از جمله خواص گردو برای کبد میتوان به مواد موجود در آن از جمله ویتامین E و اسید آمینه ال آرژنین اشاره کرد که نقش موثری در پاکسازی و بهبود عملکرد کبد دارند.
گردو سرشار از مواد مغذی مفید و مورد نیاز بدن بوده و کاربردهای بسیاری نیز دارد. گردو منبع غنی از فیبر، چربیهای سالم، پروتئین، استرولهای گیاهی، مواد معدنی و بسیاری از ویتامینها است. علاوه بر ارزش غذایی که گردو دارد، طعم خوب آن نیز موجب محبوبیت آن شده است. گردو در سلامتی بسیاری از اندامهای بدن از جمله مغز، قلب و استخوانها تاثیر بسزایی دارد. کبد نیز به عنوان بزرگترین غده بدن که در فعالیت های سوخت و ساز نقش موثری دارد بسیار حائز اهمیت است. خوب است بدانیم خواص گردو برای کبد چیست؟ در این مقاله قصد داریم به این موضوع بپردازیم. پس با ما همراه باشید.
یکی از مواد ارزشمندی که در گردو به فراوانی یافت میشود، اسید آمینه ال آرژنین است. اسید آمینه ال آرژنین یکی از اسید آمینه های ضروری بدن است که در سلامت کبد نقش مؤثری دارد. این اسید آمینه به پاکسازی کبد کمک کرده و عملکرد کبد را بهبود میبخشد.
گردو یک منبع غنی امگا ۳ و گلوتاتیون به شمار میرود. این مواد از مواد پر ارزشی هستند که به خوبی میتوانند پروسه سم زدایی را در کبد انجام دهند.
پلی فنولهایی که در گردو وجود دارند از آسیب وارد آمده به کبد که ممکن است ناشی از دی- گلاکتوزامین و تتراکلراید کربن باشد به راحتی پیشگیری کنند.
از جمله موادی که در مغز گردو وجود دارد ویتامین E است که این نکته گردو را بسیار معروف و محبوب کرده است. همانطور که میدانید ویتامین E از جمله موادی است که وجود آن با سلامت کبد رابطه مستقیم دارد و وقتی در بدن باشد یا به بدن رسانده شود به سلامت آن کمک کرده و کاهش دهنده بیماریها و اختلالات مربوط به کبد است. همچنین علائم بیماریهای کبد را که از چاقی ناشی میشوند را پایین میآورد.
کبد یا جگر بزرگترین غده بدن است که نقش موثری در فعالیتهای سوخت و ساز بدن مانند گوارش دارد. تمام خون دستگاه گوارش وارد کبد میشود و تمام مواد جذب شده از لوله گوارشی از کبد عبور میکند.
از دیگر کارهای کبد میتوان به تصفیه سموم بدن با تبدیل کردنشان به مواد بی ضرر اشاره کرد. کبد، همچنین متابولیسم داروها در بدن را بر عهده دارد. خونسازی در دوره پیش از تولد، مقاومت در برابر عفونتها، ذخیره آهن، ذخیره تریگلیسریدها، گلیکوژن و ویتامینها، فراهم ساختن سریع انرژی در هنگام ضرورت و… از دیگر فعالیتهای کبد است.
تا کنون، هیچ اندام مصنوعی یا دستگاهی که توانایی تقلید تمام عملکردهای کبد را داشته باشد ساخته نشده است. تنها بعضی از عملکردها را برای درمان تجربی نارسایی کبد، میتوان با دیالیز کبد مشابه سازی کرد. کبد تقریباً از هر اندامی در بدن حمایت میکند و برای بقا حیاتی است.
اما خود کبد به دلیل عملکردهای چندگانه و محل استراتژیکش در بدن مستعد بسیاری از بیماریها است. کبد چرب یکی از مهم ترین مشکلاتی است که ممکن است برای هر کسی اتفاق بیفتد. دو نوع بیماری کبد چرب وجود دارد: کبد چرب الکلی و کبد چرب غیر الکلی. بررسی انجام گرفته در سال ۲۰۱۵ نشان دادهاست که مصرف گردو عملکرد کبد را در بیماران مبتلا به کبد چرب غیر الکلی بهبود میبخشد.
ممکن است این به نظر شما متناقض به نظر برسد که گردو با وجود چربی بالایی که دارد در کاهش وزن نقش مؤثری داشته باشد! اما خیالتان راحت باشد فواید گردو برای لاغری یک واقعیت است. اگر مغز گردو را به برنامه غذایی خود اضافه کنید میبینید که به مرور زمان میتواند به شما کمک کند که به وزن ایده آل خود برسید. بدن برای متابولیسم و عملکرد مناسب خود به امگا ۶ و امگا ۹ نیاز دارد که این مواد تشکیل دهنده چربیهای موجود در گردو هستند. گردو مقدار زیادی اسیدآلفالینولنیک دارد که با اثر ضد التهابی باعث کاهش وزن میشود. همچنین فیبر و پروتئین فراوان گردو باعث میشود پس از مصرف آن احساس سیری کنید و از خوردن مواد غذایی دیگر دست بکشید. باید بدانید که مغزهای خوراکی باعث افزایش وزن و سایز دور کمر نمیشوند و شاخص توده بدنی شما را افزایش نمیدهند.
