/ دسته‌بندی نشده / ۲۱ مورد از خواص سیر و بهترین روش مصرف
آنچه در این مقاله می‌خوانید

۲۱ خواص سیر، همانطور که دیدید، از سال‌ها پیش محرز بوده است و امروزه علم نیز آن را تائید می‌کند. از تقویت سیستم ایمنی بدن تا درمان و پیشگیری از شایع‌ترین علل مرگ، همگی از فواید این گیاه محسوب می‌شوند.

به نظر می‌رسد استفاده از ژل حاوی ۰/۶ درصد AJOENE، به صورت دوبار در روز و به مدت یک هفته، به اندازه‌ی دارو‌های ضد قارچ برای درمان خارش ژوک موثر است.

۱۶. بهبود بیماری پای ورزشکار

یک بیماری پوستی است که بیشتر در پای ورزشکاران مشاهده می‌شود. گفته می‌شود مصرف ژل حاوی یک درصد AJOENE، برای درمان بیماری پای ورزشکار به اندازه‌ی داروی لامیزیل مفید است.

۱۷. پیشگیری از آلزایمر و زوال عقل

آسیب اکسیداتیو ناشی از رادیکال‌های آزاد روند پیری را تسریع می‌بخشند. سیر حاوی آنتی اکسیدان‌هایی است که از مکانیسم‌های محافظ بدن در برابر آسیب اکسیداتیو پشتیبانی می‌کنند. نشان داده شده است که مقادیر زیاد مکمل سیر باعث افزایش آنزیم‌های آنتی اکسیدانی در انسان می‌شود و همچنین استرس اکسیداتیو را در افرادی که فشار خون بالا دارند کاهش می‌دهد. اثرات ترکیبی که سیر بر کاهش کلسترول و فشار خون دارد و همچنین خواص آنتی اکسیدانی آن، ممکن است خطر ابتلا به بیماری‌های مغزی شایع مانند آلزایمر و زوال عقل را کاهش دهد.

۱۸. افزایش طول عمر

اثبات تاثیرات بالقوه سیر بر طول عمر انسان اساسا غیر ممکن است. اما با توجه به تاثیرات مفید این خوراک بر فاکتور‌های مهم خطر آفرین مانند فشار خون بالا و دیابت، این ایده به وجود می‌آید که سیر می‌تواند عمر افراد را طولانی‌تر کند. این واقعیت که مبارزه با بیماری‌های عفونی یکی دیگر از خواص سیر است نیز عامل مهمی به شمار می‌آید، زیرا این‌ها از علل شایع مرگ هستند، به خصوص در افراد مسن یا افرادی که دارای اختلال عملکردی در سیستم ایمنی خود هستند.

۱۹. بهبود عملکرد ورزشی

سیر یکی از اولین مواد تقویت کننده‌ عملکرد بدن در تاریخ بوده است. به طور سنتی در فرهنگ‌های باستان برای کاهش خستگی و افزایش توان کارگران از سیر استفاده می‌شده است. مهمتر از همه برای تقویت ورزشکاران المپیک در یونان باستان ار سیر بهره می‌گرفتند.
مطالعات حیوانی نشان داده‌اند که سیر عملکرد ورزشی را بهبود می‌بخشد، اما مطالعات انسانی کمی در این رابطه صورت گرفته است. افراد مبتلا به بیماری قلبی که به مدت ۶ هفته روغن سیر مصرف کردند، ۱۲ درصد کاهش ضربان قلب و افزایش توان ورزشی را تجربه کردند. با این حال، مطالعه‌ای که روی ۹ دوچرخه سوار انجام شد، خواص سیر در این زمینه را اثبات نکرد. همزمان برخی تحقیقات دیگر نشان می‌دهند که خستگی ناشی از ورزش ممکن است با سیر کاهش یابد.

۲۰. سم‌زدایی بدن

مشخص شده است که ترکیبات گوگرد موجود در سیر، در دوز‌های بالا، می‌تواند از آسیب اندام در برابر سم فلزات سنگین محافظت کند. یک مطالعه چهار هفته‌ای روی کارمندان یک کارخانه باتری سازی (که در برابر سرب زیادی قرار می‌گیرند) نشان داد که سیر ۱۹ درصد باعث کاهش سطح سرب درخون می‌شود. سیر همچنین باعث کاهش علائم بالینی مسمومیت از جمله سردرد و نوسان فشار خون شد. مصرف روزانه‌ سه دوز سیر حتی از داروی دی-پنی‌سیلامین در کاهش علائم بهتر بوده است.

۲۱. بهبود سلامت استخوان

هیچ مطالعه‌ انسانی خواص سیر در جلوگیری از پوکی استخوان را اندازه گیری نکرده است. اما مطالعات حیوانی نشان داده‌اند که مصرف سیر می‌تواند از بین رفتن استخوان که با کاهش استروژن در زنان ایجاد می‌شود را به حداقل برساند. یک مطالعه دیگر بر زنان یائسه نیز نشان می‌دهد که یک دوز روزانه عصاره سیر (برابر با ۲ گرم سیر خام) به طور قابل توجهی بر میزان استروژن تاثیر بگذارد. این نشان می‌دهد که مصرف مکمل سیر می‌تواند اثرات مفیدی بر سلامت استخوان در زنان داشته باشد.

ارزش غذایی سیر

باوجود آنکه کالری سیر تقریبا صفر است، اما خواص بسیاری برای بدن دارد. ارزش غذایی یک حبه سیر (۳ گرم) خام را در جدول زیر مشاهده می‌کنید.

موادمیزان
ویتامین B۶۲ درصد از میزان مورد نیاز روزانه
منگنز۲ درصد از میزان مورد نیاز روزانه
ویتامین Cیک درصد از میزان مورد نیاز روزانه
سلنیومیک درصد از میزان مورد نیاز روزانه
فیبر۰/۰۶ گرم

به علاوه مقادیر قابل توجهی کلسیم، مس، پتاسیم، فسفر، آهن و ویتامین B۱ در سیر وجود دارد. ۳ گرم سیر دارای ۴/۵ کالری، ۰/۲ گرم پروتئین و یک گرم کربوهیدرات است. سیر همچنین حاوی مقادیر کمی از مواد مغذی دیگر است، به طوری‌که تقریبا می‌توان گفت، همه‌ مواد مورد نیاز بدن را شامل می‌شود.

عوارض مصرف سیر

مصرف سیر به مقدار مناسب برای بسیاری از افراد بی‌خطر است. در صورت خوردن سیر، ممکن است با عوارضی همچون بوی بد دهان، احساس سوزش در دهان یا معده، سوزش قلب، نفخ، حالت تهوع، استفراغ یا اسهال مواجه شوید. این عوارض جانبی اغلب با مصرف سیر خام محتمل‌تر هستند. سیر همچنین ممکن است خونریزی داخلی را افزایش دهد، در افرادی که سیر مصرف کرده‌اند گزارش‌هایی از خونریزی بعد از جراحی وجود دارد. همچنین برخی افرادی که سیر زیادی در رژیم غذایی خود مصرف می‌کنند گا‌ها آسم و واکنش‌های آلرژیک را گزارش کرده‌اند.
محصولات مشتق شده از سیر هنگام استفاده‌ موضعی بسیار ایمن هستند. با این حال هنگامی که روی پوست قرار می‌گیرد، ممکن است عوارضی شبیه به سوختگی را ایجاد کند. توجه کنید که مصرف سیر خام به صورت مستقیم روی پوست توصیه نمی‌شود، این کار ممکن است باعث سوزش شدید پوست گردد.

روش مصرف سیر

بهترین روش مصرف سیر، به صورت خام و له شده است. برای اجتناب از بوی بد آن می‌توانید سیر را همراه با مواد دیگری مثل کفیر، ماست و … نوش جان کنید. برای درمان عفونت‌هایی مثل عفونت گلو، گوش یا دهان، کافی است سیر را میان دو دندان آسیاب قرار دهید و تنها یکبار فشار دهید تا رایحه آن در دهان پخش شود. سپس بدون جویدن، سیر را ۱۰ دقیقه در دهان نگه دارید و سپس خارج کنید.

شما می‌توانید سیر را له کنید و همراه با کره روی نان تست یا نان معمولی قرار دهید. هنگام پخت سیر، برای حفظ آلیسین در آن، ابتدا سیر را له و ۱۰ دقیقه در هوای آزاد رها کنید. سپس آن را با حرارت کم بپزید. همچنین سیر را در آخرین مرحله به غذا‌های خود اضافه کنید تا کمتر حرارت ببیند.

کاربرد سیر

در حال حاضر، سیر به طور گسترده‌ای برای مشکلاتی که به سیستم خون و قلب مربوط می‌شوند مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ از جمله آترواسکلروز (تصلب شریان‌ها)، کلسترول بالا، حمله قلبی، بیماری‌های عروق کرونر قلب و فشار خون بالا. علاوه بر این، امروزه سیر در بعضی افراد برای پیشگیری از سرطان ریه، سرطان پروستات، سرطان سینه، سرطان معده، سرطان رکتوم و سرطان روده‌ بزرگ استفاده می‌شود. افزودن این نکته حائز اهمیت است که فقط برخی از این خواص سیر توسط تحقیقات علمی پشتیبانی می‌شود.

تاریخچه‌ مصرف سیر

سیر، به طور گسترده به عنوان یک طعم‌دهنده در پخت و پز استفاده می‌شود، اما در طب سنتی نیز با مقاصد دارویی، پیشگیری و درمان طیف گسترده‌ای از بیماری‌ها مورد استفاده بوده است. سیر متعلق به خانواده‌ی «Allium-پیاز» است و ویژگی‌های مشابه بسیاری با پیاز، پیازچه، تره، تره فرنگی و … دارد. این خوراکی گیاهی یه طور سنتی ه برای اهداف آشپزی و هم برای مزایای سلامتی و درمانی کاربرد داشته است.
سوابق نشان می‌دهند که سیر حدود ۵۰۰۰ سال پیش، هنگام ساخت اهرام مصر، مورد استفاده بوده است. همچنین به ورزشکاران المپیک در یونان باستان سیر داده می‌شد، احتمالا این اولین نمونه از مصرف تقویت کننده‌ برای بهبود عملکرد ورزشی بوده است. از مصر باستان، سیر به تمدن‌های پیشرفته باستانی دره ایندوس (پاکستان و غرب هند امروز) سرایت کرد و از آنجا راه خود را به چین رساند.
به گفته‌ کارشناسان در مرکز غنی سازی گیاه‌شناسی سلطنتی انگلیس، مردم هند باستان خواص درمانی سیر را ارزشمند می‌دانستند و همچنین تصور می‌کردند که تقویت کننده‌ قوای جنسی است. طبقات بالای جامعه انگلیس از مصرف سیر به دلیل بوی قوی آن خودداری می‌کردند، اما زنان بیوه‌، نوجوانان، و کسانی که روزه می‌گرفتند یا نذری داشتند به دلیل کیفیت تحریک کنندگی سیر اجازه نداشتند آن را بخورند.
در طول تاریخ در خاورمیانه، آسیای شرقی و نپال از سیر برای درمان برونشیت، فشار خون بالا، سل، بیماری‌های کبدی، دیسترسری، نفخ شکم، کولیک، کرم روده، روماتیسم، دیابت و … استفاده شده‌است. فرانسوی‌ها، اسپانیایی‌ها و پرتغالی‌ها کسانی بودند که سیر را به سایر نقاط دنیا بردند.

منبع:

1

2

3

4

برچسب ها :

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!

کل :
میانگین :
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x