۱۲ عادت ساده که کیفیت زندگی شخصی و کاری شما را بالا میبرد: اگر شما هم کارآفرین، مدیر یک کسبوکار، مدیر میانی یک سازمان یا اداره هستید یا تازه میخواهید کاری را شروع کنید، بهتر است عادتهایی را در خود ایجاد کنید تا بر رفتار شما، برندی که تولید میکنید و افرادی که قرار است با شما کار کنند، تأثیر مثبت بگذارد. پس بهتر است خیلی با دقت در مورد چیزی که قرار است به آن برسید و کاری که دوست دارید انجام دهید، فکر کنید و بر اساس آن برنامه ریزی کنید و پیش بروید. همراه ما باشید، در این مقاله ۱۲ عادت ساده را به شما معرفی کردهایم که بسیار مفید و کاربردیاند و منجر به ایجاد تغییر در رفتار و نگاه شما میشوند و زندگی کاری و حرفهایتان را بهبود میدهند.
۱۲ عادت ساده که کیفیت زندگی شخصی و کاری شما را بالا میبرد
وقتی برای اولینبار بهعنوان کارآفرین جوان معرفی شدم، از خودم پرسیدم چه عاملی در رسیدن من به این موفقیت مؤثر بوده است. اعتبار، پول و تحسین دیگران همهی آن چیزی بود که توانستم در مسیر رشد به آنها دست یابم. الان که به اتفاقات گذشته فکر میکنم، میبینم، آنقدر خوشبخت بودم که توانستم با آدمهایی ارزشمندی ارتباط داشته باشم. من بهدنبال رابطهای بودم که برای هر دو طرف سودمند باشد و کیفیت زندگی افراد دخیل در آن را نیز بهبود ببخشد. این نگرش مثبت و الهامبخش است، اما باید بدانید که برای رسیدن به این نوع نگاه آموزشهایی نیز دیدم که به من در رسیدن به موفقیت و این نگرش کمک زیادی کرد.
گوش دادن و توجهکردن به حرفهای دیگران کار بسیار ارزشمندی است. شاید بهنظر شما حرف مهمی زده نمیشود و طرف مقابل شما صرفا در حال معرفی خود و یا ارائهی چند توصیهی بهظاهر ساده باشد. هر مکالمه و گفتوگویی را با این عبارت به پایان برسانید: «چگونه میتوانم به شما کمک کنم؟» و متوجه میشوید که بهکار بردن همین عبارت ساده چقدر میتواند در بهبود رابطهی شما با دیگران مؤثر باشد. گاهیاوقات پیداکردن و ارائهی راهحل در یک رابطه کار سادهای است، اما اگر واقعا به صحبتهای طرف مقابل گوش میدهید، حتما این کار را انجام دهید.
۲. در هنگام گوش دادن به حرفهای طرف مقابل، نکات مهم را یادداشت کنید
هنگامی که از نیازها و درخواستهای طرف مقابل یادداشت برمیدارید، اطلاعات از حافظه کوتاه مدت به حافظه بلند مدت منتقل میشود. وقتی یادداشت برداری به یک عادت تبدیل شود، راحتتر میتوانید ایدههایی که به ذهنتان میرسد، عملی کنید زیرا آنچه که فکر میکنید مفید و کاربردی است، با یادداشتبرداری بهتر در حافظهی شما میماند و در وقت نیاز نیز راحتتر میتوانید به آن دسترسی پیدا کنید.
۱۲ عادت ساده که کیفیت زندگی شخصی و کاری شما را بالا میبرد
مهربان و دلسوز باشید و این خصیصهی خوب را به یک عادت برای خود تبدیل کنید. سعی کنید عصبانی نشوید و بهیاد داشته باشید که داشتن یک رفتار عاقلانه و دلسوزانه در اکثر اوقات نتیجهی بهتری دارد. در واقع این شیوهی رفتاری به شما کمک میکند، راحتتر با دیگران ارتباط برقرار کنید.
۴. به رابطهی خود با افراد دور و برتان بیشتر اهمیت بدهید
اخیرا در یک نظرسنجی اینترنتی از ۲۰ نفر خواستم تا نظراتشان را در مورد مهمترین عامل در روابط کاری برایم بفرستند. جالب است بدانید ۱۹ نفر آنها معتقد بودند که ارتباطداشتن مهمترین چیزی است که در ایجاد یک رابطهی پایدار و کارآمد اهمیت دارد. گاهیاوقات یک احوالپرسی ساده در زمان مناسب میتواند یک رابطهی بلندمدت کاری را برای شما رقم بزند.
به همایشی دعوت شده بودم که تقریبا تمام سخنرانهای آن بهدلیل برفوبوران، سخنرانی خود را کنسل کردهبودند. با این حال به برگزارکنندگان مراسم اطمینانخاطر دادم که حتما در مراسم شرکت خواهم کرد و برای اینکه بتوانم خودم را سروقت به جلسه برسانم، مجبور شدم با هواپیما به نزدیکترین شهر محل سخنرانی بروم و از آنجا با یک ماشین توانستم خودم را سروقت به همایش برسانم. اگر بتوانید همیشه بر سر تعهدات خود باقی بمانید، میتوانید اعتماد دیگران را جلب کنید و یک رابطهی کاری بهتر و قویتر داشته باشید.
۶. به افرادی که برایتان مهم هستند، بیشتر توجه کنید
اگر رابطهتان با کسی ضعیف شده باشد، دیگر مهم نیست که شما نسبت به او چه طرز فکری دارید. دور و بر همهی ما کسانی هستند که با ما کار میکنند و به آنها عشق میورزیم. خودخواه نباشید و این افراد را نادیده نگیرید، زیرا این افراد نقش مهمی در زندگی کارکنان، شرکا و مدیران شما دارند و در واقع نادیدهگرفتن آنها میتواند به رابطهی شما با آن فرد صدمه بزند.
اگر میخواهید کسبوکار و زندگی خود را بهبود ببخشید، لازم است تا اعتبار لازم را بهدست بیاورید و سعی کنید همهچیز را در جای مناسب خود قرار دهید. با این حال، کسب اعتبار نباید انگیزه همهی کارهای خوب شما باشد. اشتیاق زیاد شما برای کسب اعتبار، باعث میشود نهتنها در رسیدن به اهداف خیرخواهانه شکست بخورید، بلکه حتی ممکن است شخصیت شما نزد دیگران را نیز خدشهدار کند.
۸. دیگران را تأیید کنید
سادهترین کاری که میتوانید در هنگام مواجهه با یک کار خوب و پسندیده انجام دهید، این است که بگویید: «کار بسیار خوبی بود» یا «من مطمئن هستم که آنها از کار شما قدردانی میکنند». قدردانیکردن از کار دیگران و تأیید آنها عمل بسیار پسندیدهای است و باعث نهادینه شدن یک رفتار مثبت و تبدیل شدن آن به یک عادت خوب میشود.
برای دادن هدیه فقط نفع خودتان را در نظر نگیرید، بلکه به احساس طرف مقابل در هنگام دریافت هدیه نیز فکر کنید و ببینید آیا او از دریافت این هدیه خوشحال خواهد شد یا خیر.
۱۲ عادت ساده که کیفیت زندگی شخصی و کاری شما را بالا میبرد
۱۰. از کارهای خوب دفاع کنید
اغلب ما عادت کردهایم که مدام غُر بزنیم و فراموش میکنیم که گاهی لازم است از کارها و خدمات خوب، تشکر کنیم. به خدمات و آدمهای خوبی که تا کنون به شما کمک کردهاند، کمی فکر کنید و از آن خدمات و افراد تقدیر و تشکر کنید. دادن یک هدیهی مناسب برای تقدیر از یک کار یا خدمات خوب نهتنها شایسته است، بلکه میتواند باعث شود افراد رابطه و احساس بهتری در مواجه با شما داشته باشند.