امگا ۳ موجود در گردو نقش مقیدی در سلامت استخوانها دارند. در اسیدهای چرب امگا ۳ اسید آلفالینولنیک وجود دارد که باعث کاهش شکستگی استخوان شده و التهاب آن را رفع میکند در نتیجه باعث پیشگیری از بروز پوکی استخوان میشود. از جمله مواد معدنی که در گردو یافت میشود و باعث حفظ کلاژن در استخوانها و بافتهای همبند میشود مس است. از عناصر مهم دیگر که میتواند نقش مفیدی در سلامت استخوانها داشته باشد منیزیوم است. منیزیوم میتواند به جذب کلسیم در بدن کمک کند. در گردو منگنز نیز وجود دارد که باعث تشکیل غضروف در بدن میشود.
گردو با داشتن ویتامین E، اسید فولیک و منیزیوم میتواند سلامتی قلب را تضمین کند. همچنین گردو به دلیل داشتن فیبر، اسیدهای چرب تک غیر اشباع و اسیدهای چرب چند غیر اشباع میتواند کلسترول خوب را افزایش و کلسترول بد را کاهش دهد. التهاب عروق قلب با مصرف چند عدد گردو در روز کاهش مییابد و از احتمال بروز بیماریهای قلبی کاسته می شود. عملکرد رگهای خونی نیز با مصرف گردو بالا میرود و باعث کاهش تشکیل پلاک در عروق میگردد. یکی دیگر از مواد مفید برای قلب و بیماریهای مربوط به قلب که در گردو به وفور یافت میشود، آلفا لینولنیک است.
تا به حال به ظاهر مغز گردو توجه کرده اید؟ گردو بسیار شبیه به اندام مغز است و حتما این را شنیدهاید که هر یک از مواد غذایی به اندامی شباهت دارد و اتفاقا تاثیر خوبی بر آن اندام میگذارد. در مورد گردو هم همینطور است. گردو غذای مغز است. اسید چرب امگا ۳ موجود در گردو میتواند باعث بالا رفتن فعالیت مغز شود و بهبود عملکرد مغز نیز با وجود ید و سلنیومی که در گردو موجود است، میسر میشود. گردو با داشتن آنتی اکسیدانهای فراوان سلامتی را در بدن افزایش میدهد و تقویت عملکرد حرکتی و ادراکی را که مربوط به مغز است و با افزایش سن ضعیف میشود به همراه دارد. التهاب مغز به وسیله پلی فنولهای موجود در گردو که نقش آنتی اکسیدانی نیز دارند، کاهش مییابد و بار اکساینده آن را نیز پایین میآورد.
گردو میتواند از بروز بیماریهایی از جمله آلزایمر و پارکینسون که در آنها ساختار و عملکرد سلولهای عصبی به صورت تدریجی از بین میرود پیشگیری کند. گردو میتواند علاوه بر کاهش ریسک بروز آلزایمر، در وقوع آن تاخیر ایجاد کرده و روند پیشرفت بیماری را نیز کند میکند. اختلالات ناشی از سالخوردگی با مصرف گردو و استفاده از اسیدهای چرب غیر اشباع آن برطرف میشود.
گردو حاوی مواد مغذی است که بدن به آنها نیاز دارد و با رساندن آنها به بدن سلامتی بدن تضمین میشود. اما میزان مصرف گردو به صورت روزانه را نیز باید بدانیم. صد در صد نیاز بدن به امگا ۳ در طول روز فقط با مصرف ۳۰ گرم گردو میتواند تامین شود. ۳۰ گرم گردو برابر با تعداد ۷ عدد گردوی با پوست است. زیاده روی نکنید، زیرا مصرف بیش از این مقدار امتیازات اضافی ندارد.
خواص گردو
منبع:
از خواص گردو با عسل میتوان به کاهش کلسترول، کاهش فشار خون بالا، درمان کم خونی، بهبود خواب، درمان زخم معده، پیشگیری از سرطان، تقویت سیستم ایمنی و افزایش میل جنسی اشاره کرد.
گردو حاوی مواد معدنی مختلف، ویتامینها و مواد مغذی است و برای کاهش مشکلات پوستی، کاهش کلسترول، پیشگیری از سرطان، درمان افسردگی و بی خوابی و همچنین کاهش وزن مفید است. از سوی دیگر عسل شامل انواع قندها، آمینه اسیدها و مواد معدنی است. عسل یک مادهی غذایی انرژی زا است که به تقویت حافظه و درمان سرفه کمک میکند. گردو و عسل هر دو مزایای مختلفی دارند و ترکیب آنها با یکدیگر خاصیت آنها را دو چندان میکند. در این مقاله به بررسی خواص گردو با عسل میپردازیم.
عسل سرشار از آنتی اکسیدان است و مصرف آن سطح آنتی اکسیدان خون را افزایش و میزان کلسترول را کاهش میدهد. همچنین مصرف گردو به دلیل آنکه چربی آن از نوع غیر اشباع است، سطح کلسترول را پایین میآورد.
یکی از خواص گردو با عسل کاهش فشار خون است. مصرف روزانه ۱۰۰ گرم عسل با همین مقدار گردو به مدت ۴۵ روز برای کاهش فشار خون مفید است.
کم خونی به دلیل کمبود هموگلوبین یا گلبول قرمز به وجود میآید. هموگلوبین اکسیژن را به سایر قسمتهای بدن میرساند. کم خونی معمولا با احساس خستگی و ضعف همراه است. برای درمان کم خونی با عسل و گردو، ۵۰۰ گرم گردو را خرد کنید و چند دقیقه در فر با دمای ۱۵۰ درجه سانتی گراد بپزید سپس با ۵۰۰ گرم عسل مخلوط کنید. برای طعم بهتر و تاثیر گذاری خواص آن مقداری آب لیمو به آن اضافه کنید. این مخلوط را در یک شیشه بریزید و نیم ساعت قبل از هر وعدهی غذایی یک قاشق غذاخوری از آن را مصرف کنید.
یکی دیگر از خواص گردو با عسل افزایش میل جنسی است. عسل تولید تستوسترون در مردان را افزایش میدهد و گردو یکی از مواد غذایی حاوی استروژن است، بنابراین استفاده از عسل با گردو برای زنان و مردان میتواند در افزایش میل جنسی موثر باشد. همچنین مصرف سه قاشق غذاخوری عسل سطح نیتریک اکسید خون را افزایش میدهد. نیتریک اکسید ماده شیمیایی در خون مردان است که در زمان برانگیختگی جنسی افزایش مییابد.
در طب سنتی برای درمان زخم معده مصرف عسل با گردو و یا سایر آجیلها را توصیه میشود. ۲۰ گرم آجیل یا گردو را خرد کنید و داخل آب گرم بریرید، آن را از یک صافی عبور دهید و مایع شیری رنگ بدست آمده از آن را در ظرفی بریزید. ۲ قاشق غذاخوری عسل به آن اضافه کنید. مصرف ۱ قاشق چای خوری از این مخلوط قبل از هر وعدهی غذایی برای درمان زخم معده مفید است.
گردو یک ملین طبیعی به حساب میآید و مصرف همزمان آن با عسل میتواند در درمان و پیشگیری از یبوست موثر باشد.
یکی از بهترین خواص گردو با عسل تقویت حافظه است. عسل سرشار از آنتی اکسیدان هاست و به تغذیهی سلولهای مغز کمک میکند. همچنین عسل با کمک به جذب کلسیم در مغز برای تقویت حافظه مفید است. از سوی دیگر گردو منبع غنی از امگا ۳ است، امگا ۳ به بهبود عملکرد سلوهای مغز کمک میکند. ترکیب عسل با گردو تاثیر شگفت انگیزی بر روی حافظه دارد.
یکی دیگر از خواص گردو با عسل تقویت سیستم ایمنی است. به دلیل اهمیت سیستم ایمنی برای حفاظت بدن در مقابل بیماری ها، تقویت آن حائز اهمیت است. عسل و گردو به دلیل خواص ضد باکتریایی و آنتی اکسیدانی که دارند به تقویت سیستم ایمنی کمک میکند.
گردو و عسل هر دو خاصیت ضد سرطانی دارند، گردو به دلیل غنی بودن از اسیدهای چرب امگا-۳ به پیشگیری از سرطان کمک میکند و عسل به دلیل دارا بودن فلانوئیدها و ترکیبات فنولی از متاستاز سرطان در بدن پیشگیری میکند.
یکی از شناخته شدهترین خواص گردو با عسل درمان بی خوابی است. ملاتونین (ماده شیمیایی که به بهبود خواب کمک میکند.) موجود در گردو به بهبود خواب کمک میکند. از طرف دیگر عسل به دلیل شیرین بودن انسولین خون را افزایش میدهد و باعث آزاد شدن هورمون سروتونین میشود، بدن سروتونین را به ملاتونین تبدیل میکند.
با صرف ۱۰ دقیقه وقت میتوانید معجون شگفت انگیز عسل با گردو را تهیه کنید و در میان وعدهها سرو کنید.
شما چه خواص دیگری از مصرف گردو با عسل می شناسید؟ فراموش نکنید که نظرات و تجربیات خود را در پایین همین صفحه در بخش “ارسال نظر” با ما و همراهان ستاره به اشتراک بگذارید.
خواص گردو با عسل
منبع: