/ دسته‌بندی نشده / خاصیت حنا از کنترل فشار خون تا درمان ریزش مو
آنچه در این مقاله می‌خوانید

خاصیت حنا بسیار است. از مهمترین خواص حنا می‌توان به توانایی آن در تسکین سردرد، سم‌زدایی بدن، تقویت ناخن‌ها، محافظت از پوست، تقویت سلامت مو، کاهش تب، کاهش التهاب و سرعت بخشیدن به بهبود عفونت اشاره کرد.

آیا می‌دانید که حنا علاوه بر رنگ دادن به موها، می‌تواند فواید بسیار بیشتری را برای مو‌ها و سلامت شما فراهم کند؟ از گیاه حنا می‌توان برای حفظ سلامت کبد، کاهش علائم پیری پوست و… استفاده کرد. البته این تنها برخی از خواص حناست، برای اطلاع از دیگر خواص حنا با ما همراه باشید. در این مطلب به تمام خواص این گیاه معجزه‌گر می‌پردازیم.

حنا چیست؟

حنا در سراسر جهان نام‌های مختلفی به خود می‌گیرد، اما به طور کلی همه‌ این واژه‌ها به یک گیاه با نامه علمی «Lawsonia inermis» اشاره دارند گیاه حنا را می‌توان از طریق گل‌های کوچک و سفید یا صورتی آن و همچنین میوه‌های کوچکی که تولید می‌کند، شناسایی کرد.
از حنا می‌توان به روش‌های گوناگونی استفاده کرد، از آن جمله می‌توان به رنگ مو، عصاره‌های آبی، تنتور‌ها و مرهم‌ها اشاره نمود. این انعطاف‌پذیری باعث می‌شود که حنا به یک عنصر بسیار با ارزش در طب سنتی، به ویژه در آیورودا (علم زندگی) تبدیل شود.
روغن حنا، پوست درخت و دانه‌ها رایج‌ترین شکل برای کاربرد دارویی هستند که مورد استفاده قرار می‌گیرند. غلظت بالای مواد شیمیایی و مواد مغذی موجود در این گیاه، به آن خواص ضد التهابی، ضد باکتریایی، قابض کننده و ضد ویروسی داده‌است.

خواص حنا

بیایید نگاهی عمیق‌تر به خواص حنا داشته باشیم.

۱. رنگ‌دهی به مو

اگرچه تنها چیزی که ما می‌بینیم این است که حنا به موهایمان رنگ می‌دهد، اما این گیاه عجیب نقش‌های زیادی در این قسمت از بدن بازی می‌کند. ثابت شده‌است که حنا باعث استحکام مو‌ها می‌شود و بنابراین، یک رنگ موی ایمن به حساب می‌آید که به طور دائمی بر فولیکول‌های مو تاثیر نمی‌گذارد.

۲. بهبود سلامت مو

یکی از خواص حنا کمک به بهبود سلامت مو است. این گیاه فولیکول‌های مو را می‌بندد، از شکسته‌شدن آن‌ها جلوگیری می‌کند، و باعث افزایش درخشندگی و زیبایی ظاهر مو می‌گردد. به علاوه از شوره‌ سر پیشگیری می‌نماید.

۳. کاهش ریزش مو

حنا، در افرادی که از ریزش مو یا طاسی رنج می‌برند، می‌تواند درمانگر باشد. مخلوط سنتی پودر یا روغن حنا با آب یا شیر بسته‌شده و سپس قرار دادن آن بر روی موها، می‌تواند سرعت درمان ریزش مو را افزایش دهد.

۴. تقویت ناخن

مردم اغلب مراقبت از سلامت ناخن‌ها را دست‌کم می‌گیرند، اما کوتیکول و فضای زیر ناخن‌ها اولین مکان برای رشد و حضور عفونت و باکتری‌ها هستند؛ بنابراین رسیدگی به ناخن‌ها با حنا انتخاب عاقلانه‌ای است. نوشیدن آبی که در آن برگ درخت حنا خیس خورده باشد می‌تواند به جلوگیری از ترک خوردگی ناخن‌ها و کاهش التهاب کمک کند. همچنین قرار دادن ضماد درست شده با حنا به صورت موضعی روی ناخن‌ها می‌تواند از التهاب، سوزش، درد و عفونت ناخن را از بین ببرد.

۵. خواص ضد پیری

اگرچه خواص آنتی اکسیدانی حنا هنوز به طور گسترده مورد مطالعه قرار نگرفته است، اما اثر روغن حنا به عنوان یک داروی قابض به اثبات رسیده است. این موضوع عاملی شده تا برخی افراد برای کاهش علائم پیری پوست، رفع چین و چروک‌ و همچنین کاهش اثر زخم و لکه‌های پوستی دیگر روغن و آب این گیاه را بر روی پوست خود قرار دهند. این توانایی حنا، با خواص ضد ویروسی و ضد باکتریایی آن که می‌تواند از مهم‌ترین عضو بدن محافظت کند، تکمیل می‌شود.

۶. بهبود زخم و سوختگی

یکی از قابل‌توجه‌ترین خواص حنا، محافظت از پوست در برابر عفونت‌ها و از بین بردن التهاب است. حنا به طور سنتی برای درمان سوختگی، زخم و خراش‌های پوستی سالیان سال است که کاربرد دارد. حنا نه تنها می‌تواند یک لایه‌ محافظ در برابر عوامل بیماری‌زا و مواد بیگانه اضافه کند، بلکه همچنین به دلیل داشتن توانایی طبیعی خنک کنندگی پوست می‌تواند گرما را از داخل پوست به بیرون هدایت کند. این امر باعث می‌شود مانند ژل آلوئه ورا، در برابر آفتاب سوختگی بسیار مفید باشد.

۷. کاهش تب

طبق طب سنتی آیورودا، حنا می‌تواند تب را نیز کاهش دهد. هنگامی که افراد به عنوان علامت ثانویه‌ی یک بیماری دیگر از تب بسیار بالا رنج می‌برند، افزایش درجه حرارت بدن می‌تواند بر عملکرد اندام‌ها و فرآیند متابولیکی اثر منفی داشته باشد. پایین آوردن درجه حرارت کلی بدن در چنین شرایطی بسیار حیاتی است و حنا می‌تواند با تحریک عرق کردن یا سرد کردن بدن به سادگی موجب کاهش تب شود.

۸. تسکین سردرد

آب گیاه حنا را می‌توان به طور مستقیم روی پوست قرار داد و به سرعت از سردرد رهایی پیدا کرد. خواص ضد التهابی ترکیبات موجود در حنا به آن کمک می‌کنند تا تنش را کاهش دهد جریان خون سالم در مویرگ‌ها را تقویت نماید، عاملی که بسیاری از سردرد‌ها و میگرن از آن ناشی می‌شوند.

۹. درمان درد مفصلی و روماتیسم

به همان علتی که در بالا و برای سردرد ذکر شد، روغن حنا می‌تواند به صورت موضعی برای درد‌های مفصلی و روماتیسمی استفاده شود. با افزایش سن مفاصل ما دردناک‌تر می‌شوند چرا که به مرور زمان ماهیچه‌ها و غضروف‌ها از بین می‌روند. این اتفاق می‌تواند در بسیاری از نقاط بدن منجر به التهاب دردناک گردد. با استفاده از روغن حنا در قسمت‌های ملتهب یا آسیب دیده بدن می‌توانید سیستم حرکتی سالم و مقاومی را در طول یک زندگی شاد و سالم تضمین کنید.

