در طب سنتی از خواص عناب خشک برای درمان بیماریهایی فراوانی مانند سردرد، مشکلات کبدی، مشکلات اعصاب، سرما خوردگی، فشار و چربی خون استفاده زیادی میشود.
آیا با خواص بی نظیر عناب خشک برای کمک به درمان و کاهش بیماریها آشنایی دارید؟ این میوه با طبعی معتدل، سرشار از ویتامین و دیگر املاح مفید بوده و از قدیم الایام تاکنون در طب سنتی مصارف فراوان داشته است. در این مقاله درباره خواص عناب خشک برای درمان بسیاری از بیماریها مطالبی ارائه خواهد شد.
مداومت بر مصرف عناب به دلیل برخوردار بودن این گیاه از ویتامین C و A و نیز مواد معدنی مانند پتاسیم باعث بالا رفتن سیستم ایمنی بدن خواهد شد. تقویت سیستم ایمنی بدن کاهش احتمال ابتلا به سرما خوردگی و نیز کاهش ابتلا به سرفه را به دنبال خواهد داشت.
تحقیقات نشان داده که عناب خشک برای تقویت اعصاب بسیار مفید است. در برخی از کشورها مانند چین برای پیشگیری از افسردگی و اضطراب و نیز برای رفع بی خوابی از عناب و حتی هستهاش استفاده میکنند.
وجود مقادیر بسیار زیادی آنتی اکسیدان مفید باعث شده تا این میوه برای درمان کبد چرب بسیار مفید واقع شود. همچنین از این میوه میتوان برای درمان زردی در کودکان نیز استفاده کرد.
عصاره عناب به طور طبیعی دارای فیبر فراوان است و به همین دلیل مصرف آن به صورت جوشانده میتواند برای رفع یبوست بسیار مفید باشد. همچنین از دانههای این میوه میتوان برای درمان اسهال بهره برد.
در صورتی که دچار آفتاب سوختگی شدید شدهاید میتوانید برای رفع آن از عناب خشک استفاده کنید. همچنین از آنجاییکه عناب سرشار از آنتی اکسیدان است، مصرف آن به شفافیت و جوانی پوست کمک شایانی میکند چرا که آنتی اکسیدانها دارای خاصیت ضد پیری هستند.
عناب خشک به دلیل برخورداری از ویتامین C و نیز مقادیر فراوان از آنتی اکسیدان میتواند از رشد رادیکالهای آزاد در بدن جلوگیری کند بنابراین این میوه سبب رشد و تکثیر سلولهای سرطانی و تومورها در بدن خواهد شد.
عناب خشک برای استفاده در دوران بارداری نه تنها ضرری ندارد بلکه میتواند برای سلامت جنین و تقویت سیستم ایمنی مادران باردار نیز مفید باشد. همچنین این ماده خوراکی میتواند مقدار آهن مورد نیاز برای زنان باردار را تامین کرده و به رشد سیستم عصبی جنین نیز کمک زیادی کند. البته بهتر است که برای اطلاع از مقدار صحیح مصرف آن در دوران بارداری با یک متخصص در طب سنتی مشورت شود.
وجود مقادیر فراوانی فیبر و پروتئین باعث شده مصرف مداوم این میوه به صورت روزانه جلوی اضافه وزن و چاقی را بگیرد. این مواد باعث کاهش احساس گرسنگی و ایجاد حس سیری برای مدت زیادی خواهند شد.
خواص عناب خشک
منبع:
از جمله خواص عرق کیالک میتوان به درمان بیماریهای قلبی، باز کردن انسداد عروق، غلبه بر صفرا، تنظیم تپش قلب، درمان دیابت و تنظیم فشار خون اشاره کرد.
آیا از خواص فراوان و مفید عرق کیالک مطلع هستید؟ عرق کیالک از میوه درخت زالزالک به وجود میآید و برای رفع ناراحتیها و مشکلات زیادی در بدن مورد استفاده قرار میگیرد. در این مقاله درباره خواص عرق کیالک برای پیشگیری و درمان بسیاری از بیماریها، مصرف آن در دوران بارداری و نیز میزان و روش مصرف آن مطالبی عنوان شده است.
طبیعت گیاه کیالک که بیشتر با نام زالزالک شناخته میشود، سرد و خشک است. این گیاه مفید خواص فراوانی دارد که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد. میوه تازه زالزالک دارای ویتامین ث، پکتین، روغن چرب، قندهای گلوگز و فروکتوز، سیتریک اسید، تارتاریک اسید و کراتاگوس اسید است.
تصفیه کننده خون
درمان اگزما و خارش پوست بدن
کاهش صفرا در افراد صفراوی مزاج
پیشگیری از تنگ شدن عروق و باز کردن گرفتگی عروق
درمان مشکلات مثانه و ادرار آور
مفید برای افراد عصبی و رفع استرس و اضطراب در آنها
تنظیم و پایین آوردن قند خون
از بین برنده طپش قلب
تنظیم فشار خون
خنک کننده و تببر و کاهنده التهاب در بدن
تقویت قلب و درمان تصلب شرائین
پائین آورنده غلظت خون
تنظیم کننده گردش خون
پیشگری از ابتلا به چربی خون و چاقی
درمان کننده اسهال خونی
پیشگیری از حالت تشنج
تقویت قوای جنسی
از بین برنده صدای گوش
تقویت معده و روده
کمک به بهبود بیماری روماتیسم
امروزه میتوان برای کاهش لیپیدهای سرم و سطح گلوکز در خون به خصوص در افراد مبتلا به دیابت از داروهای گیاهی استفاده کرد. ترکیبات موجود در عرق کیالک باعث کاهش قند خون و بهبود درعملکرد انسولین خون خواهد شد.
·
یکی از خواص عرق گیاه کیالک، گشادتر کردن رگهای کورونر قلبی است. این خاصیت به دلیل وجود مادهای به نام کراتگوس لاکتون در زالزالک به وجود آمده است. همچنین این میوه برای درمان تنگی نفسی که ناشی از بیماریهای قلبی باشد نیز مفید است.
·
وجود ماده تانن در زالزالک باعث شده تا از عرق آن برای درمان ناراحتیهای گوارشی مانند اسهال و به خصوص اسهال خونی استفاده شود.
·
یکی از خواص ارزشمند عرق کیالک خاصیت خنک کنندگی و ضد التهابی این عرق است. حکمای طب سنتی ایران زالزالک را از نظر طبیعت سرد و خشک میدانند و از عرق آن به عنوان تب بر استفاده میکنند.
·
ترکیبات مفید موجود در این گیاه مانند اسید تار تاریک و اسید مالیک در درمان مشکلاتی نظیر کم خونی و سل کاربرد فراوانی دارد.
·
برای دستیابی به خواص بی نظیر عرق کیالک بهتر است که از این عرق یک لیوان قبل و یا بعد از غذا مصرف کنید. همچنین برای افزایش خواص عرق کیالک میتوانید آن را به همراه عرق شاه تره مخلوط و میل کنید.
طبق بررسیهای به عمل آمده درباره مصرف گیاه زالزالک و یا عرق آن در بارداری، هنوز شواهدی دال بر وجود خطر برای مادر باردار و جنین مشاهده نشده است اما بهتر است که میزان و نحوه مصرف این عرق در این دوران با مشورت افراد متخصص در این زمینه انجام گیرد. همچنین مادران باردار مبتلا به مشکلات قلبی نباید بدون مشورت با پزشک خود عرق کیالک را مصرف کنند چرا که این عرق ممکن است در عملکرد داروهای مربوط به نارسایی قلبی، فشارخون بالا، آنژین، آریتمی قلبی و … تداخل ایجاد کند.
عرق کیالک
منبع: