طبع مرغ گرم است یا سرد؟ مصلح مرغ چیست؟ طبع مرغ محلی گرم و تر و طبع مرغ ماشینی سرد و تر است، حتی طبع قسمتهای مختلف مرغ هم از لحاظ گرمی، اندکی متفاوتند. مرغ باید همراه با ادویهجات گرم پخته شود تا عوارض آن به حداقل برسد.
مرغ سرشار از پروتئین است و خواص فراوانی برای سلامتی دارد. مرغهای بومی و خانگی نسبت به مرغ ماشینی سالمترند و طبع این دو نوع مرغ یکسان نیست. برای اطلاع از طبع انواع مرغ، مصلحات، خواص و نحوه مصرف آن با ما همراه باشید.
طبع مرغ محلی، مرغ ماشینی و خروس یکسان نیست. حتی قسمتهای مختلف مرغ گرمی یکسانی ندارند که در ادامه با آن آشنا میشویم:
طبع مرغ خانگی یا محلی در طب سنتی گرم و تر است، اما گرمی آن نسبت به گوشت قرمز و گوسفند کمتر است.
طبع مرغ ماشینی یا کارخانهای سرد و تر است، مرغهای ماشینی در محلهای کوچک نگهداری میشوند، تحرک کافی ندارند و مواد زائد در بدن آنها جمع میشود و زیادهروی در مصرف آن به ویژه در افراد سرد مزاج باعث بروز مشکل میشود. هر چه مرغ چاقتر باشد میزان رطوبت آن بیشتر است.
طرفداران انواع غذا با بال و گردن مرغ بدانند میزان گرمی بال و گردن و مخصوصا دل مرغ نسبت به سایر قسمتهای آن بیشتر است.
طبع خروس گرم و خشک است.
در رژیم غذایی ما معمولا مرغ در کنار برنج مصرف میشود، این مواد غذایی طبع سردی دارند و مصرف آنها در افراد سرد مزاج باعث افزایش سردی بدن و بروز قلنج، درد شکم و گرفتگی عضلات میشود.
افراد سرد مزاج بهتر است مرغ را همراه با ادویهجات گرم یا سکنجبین مصرف کنند. آویشن، زعفران، زنجبیل، سیر، ترخون و مرزه از ادویهجات با طبع گرم هستند و طبخ مرغ همراه با این ادویهجات میزان رطوبت و سردی مرغ را کاهش میدهد و طبع معتدلی به غذا میبخشد.
برای رشد سریع مرغها معمولا به آنها هورمون تزریق میشود، این هورمونها و چربیهای مضر مرغ در پوست آن ذخیره میشوند؛ بنابراین قبل از طبخ مرغ پوست آن را جدا کنید. سرخ کردن مرغ ارزش غذایی آن را کاهش میدهد و بهتر است برای پخت مرغ از روشهایی مانند آبپز کردن، بخارپز کردن و کباب کردن استفاده کنید. با این وجود اگر همچنان میخواهید این گوشت سفید را سرخ کنید از روغنهای گیاهی و کم چرب استفاده کنید تا از ورود چربیهای مضر به بدن پیشگیری شود. از مرغ میتوان برای تهیه غذاهای مختلف از جمله انواع سالاد، انواع خورش، سوپ، مرغ شکم پر، مرغ سوخاری و … استفاده کرد.
طبع مرغ
سایت ستاره
طبع زردچوبه در طب سنتی گرم و خشک است، این ادویه خواص زیاده برای بدن دارد، اما زردچوبه خام جذب بدن نمیشود و باید برای افزایش جذب، آن را با مواد خاصی مانند فلفل و روغنهای گیاهی ترکیب کرد.
زردچوبه که برخی افراد به آن زرچوبه هم میگویند یکی از پرکاربردترین ادویهجات است. این ادویه نه تنها عطر و طعم عالی به غذا میدهد، بلکه میتواند مزاج غذا را هم اصلاح کند. البته بدن توانایی جذب کامل زردچوبه خام را ندارد و باید این ادویه را به روشهای خاصی مصرف کنید تا از خواص آن بهرهمند شوید. برای اطلاع از طبع زردچوبه، مصلحات و نحوه مصرف آن با ما همراه باشید.
طبع زردچوبه در طب سنتی گرم و خشک است و درجه آن ۲ الی ۳ است. برای کاهش سردی مواد غذایی در هنگام طبخ این ادویه را اضافه کنید. زردچوبه صفرازا است و اختلالات کبد را برطرف میکند. همچنین مصرف این ادویه برای افراد سوداوی که خون غلیظی دارند، مفید است.
زردچوبه مضر قلب است و در طب سنتی بالنگ و آبلیمو به عنوان مصلح آن معرفی میشوند. بالنگ که آن را با نام اترج، بادرنج و بادرنگ هم میشناسند، طبع سرد و تری دارد و طبع آبلیمو هم سرد و خشک است؛ بنابراین این مصلحات میزان گرمی زردچوبه را کاهش میدهند و طبع آن را اصلاح میکند.
این ادویه زردرنگ بوی زهم غذاهایی مانند ماهی، مرغ و گوشت را از بین ببرد و از آن برای طعم دهی به انواع خورش، مرغ، ماهی و … استفاده میشود.
یک قاشق چایخوری پودر زردچوبه را در ۱ لیوان شیر بریزید و به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بجوشانید. برای بهبود طعم این شیر زردچوبه میتوانید به آن عسل، هل و زنجبیل هم اضافه کنید.
برای تهیه دم کرده این ادویه، یک چهارم قاشق چایخوری زردچوبه را در دو لیوان آب جوش بریزید و به مدت ده دقیقه روی حرارت قرار دهید تا بجوشد، سپس آن را از روی حرارت بردارید و بعد از خنک شدن بنوشید.
اگر زردچوبه خام مصرف کنید، تنها ۱% آن جذب میشود. یک روش برای افزایش جذب این ادویه ترکیب آن با روغنهای گیاهی و فلفل سیاه است. ۲ فنجان شیر نارگیل، یک قاشق چایخوری زردچوبه، یک قاشق چایخوری روغن نارگیل و یک قاشق چایخوری فلفل سیاه را با یکدیگر ترکیب کنید، سپس آن را بنوشید.
۱/۳ فنجان روغن نارگیل، ۱/۴ فنجان روغن زیتون، ۱/۸ قاشق چایخوری پودر زردچوبه و نصف قاشق چایخوری نمک دریایی را با یکدیگر ترکیب کنید. مواد را داخل ظرف بریزید و به قدری هم بزنید تا یک مخلوط یکدست و نرم بدست آید. این مخلوط را داخل شیشه بریزید، در شیشه را ببندید و داخل یخچال قرار دهید. زمانی که کره سفت شد، آماده مصرف است.
پودر زردچوبه را در ظروف دربسته و در محیط خشک و خنک و زردچوبه تازه را داخل یخچال و دور از نور خورشید نگه داری کنید تا خواص آن حفظ شود. خواص این ادویه برای بدن تنها به مصرف خوراکی آن محدود نمیشود و از آن میتوانید برای تهیه ماسک استفاده کنید. اگر با خواص زردچوبه برای پوست آشنا نیستید، پیشنهاد میکنیم مطلب «آشنایی با خواص زردچوبه برای پوست و انواع ماسک زردچوبه» را در ستاره بخوانید.
آیا زردچوبه با مزاج شما سازگار است؟ شما برای جذب بهتر زردچوبه در بدن از چه روشی استفاده میکنید؟ لطفا نظرات، پیشنهادات و تجربیات خود را با ما و همراهان ستاره در میان بگذارید.
منبع: