/ تبلیغ و بازاریابی / همه چیز درباره‌ بازاریابی و تبلیغات برای استارتاپ ها
آنچه در این مقاله می‌خوانید

همه چیز درباره‌ بازاریابی و تبلیغات برای استارتاپ ها

احتمالا شروع یک کسب و کار جدید، یکی از هیجان‌انگیزترین و البته چالش‌برانگیزترین تصمیمی است که افراد برای رشد خود و جامعه می‌گیرند. تصمیمی که فرصت‌ها و تهدیدهای بی‌شماری دارد. در نهایت راه‌انداختن استارتاپ شاید یکی از ترندهای جدید دنیای کسب و کار باشد و به طبع مهم‌ترین بخش آن بازاریابی و تبلیغات برای آن استارتاپ است.

اولین نکته‌‌ای که فعالان حوزه استارتاپ باید بدانند، همان جمله‌ی معروفی است که می‌گوید:« هیچ چیز سریع‌تر از یک بازاریابی خوب، کسب و کار بد را نمی‌کشد!»

بنابراین برای بازاریابی و تبلیغات موفق، یک استارتاپ باید در کنار داشتن استراتژی بازاریابی مناسب، محصول باکیفیتی هم داشته باشد. معمولا به وجود آوردن چنین توازنی در کسب و کارهای نوپا، به دلیل محدودیت‌های موجود در منابع مالی، انسانی و زمانی، با چالش‌های زیادی همراه است.

اما برای پیشبرد بازاریابی مناسب در استارتاپ‌ها چه باید کرد؟ چه ایده‌هایی برای تبلیغات در کسب و کارها موثر است؟

در ادامه این مقاله همراه ما باشید تا درباره ابعاد مختلف بازاریابی و تبلیغات برای استارتاپ‌ها و آموزش مارکتینگ صحبت کنیم.

سه قدم مهم بازاریابی و تبلیغات برای استارتاپ‌ها

بازاریابی مناسب برای کسب و کارهای نوپا را می‌توان در سه گام بلند بررسی کرد. هر یک از این گام‌های بلند از قدم‌های کوچکتری تشکیل می‌شوند که در نهایت یک استارتاپ را به موفقیت می‌رسانند. در ادامه به بررسی هر یک از آن‌ها می‌پردازیم:

قدم اول، مشخص کردن استراتژی ورود به بازار

وضعیت هیچ استارتاپی شبیه به دیگری نیست. اما همه استارتاپ‌ها چند مورد مشترک دارند که به کمک آن‌ها استراتژی بازاریابی و ورود به بازار خود را مشخص می‌کنند.

مشخص کردن هدف، شروع سفر

در مراحل اولیه، استارتاپ‌ها معمولا هدف خودشان را بر اساس تعریفی که از موفقیت دارند، مشخص می‌کنند. در این میان بیشتر استارتاپ‌ها معمولا دو هدف را دنبال می‌کنند: افزایش آگاهی از برند و جذب مشتریان جدید بیشتر.

با اینکه رسیدن به هر دو هدف برای موفقیت یک استارتاپ حیاتی است، اما لازم است هر کسب و کار تازه‌ای، با توجه به شرایط خود اولویت‌بندی دقیقی را میان اهداف خود داشته باشد.

افزایش آگاهی از برند

واضح است که وقتی یک کسب و کار جدید را شروع می‌کنید، باید تا سر حد توان، خود را به مشتریان احتمالی خود معرفی کرده و در واقع دیگران را از وجود خود باخبر کنید. باید به مردم بگویید که شما که هستید، چه کاری را انجام می‌دهید و چه ویژگی خاصی شما را از دیگران متمایز می‌کند. بنابراین اگر اولویت کسب و کار شما، آگاهی از برندتان باشد، اهداف و استراتژی بازاریابی ما باید در خدمت اسم برند، لوگو، محصولات و مواردی باشد که به صورت مستقیم مردم با آن‌ها مواجه خواهند بود. در واقع استراتژی شما، بهبود و شناسایی نقاط قوت و ضعفی است که به افزایش آگاهی از برندتان کمک می‌کند.

جذب مشتریان جدید

 اگر جذب مشتریان جدید را در اولویت قرار دهید، احتمالا استراتژی کسب و کار شما باید بیشتر در خدمت راه‌های مختلف جذب کاربران جدید برای بستر کسب و کار و تشویق آن‌ها به استفاده بیشتر از محصولاتتان باشد. شاید هم لازم باشد استراتژی‌های تبلیغات و بازاریابی خود را به سمتی ببرید که سرنخ‌های موجود را بیشتر از قبل تبدیل به مشتریان دائمی خود کنید. مسلما برای رسیدن به چنین اهدافی لازم است برنامه مشخصی در بخش بازاریابی خود داشته باشید که مسیر سفر مشتری را به بهترین شکل ممکن هموار کند. برنامه‌ و مسیری که طراحی مناسب پلتفرم، محتوای باکیفیت و کال تو اکشن شفاف و آسان را در تمام بخش‌های خود پیاده‌ کند.

شناخت مخاطب هدف، ابزار شناسایی ماموریت استارتاپ

هر کسب و کاری نیاز دارد که یک پیام موثر و صحیح را به گوش مخاطبان مناسب خود برساند. برای ایجاد یک استراتژی بازاریابی مناسب، لازم است زمانی را برای فکر کردن به مخاطب ایده‌آل کسب و کار خود اختصاص دهید. ویژگی‌ها، علایق و دغدغه‌های مشتریان خود را بشناسید و سعی کنید تا حد ممکن در راستای نیاز آن‌ها استراتژی خود را تدوین کنید.

در این میان پرسیدن چند سوال از خود می‌تواند شناخت مخاطب هدف و در نتیجه مشخص کردن ماموریت نهایی کسب و کار را راحت‌تر کند. در ادامه چند نمونه از این سوال‌ها را بررسی می‌کنیم:

به مشتریان بالقوه خود چه پیشنهادی می‌دهید؟

چه چیزی شما را منحصر به فرد می‌کند؟

چرا مشتری شما را به جای رقبا انتخاب می‌کند؟

اگر کسب و کارتان از جنس B2B است، محصول یا خدمات شما بیشتر به سود مشاغلی با اندازه خاص یا به نفع یک صنعت خاص خواهد بود؟

اگر کسب و کاری با بازار B2C دارید، آیا منطقی است که مخاطب مورد نظر را بر اساس موقعیت مکانی، جمعیتی یا علایق خود انتخاب کنید؟

پیدا کردن جایگاه استارتاپ در بازار، نبردی نفس‌گیر برای موفقیت

طبق تحقیقی که توسط cbinsights صورت گرفته، کمبود تقاضا در بازار دلیل اصلی شکست استارتاپ‌ها است. شاید محصول یا خدمات که ارائه می‌شود مشکلی را به خوبی حل نکند یا به اندازه کافی منحصر به فرد نباشد که بتواند خود در یک رقابت نفس‌گیر با رقبای خود جان سالم به در ببرد.

شاید هم تمرکز آن روی قشر بسیار محدودی از جامعه باشد و تعداد مشتریان بالقوه آنقدر زیاد نباشند که بتواند یک شرکت موفق بسازد. شاید هم محصول و خدمات شما با نیاز بازار در یک راستا باشد، اما تا به حال فرصتی برای معرفی خود به مردم پیدا نکرده است.

برای اینکه شانس بیشتری برای جلوگیری از این دامهای متداول داشته باشید، حتما سایر محصولات موجود در بازار را به دقت بررسی کنید و علاقه مشتریان بالقوه خود را بسنجید. در واقع لازم است از طریق روش‌های مختلفی که وجود دارد، ابتدا از نیاز بازار مطمئن شده و بعد از آن بهترین راه را برای معرفی محصول خود به مشتریان، انتخاب کنید.

تعیین بودجه، مرحله آخر تدوین استراژی

خب همه افراد فعال در حوزه استارتاپ احتمالا موافق این هستند که بودجه یک استارتاپ، تمامی ابعاد آن را از هزینه‌های اجرایی تا پیش‌بینی درآمدها را تحت تاثیر جدی خود قرار می‌دهد.

اما مهم نیست که چقدر می‌توانید برای بازاریابی کنار بگذارید، مهم این است که در نهایت هوشمندانه هزینه کنید. به اهداف خود فکر کنید و بودجه بازاریابی خود را روی کانالهایی متمرکز کنید که به شما در دستیابی به آن هدف‌ها کمک خواهند کرد. اگر یکی از کانال‌های بازاریابی نتایج مطلوبی نداشت، بدون ترس و خیلی سریع‌، تصمیم‌های جدیدی بگیرید.

برای پیشبرد هدف‌ها در استارتاپ جای درنگ و تامل کمی وجود دارد و خیلی وقت‌ها لازم است پویا باشید و سریع تصمیم بگیرید. در نهایت بخش بازاریابی یک استارتاپ هرگز تمام نمی‌شود و چالش‌های آن روز به روز با بزرگ‌تر شدن بودجه و کسب و کارتان، بیشتر خواهد شد. خود را برای این سفر شیرین و چالش‌برانگیز همیشه آماده نگه دارید!

گام دوم، جذب مخاطبان در کانال‌های مطلوب

به طور کلی، پنج کانال ضروری برای بازاریابی در هر استارتاپی وجود دارد. در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم:

وب سایت، پایگاه اصلی هر کسب و کار

وب‌سایت ابزاری انعطاف پذیر و بسیار مهم برای بازاریابی است که به صورت شبانه روزی برای کمک به شما در برقراری ارتباط با مخاطبان و رشد کسب و کارتان در حال کار کردن است!

اگر به هردلیلی برای راه‌اندازی وبسایت کامل خود آمادگی کافی ندارید یا فعلا به دنبال گرفتن یک کال تو اکشن خاص از مخاطبان کسب و کارتان هستید، با یک لندینگ پیج (صفحه فرود) کار خود را شروع کنید.

صفحات فرود روشی بسیار مناسب برای جمع آوری ایمیل، فروش یک محصول خاص، معرفی کلی کسب و کار یا جدیدترین محصولات و خدماتتان هستند.

ایمیل، ابزاری ارزان و موثر

بازاریابی از طریق ایمیل روش موثری برای ایجاد ارتباط با مخاطبان و درگیر کردن آن‌ها در بلند مدت است. برای جمع‌آوری ایمیل‌های کاربران در بخش‌های مختلف وب‌سایت یا لندینگ پیج خود فرم درخواست ایمیل را قرار دهید. سپس از طریق ایمیل مخاطبان، آخرین به روزرسانی‌های محتوایی، محصولات جدید و سایر چیزهایی که به ایجاد یک ارتباط موثر کمک می‌کند را به اشتراک بگذارید.

اگر تصمیم گرفتید که یک قدم جلوتر بروید، همیشه می توانید از مخاطبین جدید خود، اطلاعات بیشتری هم بخواهید. درخواست جزئیاتی مثل تاریخ تولد، علایق یا موقعیت مکانی آن‌ها می تواند به شما در ایجاد محتوای مرتبط و شخصی‌سازی شده کمک بسیاری کند.

بازاریابی محتوایی، ابزار جادویی بازاریابی

بازاریابی محتوایی روی تولید (و به اشتراک گذاری) محتوا‌هایی مثل پست‌های وبلاگ، مقالات، ویدیوها، پادکست و اینفوگرافیک برای مخاطبان هدف شما متمرکز است.

برخلاف سایر روش‌ها و پیام‌های تبلیغاتی، بازاریابی محتوایی تنها با هدف فروش انجام نمی‌شود. این کانال بازاریابی باید اطلاعات مرتبط و ارزشمندی را فراهم کند که مردم به آنها اهمیت می‌دهند و تمایل دارند که با آن‌ها درگیر شوند.

منبع:

1

برچسب ها :

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!

کل :
میانگین :
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x