/ طراحی استیکر / همه چیز در مورد طراحی کاتالوگ
آنچه در این مقاله می‌خوانید

همه چیز در مورد طراحی کاتالوگ

طراحی کاتالوگ زیبا و حرفه‌ای ویترین کسب و کار شما محسوب می‌شود و یکی از مهمترین اقدامات اولیه در شروع هر کار یا تجارتی است. طراحی کاتالوگ حرفه ای در برندینگ بهتر کسب‌وکارتان نقش کلیدی خواهد داشت.

هنگامی که یک کاتالوگ مناسب و هم‌راستا با یک محصول و خدمات کسب و کار شما طراحی شود و بی‌نظیر ارائه گردد، برای مدت زمان قابل توجهی توسط مشتریان نگهداری میشود و سرانجام می‌تواند به فروش برای هر شرکتی شود. اما علاوه بر ماهیت همه‌گیر کاتالوگ، آن‌ها چگونه می‌توانید به یک فرصت برای موفقیت برند تبدیل شوند؟ در هر پروژه طراحی کاتالوگ موفق در جهان صفاتی وجود دارد. در اینجا بعضی از مواردی را که به بهبود کیفیت کاتالوگ کمک می‌کند برای شما آورده‌ایم.

کاتالوگ، مانند لوگو یا کارت ویزیت، ابزاری است که برای شناسایی و تقویت آگاهی از برند استفاده می شود. کارشناسان بازاریابی می دانند که ایجاد کاتالوگ چقدر مهم است و چقدر کاتالوگ می تواند تفاوت در فروش را ایجاد کند. اگر به دنبال آموزش طراحی کاتالوگ هستید باید مراحل طراحی کاتالوگ را در قدم اول بشناسید. در این مقاله به بررسی مراحل طراحی کاتالوگ خواهیم پرداخت. مراحل طراحی کاتالوگ باید بصورتی انجام گیرد تا کاتالوگ را عملکردی و جذاب جلوه دهد. یعنی باید طراحی شده برای مشاوره ای آسان و همچنین دارای پوشش پایدار خوب، کاغذ با کیفیت، طرح واضح و مدرن باشد.

انواع کاتالوگ

کاتالوگ ها را می توان در جنبه های مختلفی دسته بندی کرد و یک دسته بندی واحد برای آن وجود ندارد. به همین خاطر در ادامه مایلیم انواع آن را دسته بندی کرده و سپس به نکات مهم طراحی کاتالوگ بپردازیم. جنبه های مختلف دسته بندی عبارتند از:

  • کاربری کاتالوگ
  • ابعاد کاتالوگ
  • کاغذ چاپ کاتالوگ
  • صحافی کاتالوگ

1-کاربری :

این محصولات از لحاظ کاربری به دو دسته تبلیغاتی و صنعتی تقسیم می شوند. کاتالوگ های تبلیغاتی کاتالوگ هایی هستند که برای معرفی محصولات و خدمات طراحی می شوند و در جشنواره ها و همایش ها و نمایشگاه ها و همینطور جهت پرزنت حضوری کالاها مورد استفاده قرار می گیرند. در طراحی حتی در طراحی کاتالوگ دیجیتال ، طراحی گرافیک از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بوده و افکت ها و نور ها رنگ ها به شکل اغراق آمیزی بر زیبایی کالا می افزایند.

اما صنعتی نمونه ای است که جهت معرفی کارخانه ها و شرکت های صنعتی مورد استفاده قرار می گیرند. در واقع مخاطبان نمونه های صنعتی، مدیران دیگر کارخانجات در چرخه تولید هستند و هدف چاپ کاتالوگ، فروش تجهیزات صنعتی به سایر صنعت گران است. همچنین برای جذب سرمایه گذار نیز مورد استفاده قرار می گیرند و در آن علاوه بر تاریخچه و ارائه گواهینامه ها، به توانمندی ها، سیاستگذاری ها و پروژه های صنعتی موجود در روزمه نیز اشاره خواهد شد. در طراحی کاتالوگ صنعتی بر خلاف کاتالوگ های تبلیغاتی، نباید از افکت ها و اغراق های تبلیغاتی استفاده کرد و فونت و رنگ این کاتالوگ باید متناسب با سیاق و هدف آن طراحی شود.

مراحل طراحی کاتالوگ

1 هدف خود را تعیین کنید

وقت بگذارید و به آنچه می خواهید طراحی کاتالوگ شما انجام دهد فکر کنید. به عنوان مثال، شما می خواهید بعد از آنکه برای اولین بار مخاطبتان کاتالوگ را میبیند چه برداشتی از آن داشته باشد؟ چه چیزی از آن بگیرد؟ برای چه کسی طراحی میکنید؟ در چه چارچوبی استفاده خواهد شد؟ جلسات شخصی؟ نمایشگاه؟ ایمیل مستقیم؟ ابتدا نحوه کارکرد کاتالوگ خود را بفهمید.

در این مرحله از مراحل طراحی کاتالوگ، شما باید ایده بسیار خوبی راجع به اینکه شخصیت خریدار شما چیست و چگونه کاتالوگ شما با آنها ارتباط برقرار می کند یا طنین انداز میشوید داشته باشید. آیا از اطلاعات اساسی جمعیتی، دوست داشتن / دوست نداشتن، نقاط ضعف، بزرگترین چالش های مخاطبانتان اطلاع دارید؟

2 بودجه خود را تعیین کنید

دومین قدم در مراحل طراحی کاتالوگ تعیین بودجه است. برای طراحی کاتالوگ به چه میزان میتوانید هزینه کنید؟ افزودن جزئیات بیشتر به کاتالوگ باعث افزایش هزینه ها خواهد شد. ممکن است بخواهید یک کاتالوگ کاغذی با کیفیت بالاتر یا یک کاتالوگ با پوششی براق انتخاب کنید. حتی تعیین نوع لوگو و جزئیاتش در قیمت نهایی تاثیرگذار خواهد بود. بطور کلی با تهیه لیست زیر و تعیین بودجه میتوانید بهترین و باکیفیت ترین کاتالوگ ها را طراحی کنید.

تحقیق (در صورت لزوم)

  • طراحی کردن
  • نوشتن متن و ویرایش
  • اینفوگرافیک ها
  • عکس
  • مدیریت چاپ و پروژه ها

3از رقبا ایده بگیرید

قبل از طراحی نهایی کاتالوگ بهتر است از سایت های مختلف برای اندازه، قالب، رنگ، عکاسی، تایپوگرافی، سبک و هر آنچه میخواهید ایده بگیرید.

4خلاصه رزومه و فعالیت شرکت ذکر شود

در در مرحله چهارم از مراحل طراحی کاتالوگ از افتخارات و جایزه ها و استانداردها و ایزوهای شرکتتان بنویسید. در مورد بهترین کالای ساخته شده و بهترین فعالیت انجام شده بگویند. مورد مزیت رقابتی کالا نسبت به بقیه رقبا گفته شود و توضیح کاملی داده شود. استفاده از متن ها و توضیح دقیق کالا برای تصمیم گیری بهتر مخاطبان و مشتریان موثر خواهد بود.

در طراحی کاتالوگ سعی کنید توضیح کامل در مورد هر کالا بصورت جدا جدا بیان شود بصورتی که مشتری بتواند کالای مورد نظر خود را نسبت به بقیه کالاها مقایسه و انتخاب کند .

کاتالوگ سعی کنید آدرس سایت و آدرس و نشانی و تلفن های تماس برای پاسخگویی به سوالات مشتریان و مراجعه حضوری در مواقعی که مشتری به صورت حضوری قرار است کالا را ببیند و یا تست کند درج کنید.

5عکس ها و گرافیک مدنظرتان را شناسایی کنید

آیا عکسی با وضوح بالا دارید که بتوانید از آن در کاتالوگ خود استفاده کنید؟ برای استفاده از چاپ باید از تصاویر حداقل 300 dpi استفاده شود (در مقایسه با 72 dpi برای وب). عکاسی حرفه ای می تواند بر تصمیم خریداران تأثیر بگذارد. مشخص کنید که کدام عکس ها را می خواهید در طراحی قرار دهید، آیا اندازه آنها به اندازه کافی بزرگ است و آیا پیام صحیحی را منتقل می کنند. طراحی کاتالوگ با تصاویر عالی شروع می شود.

مزایای طراحی کاتالوگ کدامند؟

از اصلی ترین مزایای طراحی کاتالوگ می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • معرفی برند و برندسازی: برندسازی یکی از بزرگترین محصولات و نتایجی است که از ارائه کاتالوگ های حرفه ای، به دست خواهید آورد. در واقع زمانی که این ارائه به درستی و طبق اصول و استانداردها صورت گرفته و مشتریان و بازار هدف پیش از آن به درستی روانشناسی شده باشند، نتیجه اصلی و کلی به جز فروش محصول و خدمات، برندسازی و تقویت برند شما خواهد بود. با مشاهده یک نمونه کاتالوگ، درک بهتری از این موضوع خواهید داشت.
  • معرفی محصولات و خدمات: در کاتالوگ ها، به خوبی می توان محصولات و خدمات را لیست کرده و آن ها را به بهترین شکل معرفی کرد. هدف غایی از تمام این روش ها و به کار بردن ابزارهای تبلیغاتی، رسیدن به سطح بالاتری از عدد فروش است و این موضوع با یک ارائه درست به شکل چاپی یا الکترونیکی، میسر خواهد بود.
  • جذب مشتریان: با توزیع صحیح کاتالوگ ها به جایگاه های مختلف در بازار هدف، می توان به بهترین شکلی به جذب مشتریان و تبدیل مخاطبان عالی به مشتریان معمولی و پس از آن تبدیل مشتریان معمولی به مشتریان وفادار، اقدام کرد.
  • بالا بردن نرخ تبدیل: بالا بردن نرخ تبدیل به معنای تبدیل توجه مشتریان به خرید واقعی و سفارش خدمات است. این رسالت اصلی کاتالوگ است که توجه و نظر مشتریان را به شکلی به خود جلب کند که بتوان بهترین بهره برداری را از آن داشت.

به طور خلاصه می توان گفت:

  • برقراری ارتباط بین مشتری (بیننده) و تولیدکننده (واسطه)
  • حمل آسان و سبک و در دسترس بودن در همه جا
  • شفاف بودن مطالب و تصاویر و ملموس بودن محصول یا خدمات
  • ترکیب شدن تصویر و متن و دادن شناخت بیشتر و همه جانبه
  • امکان انتخاب بهترین گزینه برای مخاطب به جهت ایجاد فرصت مناسب
  • انتقال اطلاعات سریع و در دسترس

نوع کاغذ در طراحی کاتالوگ

بسته به انتخاب مشتری و استانداردهای موجود و البته نوع کاتالوگ، از چندین مدل کاغذ مختلف در طراحی و چاپ این موضوع استفاده می شود.

انواع کاغذی که در این موارد استفاده می شوند را می توان در گروه های زیر جای داد:

  • کاغذ معمولی: این کاغذها را که معمولا به شکل کاغذهای A4 در کاربردهای روزمره خود می شناسیم، از عادی ترین کاغذهایی هستند که برای کاتالوگ های مختلف، مورد استفاده قرار می گیرند. این کاغذها از خمیر چوب تهیه شده و در واقع فرآیند ساخت شیمیایی دارند. چاپ روی کاغذهای معمولی که آن ها را نام کاغذهای شیمیایی نیز می شناسند، به طور مطلوب انجام می پذیرد.
  • کاغذ گلاسه: کاغذهای گلاسه دارای درجه کیفی بالاتری بوده و بهترین نوع کاغذ برای چاپ کاتالوگ به حساب می آیند. البته نرخ این کاغذها در مقایسه با کاغذهای معمولی بالاتر است و در کنار کیفیت، باید هزینه بیشتری نیز پرداخت شود. سطح صاف و براق و صیقلی کاغذهای گلاسه، جلوه بهتری به کاتالوگ ها خواهد بخشید.
  • کاغذ سلفونی: کاغذهای سلفونی دارای پوشش لاتکس بوده و در مقابل رطوبت و پاره شدن، مقاومت بسیار خوبی دارند. این کاغذها نیز قیمت بیشتری داشته و البته فرآیند چاپ روی آن ها به شکلی متفاوت از موارد قبلی، صورت می گیرد.
  • کاغذ باطله: این نوع کاغذ، ارزان ترین در این لیست است و برای تولید کاتالوگ های با کیفیت پایین و ارزان قیمت، کاربرد دارد. از این روی در صورتی که بخواهید کمترین هزینه را بابت چاپ کاتالوگ انجام دهید، کاغذهای باطله گزینه مناسب شما خواهند بود.
  • کاغذ انتیک: کاغذهای انتیک ساختاری زبر داشته و به وسیله آن ها می توان کاتالوگ هایی خاص و متفاوت، تولید و چاپ کرد.

ویژگی های یک کاتالوگ دیجیتال مناسب

گرافیک: اولین و مهمترین ویژگی یک طراحی کاتالوگ دیجیتال خوب رنگ بندی و طراحی هنری و ابتکاری خاص است.

محتوای مناسب: توضیحات مختصر و مفیدی که در بیزینس خود ارائه میدهید می تواند به بهترین شیوه ممکن در ذهن مخاطب ثبت شود.

تلفیقی از گرافیک و محتوای تبلیغاتی رمز موفقیت طراحی کاتالوگ است.

کاتالوگ های دیجیتالی ، مانند کاتالوگ های چاپی ، سنگ بنای بسیاری از استراتژی های بازاریابی تجاری هستند. آنها به شما امکان می دهند خط تولید شرکت های خود را با مشتریان عمده فروشی و مشتریان خرده فروشی به اشتراک بگذارید. کاتالوگ های دیجیتال تعاملی از شکل کاتالوگ چاپی تقلید می کنند ، با طرح و صفحات مشابه برای ورق زدن.

یک کاتالوگ دیجیتال به طور معمول توسط تولید کننده یا تجارت خرده فروشی برای ارائه اطلاعات در مورد محصولات یا خدمات موجود به مشتریان استفاده می شود. تولیدکنندگان معمولاً از این نوع کاتالوگ استفاده می کنند تا به سایر مشاغل ، افراد خصوصی و خرده فروشان اجازه دهند محصولات پیشنهادی خود را بدون نیاز به یک همکار فروش پولی استفاده کنند.

شرکت های خرده فروشی نیز از این کاتالوگ ها برای مقاصد مشابه استفاده می کنند ، هرچند اطلاعات ارائه شده با چنین کاتالوگ هایی بیشتر شبیه تبلیغات ارائه می شود. کاتالوگ دیجیتال برای این نوع مشاغل اغلب بخشی از یک وب سایت است که می تواند برای سفارش مستقیم محصولات نمایش داده شده یا برای اطلاعات بیشتر و کمک به سفارش با یک انجمن فروش تماس گرفته شود.

منبع :

1

برچسب ها :

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!

کل :
میانگین :
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x