طبع خیارشور سرد و تر بوده و زیادهروی در مصرف آن برای افراد بلغمی، دموی مزاج و سوداوی مضر است. این افراد باید آن را همراه با مصلح مصرف کنند تا سردی و عوارض آن کاهش یابد.
برای تهیه خیارشور این چاشنی کم کالری از ترکیب نمک، فلفل و سرکه استفاده میشود. مصرف متعادل این شوری خواص فراوانی برای بدن دارد، اما طبع آن با تمام مزاجها سازگار نیست و برخی افراد باید آن را همراه با مصلح مصرف کنند. برای اطلاع از طبع خیارشور، مصلحات و خواص آن با ما همراه باشید.
برای تهیه خیارشور، خیارهای کوچک را مدتی داخل آب نمک قرار میدهند تا تخمیر شود، بعد از ترد شدن خیارها این ترشی یا شوری آماده استفاده است. طبع خیارشور در طب سنتی سرد و تر است؛ به همین دلیل است که توصیه میشود از مصرف آن همراه با غذاهای سرد مانند ماهی اجتناب کنید.
زیاده روی در مصرف این ترشی برای افراد بلغمی (طبع سرد و تر)، مزاج دموی (مزاج گرم و تر) و افراد سوداوی مزاج (مزاج سرد و خشک) مضر است و باید آن را همراه با مصلح مصرف کنند تا طبع آن معتدل شده و عوارض آن به حداقل برسد. در طب سنتی عسل به عنوان مصلح عام غذاهای سرد معرفی میشود، عسل طبع گرمی دارد و میزان سردی را کاهش میدهد.
مقدار استاندارد نمکی که برای تهیه خیارشور توصیه میشود، ۱۰ درصد است، اما معمولا برای تهیه این شوری به ویژه در نوع فلهای از مقدار زیادی نمک استفاده میکنند. از این رو مصرف روزانه این ترشی به هیچ وجه توصیه نمیشود و زیادهروی در مصرف آن باعث افزایش فشارخون خواهد شد. برای پیشگیری از این مشکل میتوانید این شوری خوشمزه را در خانه با مقدار کمتری نمک تهیه کنید. برای اضافه کردن این ترشی به رژیم غذاییتان میتوانید از آن برای تهیه انواع غذاها از جمله سالاد پاستا، الویه، ساندویچ، تزیین مرغ و … استفاده کنید.
بع
این شوری خوشمزه خواص فراوانی برای سلامتی دارد، اما مصرف روزانه آن باعث افزایش فشارخون میشود. برای پیشگیری از این مشکل بهتر است این شوری را در منزل تهیه کنید. اگر با روش تهیه این ترشی آشنا نیستید، پیشنهاد میکنیم مطلب «طرز تهیه خیارشور خانگی ترد و خوشمزه» را در ستاره مطالعه کنید. نظر شما چیست؟ آیا از سایر مصلحات این شوری اطلاع دارید؟ لطفا نظرات و پیشنهادات خود را با ما و همراهان ستاره در میان بگذارید.
طبع خیارشور
سایت ستاره
طبع ماش آن را به یکی از غذاهای مناسب برای فصول گرم سال و افراد گرم مزاج تبدیل کرده است. اما مصرف این دانههای کوچک بدون مصلح در افراد سرد مزاج باعث افزایش سردی بدن شده و مضر است.
ماش بومی کشور هندوستان است، اما در کشور ما هم بعد از برداشت جو و گندم کاشته میشود. طبع این دانههای پرخاصیت با افراد سرد مزاج ناسازگار است و باید آن را همراه با مصلح مصرف کنند. برای اطلاع از طبع ماش، مصلحات، خواص و نحوه مصرف آن با ما همراه باشید.
ماش یکی از حبوبات پرخاصیت است که ایرانیان قدیم آن را «مچ» مینامیدند؛ این دانههای پرخاصیت نسبت به برخی حبوبات دیگر مانند باقالی نفخ کمتری دارند. طبع ماش در طب سنتی سرد و خشک است، از این رو از غذاهای مناسب برای افراد گرم مزاج و فصول گرم سال به شمار میآید و تب و حرارت بدن را کاهش میدهد. این دانهها علیرغم اینکه طبع سرد و خشکی دارند، اما باعث تحریک سودا نمیشوند.
ماش برای سردمزاجان، سالخوردگان و افرادی که نفخ دارند، مضر است و زیاده روی در مصرف آن در افراد سرد مزاج باعث بروز ضعف و سستی بدن، خواب آلودگی، نفخ معده، استخوان درد و پف صورت میشود؛ بنابراین سردمزاجان باید آن را همراه با مصلحاتی مانند زیره، قرنفل (گیاهی از خانواده میخکها)، دارچین، فلفل، زنجبیل، شوید و سکنجبین مصرف کنند تا سردی آن کاهش یابد.
ماش کمی نفاخ است، بنابراین قبل از استفاده آن را حدود یک ساعت در آب سرد بخیسانید تا نفخ آن کمتر شود، سپس آن را بپزید. این حبوبات برای پخته شدن به ۲۰ تا ۳۰ دقیقه زمان نیاز دارند. اگر فرصت کافی برای خیساندن ماش ندارید، این دانهها را با آب جوش به نسبت یک به سه (یک فنجان ماش با سه فنجان آب جوش) درون ظرف بریزید و روی شعله با حرارت ملایم قرار دهید. حدود ۴۵ دقیقه طول میکشد تا این دانهها پخته شوند؛ البته ماشهای پوست کنده و لپه شده بین ۲۰ تا ۳۰ دقیقه پخته میشوند. از این حبوبات میتوانید برای تهیه انواع غذا از جمله ماش پلو، آش ماش و کدو ماش استفاده کنید.
برای تهیه جوانه ماش، این دانهها را ابتدا خوب بشویید، به مدت ۱۲ ساعت در آب خیس کنید و در جای تاریک و خنک قرار دهید. سپس آنها را شسته و به مدت ۱۲ ساعت دیگر در جای تاریک و خنک قرار دهید. معمولا این دانهها بعد از ۲۴ ساعت جوانه میزنند. این جوانهها را به صورت خام مصرف کنید تا خواصشان را حفظ کنند. از این جوانهها میتوان برای تهیه سالاد، ساندویچ، سوپ و سس استفاده کرد.
برای درمان خانگی اگزما ماش را بپزید با سرکه مخلوط کنید و به عنوان ضماد روی محل اگزما قرار دهید. برای درمان کک مک پودر ماش را با عرق مورد ترکیب کنید و روی کک مک قرار دهید.
طبع ماش
منبع: