/ دسته‌بندی نشده / خواص روغن دارچین؛ و آنچه باید هنگام مصرف آن بدانید!
آنچه در این مقاله می‌خوانید

روغن دارچین خواص بسیاری برای سلامتی دارد. از جمله خواص دارچین می‌توان به کنترل دیابت، کمک به بهبود زخم، پیشگیری از سرطان، جلوگیری از پوسیدگی دندان، افزایش رشد مو و تسکین درد قاعدگی اشاره کرد.

آیا تا به حال از روغن دارچین استفاده کرده‌اید؟ این روغن دارای رایحه‌ای گرم و شیرین است و از پوست درخت دارچین بدست می‌آید. از نظر طب سنتی این روغن خواص زیادی برای سلامت دارد و به روش‌های مختلفی می‌تواند به بهبود سلامتی کمک کند. به علاوه تحقیقات معتبر علمی نشان داده‌اند که روغن دارچین دارای خواص ضد باکتریالی و ضد قارچی است و می‌تواند به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل کند. اگر شما هم به خواص روغن دارچین علاقه‌مند شده‌اید با ما همراه باشید. در این مطلب خواص این روغن برای سلامتی و کاربردهای آن را معرفی خواهیم کرد.

انواع روغن دارچین

روغن دارچین از تنه یا برگ دو نوع درخت دارچین مختلف به نام‌های «Cinnamomum verum» و «Cinnamomum cassia» گرفته می‌شود. بیشتر روغن‌هایی که امروزه در بازار وجود دارند از نوع Cinnamomum cassia هستند و به آن‌ها دارچین «کاسیا» گفته می‌شود. دارچینی که از درخت Cinnamomum verum حاصل می‌شود دارچین سیلان نام دارد و گران‌تر نیز است. هر دو نوع دارچین از ترکیبات و فیتوشیمیایی‌هایی، مانند «سینامالدئید» و «اورژنول» تشکیل شده‌اند. این‌ها همان عناصری هستند که خواص دارچین و روغنش را به آن می‌دهند.

خواص روغن دارچین برای سلامتی

۱. بهبود خلق‌وخوی

خواص روغن دارچین آن را به یک گزینه‌ی محبوب برای رایحه درمانی (آروماتراپی) در خانه تبدیل کرده‌است. در آروماتراپی روغن‌های اسانس در هوا پراکنده می‌شوند تا بتوان آن‌ها را با پوست یا از طریق تنفس جذب کرد. آروماتراپی با فواید بسیاری از جمله کاهش افسردگی و اضطراب و خواب بهتر همراه است. استفاده از روغن دارچین در آروماتراپی به طور گسترده مورد مطالعه قرار نگرفته است، اما بسیاری از مردم از رایحه‌ی دارچین لذت می‌برند و آن را آرامش‌بخش می‌دانند.

۲. خواص ضد باکتریایی

تحقیقات نشان می‌دهند که روغن دارچین با ارگانسیم‌های باکتریایی که به سختی درمان می‌شوند، مبارزه می‌کند. یک منبع مطالعاتی معتبر، که از کشت‌های باکتریایی و مطالعات آزمایشگاهی استفاده می‌کند، دریافت که ترکیبات موجود در روغن دارچین دارای اثر ضد میکروبی علیه باکتری «سودوموناس آئروژینوزا» است. این باکتری در برابر دارو مقاوم بوده و می‌تواند منجر به مرگ گیاهان، انسان‌ها و سایر موجودات شود.

۳. محافظت از سلامت دندان

تحقیقات نشان می‌دهند که خواص ضد باکتریایی و ضد قارچی دارچین می‌تواند برای مقابله با «استرپتوکوکوس موتانس» و زیست لایه‌ «کاندیدا – Candida» نیز مفید باشند. این دو عامل از عوامل موثر در عفونت‌های دهانی و پوسیدگی دندان‌ها محسوب می‎‌شوند.