سالگرد تولد و ازدواج افرادی را که با شما کار میکنند، بهخاطر داشته باشید. شاید قرار باشد فرزند یکی از همکارانتان تحت عمل جراحی قرار گیرد یا هر موقعیت مشابه دیگری. بهتر است در اینجور رویدادها حداقل با ارسال یک یادداشت احساس خود را با فرد بهاشتراک بگذارید. یک کارت ساده، یادداشت، یک تماس تلفنی یا ایمیل در این شرایط میتواند باعث شود در فضای سنتی کار، یک رابطهی دوستانه، فراتر از مناسبات تخصصی و حرفهای شکل بگیرد.
۱۲ عادت ساده که کیفیت زندگی شخصی و کاری شما را بالا میبرد
۱۲. کارهای مثبت را در هیئتمدیره نهادینه کنید
داشتن عادات خوب میتواند به شما در داشتن کسب و کار موفق کمک کند، اما به این معنی نیست که وقتی از محیط کاری خارج میشوید همهی آن رفتارها و عادات خوب را فراموش کنید. دوستان، خانواده، همسر و بقیهی افرادی که با شما در ارتباط هستند هم نیاز دارند دوست داشته شوند و از داشتن یک رابطهی خوب با شما لذت ببرند. بهکارگیری مدام این عادات رفتاری در محیط کاری و زندگی خصوصی باعث نهادینهشدن این صفات مثبت در شما میشود.
عمل به این ویژگیهای رفتاری ساده تأثیر زیادی بر رابطهی من با مشتریان، شرکا و کارمندان گذاشت و تأثیر فوقالعادهی آن را در زندگی کاری و خصوصی خود بهوضوح مشاهده کردم. امیدوارم شما هم با عمل به همین عادتهای بهظاهر ساده و پیشپاافتاده بتوانید تغییرات زیادی را در زندگی خود ایجاد کنید.
خاتمه دادن به یک رابطهی کاری یکی از مهمترین و دشوارترین وظایفی است که در دوران شغلیتان برعهده خواهید داشت. بسیاری از افراد کار پیشینشان را با خاطرهی خوبی ترک نمیکنند و این میتواند در آینده برای آنها دردسرساز شود. در این مقاله توصیههایی برای یک استعفای خوب و به یادماندنی بیان میکنیم.
احتمالا در حال حاضر مدام پیامهای لینکدین را برای پیدا کردن شغل جدید چک میکنید و رزومهتان را جاهای مختلف بارگذاری میکنید. هیچ اشکالی ندارد، قابل درک است. فکر میکنید کارتان در موقعیت شغلی جدید به پایان رسیده است و اصلا برایتان اهمیتی ندارد که فقط ۸ ماه در این شرکت بودهاید. رئیستان آدم بدی است و توقعاتش پایانناپذیر. درنتیجه باید از این شرکت بروید.
اما قبلترها، زمانی که کسی میخواست از جایگاه شغلی خود استعفا بدهد، معمولا حداقل برای دو سال در آنجا کار کرده بود. حداقل از دو هفتهی قبل اعلام میکرد که میخواهد کار را ترک کند و در شرایط مناسبی آنجا را ترک میکرد.
اما بهنظر میرسد این روزها یک فرهنگ شغلی در بین ما جا افتاده است که افراد، هنگامی که از یک شرکت به شرکتی دیگر میروند همهی پلها را پشت سرشان خراب میکنند و هیچچیز خوبی از خودشان باقی نمیگذارند. فرقی نمیکند که در چه صنعتی کار میکنید، اخبار خیلی سریع پخش میشوند. همهی افراد همدیگر را میشناسند. اعتبارتان همراه شما از یک شغل به شغل دیگر نمیرود، بلکه پیش از شما به آنجا میرسد. روش هوشمندانهای برای ترک کردن شغلتان وجود دارد و در اینجا ۵ قانون برای انجام این کار معرفی میکنیم. من به شما قول میدهم که اگر از آنها پیروی کنید خروج موفقی از شرکتتان خواهید داشت.
۱۲ عادت ساده که کیفیت زندگی شخصی و کاری شما را بالا میبرد
بهیاد داشته باشید هنگامی که صاحب شغل هستید محبوبیت بیشتری هم دارید. هنگامی که سر کار هستید، دوستانِ کاری زیادی دارید که هنگام بیکار شدن دیگر وجود ندارند. درنتیجه اگر بدون وجود یک پیشنهاد کاری میخواهید شغلتان را ترک کنید، واقعا باید به این فکر کنید که چگونه میتوانید ارتباطتان را با این افراد حفظ و این دوران انتقال را سپری کنید. افراد، فقط به کسانی اهمیت میدهند که احساس میکنند به آنها نیاز دارند. این واقعیت ناراحتکنندهای است؛ در نتیجه به این فکر کنید که چگونه میتوانید همچنان برای دیگران مفید باشید. این واقعیت توجه ما را به توصیهی بعد جلب میکند.
هرچه ارتباطات بیشتری داشته باشید و هرچه تمایل شما برای کمک کردن به ارتباطات دیگران بیشتر باشد، افراد بیشتری به سمت شما میآیند. افراد به شما اتکا میکنند تا به شبکهی گستردهای متصل شوند و ارتباطاتشان را با شما بهاشتراک میگذارند. مراقب افراد نالایق باشید، اما در معرفی کردن افراد به هم سخاوتمند باشید.
۳. ایمیل شخصیتان را به دیگران بدهید
بسیاری از افراد تنها به ایمیل کاریشان متکی هستند و این اشتباه بزرگی است. خیلی پیشتر از اینکه برای خارج شدن از شغلتان برنامهریزی کنید مطمئن شوید که شبکهی دوستانتان ایمیل شخصیتان را نیز دارند. اینکه فقط یک ایمیل خداحافظی بفرستید و در آن ایمیل شخصیتان را اعلام کنید کافی نیست.
البته اگر قصد دارید به یک شرکت جدید بروید، حتما از قبل رزومهتان را بهروزرسانی و مناسبسازی کردهاید. اما اگر این کار را نکردهاید، رزومه، صفحهی نخست و مرجعهای بالقوهتان (کسانی که توصیهنامهی کاری برای شما مینویسند) را به بهترین شکل ممکن بهروزرسانی کنید، چراکه اگر کسی دو سال پیش مرجع مناسبی برای شما بوده است، ممکن است دیگر بهترین مرجع ممکن نباشد. با افرادی که بهعنوان مرجع در نظر گرفتهاید تماس بگیرید، شرایط کاریتان را برای آنها توضیح دهید و از آنها بپرسید که آیا میتوانید باز هم آنها را بهعنوان مرجعتان معرفی کنید یا خیر. این کار فقط از روی ادب و احترام به آن شخص نیست، بلکه هدف این است که مطمئن شوید فردی که بهعنوان مرجع معرفی میکنید، واقعا شما را برای کار جدید توصیه میکند یا نه.
۱۲ عادت ساده که کیفیت زندگی شخصی و کاری شما را بالا میبرد
ممکن است فکر کنید که دیگر قرار نیست این افراد را ببیند، اما واقعیت این است که بهاحتمال زیاد باز هم آنها را خواهید دید. افراد به جاهای زیادی سر میزنند و بهاحتمال زیاد همکاران قبلیتان را در یک برنامهی مربوط به صنعتتان ملاقات خواهید کرد. در نتیجه لازم است که روابطتان را خوب نگه دارید و علاوه بر این اعتبارتان را نزد آنها حفظ کنید. دستکم از دو هفتهی قبل خبر دهید که میخواهید شرکت را ترک کنید. حتی اگر امکانش هست از ۳ یا ۴ هفتهی قبل خبر دهید.
دو هفته خیلی زود میگذرد و احتمالا بعد از رفتنتان هم کارهایی باقی میماند که باید به فردی جدید منتقل شوند. به شرکتتان پیشنهاد دهید با فردی که جای شما استخدام میکنند در تماس باشید تا به این ترتیب حسننیت خودتان را به آنها نشان داده باشید. مطمئن شوید که شرکتتان میداند شما میتوانید و مشتاق هستید به آنها کمک کنید. اگر چنین کاری انجام دهید وقت زیادی از شما نمیگیرد و کمک و لطف شما سالها در ذهن آنها باقی خواهد ماند.
منبع:
۱۲ عادت ساده که کیفیت زندگی شخصی و کاری شما را بالا میبرد