آب خیار دارای مزایایی زیادی برای سلامتی است و از جمله خواص آب خیار کمک به لاغری، تقویت عضلات، جلوگیری از پوکی استخوان، افزایش قدرت مغز، درمان آکنه و تنظیم فشار خون است.
احتمالا میدانید که نوشیدن آب خیار برای سلامتی مفید است. حتی انداختن چند حلقه خیار درون آب نه تنها باعث تزئین لیوان آب شما میشود بلکه علاوه بر آن، خواصی نیز دارد. اما دقیقا خواص آب خیار چیست؟ و چرا باید آن را به برنامه سلامت روزانه خود وارد کنید؟ برای پاسخ به این سوالات با ما همراه شوید.
واضحترین دلیل برای نوشیدن آب خیار این است که بدن شما را هیدراته میکند. هیدراته شدن بدن برای سلامتی بسیار حیاتی است و از آنجا که آبهای خوراکی مانند آب خیار، طعم و مزه خوبی دارند، نسبت به آب معمولی تمایل بیشتری به نوشیدنشان خواهید داشت.
خیارها غنی از مواد مغذی و حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدان هستند، به همین دلیل است که نسبت به آب خالص یک جایگزین عالی برای هیدراته شدن در هنگام سم زدایی بدن به حساب میآیند. هرچه بدن شما هیدراتهتر شود، سریعتر میتواند سموم را دفع کند.
نوشیدن آب خیار بهترین جایگزین برای نوشابه یا نوشیدنیهای ورزشی است که همه آنها کالری زیادی دارند و موجب چاقی میشوند. مصرف آب خیار برای شما خیلی بهتر از نوشابههای رژیمی است. هیدراته بودن در طول روز به شما کمک خواهد کرد تا احساس سیری بیشتری داشته باشید، بنابراین کمتر خواهید خورد. در نهایت، نوشیدن آب خیار خنک میتواند حتی مقداری از کالریهایی را که در طول روز مصرف کردید را بسوزاند! خوردن آب خیار قطعا میتواند به کاهش چربی شکم شما کمک کند.
غافلگیر شدید؟ خیار حاوی سیلیس است و سیلیس یک ماده معدنی ضروری برای حفظ سلامت بافت همبند است. هنگامی که شما در آب خود چند برش خیار میاندازید، آب شما همراه با عطر و طعم تازگی دارای سیلیس میشود.
خیار غنی از ویتامین K است که به انتقال کلسیم به استخوان کمک میکند. مصرف فقط یک خیار معمولی حاوی حدود ۲۲٪ پتاسیم شما را تامین کند! شما همچنین میتوانید از مزایای سیلیس و منگنز موجود در خیارها استفاده کنید که هر دو میتوانند استخوانها را تقویت کنند و احتمالا خطر ابتلا به پوکی استخوان را کاهش دهند.
هیدراته شدن، کلید شماره یک برای داشتن پوستی زیبا است، اما سیلیکا و آنتی اکسیدانهای موجود در خیار نیز میتوانند به پاک کردن پوست و جلوگیری از چین و چروک آن کمک کنند. اسید پانتوتنیک یا ویتامین B5 خیار همچنین ممکن است آرام آرام آکنه را از چهره شما بزداید. اگر خیار ( ماسک خیار) را بطور مستقیم روی هر قسمتی که دارای قرمزی یا التهاب است بگذارید یا با پنبه آب خیار را به صورت خود بمالید، باعث بهبود آن میشود.
یک خیار متوسط حدود ۴۵ کالری دارد. به این معنی که خوردن خیار و بهره بردن از خواص آب خیار و یا انداختن چند حلقه خیار در آب به کالری مصرفی شما اضافه نخواهد کرد.
آنتی اکسیدانها مواد قدرتمندی هستند که میتوانند از هر نوع آسیب سلولی که به بیماری منتهی میشود، جلوگیری کنند. خیار غنی از ویتامین C، منگنز (بخش مهمی از آنزیم سوپراکسید دیسموتاز)، بتا کاروتن، مولیبدن (که آنزیمهای آنتی اکسیدان را فعال میکند) و دیگر آنتی اکسیدانهای فلاونوئیدی است.
آیا میدانید که خیار میتواند قدرت مغز شما را افزایش دهد؟ این گیاه حاوی فلاونولی به نام فیرتین است. در مطالعات نشان داده شده است که فیرتین در موشهای سالم (حتی آنهایی که مبتلا به آلزایمر هستند) از زوال حافظه و اختلال در یادگیری جلوگیری میکند.
یکی از خواص آب خیار به پتاسیم موجود در خیار بازمیگردد. دارای پتاسیم بالایی است. پتاسیم از جمله الکترولیتهای بدن است و الکترولیتها به تنظیم فشار خون کمک میکند. هنگامی که آب خیار میخورید، پتاسیم آن به بدن شما کمک میکند تا سدیم اضافی را که میتواند موجب فشار خون بالا شود، دفع کند.
تحقیقات نشان میدهد که خیار میتواند در مبارزه با سرطان موثر باشد. آنتی اکسیدانهایی که در خیار وجود دارند از سرطان جلوگیری میکنند. خیار شامل ترکیباتی به نام cucurbitacins است که همراه با گروهی از مواد مغذی به نام lignans ها، هر دو ممکن است در پیشگیری از سرطان یا کند شدن پیشرفت برخی از سرطانها نقش داشته باشند.
خیار چهارمین گیاه دنیاست که بیشترین میزان پرورش را دارد. اگرچه خیارهای ارگانیک نسبت به دیگر میوهها و سبزیجات ارگانیک کمی گرانترند، اما معمولا ارزانتر از سایر سبزیجات هستند.
وقتی بدن بیش از حد آب از دست میدهد احساس تشنگی میکنیم و برای هیدراته کردن بدن و تامین آب مورد نیاز آن، بهتر است که به جای نوشیدن قهوه، نوشیدنیهای ورزشی و نوشابه از آب خیار استفاده کنیم. به این ترتیب هم از خواص آب خیار بهرهمند خواهیم شد و هم از طعم تازه و لطیف آن لذت خواهیم برد.
کشت خیار در هند آغاز شده و یونانیها یا رومیها آن را به اروپا معرفی کردند. این گیاه در میان غذاهای خورده شده در شهرهای باستانی نیز آمده است. کریستف کلمب در سال ۱۴۹۴ خیار را به آمریکا آورد. امروزه آمریکاییها سالانه حدود هفت و نیم پوند خیار میخورند و روز جهانی خیار ۱۴ ژوئن است.
اگر خواندن این مطلب برای شما مفید بوده، میتوانید با ارسال نظر ما را در بهبود آن و سایر مطالب سایت یاری کنید.
خواص اب خیار
منبع:
خواص شبدر قرمز به خاطر وجود ایزوفلاون هاست. شبدر قرمز منبع بسیاری از مواد معدنی و ویتامینها از قبیل کلسیم، سلیس، کروم، نیکل، منیزیم، ویتامین B، و غیره است. در طب سنتی از شبدر قرمز به عنوان درمانی برای سرطان، سرفه، مشکلات پوستی و بیماریهای قلبی استفاده میشود.
شبدر قرمز سمبل خداوند، مسیح و روحالقدس در قرون وسطی و مورد احترام مسیحیان بوده است. در چند دهه گذشته، شبدر قرمز به عنوان مکمل گیاهی شناخته شده است و به طور گستردهای برای درمان تعدادی از بیماریها استفاده میشود. از جمله خواص شبدر قرمز میتوان به بهبود علائم یائسگی و کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی اشاره کرد. همچنین برای بهبود خاک و خوراک دام مورد استفاده قرار میگیرد و منبع مطلوب شهد برای زنبورهاست. در ادامه این مقاله شما را با خواص این گیاه حیرت آور آشنا خواهیم کرد.
به گفته محققان، بسیاری از مشکلاتی که در زنان یائسه وجود دارد را میتوان با مصرف شبدر قرمز کاهش داد. دلیل محبوبیت شبدر قرمز در میان زنان نیز همین است. شبدر قرمز غنی از ایزوفلاونها است که شبیه هورمون استروژن زنانه است. ایزوفلاوونها پس از ورود به بدن ما به فیتواستروژنها تغییر شیمیایی میدهند و از اثرات استروژن طبیعی که زنان و مردان تولید میکند، تقلید میکنند. میزان استروژن مخصوصا در زمان یائسگی، کاهش مییابد. در این هنگام ایزوفلاونها میتوانند در کاهش علائم مربوط به یائسگی مانند خواب کم، افزایش وزن، پوکی استخوان، شکستگی استخوان، مشکلات قلبی عروقی و التهاب مفاصل موثر واقع شوند.
