/ مشاوره / شش نکته طلایی برای اینکه حقوق بیشتری دریافت کنید
آنچه در این مقاله می‌خوانید

شش نکته طلایی برای اینکه حقوق بیشتری دریافت کنید

شک نکنید حقوقی که اکنون دریافت می‌کنید بر آینده‌ی شغلی شما تأثیر خواهد گذاشت. کارشناسان مالی معتقدند حقوق فعلی یک کارمند تعیین کننده‌ی میزان افزایش حقوق او در مدارج بعدی است. از این رو، چنانچه حقوقی که یک کارمند در حال حاضر دریافت می‌کند پایین‌تر از مبلغی باشد که شایسته‌ی موقعیت شغلی اوست، این فرد حتی در صورت ترفیع نیز حقوقی که استحقاقش را دارد دریافت نخواهد کرد. هر کارمندی به طور حتم دلش می‌خواهد حقوق بیشتری دریافت کند، اما چرا افزایش حقوق فقط برای تعداد اندکی اتفاق می‌افتد؟ در ادامه، نکاتی را یادآوری می‌کنیم که اگر به دنبال افزایش حقوق هستید باید رعایت‌شان کنید.

۱. از مافوقتان بخواهید حقوقتان را زیاد کند

بر اساس نتایج یک پژوهش، ۵۶ درصد کارمندان هیچ وقت از مافوق‌شان تقاضای افزایش حقوق نمی‌کنند. در این میان، تعداد کارمندان زنی که این تقاضا را مطرح می‌کنند از تعداد کارمندان مرد کمتر است. این پژوهش مشخص شد دو سوم کارمندانی که تقاضای افزایش حقوق می‌کنند با واکنش مثبت مواجه می‌شوند. در این مورد، میزان موفقیت کارمندان مرد و زن در دریافت فیش حقوقی بالاتر برابر گزارش شد.

نمی‌توانید انتظار داشته باشید که دست روی دست بگذارید تا حقوق‌تان خود به خود زیاد شود یا پاداش شامل حال‌تان شود. حتی اگر مافوق‌تان به سخت‌کوشی و کارآمدی شما اذعان داشته باشد، الزاماً به این معنی نیست که خودش بدون اینکه از او بخواهید حقوق‌تان را افزایش خواهد داد. این خود شما هستید که باید دست به کار شوید و خواسته‌تان را عنوان کنید.

فرنوش ترابی، کارشناس امور مالی که موفق شد در ۲۶ سالگی درآمدش را دو برابر کند، می‌گوید همیشه قرار نیست چیزی که استحقاقش را داریم مالِ ما شود، بلکه آن چیزی مالِ ماست که برای داشتنش پای گفتگو بنشینیم.

۲. خیلی زود تقاضای افزایش حقوق نکنید

بر اساس نتایج یک پژوهش، ۴۰ درصد کارمندان تصور می‌کنند هر دو سال یکبار لازم است حقوق‌شان افزایش پیدا کند، حتی اگر طی این دو سال مهارت‌های شغلی‌شان هیچ پیشرفتی نکرده باشد.

این طرز فکر می‌تواند به ضررتان تمام شود. سوفیا آموروسو یک میلیونر خود ساخته است که توصیه می‌کند قبل از تقاضای افزایش حقوق، اول از همه توانایی‌های‌تان را به نمایش بگذارید و به مافوق‌تان ثابت کنید که استحقاق افزایش حقوق را دارید. اگر تازه چهار ماه یا حتی هشت ماه است که در شغل فعلی‌تان مشغول به کار شده‌اید، زمان مناسبی برای درخواست افزایش حقوق نیست.

برای این که اینکه حقوق‌تان زیاد شود حداقل یک سال باید صبر کنید. حتی بعد از یک سال، فقط در صورتی شایسته‌ی افزایش حقوق هستید که نشان دهید توانایی‌ها و مهارت‌هایی که در عرض این مدت کسب کرده‌اید فراتر از وظایف شغلی فعلی‌تان است. تنها زمانی تقاضای افزایش حقوق را مطرح کنید که اطمینان دارید مافوق‌تان نمی‌تواند از کارمند سخت‌کوش و قابلی مثل شما بگذرد، چرا که فقط در این صورت است که همه‌ی تلاشش را خواهد کرد تا رضایت‌تان جلب شود.

۳. با چنتهی پر وارد شوید

مطرح کردن این مسئله که تمایل به افزایش حقوق دارید فقط نیمی از راه است. منطقی نیست که دست خالی از مافوق‌تان تقاضای حقوق بیشتر کنید. آنچه این تقاضای شما را توجیه خواهد کرد، فقط و فقط دستاوردها، مهارت‌ها و تجارب کاری شماست که این حق را به شما می‌دهد تا این موضوع را پیش بکشید. یادتان باشد قبل از این که درخواست‌تان را مطرح کنید، ببینید بقیه‌ی کارمندانی که به لحاظ تجربه‌‌ی کاری هم‌ردیف شما محسوب می‌شوند، چقدر حقوق می‌گیرند.

رامیت سِتی، مشاور مالی و کارآفرین برتر آمریکایی، معتقد است وقتی حرف از افزایش حقوق می‌شود، ۸۰ درصد کار بستگی به این دارد که یک کارمند قبل از عنوان کردن تقاضای افزایش حقوق چقدر در رده‌ی شغلی خود موفق عمل کرده است.

۴. اهدافتان را روشن کنید

اگر به دنبال افزایش حقوق هستید، باید اهداف‌تان را از پیش مشخص کنید و بدانید که دقیقاً چه مبلغی را می‌خواهید پیشنهاد دهید. همچنین باید از پیش بدانید پایین‌ترین مبلغی که به آن راضی خواهید شد چقدر است.

به گفته‌ی ایوانکا تِرامپ، صاحب برند ایوانکا ترامپ کالکشن، قانون طلایی یک مذاکره‌ی موفق این است که قبل از اقدام به مذاکره بدانید دقیقاً چه خواسته‌هایی دارید، در حالی که بسیاری از مذاکره‌کنندگان به این قانون طلایی هیچ اعتنایی نمی‌کنند. وی معتقد است اگر خودتان اهداف‌تان را مشخص نکنید، یعنی اینکه به طرف مقابل‌تان میدان داده‌اید تا بجای شما اهداف‌تان را به دلخواه خودش طرح‌ریزی کند.

۵. نگذارید مافوقتان فکر کند که هرگز شغلتان را ترک نخواهید کرد

لی ای میلِر، کارشناس منابع انسانی، توصیه می‌کند هرگز طوری رفتار نکنید که مافوق‌تان تصور کند هرگز به فکر ترک شغل‌تان نخواهید افتاد. به اعتقاد میلر، اگر مافوق‌تان متوجه شود که امکان ندارد به فکر ترک شغل‌تان بیفتید، ممکن است به خودش بگوید پس چرا باید حقوق کارمندی را که در هر صورت بیخِ ریشِ من است زیاد کنم. موضوع این است که باید ببینید بر اساس مهارت‌ها و تجارب کاری‌تان چقدر می‌ارزید. اگر مافوق‌تان نتوانست رضایت‌تان را جلب کند، آن وقت شاید تصمیم بگیرید که در جای دیگری دنبال کار بگردید.

۶. به مافوقتان دربارهی حقوق منصفانه حرفی نزنید

وقتی با مافوق‌تان درباره‌ی افزایش حقوق صحبت می‌کنید، یادتان باشد از عبارت حقوق منصفانه و امثال آن استفاده نکنید. این قبیل عبارات ممکن است مافوق‌تان را در حالت تدافعی قرار دهد و به احتمال زیاد از او بازخورد منفی دریافت خواهید کرد. در عوض، همه‌ی تلاش‌تان را به کار ببندید تا بیشترین حقوق ممکن عایدتان شود. میلر معتقد است بیشترین حقوق ممکن فقط در دو حالت به شما پیشنهاد خواهد شد: حالت اول زمانی است که مافوق‌تان بفهمد در جای دیگری حقوق بیشتری را به شما پیشنهاد داده اند و حالت دوم زمانی است که مافوق‌تان احتمال دهد ممکن است شغل‌تان را ترک کنید و دنبال یک شغل پردرآمدتر بگردید.

۵ راه اثباتشده برای بالا بردن بازدهی سر کار

همه‌ی ما روزهایی داشته‌ایم که سر کار حاضر شده‌ایم، اما بهترین بخش روزمان در گفتگو با همکاران یا بررسی اکانت‌هایمان در شبکه‌های اجتماعی گذشته است؛ گاهی وقت‌ها، متمرکز ماندن و حفظ بازدهی در تمام طول روز واقعا دشوار است. حالا اگر بگویم که شما قادرید بازدهی یک روز معمولی در سر کار را دو برابر کنید چه می‌گویید؟

این تکنیک‌ها نتیجه‌ی پژوهش‌های علمی است. اینها را یاد بگیرید و ببینید که چقدر تمرکزتان بر کارهای مهم بالا می‌رود! زمانی که این فهرست را می‌خوانید، فقط به اینکه این موارد درست است فکر نکنید، به جای آن سعی کنید روش‌هایی بیابید تا بتوانید آنها را با برنامه‌ی روزانه‌ی زندگی‌تان ترکیب کنید و و در عمل از آنها استفاده‌ی کامل ببرید.

به یاد داشته باشید که تغییر هرگز یک شبه اتفاق نمی‌افتد. صبور باشید و به خودتان بیش از اندازه فشار نیاورید، بلکه برنامه‌ی زندگی‌تان را گام‌به‌گام تغییر دهید. بگذارید عادت‌های جدید و مفید به مرور ایجاد شوند. سرانجام می‌بینید که موفق شده‌اید شیوه‌ی زندگی و کارتان را به شکل مناسبی بهبود دهید.

۱. برای بازدهی بیشتر روزتان را زودتر شروع کنید

پژوهش‌ها نشان داده است که آدم‌های سحرخیز نسبت به افراد شب‌زنده‌دار، زندگی پرثمرتر و پربازده‌تری را تجربه می‌کنند. در یک نظرسنجی دیگر، ۷۳ درصد از پاسخ‌دهندگان، بهترین زمان برای انجام کارهای خلاقانه را صبح‌ دانسته‌اند.

کارکرد مغزی ما ۲ ساعت بعد از بیدار شدن به اوج خودش می‌رسد. از این ۲ ساعت اولیه برای انجام کارهایی استفاده کنید که روتین هستند و نیاز به تفکر چندانی ندارند.

اگر قبل از هر کس دیگری به اداره بروید، مزیتی که نصیب‌تان می‌شود این است یک محیط کاری بسیار آرام برای دست یافتن به هدف‌هایتان خواهید داشت. فقط کمی درباره‌اش فکر کنید… اگر هر روز فقط ۱ ساعت زودتر بیدار شوید، هر هفته ۵ ساعت بیشتر برای دست یافتن به هدف‌هایتان دارید!

احساس خواب‌آلودگی می‌کنید؟ تحقیقات نشان می‌دهند که زدن دکمه‌ی چُرتِ (Snooze) گوشی برای تکرار شدن زنگ گوشی بعد از ۵، ۱۰ یا ۱۵ دقیقه خوابِ بیشتر، گزینه‌ی بسیار بدی است! این بیدار شدن و خواب رفتن ِ مداوم مغز و بدن‌تان را گیج می‌کند، شما را خسته‌تر ساخته و باعث می‌شود تا ساعت‌ها پس از بیدار شدن کسل باقی بمانید. برای آنکه بیشتر روزتان را خراب نکنید، آلارم را دقیقا برای همین زمانی که می‌خواهید بیدار شوید بگذارید، نه زودتر! و سعی کنید بعد از شنیدن صدای زنگ حتما از رختخواب بیرون بیایید.

۲. به جلسات بروید، اما فکرشده

بنا بر یک نظرسنجی، بیشتر کارمندان در طول ماه، در بیش از ۶۲ جلسه شرکت می‌کنند. بخش دیگری از همین نظرسنجی نشان می‌دهد که تقریبا نزدیک به نیمی از این جلسات یا غیرمرتبط یا کم‌بازده هستند. به عبارت دیگر، نزدیک به ۲۰ ساعت از زمان کارمندان یک شرکت صرف جلسه‌هایی می‌شود که کم‌نتیجه یا بی‌نتیجه‌اند!

در درجه‌ي اول، اگر برایتان امکان دارد که یک جلسه‌ی غیرمهم را لغو کنید، حتما این کار را انجام دهید! دفعه‌ی بعد که از شما خواسته می‌شود در جلسه‌ای شرکت کنید، به این فکر کنید که آیا حضورتان واقعا ضروری و مفید است؟

و اما قاعده‌ی طلایی بازدهی: یاد بگیرید که نه بگویید! به جلسات، به وقت‌های اضافه در هنگام ناهار، به کارهای بی‌دلیل، به گپ‌وگفت‌ها و به هر چیز دیگری که حواس‌تان را پرت می‌کند یا وقت‌تان را الکی هدر می‌دهد نه بگویید!

هر وقت که تصمیم می‌گیرید در یک جلسه شرکت کنید، مطمئن شوید که یک هدف روشن و مشخص برای آن تعریف شده است. اگر کسی هنگام حرف زدن از بحث اصلی منحرف شد، مودبانه حرفش را قطع کنید و بحث را دوباره به مسیر اصلی برگردانید.

وقتی می‌خواهید زمان مناسبی برای جلسه گذاشتن پیدا کنید، به جای چندین بار ایمیل رد و بدل کردن از یک نرم‌افزار زمان‌بندی استفاده کنید. Doodle یک گزینه‌ی خوب و حرفه‌ای برای این کار است.

۳. در هنر تمرکز، حرفه‌ای شوید

واقعا سخت است وقتی دیگران اطراف‌تان صحبت می‌کنند، راه می‌روند یا مدام نظرتان را می‌پرسند، بر روی کار خودتان متمرکز باقی بمانید. اولین کاری که می‌توانید برای از بین بردن نویزها انجام دهید، استفاده از یک هدفون نویزگیر خوب است.

اما درست کردن شرایط دور و برمان تنها چیزی نیست که اهمیت دارد، مهم‌تر از آن درست کردن چیزهایی است که در درون‌تان می‌گذرد. بسیاری از اوقات حواس ما آنقدر پرتِ فکرهای مختلف می‌شود که کارهایمان را منفعلانه و خودکار بدون این که توجه کنیم چه می‌کنیم انجام می‌دهیم.

آیا می‌دانستید انجام دادن همزمان کارها یا چندوظیفگی (Multitasking)، اثرات مخربی مشابه با ماری‌جوآنا به دنبال دارد؟ شاید فکر کنید انجام چند کار همزمان با هم، بازدهی‌تان را بالا می‌برد، اما در واقع نتیجه همیشه عکس این است: نه‌تنها عملکرد ما کمتر نتیجه‌بخش خواهد بود، بلکه وقت و انرژی زیادی نیز در رفتن از این کار به آن کار تلف می‌شود. این تحقیق نشان می‌دهد که انجام چند کار همزمان، میزان خطا را نیز ۵۰ درصد اضافه می‌کند و باعث می‌شود انجام دادن کارها دو برابرِ حالت عادی وقت بگیرد.

برای اینکه بتوانید متمرکز باقی بمانید، هر روز ۱۰ دقیقه را به مراقبه (Meditation) اختصاص دهید. اپلیکیشن‌های مختلفی نظیر Calm و Headspace وجود دارند که امکانات مناسب و آموزش‌هایی رایگان درباره‌ی نحوه مراقبه شما ارائه می‌کنند تا در نهایت بتوانید به سطح بالاتری از تمرکز و بازدهی دست پیدا کنید.

یک تحقیق علمی دیگر، نشان داده است که مراقبه کردن احتمالا با تغییرهای ساختاری مثبتی در برخی نواحی مغز همراه است. این نواحی، همان بخش‌هایی از مغز هستند که در برخی پردازش‌های مهم شناختی و احساسی نقش دارند.

۴. با خستگیِ بعد از ناهار مقابله کنید

همه‌ی ما خواب‌آلودگیِ بعد از خوردن ناهار را تجربه کرده‌ایم. خب، این بخشی از زیست‌شناسی ماست و در نتیجه کاملا طبیعی است که بعد از ناهار تا مدتی احساسِ خواب‌آلودگی داشته باشید. با وجود این، همه ما مي‌دانیم که این موضوع چه تاثیر ناخوشایندی بر میزان بازدهی ما در کار دارد. بگذارید کمی عمیق‌تر به مسئله نگاه کنیم.

نخست، آدم‌ها در ریتم‌های مشخصی عمل می‌کنند که یکی از نتایجش، سطح پایین‌تر انرژی در بعدازظهرها است. اگر شانس این را داشتید –که بیشترمان نداریم- حتما بعد ازناهار و قبل از برگشتن به سر کار ۲۰ دقیقه چرت بزنید.

یکی دیگر از دلایلی که باعث می‌شود ناهار تاثیر نامناسبی بر بازدهی‌مان داشته باشد، محتویات آن است. وقتی غذاهای چرب یا سرشار از کربوهیدرات می‌خورید، سطح انسولین‌تان بالاتر رفته و در نتیجه احساس خواب‌آلودگی به شما دست می‌دهد. به غذاهای مبتنی بر پروتئین روی بیاورید تا سطح بالاتری از هشیاری را در بعدازظهرها تجربه کنید.

۵. از قبل برنامه‌ریزی کنید و روز را دریابید

زمانی که به سر کار می‌رسید، ۳۰ دقیقه‌ی اول صرف آماده کردن قهوه یا چای، گپ‌وگفت با همکاران و از همه مهم‌تر صرف این می‌شود که بفهمید چه کارهایی نیمه‌تمام است و امروز به چه اهدافی می‌خواهید برسید.

به جای اینکه روز بعدتان را در تاریکی رها کنید، ۱۰ دقیقه از ساعات آخر روز را برای برنامه‌ریزی کنار بگذارید. در این ۱۰ دقیقه می‌توانید موفقیت‌ها و دستاوردهای امروزتان را فهرست کرده و ۳ اولویت اصلیِ فردا را برای خودتان مشخص کنید.

نیازی به گفتن نیست که تهیه‌ی لیستی اولویت‌بندی‌شده از کارها، به شما کمک می‌کند که مُرتباً ببینید چقدر در مسیر رسیدن به اهدافتان پیشرفت کرده‌اید. وقتی که یک کار جدید پیش می‌آید، سریعا آن را آغاز نکنید، بلکه اولویت آن را نسبت به کارهایی که در فهرست‌تان قرار دارد بسنجید و زمان مناسبی برای انجام‌ دادن آن اختصاص دهید.

به این ترتیب برنامه‌هایتان با اختلال مواجه نمی‌شوند.

داشتن یک روال و روتین روزانه، می‌تواند کمک کند که به مرور بفهمید بهترین زمان برای انجام کارهای مختلف کدام است. برنامه‌ی روزانه‌ی شما مانند ظرفی شیشه‌ای است که دارید آن را با قلوه‌سنگ‌های بزرگ (کارهای مهم و هدف‌ها) پر می‌کنید.

برای پر کردن بخشی از فضاهای خالی در نهایت مجبورید که از سنگ‌های کوچکتر (کارهای کوچک اما مهم) و شن (کارهای روتین روزانه) نیز استفاده کنید. در نهایت، هر چقدر هم که برنامه‌ی روزتان کاملا پر شده باشد، باز هم در ظرف شیشه‌ای‌تان جای خالی برای آب باقی است: کارهای کوچکی نظیر چک کردن ایمیل‌ها و درست کردن قهوه.

هر از گاهی زمانی را هم به این اختصاص دهید که دستاوردهای خودتان را بررسی و سپس برای هدف‌های آینده برنامه‌ریزی کنید. به این ترتیب از عملکردِ فعلی، آگاهیِ بیشتری پیدا می‌کنید و برای دست یافتن به هدف‌ها تمرکز بیشتری خواهید داشت.

منبع 1

برچسب ها :

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!

کل :
میانگین :
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x