چگونه کار پیدا کنیم؛ ۸ توصیه کاربردی برای جویندگان کار : فرقی ندارد به تازگی کارتان را از دست دادهاید یا میخواهید در جستوجوی پیشرفت کار دیگری را امتحان کنید. اگر مثل خیلیهای دیگر این روزها دنبال کار هستید باید بگویم احتمال یافتن کار از طریق آگهیها چندان بالا نیست. روشهای قدیمی پیدا کردن کار بعد از اتمام تحصیلات و باقی ماندن در همان شغل تا زمان بازنشستگی مربوط به گذشتههاست. خبر خوب این است که روشهای تازهای برای دستیابی به شغل دلخواهتان وجود دارد. در بازار کار مدرن امروز مردم در پیدا کردن فرصتهای شغلی تازه ماهرتر شدهاند. برای همین در این مقاله قرار است مطالبی یاد بگیریم تا بدانیم چگونه کار پیدا کنیم که متناسب با دنیای امروز باشد.
در قدم اول پیش از کاربرد هر یک از روشهای زیر باید رزومهی خود را بهروز کنید. با مقدمهای قانعکننده و کوتاه آغاز کنید، و آنچه شما را متمایز میکند برجسته کنید. به علاوه باید رزومهتان را متناسب با کارفرمای آیندهی خود تنظیم کنید. مراقب نبایدهای رزومهنویسی باشید. همچنین حساب لینکداین خود را تکمیل و بهروزکنید و مقالههای چطور را دربارهی نوشتن رزومه بخوانید!
برای بسیاری از موقعیتهای شغلی هرگز آگهیای داده نمیشود. به این دسته فرصتها «بازار شغلی نهان» (hidden job market) میگویند. برای پیدا کردن این کارها فرد باید راهی برای نزدیک شدن به آن فرصت پیدا کند. شبکهسازی برای یافتن فرصتهای شغلی اهمیت فراوان دارد. حتی اگر کسانی که میشناسید مستقیما دربارهی استخدام خبری نداشته باشند این احتمال وجود دارد که آنها افراد دیگری را بشناسند که در این زمینه مطلع هستند. احتمالا در شبکهی آشنایان فعلی شما سه شغل وجود دارد که مناسب شماست. اما کسی آن را به شما پیشنهاد نمیدهد چون کسی خبر ندارد که شما به دنبال آن شغل هستید! نام چند نفر از بانفوذترین آشنایان خود را فهرست کنید و با هر کدام که ممکن بود قرار ملاقاتی به صرف یک نوشیدنی یا ناهار ترتیب بدهید و بگویید میخواهید کار پیدا کنید.
ما معمولا آدمهای شبیه خودمان را دوست داریم. کسانی که اشتراکی با آنها داریم و ارزشها و سرگرمیهایمان شباهت دارند. یا اینکه با آنها به یک مدرسه یا دانشگاه رفتهایم. با همکلاسیهایی که در منطقهی زندگی شما هستند در تماس باشید و هر هفته با سه نفر جدید آشنا شوید. اگر این ارتباطات را در حوزهی کسبوکار مربوط خودتان برقرار کنید نتیجهی بهتری هم میگیرید.
شبکهسازی را میتوان به صورت حضوری و آنلاین انجام داد. شما میتوانید به انجمنهای حرفهای مرتبط شوید. در گردهمایی فارغالتحصیلان دانشگاه شرکت کنید. با متخصصانی که در حوزهی شما کار میکنند ارتباط برقرار کنید. این مورد شامل مراسمی میشود که سازمانها تحت عناوین مختلف برگزار میکنند. در هر یک از این اجتماعات حداقل با یک آدم جدید که نمیشناختهاید صحبت کنید. اگر میتوانید به فهرست شرکتکنندگان دسترسی داشته باشید حداقل یک نفر را که میخواهید با او صحبت کنید از قبل مشخص کنید و قراری تنظیم کنید که او را ببینید. بدون اینکه خودتان را تحمیل کنید به دنبال بهانهای برای ادامهی ارتباط در جلسات دیگر یا گرفتن توصیهای برای فردی دیگر باشید.
ابزارهای آنلاین گوناگونی برای شبکهسازی وجود دارد. لینکداین یکی از تخصصیترین آنهاست که برای شما امکان شبکهسازی با سایر متخصصین و اطلاع از اخبار استخدامی را فراهم میکند. لینکداین ابزاری مؤثر برای مرتبط شدن با آدمهایی است که برای کار شما اهمیت دارند. بر حسب نوع کاری که دارید، مهارتها و صلاحیتها، دانشگاه و علائقتان به دنبال بازار هدفتان بگردید و با آدمهایی که نظرتان را جلب میکنند ارتباط برقرار کنید. برای مثال اگر در بخش بیمه کار میکنید، میتوانید با تمام رؤسا و دپارتمانهای منابع انسانی این صنعت مرتبط شوید. همچنین میتوانید اهدافی برای خودتان در نظر بگیرید. برای نمونه: «تا آخر ماه اردیبهشت با تمام مدیران میانی و دپارتمانهای بیمهی شهری که در آن ساکنم تماس برقرار میکنم.» شبکههای اجتماعی مانند فیسبوک و توئیتر از دیگر ابزارهای برقراری ارتباط با فعالان حوزهی تخصصی شما هستند.
توصیهها نیز از سوی شبکهی آشنایان شما به دست میآیند. با این روش بدون اینکه در جستجوی شغلی بوده باشید از شما دعوت میشود برای یک شغل درخواست بدهید. برخی شرکتها برای کارکنانی که نامزدهای موفقی به آنها معرفی کند تشویقی در نظر میگیرند، موقعیتی که برای همه بُرد محسوب میشود. شما شغلی پیدا میکنید و معرف شما نیز بابت این کار پاداشی دریافت میکند.
روزنامههای کاریابی به طور سنتی فرصتهای موجود را آگهی میکنند. با اینکه این روزنامهها هنوز هم وجود دارند بسیاری از آنها به شکل مجازی درآمدهاند. شما میتوانید از سایتهایی که به صورت آنلاین آگهیهای کار را منتشر میکنند استفاده کنید.
اگر همین حالا کارفرمای مورد علاقهتان را میشناسید، چرا مستقیما به بخش استخدامی سایت آن شرکت سر نزنید؟ اگر موقعیتهای شغلی سایت را زیر نظر بگیرید چه بسا آنچه در انتظارش بودید را شکار کنید. فهرستی از کارفرمایانی که به کار با آنها تمایل دارید تهیه کنید و به وبسایت آنها به طور دائم سر بزنید. اگر شرکت خاصی را مد نظر دارید ممکن است مدتی طول بکشد تا دقیقا پستی که با شرایط رزومهی شما هماهنگ باشد پیدا کنید. اما اگر به اندازهی کافی میتوانید وقت بگذارید این روشی بهینه برای یافتن کار رؤیاییتان است.
چگونه کار پیدا کنیم؛ ۸ توصیه کاربردی برای جویندگان کار
اگر کاری که دنبالش هستید را در فهرست استخدامی شرکت محبوبتان پیدا نمیکنید میتوانید مستقیما با آنها تماس بگیرید. میتوانید از تلفن یا ایمیلی که در بخش «ارتباط با ما»ی سایت پیدا میکنید استفاده کنید و با افراد داخل سازمان تماس بگیرید. میتوانید از آنها دربارهی فرصتهای شغلی سازمان در آینده یا مهارتهایی که به دنبالش هستند سؤال کنید. فراموش نکنید که رزومهی خودتان را به هر ایمیلی که میفرستید پیوست کنید. به یاد داشته باشید که از این نوع برقراری ارتباط ممکن است همیشه به خوبی استقبال نشود. اما همیشه این شانس وجود دارد که دربارهی فرصتهای شغلی که در راهند اطلاعاتی کسب کنید.
اگر به دنبال کمک حرفهای برای کار پیدا کردن هستید، آژانسهای کاریابی قطعا میتوانند به شما کمک کنند. گرچه این روش هزینه دارد سازمانهایی وجود دارند که از طریق آژانسهای کاریابی استخدام خود را انجام میدهند زیرا فرایند یافتن و مصاحبه با داوطلبین را ساده میکند. همچنین به یاد داشته باشید که ممکن است دانشگاه شما واحدی برای راهنمایی در زمینهی نوشتن رزومه و کاریابی داشته باشد.
گاهی کارِ موقت در یک پست میتواند به کار دائم شما تبدیل شود. اگر بیکار هستید، پیدا کردن کاری موقت در یک شرکت عالی میتواند راهی بسیار خوب برای ورود شما به آنجا باشد. علاوه بر این روابط کاری که میتوانید پیدا کنید برای آیندهی شما مفید است. بسیاری از آژانسهای کاریابی میتوانند به شما در یافتن یک کار موقتی، معمولی یا قراردادی کمک کنند. کارآموزی انتخاب خوبی برای دانشجویانی است که تازه فارغالتحصیل شدهاند. انجام کارهای داوطلبانه راه بسیار خوب دیگری برای برقراری ارتباط با صنایع ارزشمند است.
در بازار رقابتیِ پیدا کردن کار، برخی از کارجویان به سمت روشهای خلاقانهتری پیش رفتهاند تا توجه دیگران را به خود جلب کنند. بیلبوردها، فرستادن ایمیل با تعداد بالا به همراه کپی رزومهی کاری و حتی درج آگهیِ «آماده به کار» در نیازمندیهای مختلف، تنها برخی از روشهایی هستن که افراد برای دیده شدن توسط کارفرمایان به کار گرفتهاند. گرچه این روشها ممکن است کارساز باشند، باید محتاط باشید. ممکن است بتوانید توجه مسئولین استخدام را جلب کنید همچنان که ممکن است پیامی نامناسب به آنها منتقل کنید. اگر میخواهید به سراغ ایده پردازی و تکنیکهای خلاقانه بروید، اطمینان پیدا کنید روش شما در تناسب با شرکتی است که قصد دارید در آن استخدام شوید.
چگونه کار پیدا کنیم؛ ۸ توصیه کاربردی برای جویندگان کار
در بازار کار مدرن برای کار پیدا کردن و یافتن بهترین موقعیتهای شغلی اغلب به ترکیبی از روشها نیاز دارید. همیشه به یاد داشته باشید روشهای کاریابی متنوعند. هر کدام نقاط ضعف و قوتی دارند، بنابراین برای امتحان کردن انواع مختلف آن هراسی به دل راه ندهید.
1-برای خنديدن وقت بگذاريد زيرا موسيقی قلب شماست
2-براي گريه کردن وقت بگذاريد زيرا نشانه يک قلب بزرگ است
3-براي خواندن وقت بگذاريد زيرا منبع کسب دانش است
4-براي روياپردازی وقت بگذاريد زيرا سرچشمه شادی است
5-برای فکر کردن وقت بگذاريد زيرا کليد موفقيت است
6-برای کودکانه بازی کردن وقت بگذاريد زيرا يادآور شادابی دوران کودکی است
7-برای گوش کردن وقت بگذاريد زيرا نيروی هوش است
8-برای زندگی کردن وقت بگذاريد زيرا زمان به سرعت میگذرد و هرگز باز نمیگردد
9-مأموريت ما در زندگی بدون مشکل زيستن نيست، با انگيزه زيستن است.
چگونه کار پیدا کنیم؛ ۸ توصیه کاربردی برای جویندگان کار
منبع: