروری مقتدرانه را رد نکرده است، در حالی که بسیاری دیگر مزایای آن را نشان داده‌اند و همچنان سبک فرزندپروری مقتدرانه توصیه‌شده‌ترین سبک فرزندپروری محسوب می‌شود.

تفاوت سبک های فرزند پروری و شیوههای فرزندپروری

یکی دیگر از مؤلفه‌هایی که می‌تواند بر نتیجه تأثیر بگذارد، تمایز سبک فرزندپروری و شیوه فرزندپروری است. سبک فرزندپروری جوی عاطفی و کنترل‌شده است که والدین در آن فرزندان خود را تربیت می‌کنند، در حالی که شیوه فرزندپروری اقدامات خاصی است که والدین برای تربیت فرزندشان به کار می‌گیرند. حتی والدینی که سبک فرزندپروری یکسانی دارند، ممکن است روش‌ها یا رویکردهای متفاوتی را برای فرزندپروری انتخاب کنند.

سخن پایانی

وقتی صحبت از سبک‌های فرزندپروری به میان می‌آید، نمی‌توانیم سبکی مشخص را بهترین سبک بنامیم.

والدین موفق بسته به موقعیت می‌دانند چه زمانی باید سبک تربیتی‌شان را تغییر بدهند. مثلا والدین مقتدر ممکن است بخواهند در شرایطی خاص، مثل وقتی کودک بیمار است، کمی از سخت‌گیری‌هایشان بکاهند و سهل‌گیرتر شوند یا ممکن است والدین سهل‌گیر در شرایطی، مانند زمانی که کودک در خطر است، سخت‌گیرتر شوند.

بهتر است بسته به شرایط و موقعیت و عوامل مهم دیگر، سبکی را انتخاب کنید که مناسب فرزندتان است. باید سبکی را به کار بگیرید که برای خانواده شما بهترین کارایی را دارد.

منبع:

1

استخدام پرستار کودک

برچسب ها :

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!

کل :
میانگین :
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x