یکی از کمپوتهای مفید برای بیماران و افرادی که با هضم میوههای تازه مشکل دارند، کمپوت آناناس است. از فواید کمپوت آناناس؛ ترمیم زخم، درمان مکمل سرطان، درمان سرما خوردگی و… است.
می دانید که کمپوت آناناس علاوه بر طعم دلچسب میوۀ آناناس به دلیل فواید آن مورد پسند و توجه عام قرار گرفته است.قبلا با خواص میوه آناناس و موارد مصرف آن آشنا شده اید اما از فواید کمپوت آناناس چقدر می دانید؟ مطمئن باشید هر چقدر هم از فواید کمپوت آناناس بدانید، به این سبب این خوراکی جذاب دارای خواص بسیار است و ممکن است یک قلم از دستتان در رفته باشد، بازهم نیاز به مطالعه بیشتر در این مورد دارید. در این مقاله به معرفی کمپوت آناناس و برشمردن فواید کمپوت آناناس در جهت تکمیل اطلاعات شما می پردازیم. با ما همراه باشید.
میوه آناناس، بومی مناطق گرمسیری قاره آمریکا است. این میوه در ایران به دلیل شرایط آب و هوایی پرورش داده نمی شود، هرچند پرورش آن غیر ممکن هم نیست. گاهی پیش میآید که آناناس خشک و سفت باشد اما کمپوت آناناس که شکل پخته شده و نرم آن است می تواند بسیار مفید و مناسب خصوصا برای بیماران که مشکل هضم دارند باشد.
آناناس میوه ای با طبع سرد و تر است. یک آنزیم پروتئولیتیک به نام بروملین یا بروملائین در سال ۱۹۸۱ از میوه آناناس استخراج شد. این آنزیم بهخصوص در قسمت پایین ساقه این میوه به میزان زیادی وجود دارد. میوه رسیده آناناس مواد مغذی و مفیدی دارد. از جمله مواد پرخاصیت موجود در میوه آناناس؛ کلسیم، فسفر، آهن، اسید سیتریک، اسید مالیک، ویتامین A، ویتامینC و ویتامین های گروه B است.
آب و گوشت میوه آناناس مورد استفاده قرار می گیرد. نکته قابل ذکر این است که میوه آناناس با داشتن مقادیری از ویتامین ث، موجب سوختن نوک زبان یا دهان می شود که باید مواظب باشید برای مدت زیادی میوه تازه آناناس را در دهان نگاه ندارید، زیرا ممکن است ایجاد زخم کند.
میوه آناناس به صورت خام، پخته و کنسروی مصرف می شود.
میوه پخته شده را کمپوت می گویند. اگرچه معمولا باور مردم فاقد ویتامینه بودن کمپوت است، ولی کمپوت ها منابع خوبی برای ویتامین ها و مواد مفیدی هستند که به وفور هم در آن ها یافت می شود. اگر نگران از دست رفتن ویتامین C در فرآیند کمپوت سازی و در اثر حرارت هستید باید بگوییم متخصصان در این زمینه تعابیری اندیشیده اند و با اضافه نمودن اسید آسکوربیک این کمبود را جبران می کنند. با این اوصاف مصرف کمپوت ها نیز به همان اندازه که هنگام مصرف میوه تازه ویتامین C به بدن خود می رسانید، تأمین کننده این ویتامین در بدن شما می باشند.
کمپوت آناناس یک منبع غذایی مکمل مهم برای بیماران به شمار می رود. فواید کمپوت آناناس فقط برای کمک به کسانی که در بستر بیماری هستند محدود نمیشود بلکه کاربردهای دیگری نیز دارد. از جمله کاربردهای کمپوت آناناس در تهیه سالاد، انواع دسر کیک، مصارف آرایشی و بهداشتی و … است.
یکی از نقش های آنزیم بروملین موجود در میوه آناناس، جلوگیری از رشد و پیشرفت تومورهای سرطانی است.
بیمارانی که تحت عمل جراحی قرار گرفته اند می توانند از فواید کمپوت آناناس در جهت کاهش التهاب ناشی از جراحی استفاده نمایند. آنزیم بروملین موجود در میوه آناناس با تنظیم فعل و انفعالات شیمیایی بدن و بالا بردن جریان خون، التهاب، تورم و کبودی هایی که پس از عمل جراحی رخ می دهد را کاهش داده و با رساندن مواد مغذی از طریق جریان خون به زخم ها به طور سریع تر موجب تسریع در روند بهبود می شود.
آنزیم بروملین موجود در میوه آناناس درمان خوبی برای سرفه بوده و گلودرد و ورم حاد سینوس را نیز بهبود می بخشد. این آنزیم در میوه آناناس در حالت کمپوت شده آن نیز وجود دارد.
یکی از دلایل ناباروری مردان یا پایین آمدن قدرت باروری در مردان رادیکال های آزاد است که می تواند بر اسپرم ها اثر بگذارد. آنتی اکسیدان های موجود در میوه آناناس می توانند این مسئله را مرتفع سازند و همچنین دوره قاعدگی را در خانم ها تنظیم نمایند.
کمپوت آناناس با مواد مغذی که در خود دارد برای تأمین انرژی کودکان در طول روز، تقویت سیستم ایمنی بدن کودکان و جلوگیری از یبوست در آن ها مفید است.
از دیگر فواید کمپوت آناناس میتوان به افزایش جریان خون اشاره کرد. آنزیم بروملین موجود در آناناس می تواند نوعی پروتئین به نام فابرین را حل نماید. فابرین پروتئینی برای روند انعقاد خون است و وجود آن در خون ممکن است خون را لخته سازد و در حرکت خون اختلال ایجاد نماید. با حل شدن این پروتئین جریان خون روان می شود و می تواند به خوبی و به راحتی خود را به تمام ارگان های بدن برساند.
کمپوت آناناس با مواد مغذی که در خود دارد و همچنین آهن موجود در میوه آناناس بدن و سیستم ایمنی بدن را تقویت می نماید.
آب آناناس موجود در کمپوت آناناس، خونساز و ادرارآور است.
مصرف فراوان کمپوت آناناس به دلیل اینکه قند زیادی دارد برای سایر افراد بخصوص افرادی که دیابت دارند ضرر دارد. بهتر این است که کمپوتهایی که بر روی آنها عبارت «بدون قند افزوده» درج شده است را انتخاب نمایید. در این صورت میزان قند آنها برابر با میوهی طبیعی میباشد و هم ضرر خاصی ندارد ندارد هم از فواید کمپوت آناناس بهرهمند شده اید.
شما از فواید کمپوت آناناس چه چیزهای دیگری میدانید؟ لطفا از تجربیات و نظرات خود بگویید و به قسمت “ارسال نظر” ارسال نمایید تا ما و سایر مخاطبان ستاره را در دانش خود سهیم کرده و از نظرات خود مطلع نمایید.
کمپوت اناناس
سایت ستاره
از جمله مهمترین خواص شکر قهوه ای میتوان به کاربرد آن در صنایع آرایشی بهداشتی، پیشگیری از چاقی، تامین انرژی مورد نیاز برای بدن، کاهش التهاب و کمک به درمان یبوست اشاره کرد. اما مصرف نادرست این ماده قندی همانند شکر سفید میتوان مضر باشد.
