/ دسته‌بندی نشده / دیدنی های ارمنستان
آنچه در این مقاله می‌خوانید

دیدنی های ارمنستان-ارمنستان یکی از مقاصد توریستی محبوب نزد ایرانی‌ها است که به‌دلیل فاصله نزدیکش به کشورمان، همه ساله گردشگران زیادی بازدید از آن را در برنامه خود می‌گنجانند. اگر می‌خواهید سفر خارجی خاطره‌انگیزی داشته باشید و در عین حال هزینه زیادی نکنید، تور ارمنستان بهترین فرصت پیش روی شما است. در سفر به این کشور زیبا و دوست‌داشتنی می‌توانید از جاذبه‌های مختلف طبیعی، تاریخی، مذهبی، تفریحی و همین طور مراکز خرید دیدن کنید و سفری به‌یادماندنی برای خود بسازید. برای برنامه‌ریزی بهتر و آشنایی با جاهای دیدنی ارمنستان، این مقاله را از دست ندهید.

جاذبههای طبیعی و تفریحی ارمنستان

جاذبه‌های متعددی در ارمنستان وجود دارد که برای بازدید از کلیه آن‌ها باید چند روز زمان صرف کنید. در این میان، جاهای تفریحی و طبیعی طرفداران خاص خود را دارد که شامل پارک انگلیسی، کلوب بیلیارد و بولینگ آرنا، پارک راه‌آهن کودکان ایروان، تامو پارک، پارک ملی دیلیجان و… می‌شود. در ادامه برخی از معروف‌ترین آن‌ها را به شما معرفی خواهیم کرد.

دریاچه سوان

«دریاچه سوان» (Lake Sevan)، یکی از بزرگ‌ترین دریاچه‌های آب شیرین دنیا و از مهم‌ترین جاذبه‌های طبیعی ارمنستان است که ارتفاع آن از سطح دریا به ۲۰۰۰ متر می‌رسد. این دریاچه در نزدیکی شهر ایروان قرار دارد؛ به‌طوری که با حدود یک ساعت رانندگی می‌توانید به این دریاچه برسید. دریاچه سوان با فرارسیدن تابستان، آب‌وهوایی ایدئال پیدا می‌کند و گزینه‌ خوبی برای انجام تفریحاتی نظیر شنا و آب‌تنی، آفتاب‌گرفتن، جت اسکی و قایق‌سواری، کایت سرفینگ، پاراگلایدر سواری، ماهی‌گیری، ویک بوردینگ و… محسوب می‌شود. جالب اینکه شبه جزیره کوچکی در این دریاچه وجود دارد که به محل پلاژهای تفریحات ساحلی تبدیل شده است.

از جاذبه‌های اطراف دریاچه می‌توان به پارک ملی سوان، صومعه سواناوانک، قبرستان نوراتوس، روستای نرکین گتاشن و قلعه آدزبرد اشاره کرد که بازدید از آن‌ها خالی از لطف نیست.

باغ گیاه شناسی ایروان

باغ گیاه‌شناسی در بخش شمال شرقی شهر ایروان واقع شده‌ که بیش از ۲۰۰ گونه‌ بومی و گیاهی نادر و کمیاب نظیر خانواده کاجیان، سرویان، گل‌سرخیان و تیره زیتون را در خود جای داده است. این باغ که در سال ۱۹۳۵ افتتاح شد، به فرهنگستان ملی علوم ارمنستان تعلق دارد و اغلب در برنامه گردشگران تور ارمنستان قرار می‌گیرد. این باغ، بخش‌های مختلفی دارد که برای ساعت‌ها می‌توانید در آن قدم بزنید و از تماشای گل‌های رنگارنگ و گیاهان متنوع لذت ببرید.

مرکز تفریحی کوئست روم

«کوئست روم» (QuestRoom)، محلی تفریحی برای انجام بازی‌های اتاق فرار در ایروان است. در این بازی، شما در اتاقی پر از معما محبوس می‌شوید و فقط ۶۰ دقیقه برای حل آن‌ها و خروج از اتاق دارید؛ اما یادتان باشد که این بازی به زبان روسی و ارمنی است و در صورت آشنانبودن با آن‌ها نمی‌توانید از این تفرح لذت ببرید. بازی مذکور در قالب گروه‌های دو تا چهار نفره برگزار می‌شود.

دنیای آبی ایروان

دنیای آبی ایروان (پارک آبی واتر ورلد) به‌لطف داشتن امکانات تفریحی، ورزشی و رستوران، همه ساله پذیرای گردشگران زیادی است. این مجموعه که در حومه شهر ایروان قرار دارد، دارای دو بخش پارک آبی تابستانی و پارک آبی سرپوشیده است. پارک آبی روباز فقط در ماه‌های گرم سال فعالیت می‌کند و مجهز به چندین نوع استخر، سرسره‌های بزرگ آبی و رستوران است. پارک سرپوشیده نیز با دو استخر بزرگ، استخرهای معمولی، چندین سرسره بزرگ آبی، آبفشان، باشگاه بدن‌سازی، مرکز ‌توان‌بخشی پزشکی و امکانات صخره‌نوردی، محل خوبی برای تفریح به حساب می‌آید.

باغ وحش ایروان

باغ وحش ایروان حدود ۳۵ هکتار مساحت دارد و به‌عنوان یک باغ جانورشناسی بزرگ در سال ۱۹۴۱ آغاز به کار کرد. در این باغ وحش، پرندگان، خزندگان و پستاندارانی همچون شیر آفریقایی، فیل، اسب آبی، لاما، جگوار، میمون ماکاک ژاپنی، گرگ، پلنگ، کرکس گریفن، کاسکو، پایتون توپی، تمساح نیل و… نگهداری می‌شوند. بخش بازی‌های تعاملی، از بخش‌های جالب باغ وحش ایروان است که کودکان می‌توانند با همراهی کارشناسان به حیوانات غذا بدهند.

تله کابین بالهای تاتو

تله‌‌کابین «بال‌های تاتو» (Wings of Tatev) به طول ۵٫۷ کیلومتر، طولانی‌ترین تله‌ کابین یکسره و بدون توقف جهان به حساب می‌آید که سال ۲۰۱۰ راه‌اندازی شد. این تله‌کابین از روستای هالیدزور تا صومعه تاتو امتداد دارد و گردشگران می‌توانند در عرض ۱۲ دقیقه این مسافت را طی کنند. هر کابین برای ۳۰ مسافر و یک راهنما ظرفیت دارد و جابه‌جایی ۲۴۰ مسافر در هر ساعت امکان‌پذیر است. بیشترین ارتفاع کابین‌ها در این مسیر به ۳۲۰ متر از سطح زمین می‌رسد.

پارک عشاق ایروان

«پارک عشاق» (Lovers’ Park) با مساحتی بالغ بر ۱٫۶ هکتار در مرکز شهر ایروان قرار دارد و یکی از پرطرفدارترین جاذبه‌های شهر محسوب می‌شود. این پارک دنج و سرسبز، با یک دریاچه و دو جزیره در ضلع شرقی، محلی ایدئال برای برگزاری جشن‌‌ها و برنامه‌های سنتی کشور ارمنستان است. سالن آمفی‌تئاتر، کافه، نورپردازی‌های زیبا و حرفه‌ای، امکانات رفاهی و غیره نیز برای گردشگران در نظر گرفته شده است.

دریاچه قو ایروان

دریاچه قو، دریاچه‌ای مصنوعی در میدان آزادی ایروان است که به‌خاطر برپایی جشنواره تابستانی منطقه‌ای و سینمای روبازش معروف است. اسم این دریاچه با اقتباس از باله معروف چایکوفسکی با نام دریاچه قو، نام‌گذاری شده است. دریاچه در طول زمستان نیز پرطرفدار است؛ چراکه آب آن یخ می‌زند و مناسب اسکی می‌شود. وجود تعداد زیادی کافه، رستوران و فروشگاه نیز از گذران لحظاتی خوش حکایت دارند.

پارک پیروزی ایروان

پارک پیروزی ایروان در بالای پله‌های کاسکاد واقع شده است و نه‌تنها می‌توانید با قایق‌های پارویی روی دریاچه کوچک آن خوش بگذرانید، بلکه به رستوران آن سری بزنید و از صرف یک وعده غذا در کنار موسیقی زنده لذت ببرید. علاوه بر تفریح، بازدیدی از مجسمه مام ارمنستان و موزه جنگ داشته باشید که در بخش انتهایی پارک قرار دارند.

پل شیطان

پل شیطان که نام اصلی آن، «پل ساتانا» است، به‌عنوان یکی از شگفتی‌های طبیعی ارمنستان در زیر صومعه تاتو قرار دارد. باد و آب در طول هزاران سال این جاذبه طبیعی را ایجاد کرده و گدازه‌های آتشفشانی آن را صیقل داده و سوراخ کرده‌اند. این پل طبیعی، ۶۰ متر عرض و ۳۰ متر طول دارد. در نزدیکی این محل امکان شنا در چشمه‌های آب گرم وجود دارد و افراد شجاع نیز می‌توانند جسارت خود را در دیدن غارهای مخفی زیر چشمه‌ها به بوته آزمایش بگذارند.

موزه های ارمنستان

موزه‌های متعددی در کشور ارمنستان و به‌خصوص ایروان فعالیت می‌کنند که از آن جمله می‌توان به موزه منبت‌کاری ایروان، موزه کومیتاس، موزه هنر و ادبیات چارنتس، موزه زمین‌‌شناسی ارمنستان، موزه یرواند کوچار، خانه موزه مارتیروس ساریان، موزه هنر مدرن ایروان، خانه موزه هوهانس تومانیان، موزه فرش مگرین، موزه هنرهای روسی، موزه هنر کافسجیان، موزه برادران میکویان، موزه هنرهای مردمی ایروان، موزه سرگئی پاراجانف و… اشاره کرد.

موزه تاریخ ارمنستان

«موزه تاریخ ارمنستان» (History Museum Of Armenia) که در سال ۱۹۲۱ در ایروان آغاز به کار کرد، مجموعه بزرگی از آثار تاریخی کمیاب و بی‌نظیر را به نمایش می‌گذارد؛ ضمن اینکه کار مرمت و حفظ آثار در موزه انجام می‌شود. آثار این موزه سه طبقه در بخش‌های مختلفی همچون قوم‌شناسی، نیوماتیک، تاریخ مدرن، باستان‌شناسی و مجموعه آنلاین در معرض دید عموم قرار گرفته‌اند که برخی از آن‌ها قدمتی بالغ بر پنج هزار سال دارند.

وب‌سایت رسمی موزه تاریخ ارمنستان، امکان بازدید از بخش‌‎ها و مجموعه‌های مختلف موزه را به‌صورت آنلاین فراهم کرده است و در نتیجه علاقه‌مندان بدون سفر به این کشور نیز می‌توانند از بخش‌های مختلف آن دیدن کنند.

موزه ماتناداران

«موزه ماتناداران» (Matenadaran) یا موزه دست‌نویس‌های باستان، یکی از مهم‌ترین گنیجنه‌های ادبی و نسخ تاریخی ایروان ارمنستان است که شامل ۱۷ هزار دست‌نوشته خاص می‌شود. علاقه‌مندان ادبیات، هنر، فلسفه و تاریخ نباید بازدید از این جاذبه و لذت دیدن دست‌‌نوشته‌های کهن رومی‌ها، ایرانی‌ها، اعراب و ارامنه را از دست بدهند.

کتیبه‌ها و سنگ قبرهایی در محوطه بیرونی موزه وجود دارد که از مناطق باستانی ایروان گردآوری شده‌اند. همچنین قبل از ورود به موزه شاهد مجسمه ماشتوتس، مبدع الفبای ارمنی خواهید بود که در حال آموزش الفبا به یک نوجوان است.

موزه اربونی

موزه اربونی در سال ۱۹۶۸ تاسیس شد که با دو هزار و هفتصد و پنجاهمین سالگرد تاسیس ایروان هم‌زمان بود. این موزه به‌عنوان مهم‌ترین مرکز اورارتوشناسی در منطقه، منبع مهمی برای درک ارتباط قوم اورارتو با تمدن‌های آسیای صغیر، مدیترانه و بین‌النهرین محسوب می‌شود. در واقع اکتشافات باستان‌شناسی در دژ اربونی منجر به تاسیس این موزه شد. ساختمان موزه با الهام از سبک کاخ‌های اورارتو طراحی شده است و از نوشته‌های خط میخی تا زره‌های فولادی، ظروف و زیورآلات عقیق و النگوهای برنزی در آن یافت می‌شود.

موزه چاپ ایروان

«موزه چاپ» (The Museum of Printing) که در ساختمان کتابخانه ملی ارمنستان قرار دارد، به بررسی صنعت چاپ از گذشته تا امروز می‌پردازد. این موزه از ۶ سالن تشکیل شده که بزرگ‌ترین بخش آن به تاریخچه صنعت چاپ و نشریات ارمنستان اختصاص یافته است. علاوه بر کتاب امضاشده‌ای از لرد بایرون می‌توانید از نقشه ارمنستان دیدن کنید که در سال ۱۶۹۵ در آمستردام چاپ شده است.

منبع 1

برچسب ها :

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!

کل :
میانگین :
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x