عوارض ایمپلنت دندان:
مانند هر روش درمانی دیگری که به جراحی و استفاده از دارو ختم می شود، ایمپلنت دندانی نیز می تواند عوارضی را به همراه داشته باشد که خوشبختانه بسیار محدود و البته نادر هستند. برخی از مهم ترین این عوارض عبارتند از:
یکی از دغدغه های اصلی بیماران، مدت زمانی است که برای درمان کامل از طریق ایمپلنت به آن نیاز خواهند داشت. در این رابطه عوامل متعددی دخیل هستند. در صورتی که فرد به پیوند استخوانی نیاز نداشته باشد، طول درمان او بسیار کوتاه تر خوهد شد همچنین استفاده از روش ایمپلنت دیجیتالی نیز می تواند در کاهش زمان درمان بیمار موثر باشد.
به طور متوسط طول درمان ایمپلنت دندانی می تواند ۳ الی ۶ ماه به طول بیانجامد که می توان آن را در بازه های زمانی مختلفی تقسیم کرد. برای مثال مدت زمان اولیه که فرد نیاز خواهد داشت تا مشورت های لازم با دندانپزشک خود را انجام داده و دندان را به طور کامل از لثه خارج کند، حدود یک ساعت زمان لازم خواهد داشت و تقریبا سه ماه زمان لازم خواهد بود تا فرد درمان کامل از این طریق را به دست آورد.
پس از آن در صورت لزوم فرد باید پیوند استخوانی را انجام دهد که یک بازه زمانی ۳ الی ۴ ماهه برای درمان نیاز خواهد داشت. کاشت ایمپلنت در درون استخوان نیز تقریبا یک عمل دو ساعته است و درمان آن به طور کامل که شامل جوش خوردن با استخوان دندان می شود حدود ۳ تا ۶ ماه به طول می انجامد. مرحله پایانی نیز کاشت تاج دندان است که در یک جلسه یک ساعته قابل انجام است.
عوارض ایمپلنت دندان
ایمپلنت دندانی یکی از ایمن ترین روش های درمان در دندانپزشکی است و احتمال موفقیت آن بالای ۹۷% است. در صورتی که دندانپزشک خود را به درستی انتخاب کنید و ایشان نیز بتواند شرایط عمومی شما را به درستی بررسی کند، احتمال موفقیت این عمل بیشتر خواهد شد اما گاهی ممکن است این روش نیز با شکست روبرو شود. در این راستا علائمی وجود دارد که می تواند آگاهی شما از شکست ایمپلنت را افزایش دهد.
یکی از این نشانه ها، درد و ناراحتی شدید است. ممکن است در طی روند بهبودی مقداری درد داشته باشید. با این حال، درد می تواند نشانه ای از نارسایی ایمپلنت دندان باشد. در طی روند بهبودی، چند روز اول درد را تجربه خواهید کرد. درد به آن شدت نیست و با استفاده از برخی مسکن هایی که پزشک تجویز می کند می توان آن را کنترل کرد.
در صورت نارسایی ایمپلنت دندان، درد و ناراحتی طاقت فرسایی را تجربه خواهید کرد که به شکل امواج ضربان دار ظاهر می شود. این درد مدت ها بعد از عمل رخ می دهد. اگر با چنین مواردی روبرو شدید، توصیه می شود قبل از اینکه خیلی دیر شود برای معاینه به دندانپزشک مراجعه کنید.
دلیل دوم می تواند عقب رفت لثه باشد عواملی مانند نبودن استخوان کافی برای حمایت از کاشت و همچنین در صورتی که محل قرارگیری ایمپلنت نیز به درستی مشخص نشده باشد، امکان وقوع چنین اتفاقی افزایش پیدا می کند. اولین علامت در این نوع شکست می تواند التهاب در اطراف کاشت و همچنین نامناسب بودن ظاهر تاج است. رژیم غذایی سالم و رعایت بهداشت دهان و دندان برای جلوگیری از این مشکل می تواند بسیار موثر باشد.
این می تواند نشانه ای از شکست ایمپلنت دندان باشد. در هیچ زمان مشخص نباید هنگام غذا خوردن یا صحبت کردن یا گاز گرفتن مواد غیرطبیعی باشید. ایمپلنت ها برای عملکرد مشابه دندان های طبیعی ساخته می شوند. هرگونه درد همراه با کاشت دندان نشانه خوبی نیست.
همچنین تورم اندک بعد از عمل طبیعی است. با این حال، انتظار می رود این ظرف چند روز ناپدید شود اما در صورتی که این روند برای مدتی طولانی ادامه داشته باشد می تواند باعث نگرانی شود. اگر لثه های شما بسیار متورم و قرمز به نظر می رسد، نشانه های اولیه عفونت در شما بروز داده شده است. در صورت عدم درمان، این عفونت می تواند به بقیه دهان شما منتقل شده و در موارد شدید به خون نیز سرایت کند و این می تواند سلامتی شما را با مخاطره روبرو کند.
ایمپلنت های دندانی از آلیاژ تیتانیوم ساخته شده اند که به صورت نادر، باعث واکنش های آلرژیک در برخی افراد می شود. برخی از علائم واکنش های آلرژیک شامل از بین رفتن چشایی، تورم در اطراف لثه و احساس سوزن سوزن شدن است. واکنش های آلرژیک ناگهانی نشانه نارسایی ایمپلنت دندان است زیرا نشان می دهد بدن شما کاشت را رد می کند.
عوارض ایمپلنت دندان
لق شدن ایمپلنت دندان نیز یکی از نشانه هایی است که به کمک آن می توان متوجه شد که ایمپلنت دندان با شکست روبرو شده است. در صورتی که کاشت به درستی عمل کند، شما احساس هیچ شی اضافه را در دهان خود نخواهید داشت. اگر کاشت به درستی انجام شود، هیچ مشکلی برای خوردن، صحبت کردن، خندیدن یا شرایطی مشابه با آن نخواهید داشت.
حتی زمانی که دندان ایمپلنت شده خود را لمس می کنید، نباید احساس درد داشته باشد. اگر احساس می کنید که ایمپلنت دندان شما شل یا لق شده است این یکی از نشانه های شکست ایمپلنت دندانی شماست و باید فورا به پزشک خود مراجعه کنید. اگر ایمپلنت لق شود و به آن توجه نشود، می تواند در لبخند فرد اختلال ایجاد کند یا صدمه شدیدی را به بافت استخوانی یا لثه وارد کند.
تحقیقات مختلف علمی در سال ۲۰۱۶ نشان می دهد که بیماران دیابتی که توانسته اند بیماری خود را به خوبی کنترل کنند، قادر خواهند بود تا از ایمپلنت دندانی نیز بهره ببرند و این خبر بسیار خوبی برای افرادی است که یک یا چند دندان خود را از دست داده اند و به دنبال راهی مطمئن برای پرکردن جای خالی آن هستند. زمانی که قصد انجام عمل ایمپلنت دندانی را دارید، حتما به دندانپزشک خود در این رابطه توضیح دهید و او را در جریان بیماری خود قرار دهید. برخی از مهم ترین روش های انجام ایمپلنت برای بیماران دیابتی عبارتند از:
روش آل آن فور بهترین گزینه ممکن برای درمان بیماران دیابتی است.
سیگار آسیب های شدیدی را به دندان ها و ایمپلنت وارد می کند و البته به طور کلی استفاده از تنباکو و نیکوتین باعث می شود تا احتمال شکست ایمپلنت نیز افزایش پیدا کند. سیگار و مشتقات آن می توانند آسیب های جدی به دندان ها وارد کنند.
عوارض ایمپلنت دندان
اینکه چه مدت بعد از عمل نمی توانید از سیگار استفاده کنید به تشخیص دندانپزشک شما بستگی دارد اما توصیه می شود که حداقل دو الی سه ماه از کشیدن سیگار و قرار گرفتن در معرض آن خودداری کنید. در ۷۲ ساعت اول پس از جراحی هرگونه استعمال سیگار می تواند درد بسیار شدیدی را برای شما ایجاد کند چراکه لخته های خون ایجاد شده در اطراف ایمپلنت شما از بین می رود و کلیه مواد می توانند به راحتی در حفره های دهانی شما نفوذ کنند. اگر می توانید دو الی سه ماه سیگار نکشید، بدون تردید این توانایی را خواهید داشت که برای سلامت هرچه بیش تر دندان های خود به طور کلی کشیدن سیگار را ترک کنید.
منبع:
عوارض ایمپلنت دندان