۱۰. بهبود مشکلات مربوط به خواب

روغن حنا به طور مستقیم با کاهش اختلال خواب مرتبط است، بنابراین اگر از بی‌خوابی یا بی‌قراری مزمن رنج می‌برید، مقداری از این روغن را به رژیم غذایی خود اضافه کنید تا به بدن‌تان آرامش ببخشید و دوباره از یک برنامه‌ منظم و آرام خواب بهره‌مند گردید.

۱۱. سم‌زدایی بدن

با خیساندن برگ گیاه حنا در آب و سپس مصرف این آب، به سلامت طحال و کبد خود خدمت کنید. کبد به از بین بردن سموم موجود در بدن کمک می‌نماید. با بهینه‌سازی عملکرد و اطمینان از سلامتی این عضو، می‌توان از طیف گسترده‌ای از شرایط و بیماری‌ها جلوگیری کرد.

۱۲. کمک به درمان عفونت واژن

همانطور که ذکر شد حنا دارای خواص ضدمیکروب و ضد قارچ است. از این‌رو می‌تواند به درمان عفونت واژن کمک کند. البته در نظر داشته باشید که در این مورد حنا یک درمان مستقل محسوب نمی‌شود و تنها به تسریع روند درمان کمک می‌کند. بنابراین نباید آن را جایگزین داروهایی که پزشک برای شما تجویز کرده است، کنید.

۱۳. تنظیم فشار خون

اگر از دانه یا آب حنا استفاده کنید، می‌توانید از اثرات کاهنده‌ فشار خون آن بهره‌مند شوید. این می‌تواند به جلوگیری از ایجاد پلاک و پلاکت در قلب و عروق کمک کند و شما را از سکته قلبی و مغزی در امان دارد.

سخن پایانی

حنا در اکثر موارد حساسیت‌زا نیست و مشکلی را برای فرد به وجود نمی‌آورد، اما حنای سیاه دارای پتانسیل حساسیت‌زایی است، به طوریکه در برخی موارد ایجاد بثورات و ناراحتی‌ می‌کند. همانطور که گفته شد می‌توان مو را با حنا رنگ کرد و به این ترتیب از خواص آن برای مو بهره‌مند شد. برای اطلاع از چگونگی این عمل توصیه می‌کنیم مطلب آموزش مرحله به مرحله رنگ کردن و تقویت مو با رنگ حنا را از دست ندهید. نظر شما در مورد خواص حنا چیست؟ شما چگونه از خواص آن بهره‌مند می‌شوید؟ فراموش نکنید نظرات و پیشنهادات خود را با ما و سایر همراهان ستاره به اشتراک بگذارید.

برگرفته از: organicfacts

خواص حنا

منبع:

1

طبع پیازچه گرم است یا سرد و مصلحات آن چیست؟

طبع پیازچه گرم و خشک است. این سبزی می‌تواند انتخاب خوبی به عنوان مخلفات کنار غذاهای با طبع سرد و تر باشد. اما زیاده روی در مصرف پیازچه ممکن است سردرد به همراه داشته باشد.

پیازچه یکی از سبزیجات جذابی است که به همراه سایر سبزی خوردن‌ها زینت بخش سفره‌های ایرانی است. چقدر با طبع پیازچه آشنا هستید و از خواص این سبزی جذاب می‌دانید؟ اگر از علاقه‌مندان به پیازچه هستید بهتر است طبع آن را بدانید. چرا که زیاده روی در مصرف این سبزی ممکن است عوارضی را برایتان به همراه داشته باشد. با آگاهی از طبع پیازچه می‌توانید این سبزی را به‌اندازه مصرف کنید و از خواص بسیار آن بهره‌مند شوید.

طبع پیازچه چگونه است؟

قبل از دانستن طبع پیازچه باید بدانید که پیازچه چطور به عمل می‌آید. پیازچه در حقیقت همان پیاز جوان است که قبل از این که به طور کامل رشد کند برداشت می‌شود.

پیازچه طبعی گرم و خشک دارد؛ بنابراین کسانی که طبع گرمی دارند نباید در مصرف پیازچه زیاده روی کنند؛ اما کسانی که طبع‌شان سرد و‌ تر است، با مصرف پیازچه به صورت روزانه مشکلی نخواهند داشت.
برای معتدل شدن طبع پیازچه، می‌توانید آن را بپزید. شدت گرمی پیازچه با پختن آن کم می‌شود. البته که پیازچه خام خواص بیشتری دارد و بهتر است این ماده غذایی را به صورت تازه مصرف کنید.

چه چیزهایی را بهتر است با پیازچه بخوریم؟

  • همان‌طور که گفتیم پیازچه طبعی گرم و خشک دارد؛ بنابراین پیازچه را باید به همراه غذا‌هایی مصرف کنید که طبعشان سرد است. این کار باعث می‌شود که سردی و گرمی غذا به تعادل برسد. به عنوان مثال پیازچه را نباید با سیر که یکی از غذا‌های دارای طبع گرم است بخورید.
  • اگر علاقه‌مندید که پیازچه همیشه به عنوان سبزی خوردن سر سفره باشد، پیشنهاد ما این است که ماست، دوغ یا خیار را سر سفره خود داشته باشید. با این کار می‌توانید هم از خواص پیازچه بهره‌مند شوید و هم نگرانی از بابت مشکل‌ساز شدن طبع گرم پیازچه نخواهید داشت.
  • همچنین اگر غذایتان طبعی سرد دارد، پیازچه می‌تواند انتخاب خوبی برای مخلفات کنار غذا باشد. این سبزی نمی‌گذارد سردی غذا شما را دچار مشکل کند.

خواص پیازچه

حال که با طبع پیازچه آشنا شدید، خوب است که درباره خواص پیازچه هم بدانید. در این بخش از ستاره برخی از مهم‌ترین خواصی که پیازچه دارد را آورده‌ایم.

  • کمک به لخته شدن سریع خون
  • تقویت سیستم ایمنی بدن
  •  کاهش کلسترول بد خون و افزایش سلامت قلب
  •  افزایش استحکام استخوان‌ها
  •  بهبود قدرت بینایی و درمان بیماری‌های چشمی
  • درمان سرماخوردگی و آنفولانزا
  •  بهبود عملکرد دستگاه گوارش
  •  کاهش التهابات بدن
  •  درمان کم‌خونی
  •  تنظیم فشارخون
  •  بهبود رشد جنین در بارداری
  •  پیشگیری از پیری پوست
  •  درمان آکنه
  • درمان زخم
  • کاهش سردرد
  •  درمان ناتوانی جنسی

سخن آخر

پیازچه یکی از سبزیجات پرخاصیت و خوش طعم است. این سبزی طبعی گرم و خشک دارد و بهتر است آن را به همراه مواد غذایی دارای طبع سرد بخورید. زیاده روی در مصرف پیازچه می‌تواند منجر به قرمزی پوست شده و جوش و آکنه را به همراه بیاورد. حتی احتمال افزایش التهابات درونی و سردرد هم وجود دارد.
پیازچه مانند پیاز میکروب‌های محیط را جذب می‌کند. بهتر است این سبزی را به صورت تازه بخورید و از مصرف پیازچه‌های مانده اجتناب کنید.

پیازچه تازه خاصیت بیشتری نسبت به پیازچه سرخ شده یا پخته دارد. این سبزی تازه برای درمان کم‌خونی و تقویت سیستم ایمنی مفید است. این ماده خوراکی از بروز بیماری‌های زیادی پیشگیری می‌کند و برای درمان بسیاری از بیماری‌ها مفید است. توصیه می‌کنیم پیازچه را به همراه سبزی خوردن تازه بخرید و آن را مهمان سفره‌تان کنید.

طبع پیازچه

منبع:

1

برچسب ها :

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!

کل :
میانگین :
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x