یکی از عوامل پیری پوست در افراد مسن کاهش میزان استروژن است. طبق یافتههای محققان ایزوفلاونهای موجود در شبدر قرمز به کاهش علائم پیری پوست کمک میکند. یائسگی اغلب با بسیاری از مشکلات، مانند از دست دادن کلاژن، ضخامت و رطوبت پوست همراه است. شبدر قرمز به دلیل اثرات استروژنی روند پیری پوست را متوقف میکند و به حفظ جوانی پوست کمک میکند. و از این طریق باعث افزایش الاستیک، ضخامت و هیدراتاسیون پوست میشود. استفاده از شبدر قرمز به عنوان پماد پوست میتواند به کاهش سطح بیماریهای التهابی مانند پسوریازیس، اگزما و درمان زخم یا سوختگیها کمک کند.
محققان دریافتند که ایزوفلاونها به کاهش سلولهای سرطانی کمک میکنند و همچنین قادر به ایجاد آپوپتوز (مرگ برنامه ریزی شده سلول های ناخواسته یا غیرضروری) هستند. ضد سرطان بودن از مهمترین خواص شبدر قرمز است.
یکی دیگر از خواص شبدر قرمز تقویت سیستم ایمنی بدن است. این گیاه ما را در مقابل سرفه، سرماخوردگی، آسم، عفونت تنفسی محافظت میکند. آرام کردن اسپاسمهای برونش(نایژه)، بهبود کیفیت خواب و از بین بردن موکوس و مایعات اضافی از سیستم تنفسی باعث میشود تا مصرف آن در هنگام بیماری مفید باشد.
شبدر قرمز یک تصفیه کننده عالی خون است و در طول زمان به تدریج جریان خون را پاک کرده و نقص در سیستم گردش خون را تصحیح میکند. شبدر قرمز به دلیل داشتن ایزوفلاونها میتواند باعث افزایش کلسترول خوب (HDL) شود و از این طریق به بهبود سلامت شریانی کمک کند. افزایش گردش خون، کنترل کلسترول بالا و جلوگیری از بیماریهای قلبی عروقی از خواص شبدر قرمز در بهبود سلامت قلب است.
خطر ابتلا به پوکی استخوان در زنان در طی یائسگی افزایش مییابد. در این دوران زنان بیشتر در معرض خطر شکستگیها و از دست دادن استخوان هستند. طبق شواهد یکی از خواص شبدر قرمز کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان، به خصوص در زنان است.
به اندازه ۳۰ گرم گیاه خشک شبدر را در یک لیتر آبجوش ریخته و به مدت ۵ دقیقه دم کنید. مقدار مصرف از این دمنوش سه بار در روز به اندازه یک فنجان است.
شبدر قرمز با نام علمی (Trifolium Pratenes) گیاهی علفی و بومی اروپا، آسیا و آفریقاست اما در بسیاری از مناطق دیگر نیز کاشته میشود. یک گیاه مقاوم است که تقریبا در همه جا رشد میکند. ارتفاع آن کم و برگهای آن بيضی شكل و دراز و دارای سه برگچه است به همین خاطر اسم علمی آن از دو کلمه لاتین “Tria” به معنی سه و “Folia” به معنی برگمانند گرفته شده است. دوره گلدهی معمولا از اواخر بهار تا اواسط تابستان اتفاق میافتد و حدود ۱-۲ ماه طول میکشد. با این حال ممکن است بخشی از این گیاهان در تابستان یا پاییز شکوفه کنند. از این گیاه به صورت قرص، کپسول، پماد، عصاره و چای استفاده میشود.
شما چه اطلاعات دیگری از خواص شبدر قرمز دارید؟ آیا تا به حال از آن استفاده کردهاید؟ اگر مصرف این گیاه را به خانواده و دوستان خود پیشنهاد میکنید نتیجه استفاده از آن را با ما در پایین همین مطلب در بخش “ارسال نظر” در میان بگذارید.
خواص شبدر قرمز
منبع: