/ پزشکی / جلوگیری از شیوع کرونا
آنچه در این مقاله می‌خوانید

رعایت موارد و اصول ساده و کم هزینه، می­تواند از انتشار عفونت در محل کار ما، جلوگیری کند و سبب حفظ سلامتی کارکنان و مراجعین شود (حتی درمورد بیماری‌های ساده مثل آنفلوانزا، سرماخوردگی و عفونت‌های گوارشی).

در شرایط کنونی، همه صاحبان مشاغل موظفند که اصول بهداشتی و ایمنی را رعایت کنند، حتی اگر موردی از عفونت با ویروس کرونا هنوز در محل کار آن‌ها گزارش نشده باشد.

به‌کار بستن اصول زیر، سبب کاهش تعداد روزهایی می­‌شود که افراد به دلیل بیماری نمی­‌توانند در محل کار خود، حاضر شوند.

همچنین، در صورتی که موردی از ابتلا به عفونت کرونا در محل کار گزارش شده است، باعث کاهش یا قطع انتشار بیماری کرونا می­‌شود.

 1. مهمترین اصل در پیشگیری، رعایت فاصله گذاری اجتماعی افراد از یکدیگر است که به عوامل زیر بستگی دارد:

   الف) جریان هوا

   ب) سیستم تهویه هوا

   ج) میزان زمانی که افراد با یکدیگر در ارتباط هستند

   د) استفاده نمودن از ماسک مناسب

   ن) میزان تراکم جمعیت

   ی) سکوت کردن در اجتماعات

2. دورهمی های خانوادگی که در حال حاضر باعث می شود 80% ابتلایان را تشکیل دهد.

3. مصونیت در برابر کرونا برای عدم ابتلای مجدد افرادی که قبلا به کرونا مبتلا شده اند که تا این لحظه تنها برای مدت کمتر از 8 ماه در مؤسسات تحقیقاتی به اثبات رسیده است. (موارد ابتلای مجدد به بیماری در حال گزارش می باشد)

4. نحوه استفاده و چگونگی قرارگرفتن مردم خصوصاً کارکنانی که از سرویس های عمومی به صورت روزمره )مثل مترو و اتوبوس (استفاده می نمایند، حائز اهمیت است و لازم است به نکات توصیه شده در خصوص رعایت فاصله فیزیکی و بهداشت فردی از جمله زدن ماسک، شستشوی دستها و یا ضدعفونی کردن مداوم پس از هر تماس فیزیکی،  عمل شود.

5. استرس از ابتلا به کرونا نیز می تواند باعث تضعیف فرد شده و ابتلا را آسانتر نماید لذا به نکاتی در رابطه با چگونگی مقابله با استرس کرونا اشاره می گردد:

الف) غذای سالم بخورید.

ب) افکار نگران کننده را از خود دور کنید.

ج) دعا و نیایش انسان را به آرامش می رساند.

د) انعطاف پذیر باشید.

و) افکار دیگران را قبل از اینکه بر شما تاثیر بگذارد ارزیابی کنید.

ی) درباره نگرانی هایتان صحبت کنید و ارتباط عاطفی با خانواده برقرار کنید.

ن) به دنبال شایعات فضای مجازی در ارتباط با بیماری کرونا نباشید.

و) استراحت کافی داشته باشید و از مصرف دخانیات بپرهیزید.

ه) رؤسا و مدیران در سازمانها در رابطه با رفع مشکلات کارکنان تحت امر تلاش  نمایند.

 جلوگیری انتشار ویروس درجامعهاقدامات کلی زیر برای کاهش انتقال عفونت توصیه می شود:

  • شستشوی با دقت دست، به خصوص پس از لمس سطوح عمومی. استفاده از ضدعفونی کنده دست که حاوی حداقل ۶۰ درصد الکل باشد، در صورت دیده نشدن کثیف بودن دست ها، جایگزین مناسبی می باشد.

●    رعایت بهداشت تنفسی (مثلاً پوشاندن دهان در هنگام سرفه یا عطسه).

●    جلوگیری از لمس صورت (به ویژه چشم ، بینی و دهان).

●     جلوگیری از تماس نزدیک با افراد بیمار و جلوگیری از ازدحام ( مخصوصا در فضاهای کم تهویه) در صورت امکان.

●     تمیز کردن و گندزدایی اشیاء و سطوحی که اغلب لمس می شوند.

به ویژه، افراد مسن و افراد دارای شرایط پزشکی مزمن باید به انجام این اقدامات ترغیب شوند.

برای افرادی که علائم تنفسی ندارند ، پوشیدن ماسک پزشکی در جامعه توصیه نمی شود ، حتی اگر در منطقه این بیماری شیوع داشته باشد؛ پوشیدن ماسک اهمیت سایر اقدامات عمومی را برای جلوگیری از عفونت کاهش نمی دهد و ممکن است منجر به بروز مشکلاتی در زمینه تهیه ماسک و هزینه آن شود.

افرادی که بیمار می شوند (به عنوان مثال تب و علائم تنفسی) باید تشویق شوند که از مدرسه یا محل کار دور بمانند.

سازمان بهداشت جهانی سه اولویت را در کشور های درگیر اعلام کرد:

۱-حمایت از کارکنان سیستم بهداشت و درمان

۲-مشارکت گروه های اجتماعی  برای محافظت از افراد در معرض خطر بالاتر بیماری شدید (به عنوان مثال ، سالمندان و کسانی که از بیماری های زمینه ای دارند)

۳- حمایت از کشورهای آسیب پذیر در زمینه عفونت.

درمان شامل مراقبت حمایتی می باشد. درمان در منزل برای افراد دارای بیماری خفیف که می‌توانند به شکل مناسب به عنوان بیمار سرپایی ایزوله شوند، ممکن می باشد. 

 جهت کاهش خطر سرایت بیماری در جامعه، به تمامی افراد جامعه باید توصیه شود که مکررا دست ها را بشویند، نظافت تنفسی را رعایت کنند (مثلا دهان را هنگام سرفه بپوشاند) و در صورت امکان از حضور در اجتماع و از تماس نزدیک با افراد بیمار پرهیز کنند. استفاده مداوم از ماسک جهت جلوگیری از ابتلا به بیماری، برای افراد فاقد علائم بیماری توصیه نمیشود. رعایت فاصله در اجتماع در مکان هایی که دارای اتقال اجتماعی هستند، توصیه می شود.

پاکیزگی و ضدعفونی کردن محیط

  • باید از تمیز و بهداشتی بودن محیط کارمان، اطمینان حاصل کنیم.
  • سطوح و اشیاء در محل کار (مانند میز، تلفن و صفحه کلید کامپیوتر)، باید به‌طور مرتب و در فواصل زمانی مشخص، حتماً ضدعفونی شوند؛ زیرا:
    • لمس سطوح آلوده، یکی از راه‌های مهم انتقال و انتشار ویروس کرونا به شمار می‌رود.
    • با سرفه یا عطسه فرد مبتلا به کرونا و حتی با خروج هوای بازدمی از ریه او، ویروس همراه با قطرات تنفسی بیمار، در هوا پخش می­‌شود و پس از چند لحظه، بر روی سطوح و اجسام می­‌نشیند.

شست‌وشوی دست‌ها

لازم است شستن مرتب، کامل و دقیق دست‌ها، به پرسنل و مراجعین آموزش داده شده و افراد به انجام این کار موظف و تشویق شوند؛ زیرا شست‌وشوی مکرر دست‌ها با آب و صابون، ویروس را از بین می‌برد و بدین ترتیب از انتشار بیماری کرونا، جلوگیری می­‌شود.

  • لازم است ژل یا مایع ضدعفونی‌کننده دست‌ها (ترجیحا به صورت نازل، بدون استفاده از دست)، در تمام نقاط محیط کار نصب شده و به‌طور مرتب پر شود.
  • می­‌توانیم از نصب پوسترهای آموزشی در محیط کار، استفاده کنیم تا کارکنان و مراجعین، هرچه بیشتر به شستن دست‌ها تشویق شوند.
  • می‌توانیم از متخصصین طب کار برای ایمنی محیط کار، مشاوره بگیریم و به‌طور مختصر (طی جلسات کاری، یا از طریق کانال‌های ارتباطی سازمان)، این اطلاعات را در اختیار کارکنان قرار دهیم، تا شستن صحیح و کامل و مکرر دست‌ها، هر چه بهتر، انجام شود.
  • ضروری است اطمینان پیدا کنیم که تمام کارکنان (رسمی یا قراردادی) و همچنین مراجعین، به مکان مناسب برای شست‌وشوی مکرر دست‌ها با آب و صابون، دسترسی دارند.

رعایت بهداشت هنگام عطسه و سرفه

اقدام مهم دیگر جهت جلوگیری از انتشار بیماری، حفظ هوای محیط از عوامل عفونی است. دقت کنیم که رعایت بهداشت در هنگام سرفه و عطسه، نقش مهمی در جلوگیری از انتشار ویروس کرونا بازی می‌کند.

  • لازم است دستمال کاغذی و ماسک معمولی پزشکی )نه ماسک (N95 یا پارچه شخصی تمیز جهت پوشاندن بینی و دهان، در محل کار برای همه کارکنان و مراجعین، در دسترس باشد.
  • ضروری است اشخاصی که سرفه و آبریزش بینی دارند، از دستمال کاغذی یا ماسک معمولی استفاده کنند و سپس به‌طرز کاملاً بهداشتی و در اسرع وقت آن را درسطل زباله دردار بیندازند.
  • در این مورد هم می‌توانیم از متخصصین طب کار، مشاوره بگیریم و اطلاعات لازم را طی جلسات حضوری یا از طریق کانال‌های ارتباطی سازمان، در اختیار کارکنان و مراجعین قرار دهیم.
  • بهتر است تصاویر و پوسترهای مرتبط با رعایت بهداشت هنگام سرفه و عطسه را در محیط کار نصب کنیم، تا افراد با رعایت دقیق اصول بهداشتی هوای تنفسی، آشنا شوند.

سایر نکات مهم

  • به کارکنان توصیه می­‌شود که قبل از انجام سفرهای کاری، نکات لازم در مورد ایمنی سفر را رعایت کنند.
  • کلیه کارکنان و مراجعین باید مطلع شوند که در شرایط کنونی، هر شخصی که کمی سرفه یا تب مختصر (دمای بدن 37.3 درجه سانتیگراد یا بیشتر) دارد، باید در خانه بماند.
  • برخی داروهای ساده و معمولی (مانند استامینوفن یا ایبوپروفن یا آسپیرین) می‌توانند موجب مخفی شدن علائم بیماری شوند. افرادی که در حال مصرف این داروها هستند، باید درخانه بمانند و مسؤولیت‌های کاری‌شان را از خانه انجام دهند.

خلاصه

تأکید کنیم که افراد با علائم خفیف عفونت با ویروس کرونا باید حتماً درخانه بمانند.

با نصب پوستر می‌توانیم پیام های ساده‌ای جهت جلوگیری از انتشار ویروس کرونا را در محل کار اطلاع‌رسانی کنیم. همچنین، می‌توانیم از طریق کانال‌های ارتباطی سازمان، این اطلاعات را در اختیار کارکنان قرار دهیم.

منبع:

1

2

3

برچسب ها :

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!

کل :
میانگین :
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x