/ مشاوره / بهترین ساعت بیدار شدن از خواب چه زمانی است؟
آنچه در این مقاله می‌خوانید

بهترین ساعت بیدار شدن از خواب چه زمانی است؟

ریچارد واتلی (Richard Whately)، فیلسوف قرن نوزدهم میلادی می‌گوید: «اگر صبح یک ساعت را از دست بدهید، کل روز به دنبال آن (زمان از دست رفته) خواهید بود.» حتی دو قرن بعد هم چیزی عوض نشده و رها کردن رختخواب گرم‌ و نرم، مخصوصا در روزهای سرد زمستان خیلی سخت است؛ ولی اگر فقط کمی بیشتر در رختخواب بمانیم باید تاوانش را با اضطراب، عجله و دویدن دنبال اتوبوس بدهیم. هر مشکلی را در زندگی حل کنیم به نظر می‌رسد این یکی اصلا حل‌شدنی نیست. اما پیشنهاد می‌کنم این متن را بخوانید تا در مورد بهترین ساعت بیدار شدن از خواب اطلاعات بیشتری به‌دست بیاورید و انگیزه‌تان برای صبح زود بیدار شدن بیشتر شود.

بنجامین فرانکلین (Benjamin Franklin) می‌گوید: «این باور باید در ذهن شکل بگیرد که زود بیدار شدن یک وظیفه‌ است. این عادت قابل‌کسب و امکان‌پذیر است. فقط باید به سختی تلاش کنید و از تمام موانع سر راه‌‌تان عبور کنید.»

البته صحبت کردن در این مورد خیلی راحت است و می‌شود ساعت‌ها درباره‌ی بهترین زمان بیدار شدن از خواب حرف زد، اما دل کندن از رختخواب گاهی خیلی سخت می‌شود.

اغلب ما بعد از بیدار شدن در برابر بیرون آمدن از رختخواب مقاومت می‌کنیم و می‌گوییم: «فقط ده دقیقه‌ی دیگه می‌خوابم» و به این ترتیب مقدار زیادی از وقت باارزش‌مان را در رختخواب هدر می‌دهیم و بدون اینکه به خواب عمیق برویم و به بدن‌مان سودی برسانیم، فقط خود را کسل‌تر می‌کنیم.

کافی است به کارمندهای دور‌ و‌ برتان نگاه کنید؛ از سر و وضع اغلب‌شان پیداست که تا دقیقه‌ی آخر در رختخواب مانده‌اند و سپس با عجله آماده شده‌اند، گرسنه هستند چون وقتی برای صبحانه خوردن نداشته‌اند، به سرعت برق‌و‌باد لباس پوشیده‌اند و کلی دنبال اتوبوس دویده‌اند تا به موقع سرِ کار حاضر شوند. تازه اگر دقیق‌تر نگاه کنید می‌بینید که حتی فرصت نداشته‌اند آبی به دست و صورت‌شان بزنند. سرِ کار هم حال و حوصله‌ی درست و حسابی ندارند و به زورِ قهوه و نوشیدنی‌های انرژی‌زا سر پا هستند.

تا حالا به این فکر کرده‌اید که تماشای طلوع خورشید از پنجره‌ی اتاق‌تان چقدر لذت‌بخش است؟! اگر صبح زود از خواب بیدار شوید می‌توانید این منظره‌ی عالی را تماشا کنید؛ به پیاده‌روی بروید، حتی هوای آلوده‌ترین شهرها هم صبح زود پاک است؛ اگر اهل مطالعه هستید کتاب خواندن در آرامش و سکوت صبح خیلی می‌چسبد؛ به این ترتیب وقتی سر کار می‌رسید پرانرژی و امیدوار خواهید بود. اگر چند روز مقاومت کنید و صبح زود بیدار شوید می‌بینید که چقدر زندگی‌تان تغییر می‌کند و به تدریج زود بیدار شدن جزو عادات‌ روزانه‌تان می‌شود. به همین خاطر است که باید بهترین ساعت بیدار شدن از خواب را برای خودتان مشخص کنید و به آن پایبند باشید.

الگوهای خواب

از ساعتِ از خواب بیدار شدن‌تان راضی هستید؟ اگر دیر بیدار می‌شوید احتمالا اوضاع‌تان خیلی خوب نیست.

طرز فکرهای مختلفی درباره‌ی الگوی خواب وجود دارد. بعضی‌ها می‌گویند همیشه باید در یک ساعت مشخص بخوابید و در یک ساعت مشخص بیدار شوید چون بدن‌ نظم را دوست دارد، اما بعضی دیگر می‌گویند باید به ساعت بیولوژیکی بدن‌تان اهمیت بدهید و تا زمانی که حس می‌کنید جسم‌تان احتیاج دارد بخوابید.

راستش هیچ‌کدام از این دو کاملا درست نیست. در واقع بعضی روزها خیلی سرتان شلوغ بوده و حسابی خسته‌اید، پس لازم نیست در حالی‌که دارید از فرط خستگی از حال می‌روید صبر کنید تا ساعت خواب‌تان فرابرسد.

به چقدر خواب احتیاج داریم؟

خواب ما با شرایط زندگی‌مان تنظیم می‌شود، اما اگر اختیار خواب‌مان دست خودمان باشد ممکن است بخواهیم ۱۵ تا ۱۶ ساعت در رختخواب باشیم! از طرفی هم لازم نیست دائما در حال حساب‌وکتاب ساعت‌های خواب‌مان باشیم. همیشه شنیده‌ایم که افراد بالغ به‌طور متوسط به ۸ ساعت خواب احتیاج دارند، اما قرار نیست این مسئله همیشه درست باشد و به شادابی و نشاط ما کمک کند.

بعضی‌ها می‌گویند: «اگه قرار باشه من ساعت ۵ بیدار بشم، باید ساعت ۱۰ شب بخوابم.»، شاید این حرف درست باشد اما اگر احساس خستگی نمی‌کنید لازم نیست ساعت ۱۰ به رختخواب بروید؛ ولی باید قانونی برای خودتان بگذارید که حتما همان ساعت ۵ بیدار شوید. پس اگر دیر خوابیدن باعث می‌شود نتوانید صبح زود بیدار شوید باید آن را کنار بگذارید.

  • قانون شماره‌ی یک: شب‌ها به ساعت بیولوژیکی بدن‌تان توجه کنید و هر وقت خسته بودید بخوابید.
  • قانون شماره‌ی دو: وقتی ساعت‌تان زنگ زد بیدار شوید. در ابتدا احتمالا بدن‌تان به این شرایط عادت ندارد و در برابر بیدار شدن از خود مقاومت نشان می‌دهد، پس ساعت را کمی دورتر از رختخواب خود قرار دهید تا نتوانید به راحتی آن را خاموش کنید و دوباره بخوابید. به خاطر داشته باشید برای اینکه زود بیدار شدن را به یک عادت تبدیل کنید نباید دست از تلاش بردارید.

ورزش صبحگاهی

کاندولیزا رایس (Condoleezza Rice)، وزیر سابق امور خارجه‌ی آمریکا، هر روز ساعت ۴ و ۳۰ دقیقه از خواب بیدار می‌شد و یک‌راست به باشگاه می‌رفت. صبح زود بهترین زمان برای ورزش است. تحقیقات نشان داده است ۹۰ درصد افرادی که به‌طور مرتب ورزش می‌کنند این کار را صبح زود انجام می‌دهند تا چیزی مزاحم‌شان نشود.

اگر برنامه‌ی ورزش‌تان را به عصر موکول کنید، احتمال اینکه نتوانید آن را انجام بدهید زیاد است؛ ممکن است رئیس‌تان شما را برای اضافه‌کاری نگه دارد، دوست‌تان سرزده به دیدن‌تان بیاید، دورهمی خانوادگی داشته باشید یا اصلا خستگی توان‌تان را بگیرد.

صبحانه

مورد بعدی صبحانه است. خیلی‌ها مهم‌ترین وعده‌ی غذایی را حذف می‌کنند چون گرسنه نیستند یا وقت کافی ندارند. تحقیقات نشان داده است بچه‌هایی که صبحانه‌ی مفصل می‌خورند عملکرد بهتری نسبت به بقیه دارند، به این دلیل که با معده‌ی خالی از مغزشان کار نمی‌کشند و چون مواد مغذی موردنیاز بدن‌شان را اولِ صبح دریافت کرده‌اند، در طول روز گرسنگی شدید به سراغ‌شان نمی‌آید. خب این موضوع در مورد بزرگترها هم صدق می‌کند، مگر نه؟

آرامش صبح

اغلب نویسنده‌ها اعتقاد دارند که اگر صبح زود از خواب بیدار شوید از دیگران خلاق‌تر خواهید بود و از بقیه جلو می‌زنید؛ احتمالا به این دلیل که مغزتان سرحال‌تر است و بهتر کار می‌کند. اما به نظر من چیزی که از رقابت مهم‌تر است حس سرزندگی، شادابی و امیدواری است که صبح زود تجربه می‌کنید. واقعا تماشای طلوع خورشید حس خیلی خوبی است و کسی هم مزاحم‌تان نمی‌شود؛ نه تماسی، نه ایمیلی و نه هیچ مزاحمتی. همه چیز آرام و ساکت است و حس می‌کنید که تازه متولد شده‌اید. آرامش و سکوت محیط اطراف به درون شما نفوذ می‌کند و برای یک روز فوق‌العاده آماده می‌شوید.

برای همه‌ی ما صبح آرامش زیادی به همراه دارد. اگر در حال حاضر الگوی بیدار شدن‌تان شما را به عجله و اضطراب می‌کشاند، یادتان باشد هنوز هم فرصت دارید آن را تغییر بدهید. فکر می‌کنید بهترین ساعت بیدار شدن از خواب برای شما چه موقع است؟ بد نیست اگر این یکی را هم امتحان کنید؛ صبح زود بیدار شوید و از تماشای طلوع خورشید لذت ببرید.

۱۰ نشانه که میگوید دچار اعتیاد به شبکههای اجتماعی هستید

شبکه‌های اجتماعی تغییر چشمگیری در زندگی انسان‌ها ایجاد کرده‌اند و تبدیل به پل ارتباطی میان میلیون‌ها نفر شده‌اند. باوجود مزیت‌های گوناگون، وابستگی به این پدیده‌ی نوین مشکل عمده‌ی خیلی از آدم‌هاست! به‌جای بهره‌‌بردن از این فناوری، در نقطه‌ی مقابل اعتیاد به شبکه‌های اجتماعی زندگی را از آدم‌ها گرفته است. اگر می‌خواهید بدانید آیا در دسته‌ی معتادان به شبکه‌های اجتماعی قرار می‌گیرید، این مطلب به شما کمک می‌کند. اگر نشانه‌های زیر را در خود می‌بینید، شاید وقت آن رسیده در روش برخوردتان با شبکه‌های اجتماعی تغییر ایجاد کنید.

۱. صبحها پیش از هر کاری به سراغ شبکههای اجتماعی میروید

تقریبا همه‌ی کسانی که به شبکه‌های اجتماعی وابستگی و اعتیاد دارند، روزشان را با گشت‌زنی بیهوده و بی‌هدف در تلگرام، اینستاگرام، فیسبوک یا توئیتر آغاز می‌کنند. برخی هم فراتر رفته و از خواب‌ شبانه‌شان می‌زنند و به این کار می‌پردازند.

۲. ساعتها وقتتان را صرف دنبالکردن هیچوپوچ میکنید

بزرگ‌ترین مشکل اعتیاد به شبکه‌های اجتماعی به تأخیرانداختن کارهاست. این آدم‌ها توانایی مقابله با میل به دنبال‌کردن شبکه‌های اجتماعی را ندارند.

ویدئوهای ناتمام گربه‌هایی که می‌ترسند، نوزادان بانمکی که می‌خندند یا عکس‌های مربوط به دوست سابق‌تان که به یک سال پیش برمی‌گردد؛ مهم نیست چه باشد، به‌هرحال چیزی پیدا می‌کنید که نیازتان را فروکش و درنتیجه اسیرتان کند!

۳. مهم نیست کجا هستید، از سرزدن به شبکههای اجتماعی دست نمیکشید

بی‌شک دیده‌اید کسانی را که سر میز غذا سرشان در گوشی‌شان است؛ شاید خودتان هم از این دست آدم‌ها هستید؟!

اشکالی ندارد در تعطیلات یا حتی سرکار، هرازگاهی سری به فیسبوک و اینستاگرام بزنید، اما اگر در تاکسی و اتوبوس، هنگام غذاخوردن، حتی در جلسات کاری حواس‌تان پیوسته به گوشی‌تان است، یک جای کار می‌لنگد.

۴. از هر چیزی و هر کاری عکس میگیرید

همیشه احساس می‌کنید باید بهترین عکس‌ها را برای صفحه‌ی اینستاگرام‌تان بگیرید، حتی ممکن است احساس کنید زیر فشار هستید! این یکی از نشانه‌های اعتیاد به شبکه‌های اجتماعی است.

سلفی باشد یا عکسی از طبیعت زیبای اطراف‌تان، شما باید بهترین تصویر را خلق کنید. این روند ممکن است برای اطرافیان‌تان آزاردهنده باشد، اما شما چندان به این مسئله اهمیت نمی‌دهید.

۵. تصور میکنید که صدای هشدار پیام جدید را میشنوید

وقتی ذهن‌تان درگیر شبکه‌های اجتماعی باشد، شنیدن صدای هشدار اعلام پیام جدید، هیجان‌زده‌تان می‌کند. اما اگر تصور می‌کنید که صدای هشدار شنیده‌اید، بی‌تردید دچار مشکل شده‌اید.

برای خیلی از ما پیش‌آمده احساس کنیم، صدای لرزش گوشی‌مان را شنیده‌ایم و بی‌هوا به سوی او رفته‌ایم، به‌ویژه اگر منتظر تماس یا پیامی باشیم. اما اگر این اتفاق بی‌دلیل و پیوسته برای‌تان تکرار می‌شود، حتما باید فکری برای آن بکنید.

دکتر «مایکل راتبرگ» این پدیده را «سندرم لرزش خیالی» نامیده است. برمبنای پژوهشی در دانشگاه‌های آمریکا از هر ۱۰ دانشجو، ۹ نفر این پدیده را تجربه کرده‌اند!

۶. فقط به وسیلهی شبکههای اجتماعی با دوستانتان ارتباط دارید

روزهایی که می‌شد با بی‌توجهی به زنگ گوشی تلفن از دیگران فاصله گرفت، گذشته‌اند. امروزه با وجود فیسبوک و اینستاگرام و فعالیت ۲۴ساعته‌ی این اپلیکیشن‌ها نمی‌توانید به این سادگی ارتباط‌تان را با دیگران قطع کنید.

دیگران چون می‌دانند شما هم از این اپلیکیشن‌ها استفاده می‌کنید و در شبکه‌های اجتماعی عضو هستید، از همین راه با شما ارتباط برقرار می‌کنند. این‌گونه ارتباط در عین نزدیکی شما را از یکدیگر دور می‌کند؛ دیدار رودررو جای ارتباط‌های مجازی را نمی‌گیرد.

۷. شبکههای اجتماعی بر هر کاری اولویت دارند

برای‌تان پیش آمده که به تماشای سریال موردعلاقه‌تان بنشینید، اما ساعتی بعد وقتی سرتان را از گوشی‌تان در می‌آورید متوجه شوید سریال تمام شده‌ است؟!

همه‌ی کسانی که نمی‌توانند دوری از گوشی تلفن همراه‌شان را تحمل کنند، خوب می‌دانند که هیچ‌چیز حتی کارهای موردعلاقه‌شان نمی‌تواند با نیاز به همراهی همیشگی گوشی و ارتباط با دنیای مجازی رقابت کند.

۸. بهشدت حواستان به «لایک»هاست

تعداد لایک‌های دنیای مجازی خیلی برای سینه‌چاکان رسانه‌های اجتماعی (و البته فعالان این زمینه از بعدی دیگر) اهمیت دارد، چون نشانه‌ی دیده‌شدن و پذیرش بیشتر است؛ پس از مدتی، گرفتن لایک‌های بیشتر تبدیل به اعتیاد می‌شود.

برای خوره‌های سلفی چیزی بهتر از تعداد بالای لایک در صفحه‌ی اینستاگرام‌شان نیست؛ ابایی هم از اعتراف به این موضوع ندارند.

۹. زندگی بدون wifi برایتان طاقتفرساست

در زندگی هر کسی رخدادهای ناگوار پیش می‌آید. برای نسل دنیای مجازی و شبکه‌های اجتماعی مصیبتی بالاتر از قطع اینترنت نیست! ‌

ناتوانی از ندیدن عکس‌ها و ویدئوهای بی‌پایان دوستان و آشنایان وضعیتی هولناک است. بنابراین حضور در مکانی که امکان دسترسی به اینترنت را ندارید، برای‌تان بسیار سخت و امکان‌ناپذیر است.

۱۰. انتخاب پست مناسب مایهی عذابتان است

درست مانند انتخاب بهترین سلفی، انتخاب بهترین جمله برای توئیتر یا بهترین پست برای فیسبوک با دردسر بسیاری همراه است.

به‌طور معمول یک پست معمولی چنین افرادی تا ۱۰ بار بازنویسی شده، بهبودها و ویرایش‌های زیادی را پشت سر گذاشته است و حتی ممکن است، چندین‌بار پاک شده باشد. بله قضیه خیلی خیلی مهم‌ است!

منبع 1

برچسب ها :

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!

کل :
میانگین :
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x