۴. خاصیت ضدعفونی کنندگی

خواص ضد باکتریایی و آنتی‌میکروبال روغن دارچین آن را به یک جایگزین بی‌خطر، موثر و غیر شیمیایی تبدیل کرده است که می‌تواند برای حفظ محصولات و افزایش ماندگاری آن‌ها مفید باشد. یک مطالعه نشان داد که روغن دارچین به عنوان یک ماده نگهدارنده در مواد آرایشی و بهداشتی و ضد عفونی‌کننده‌های بیمارستانی به طور موثری قابل استفاده است.

۵. افزایش حجم و رشد مو‌ها

هیچ مدرک علمی که خواص روغن دارچین بر رشد موی انسان را تائید کند وجود ندارد، اما مطالعاتی که روی موش‌ها انجام گرفته حاکی از ضخیم شدن و رشد بیشتر مو‌های آنان است. گزارش‌های عامه و روش‌های سنتی نشان می‌دهند ماسکی که از ترکیب روغن دارچین، روغن زیتون و عسل درست شده باشد، می‌تواند در تقویت رشد و حجم مو‌ها موثر باشد.

۶. طعم‌دهی به مواد غذایی و مواد آرایشی

روغن دارچین به عنوان یک روغن اسانس می‌تواند در پخت و پز نیز به کار برود. این ماده همچنین می‌تواند به عنوان یک جزء در محصولاتی مانند آدامس‌های بدون قند، آب‌نبات‌ها، چای، کالا‌های آماده و پخته شده، به کار برود. روغن دارچین همچنین در ترکیب خمیر دندان، دهانشویه، صابون و لوسیون بدن حضور دارد. از این روغن در برخی تزئینات و برای بخشیدن عطر خوش به برخی لوازم استفاده می‌شود.

۷. بهبود عملکرد مغز

دارچین و روغن آن می‌توانند فعالیت مغز را تقویت کرده و به مانند یک داروی نیرو بخش خوب عمل کنند. تحقیقات دانشگاه ویلینگ جسویت در ایالات متحده ثابت کرد که رایحه‌ی دارچین به تنهایی توانایی فعالیت مغز را دارد. تیم محققان دریافتند که افرادی که دارچین به ان‌ها داده می‌شود، نمرات بهتری در فعالیت‌های شناختی از جمله توجه، حافظه تشخیص مجازی و حافظه کاری و سرعت واکنش دیداری کسب می‌کنند.

۸. تصفیه کننده‌ خون

روغن دارچین می‌تواند به از بین بردن ناخالصی‌های خون کمک کند. این روغن همچنین یک گزینه‌ مناسب برای درمان جوش‌های صورت است.

۹. بهبود جریان خون

دارچین به دلیل داشتن یک ترکیب رقیق کننده خون، به بهبود گردش خون کمک می‌کند. گردش خون تاثیر چشمگیری بر کاهش درد‌ها دارد، چرا که از رسیدن اکسیژن به تمامی سلول‌ها و اندام اطمینان حاصل می‌کند و منجر به فعالیت متابولیکی بیشتر می‌گردد. با مصرف مکرر روغن دارچین و خود ادویه می‌توان خطر ابتلا به حمله قلبی را کاهش داد.

۱۰. تسکین درد

دارچین همچنین یک ماده ضد التهاب است، بنابراین به رفع سفتی عضلات و مفاصل کمک می‌کند. به علاوه، این روغن برای درمان آرتروز توصیه می‌شود و برخی معتقد هستند که در از بین بردن سردرد‌های ناشی از سرماخوردگی نیز موثر است.

۱۱. کاهش وزن

کمک به کاهش وزن یکی دیگر از خواص دارچین است. تحقیقات نشان داده‌اند که دارچین و روغن آن ممکن است به کاهش اثرات رژیم غذایی پرچرب و همچنین کاهش خطر آسیب‌های قلبی و عروقی کمک کند.

۱۲. کنترل دیابت

از آنجا که روغن دارچین توانایی کنترل قند خون را دارد و نیاز به استفاده از انسولین را کمتر می‌کند، می‌تواند برای افراد مبتلا به دیابت مفید باشد. طبق گزارشی از انجمن دیابت آمریکا، افزودن دارچین به رژیم غذایی افراد مبتلا به دیابت نوع ۲، عوامل خطر مرتبط با دیابت و بیماری‌های قلبی و عروقی را کاهش می‌دهد.

۱۳. تسریع بهبود زخم

روغن دارچین به عنوان یک ماده‌ منعقد کننده خون عمل می‌کند و در متوقف نمودن خونریزی موثر است، بنابراین روند بهبودی را تسهیل می‌کند.

۱۴. پیشگیری از بیماری‌های قلبی

اعتقاد بر این است که کلسیم و فیبر موجود در دارچین در برابر بیماری‌های قلبی محافظت می‌کنند. با قرار دادن مقداری کمی از پودر دارچین یا روغن آن در غذای خود می‌توانید به پیشگیری از بیماری عروق کرونر و فشار خون بالا کمک کنید.

۱۵. پیشگیری از سرطان

براساس تحقیقات، دارچین خواص ضد سرطانی دارد و ممکن است در مبارزه با این بیماری موثر باشد. این ادویه و روغن حاصل از آن، سرشار از «سینامالدهید»، «اسید سینامیک»، «۲-هیدروکسی سینامامالدئید»، «۲-متیوکسی سین آمالدئید» و «اوژنول» است که با اثرات شیمیایی پیشگیرانه از سرطان ارتباط دارند. یک مطالعه‌ دیگر نشان می‌دهد که روغن دارچین فعالیت ضد سرطانی در برابر سرطان گلو در شرایط آزمایشگاهی دارد. با این حال، به مطالعات علمی و انسانی بیشتری برای تائید نهایی این خاصیت روغن دارچین نیاز است.

۱۶. کمک به هضم غذا

دارچین در بسیاری از دستور‌پخت‌های قدیمی وجود دارد. افزون بر توانایی طعم‌دهی به غذا، در روند هضم غذا بسیار موثر است و در برابر سوء هاضمه، تهوع، استفراغ، ناراحتی معده، اسهال و نفخ می‌تواند کمک کننده باشد. دارچین یک بادشکن بسیار قوی است که قادر به از بین بردن باد اضافی در روده و معده و همچنین اسیدیته است. از این رو اغلب به عنوان یک داروی تقویتی هضم کننده غذا تجویز می‌شود.

۱۷. تسکین درد قاعدگی

تسکین درد قاعدگی از دیگر خواص روغن دارچین محسوب می‌شود. مصرف روغن دارچین یا خود دارچین، در کاهش ناراحتی و گرفتگی‌های دوران قاعدگی موثر است. برای این منظور حتی می‌توان از دمنوش دارچین نیز استفاده کرد.

۱۸. کمک به پیشگیری از بارداری

روغن دارچین در جلوگیری طبیعی از بارداری اثربخش است. مصرف منظم این روغن یا پودر دارچین بعد از زایمان، قاعدگی را به تاخیر می‌اندازد و به این ترتیب از بارداری جلوگیری می‌کند.  البته توجه داشته باشید که استفاده از دارچین یا روغن آن به تنهایی نمی‌تواند باعث پیشگیری از بارداری شود و تنها به موفقیت آمیز بودن روش‌های دیگر پیشگیری از بارداری کمک می‌کند. گفته می‌شود دارچین همچنین می‌تواند شیر مادر را نیز افزایش دهد.

سایر خواص و کاربرد‌های روغن دارچین

از دیگر خواص روغن دارچین و کاربردهای آن می‌توان اشاره کرد به:

۱. عطر و طعم دهی به مواد غذایی: برخی افراد روغن دارچین را برای طعم‌دهی به غذا‌ها به کار می‌برند.

۲. خوش‌بو کنندگی هوا: عطر دلپذیر روغن دارچین آن را به یک خوش‌بو کننده‌ی طبیعی در اتاق تبدیل می‌کند که استنشاق آن همچنین مزایای فراوانی به همراه دارد.

۳. دور کردن پشه: روغن دارچین یک ماده دافع پشه است. تحقیقات کنونی نشان داده‌اند که در کشتن پشه‌ی لاروائه بسیار موثر است. تحقیقات نشان می‌دهند که روغن دارچین یک راه حل دوستدار محیط زیست برای دور کردن و از بین بردن پشه‌ها است.

نحوه‌ مصرف روغن دارچین

طبق نظرسنجی‌های انجام شده، بسیاری از تولید کنندگان روغن دارچین توصیه می‌کنند از مصرف موضعی این روغن خودداری شود. یک توصیه کلی این است که در صورتی که می‌خواهید از روغن دارچین به صورت موضعی استفاده نمایید، غلظت آن باید کم باشد. به عنوان مثال، طبق یک دستور‌العمل، غلطت ۰/۰۱ درصد یا کمتر معادل یک قطره روغن دارچین به ازای هر ۳۰ تا ۴۰ میلی‌لیتر روغن حامل است. شما می‌توانید این روغن را به روغن‌ها یا لوسیون‌های بدن یا دستگاه‌های خوشبوکننده‌ هوا اضافه نمایید.

خطرات و عوارض جانبی روغن دارچین

۱. دارچین و کبد

دارچین حاصل از درخت کاسیا حاوی کومارین است، ماده‌ای شیمیایی که ممکن است موجب آسیب به کبد و کلیه شود و درصورت استفاده‌ بیش از حد می‌تواند مشکلات کبدی را بدتر نماید. هنگام استفاده از روغن دارچین کاسیا، حتما از دستورالعمل‌های ارائه شده همراه محصول پیروی کنید. در صورت ابتلا به بیماری‌های کبدی قبل از استفاده با پزشک خود مشورت نمایید.

۲. روغن دارچین و دیابت

اگر به دیابت مبتلا هستید، قبل از استفاده روغن دارچین حتما با پزشک خود مشورت نمایید. دارچین ممکن است با سایر دارو‌های مورد استفاده برای کنترل قند خود تداخل داشته باشد. روغن دارچین بسیار قوی است، بنابراین باید مراقب باشید که سهوا بیش از اندازه از آن استفاده نکنید. عوارض جانبی این اتفاق شامل بثورات پوستی یا سوزش است. رقیق کردن روغن دارچین با روغن‌های حامل قبل از استفاده بسیار اهمیت دارد. سعی کنید یک قطره روغن دارچین را به یک فنجان روغن حامل مانند روغن زیتون، بادام، جوجوبا یا کنجد استفاده نمایید.
هرگز این روغن را نباید مستقیما روی پوست بمالید و ماساژ دهید، مگر اینکه با روغن حامل رقیق شده باشد. روغن دارچین با آب مخلوط نمی‌شود بنابراین نباید آنرا مستقیما به آب داخل وان حمام اضافه کرد، چرا که می‌تواند پوست را تحریک کند یا بسوزاند. همچنین نباید این روغن را قبل از رقیق شدن بخورید. چون می‌تواند غشای مخاطی و پوشش مری را از بین ببرد. از مالیدن روغن دارچین غلیظ بر روی لثه‌ها یا ورود آن به چشم خودداری کنید.

هشدار: برخی از افراد به دارچین حساسیت دارند، این‌ افراد باید از تمام محصولات حاوی روغن دارچین نیز اجتناب نمایند.

سخن پایانی

روغن دارچین دارای خواص سلامتی و زیبایی زیادی است. می‌تواند به عنوان یک ماده ضد باکتری و ضد قارچ مورد استفاده قرار گیرد و همچنین در آروماتراپی به عنوان آرامش بخش به کار می‌رود. روغن دارچین بسیار قوی است و باید از آن به مقدار بسیار کم استفاده کرد. بنابراین اگر احتمال می‌دهید که سهوا مقدار زیادی از این روغن را استفاده کنید، ترجیحا چودر دارچین را جایگزین آن کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد خواص پودر دارچین توصیه می‌کنیم مطلب خواص دارچین و مضرات مصرف بیش از حد آن! را مطالعه کنید. شما چه تجربه در رابطه با مصرف روغن دارچین دارید؟ چه خواص دیگری را برای آن می‌شناسید؟

منبع:

1

2

3

4

برچسب ها :

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!

کل :
میانگین :
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x