آیا میدانستید که شکری به نام “شکر قهوهای” وجود دارد؟ درباره ویژگیهای آن چه اطلاعاتی دارید؟ شکر قهوهای یا شکر خام دارای مزایای درمانی زیادی است، البته مصرف زیاد آن همانند شکر سفید میتواند کاملاً مضر باشد. در این مطلب به معرفی خواص شکر قهوه ای اشاره شده است. شکر قهوهای یک ماده خوراکی است که به دلیل داشتن ملاس یا شیره قند فراوان، رنگ تیرهتری نسبت به شکر سفید دارد. به شکر قهوهای شکر خام یا شکر نیشکر نیز گفته میشود. بررسیهای فراوانی درباره خواص، مضرات و ویژگیهای شکر قهوهای به عمل آمده است، که این شکر را در زمره پر طرفدارترین نوع شکر در جهان قرار میدهد.
این شکر برای افرادی که میخواهند رژیم غذایی متعادلی داشته و سالمتر بمانند مناسب است. مهمترین این خواص شامل موارد زیر است:
به علت آن که شکر قهوهای باعث نرمی و از بین بردن سلولهای مرده از روی پوست میشود، از این ماده در ترکیبات برخی لوازم آرایشی معتبر استفاده میکنند. همچنین این شکر باعث کاهش ورم پوست و مراقبت از آن در برابر آلودگی و رادیکالهای آزاد نیز میشود.
یکی از مهمترین خواص شکر قهوه ای را میتوان در پیشگیری از چاقی مرتبط با صرف قندهای صنعتی خلاصه کرد. جایگزین کردن این شکر با دیگر شیرینیها، به دلیل کم بودن میزان کالری و بیشتر بودن میزان آب در آن از بروز چاقی جلوگیری به عمل میآورد.
از محلول این شکر با مقداری زنجبیل در آب میتوان برای بهبود علائم سرماخوردگی استفاده کرد.
پتاسیم مادهای است که سبب کاهش انقباضات عضلهها میشود. این ماده در ملاس شکر قهوهای به وفور یافت میشود و مصرف آن موجب از بین رفتن گرفتگی و انقباضات در عضلات به ویژه انقباضات رحم، خواهد شد.
از شکر قهوهای میتوان برای تامین انرژی بدن برای مدت کوتاه استفاده کرد.
یکی دیگر از خواص شکر قهوه ای کمک به زنانی است که به تازگی زایمان کرده اند. شکر قهوهای به دلیل ترکیبات ویژهای که دارد، روند بهبودی را برای زنانی که تازه زایمان کرده اند، تسریع میکند.
این شکر در عملکرد دستگاه گوارش تأثیر مثبتی دارد؛ و برای درمان و کاهش علائم یبوست میتوان از آن استفاده کرد.
برخی از کارشناسان تغذیه بر این باورند که مصرف به اندازه به دلیل وجود مواد معدنی غنی در این شکر، این ماده غذایی برای پیشگیری از پوکی استخوان مناسب است. چرا که این شکر در مقایسه با شکر سفید ۸۴ برابر کلسیم، ۶۶ برابر پتاسیم، ۹ برابر منیزیم و ۲۱ برابر فسفر دارد. خواص شکر قهوه ای زمانی خود را نشان میدهند، که مصرف این ماده به صورت ایمن صورت گیرد.
شکر قهوهای دارای خواص ضد التهابی و ضد میکروبی است و از آن میتوان برای درمان زخمهای سطحی کمک گرفت و به همین علت از عفونت نیز جلوگیری خواهد کرد.
یکی دیگر از خواص شکر قهوه ای، استفاده از آن در قنادیها برای تهیه برخی از انواع شیرینی هاست. اگر چه به دلیل دانههای کریستال نسبتاً بزرگ این شکر، روند حل شده آن در آب کمی کند است، اما طعم متفاوت و کاراملی آن گزینهای مناسب برای شیرین کردن فراوردههای قنادی است.
آیا شما هم شکر قهوهای را جایگزینی مناسب برای شکر سفید میدانید؟ مصرف شما از این ماده قندی چگونه است؟ لطفاً نظرات خود را در پایین این صفحه و در قسمت “ارسال نظر” با ما و دیگر مخاطبان سایت ستاره در میان بگذارید.
خواص شکر قهوه ایی
سایت ستاره