از جمله خواص گل نسترن میتوان به آرامش اعصاب، رفع کمبود ویتامین C، لطافت و زیبایی پوست، ترمیم زخم و سوختگی، رفع بوی بدن، دفع سنگ کلیه، رفع تپش قلب و کاهش فشارخون اشاره کرد.
گلها نعمتهای ارزشمندی هستند که علاوه بر اینکه زیبایی، طراوت و تازگی خاصی به منزل و یا هر مکانی که در آن باشند میبخشند؛ میتوانند کاربردهای دیگری همچون کاربرد دارویی داشته باشند. در این مقاله گزینه انتخابی ما برای شما گل نسترن است. گل نسترن از جمله گلهایی است که خواص دارویی فراوان و کاربرد بسیاری در سلامتی و زیبایی دارد. در این مقاله میخواهیم شما را با خواص گل نسترن آشنا کنیم. با ما همراه باشید.
از جمله خواص گل نسترن ترمیم زخم و سوختگیهای وجود بر روی پوست و شستشوی آنها است. گل نسترن میتواند باعث بالا بردن سرعت جریان خون در پوست شود. شستشوی مناطقی از پوست که دچار سوختگی یا زخم شده اند با دم کرده برگ و گل نسترن میتواند با توجه به خواص ذکر شده به ترمیم و بهبود آنها بیانجامد.
یک نکته مهم درباره خواص گل نسترن این است که میتواند در افزایش جریان خون در پوست تاثیرگذار باشد، از این جهت این گیاه به پوست لطافت خاصی میدهد و به جوانسازی پوست کمک میکند.
از خواص گل نسترن میتوان به رفع بوی بدن اشاره کرد. گل خوشبوی نسترن نقش مفیدی در معطر کردن بدن و رفع بوی عرق دارد. افرادی که به میزان زیادی عرق میکنند میتوانند پس از اینکه حمام کردند بدن خود را با دم کرده برگ و گل نسترن شستشو دهند و از عطر خوش آن لذت ببرند.
دمنوش نسترن میتواند برای درمان بیماریهای قلبی مفید باشد و به کار برده شود. از دم کرده نسترن میتوان برای رفع تپش قلب استفاده کرد، همچنین میوه نسترن میتواند در کاهش فشار خون موثر واقع شود؛ بنابراین برای افراد مبتلا به فشار خون بالا میتواند گزینه خوبی باشد. برای این منظور میتوانید پس از خیس کردن ۱۰ گرم از میوه نسترن برای مدت سه ساعت در ۳۰۰ سی سی آب، به مدت ۵ دقیقه آن را جوشانده و اجازه دهید ۱۵ دقیقه دم بکشد. نوشیدن ۳ لیوان از این دمنوش در روز میتواند اثر گذار باشد.
دمنوش حاصل از میوه نسترن مقوی معده است. همچنین این دمنوش از بین برنده انگل های روده است و اسهال و انقباض ماهیچههای معده را رفع میکند.
میوه گل نسترن به صورت دم کرده میتواند تورم مجاری ادراری و کلیه را رفع کند. همچنین میوه گل نسترن در دفع سنگ کلیه کاربرد دارد. از دیگر خواص گل نسترن در این زمینه استفاده از میوه آن در بند آمدن ادرار است.
گل نسترن در طب سنتی برای درمان نقرس به کار برده میشود.
یکی دیگر از خواص گل نسترن، استفاده از ضمادی است که از برگ گل نسترن تهیه میشود و بر روی محل شکستگی قرار داده میشود. این ضماد میتواند در بهبود شکستگی استخوان مثمر ثمر واقع شود.
استفاده از میوه گل نسترن میتواند اثرات مفیدی در آرام بخشی شخص به جای بگذارد و به آرامش اعصاب فرد بیانجامد. همچنین میوه گل نسترن میتواند غم واندوه را رفع کرده و بی خوابی را برطرف کند. میوه گل نسترن خاصیت ضد افسردگی دارد.
در هر ۱۰۰ گرم از میوه گل نسترن بیش از ۱۲۰۰ میلیگرم ویتامین C وجود دارد. توجه به این مقدار فراوان ویتامین C، میوه نسترن در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش موثری دارد. ویتامین C یک آنتی اکسیدان به شمار میرود و در رفع و خنثی کردن رادیکالهای آزاد نیز موثر است. میزان ویتامین C در میوه نسترن موجود است ۱۲ برابر پرتقال و ۳ برابر لیمو ترش است. قطعا این میزان، کمبود ویتامین C بدن را رفع میکند.
استفاده از میوه گل نسترن به صورت جوشیده میتواند خون لثه را در ناراحتیهای مربوط به لثه بند آورد و همچنین باعث کاهش درد دندان شود.
گل نسترن نوعی رز وحشی ست که گلهای ریزی دارد بوده و در رنگهای صورتی، سفید و زرد دیده میشود. گل نسترن دارای بوی کم، اما بسیار مطبوع است.
بخشهایی که میتوان در گل نسترن مورد استفاده قرار داد شامل میوه گل نسترن به صورت تازه و یا خشک شده، گل نسترن و برگ آن است.
میوه گل نسترن میتواند باعث افت قند خون شود به همین دلیل افرادی که به دیابت مبتلا هستند بایستی در مصرف دمنوش میوه گل نسترن محتاطانه عمل کنند، همچنین مصرف دمنوش میوه گل نسترن برای زنان باردار ممنوع است.
خواص گل نسترن _ گل نسترن
از جمله خواص تخم بارهنگ در طب سنتی؛ درمان گلودرد، صاف کردن سینه، رفع خشونت حلق و گرفتگی صدا، درمان سرفه، بهبود ناراحتیهای گوارشی مانند سوزش و رفلاکس معده، اسهال و یبوست است.
گیاه بارهنگ از گیاهان دارویی مفید است که به طور خودرو در بیشتر شهرهای کشورمان مانند تهران، کرج، گیلان، لاهیجان، همچنین در آذربایجان، کردستان، اصفهان، شیراز، کرمان، یزد، خراسان و سیستان و بلوچستان یافت میشود. قسمتهای مورد استفاده این گیاه؛ تخم، برگ و ریشه است و دانهها را از اواسط فصل بهار به بعد جمع آوری میکنند. در این مقاله شما را با خواص تخم بارهنگ، کاربردهای درمانی آن در طب سنتی، مضرات و موارد احتیاطی و منع مصرف آن آشنا میکنیم.
تخم بارهنگ به شکل دانههای ریز قهوهای تیره متمایل به سیاه است و دارای چربی، صمغ، لیزاب، ترکیبات گلوکزیدی است و چنانچه در آب قرار گیرد، لایه رویی آن با ایجاد لعاب، تورم آن را سبب میشود. این دانههای ریز، حدود ۱۰ درصد مواد روغنی دارد. روغن بارهنگ زردرنگ است و بویی مطبوع و طعمی شبیه روغن گردو دارد. طبع دانههای بارهنگ سرد و خشک است. برخی از مهمترین خواص تخم بارهنگ عبارتاند از:
از خواص تخم بارهنگ در طب سنتی برای درمان گلودرد و نرم کردن سینه استفاده میشود. تخم بارهنگ پس از خیس کردن، لعاب فراوان دارد و از قدیم به همراه دانه به، تخم قدومه و تخم مرو به عنوان چهارتخمه برای نرم کردن سینه، رفع گلودرد، صاف کردن صدا و رفع خشونت حلق و گرفتگی صدا استفاده میشده است. مصرف دمنوش چهار تخمه برای سینه و گلو معجزه میکند.
به دلیل همان خاصیت ایجاد لعاب دانه بارهنگ، استفاده از آن برای تسکین سرفههای خشک و خونی مفید است، ضمن آنکه خوردن عصاره بارهنگ برای سل، خونریزی ریه و تنگی نفس مؤثر و مفید است. تخم بارهنگ قابض است و اثر نرم کننده دارد.
یک درمان گیاهی مفید برای عفونت ریه و کاهش سرفه استفاده از دانه بارهنگ به همراه اسفرزه، سه پستان، قدومه و تخم مرو است. ترکیب این دانههای گیاهی به خروج خلط از سینه کمک میکند و چنانچه ریه شما خلط غلیظ و سفت داشته باشد، به رقیق شدن خلط و خروج راحتتر آن کمک میکند. همچنین به دلیل طبع خنکی که دارد، در فرونشاندن تب موثر است.
رفلاکس معده و سوزش معده یکی از مشکلاتی است که بسیاری افراد با آن درگیر هستند. یکی از بهترین درمانهای خانگی و بیخطر برای بهبود این حالت، استفاده از ترکیب یک لیوان عرق نعنا و یک قاشق مرباخوری تخم بارهنگ به همراه یک قاشق عسل است. بهترین زمان مصرف این معجون مفید نوشیدن آن یک ساعت بعد از خوردن غذا است که باعث کاهش ناراحتیهای گوارشی در طول روز میشود.
از دیگر خواص تخم بارهنگ در طب سنتی کمک به درمان یبوست است. دانههای بارهنگ خاصیت ملین دارد و مصرف آن به رفع یبوست خفیف کمک میکند.
جالب است بدانید دانههای بارهنگ به درمان اسهال به ویژه اسهال ناشی از ازدیاد رطوبت مزاج و بلغم نیز کمک میکند. به این منظور مقدار دو قاشق سوپخوری تخم بارهنگ را همراه با مقداری نبات سوخته میل کنید.
مالیدن خمیر تهیه شده از دانههای بارهنگ مخلوط با روغن زیتون برای برطرف کردن التهابات موضعی مفید است.
در طب سنتی از برگ و تخم بارهنگ برای درمان و برطرف کردن خون موجود در ادرار استفاده میشود. به این منظور لازم است، تخم بارهنگ را به همراه برگ آن دم کنید و بعد از صاف کردن، آن را در نصف استکان شربت زرشک حل کرده، بعد از غذا بنوشید. همچنین جوشانده دانه بارهنگ به رفع بیماریهای التهابی کلیه و مثانه کمک میکند.
برای استفاده از خواص تخم بارهنگ بایستی دانهها را در یک فنجان آب جوش هم زده و میل شود.
گیاه بارهنگ با داروهای ضد اسهال مثل قرص دیفنوکسیلات و فرآوردههای حاوی ترکیبات شبه مرفین به علت امکان انسداد روده نباید مصرف شود.
تجربه شما از مصرف دانه بارهنگ و خواص آن چیست؟ از طریق بخش «ارسال نظر» تجربیات و سوالات خود را با ما و سایر خوانندگان در میان بگذارید.
برگرفته از: کتاب دائره المعارف گیاهان دارویی
خواص تخم بارهنگ
منبع: