/ دسته‌بندی نشده / خواص آرتیشو (کنگر فرنگی) برای بدن
آنچه در این مقاله می‌خوانید

از جمله خواص آرتیشو می‌توان به درمان زخم‌ها، دفع سموم، افزایش قدرت ایمنی بدن و رفع اگزما اشاره کرد. هر کدام از بخش‌های این گیاه فواید مخصوص به خود را دارد. همچنین می‌توان آرتیشو را به صورت خوراکی یا دمی یا مالشی استفاده کرد.

خواص آرتیشو برای بدن چست؟ تمام بخش‌های گیاه آرتیشو یا کنگر فرنگی خوراکی هستند و می‌توان از آن به روش‌های مختلفی استفاده کرد. در این مقاله به برخی از خواص آرتیشو برای بدن می‌پردازیم.

آرتیشو یا کنگر فرنگی

آرتیشو یک گیاه از دسته سبزیجات است که از آن برای مصارف درمانی و خوراکی استفاده می‌شود. خاستگاه اصلی آرتیشو اروپای جنوبی است و هم اکنون بیشتر در اروپای مرکزی و نواحی مدیترانه‌ای کشت می‌شود. نام دیگر آرتیشو (کنگر فرنگی) است.

خواص آرتیشو

آرتیشو یک گیاه بسیار غنی و سرشار از مواد مغذی است. بیوتن، تیانین، ریبوفلاوین، ویتامین A و ویتامین C، اسید فولیک، فیبر، پتاسیم و منگنز از جمله موادی هستند که در گیاه آرتیشو وجود دارند. هر کدام از این مواد علت یکی از خواص آرتیشو هستند. در ادامه به چند مورد از خواص خوراکی و دارویی آرتیشو اشاره می‌کنیم.

۱. فرار از دیابت

طبق بررسی‌های دانشمندان، مصرف برگ‌های آرتیشو یا کنگر فرنگی میزان کلسترول، تری گلیسرید و گلوکز خون را کاهش می‌دهد و در اصل به نوعی کنترل دیابت به خصوص دیابت نوع یک است.

۲. درمان بیماری‌های پوست و مو

آرتیشو خواص بسیاری برای پوست و مو داشته و تاثیرات بسیار زیادی در درمان اکثر بیماری‌های پوستی دارد. می‌توان با تهیه پماد از برگ‌های آرتیشو و مالیدن آن‌ها به سر ریزش مو را کنترل کرد. عصاره آرتیشو نیز برای رفع خارش پوست بسیار مفید است.

 ۳. درمان تنگی نفس

آب برگ‌های تازه آرتیشو در درمان آسم و تنگی نفس تأثیر زیادی دارند. هر روز یک استکان بعد از صرف صبحانه و عصرانه از آب برگ‌های آرتیشو میل کنید و تنفس راحت‌تری داشته باشید. همچنین اضافه کردن میوه به، به تأثیر این برگ‌های آرتیشو در درمان تنگی نفس کمک شایانی می‌کند.

۴. چای آرتیشو؛ مناسب برای کاهش وزن

چای آرتیشو منبع عالی فیبر بوده و در لاغری و کاهش وزن بسیار تأثیر گذار است. ترکیب دمی ۱۰ گرم برگ خشک و ۲۰ گرم از برگ تازه آرتیشو به عنوان چایی یک ترکیب سالم و تأثیر گذار در کاهش وزن است. برای استفاده از خواص چای آرتیشو، برگ‌های آن را به مدت ۲۰ دقیقه در قوری آبجوش دم کنید، سپس آن‌ را صاف کنید و روزانه ۲ استکان از آن میل کنید.

۵. سالاد ارتیشو؛ مناسب برای کنترل کلسترول

اگر بیماری دارید که میزان کلسترول دریافتی بدنتان را باید کنترل کنید، سالاد آرتیشو را وعده ناهار میل کنید. طرز تهیه سالاد آرتیشو بسیار ساده است. هویج را خرد کنید و همراه با آرتیشو در آب بجوشانید تا هویج‌ها نرم شوند. نخود فرنگی را به آب در حال جوش اضافه کنید، سپس پس از ۸ تا ۱۰ دقیقه مواد داخل آب را آبکشی کنید و پس از خشک شدن با کاهو و آبلیمو همراه با ناهارتان میل کنید. این ترکیب یک ترکیب مجزه آسا برای کنترل کلسترول است.

۶. آش آرتیشو؛ سپر طبیعی برای بدن

مکمل‌های زیادی برای افزایش سطح ایمنی بدن در بازار یافت می‌شوند اما یکی از بهترین مواد طبیعی و گیاهی برای این مشکل را می‌توان آش آرتیشو دانست. این آش معمولاً با آب قلم، گوشت، نخود، گندم و برگ‌های آرتیشو تهیه می‌شود و طبق سلیقه‌های مختلف مواد غذایی گوناگونی به آن اضافه شده و به روش‌های مختلفی طبخ می‌شود.

۷. مسهل طبیعی

زمانی که عملکرد دستگاه گوارش با تعادل همراه نباشد منجر به یبوست می‌شود. افرادی که از این بیماری رنج می‌برند می‌توانند با استفاده از آرتیشو به فعالیت‌های دستگاه گوارش خود کمک کنند. یکی از خواص آرتیشو رفع خشکی مزاج و یبوست است. سوپ تهیه شده از برگ‌های آرتیشو یک مکمل غذایی فوق العاده و یک مسهل طبیعی کنترل شده برای افراد دچار به یبوست به شمار می‌آید.

۸. نرمی پوست

یکی از مشکلات پوستی، اگزما و خشکی پوست است. برای رفع این مشکل پوستی، برگ رنده شده آرتیشو را بر روی محل اگزما و خشک شده بگذارید و پس از چند دقیقه (حدود ۱۰ دقیقه) محل را خوبی بشویید.

۹. پاکسازی بدن

آرتیشو سرشار از مواد تانن دار است. این مواد وظیفه دفع سموم و پاکسازی بدن را بر عهده دارند. استفاده آرتیشو به صورت دم کرده کمک شایانی به دفع سموم خطرناک موجود در بدن می‌کند.

۱۰. توقف خونریزی

جالب است بدانید یکی از خواص آرتیشو توقف خونریزی و درمان زخم‌های داخلی و بیرونی است. ویتامین K موجود در گیاه آرتیشو باعث می‌شود خونریزی‌های داخلی و خارجی زخم‌ها متوقف شوند. مصرف آرتیشوی تازه به صورت خوراکی، خونریزی را به بهترین شکل متوقف می‌کند. (در گذشته نیز زخم‌هایی که بر اثر شمشیر و خنجر حاصل می‌شدند را با استفاده از پودر آرتیشو درمان می‌کردند.)

۱۱. کاهش میزان تعرق بدن

در روز‌های گرم تابستان میزان تعرق بدن زیاد می‌شود. یکی از خواص آرتیشو کم کردن میزان تعرق بدن است. برای بهره مندی از این فایده آرتیشو می‌توانید با عصاره آرتیشو حمام کنید و این کار را به صورت مداوم انجام دهید.

۱۲. پاکسازی کلیه

بسیاری از متخصصین طب سنتی بر این باورند که آرتیشو در پاکسازی کلیه‌ها بسیار مؤثر است. این گیاه ادرار آور بوده و به خوبی می‌تواند مواد زائد را از بدن دفع کند و راهکار بسیار مناسبی برای دوی از بیماری‌های کلیوی به شمار می‌آید. 

سایر خواص آرتیشو

  • گل آرتیشو یکی از آنتی اکسیدان های فوق العاده قوی و گیاهی است
  • آرتیشو در بهبود فعالیت کبد و کیسه صفرا بسیار کمک رسان است
  • سندروم روده تحریک‌پذیر (IBS) را می‌توان به وسیله عصاره برگ آرتیشو درمان کرد
  • آرتیشو صفرا را تحت تأثیر قرار می‌دهد و ترشح آن را زیادتر می‌کند
  • یک درمان گیاهی برای تب، استفاده از خوراکی آرتیشو است
  • تحقیقات نشان می‌دهد آرتیشو در افزایش میل جنسی افراد مؤثر است
  • می‌توان از آرتیشو برای رفع صدای زنگ داخل گوش استفاده کرد
  • گیاه آرتیشو گاز و نفخ موجود در معده و روده را برطرف می‌کند

خواص ارتیشو

منبع:

1

آشنایی با میوه فیسالیس و خواص درمانی آن

میوه فیسالیس طعمی مشابه با میوه هایی از قبیل توت فرنگی، گیلاس، آنانانس و کیوی داشته و دارای خواص درمانی بسیاری است. در ادامه با میوه فیسالیس، شرایط رشد و پرورش و خواص میوه فیسالیس آشنا می شوید.

فیسالیس گیاهی از خانواده سیب زمینی است و با نام‌های عروسک پشت پرده، گیلاس زمینی و فانوس چینی نیز در منابع علمی از آن نام برده شده است. فیسالیس یک گیاه بوته‌ای بوده که ارتفاع بوته‌های آن به یک متر نیز می‌رسد. گل‌های این گیاه زیر رنگ بوده و در قسمت میانی دارای نواحی بنفش رنگ هستند و به شکل سه گوش‌های مخملی تشخیص داده می‌شوند. میوه آن رنگ‌های مختلفی از قرمز، نارنجی تا زرد داشته و پس از رسیدن با یک غلاف نازک سه گوش روی گوشت میوه مشخص می‌شود.

زادگاه میوه فیسالیس و تنوع آن در ایران

این گیاه بومی مناطق استوایی بوده و در آمازون به صورت طبیعی رشد می‌کند. به دلیل ماهیت درمانی و همچنین طعم خوشمزه آن، سال هاست که در کشور‌های اروپایی و آمریکا مورد استفاده قرار گرفته می‌گیرد. فیسالیس در ایران نیز در مناطق شمالی و در شهر‌هایی مانند رامسر و تنکابن به وفور دیده می‌شود و اخیرا کشاورزان با هدف اقتصادی به رشد و پرورش آن اقدام نموده‌اند.
همچنین رشد گلخانه‌ای آن توسط کشاورزان سایر مناطق مانند بوشهر و تهران نیز رواج یافته است به طوری که مطابق با تخمین‌های زده شده، ۷۰۰۰ متر مربع از زمین‌های کشاورزی تهران به رشد این گیاه اختصاص دارد. می‌توان علت این اشتیاق به رشد و پرورش این میوه را به خواص استثنایی آن نسبت داد. در ادامه با خواص میوه فیسالیس بیشتر آشنا می‌شوید.

نحوه رشد و تکثیر فیسالیس

گیاه فیسالیس برای رشد مطلوب نیازمند آفتاب و دمای بالا است. این گیاه از لحاظ منابع تغذیه‌ای بسیار کم هزینه بوده و در خاک‌های معمولی و حتی گلدان نیز به خوبی رشد می‌کند. شرایط نگهداری آن شبیه گیاهانی از قبیل گوجه فرنگی است و در شرایط مطلوب هر بوته آن می‌تواند چیزی حدود ۲ الی ۵ کیلوگرم میوه به دست دهد.

ارزش غذایی میوه فیسالیس

میوه فیسالیس را می‌توان به صورت تازه و یا خشک شده به عنوان یک میان وعده مورد استفاده قرار داد. همچنین از فیسالیس تازه می‌توان برای تهیه سالادها، دسر‌ها و کیک‌ها استفاده کرد. فیسالیس دارای ارزش غذایی نسبتا بالایی بوده به طوری که صد گرم از آن حاوی ۵۰ کالری انرژی، ۱۱ گرم کربوهیدرات و ۲ گرم انواع پروتئین‌ها است.
میوه‌های این گیاه حاوی مقادیر بالایی از انواع ویتامین‌ها ازجمله ویتامین C، A، ریبوفلاوین ها، تیامین، نیاسین و ویتامین B۱۲ بوده و علاوه بر ویتامین‌ها منبعی غنی از مواد معدنی مانند کلسیم، آهن، پتاسیم و فسفر محسوب می‌شوند. همچنین میوه و سایر بخش‌های گیاه فیسالیس حاوی ترکیبات آنتی اکسیدان، پلی فنول‌ها و کارتنوئید‌ها است.

خواص میوه فیسالیس

میوه فیسالیس دارای خواص درمانی فراوانی است. علاوه بر میوه این گیاه، سایر اجزای آن از قبیل برگ‌ها و ساقه‌ها خاصیت دارویی داشته و به عنوان دمنوش‌های سلامتی موارد استفاده متعددی دارند.

۱. خاصیت ضد سرطانی

فیسالیس به علت دارا بودن ترکیبات آنتی اکسیدان فراوان با رادیکال‌های آزاد به خوبی مبارزه کرده و یک سد دفاعی قوی در برابر ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها و به ویژه سرطان‌ها محسوب می‌شود.

۲. درمان آسم و مبارزه با آلرژی‌ها

دم کرده‌ای گیاه برای درمان و تسکین آسم و سایر علائم آلرژیک بسیار مفید بوده و با خاصیت ضد التهابی و ضد عفونی خود، می‌تواند در درمان بسیاری از التهاب‌ها و عفونت‌ها مورد استفاده قرار گیرد.

۳. کاهش کلسترول خون

این گیاه دارای ترکیبات پکتینی فراوان و اسید‌های چرب غیر اشباع بوده و می‌تواند به کاهش کلسترول خون و تقویت سیستم قلبی عروقی بدن نیز کمک کند.

۴. طروات بخشی به پوست

این گیاه دارای خواص طروات بخشی و رطوبت دهی به پوست بوده و به همین دلیل در ساخت بسیاری از مواد آرایشی مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین این گیاه می‌تواند در درمان ضایعات پوستی ناشی از بیماری‌هایی مانند مالاریا موثر باشد.

۵. کنترل دیابت و قند

یکی دیگر از خواص میوه فیسالیس، کنترل دیابت و قند خون است. در واقع ترکیبات موجود در میوه فیسالیس خاصیت متابولیکی داشته و جذب قند‌ها را کاهش می‌دهند. همچنین میوه فیسالیس می‌تواند افزایش شدید قند خون را کنترل کرده و بنابراین از ابتلا به دیابت نوع دو بکاهد.

۶. خاصیت سم زدایی

فیسالیس با دارا بودن ترکیبات فنلی و پلی فنول‌ها می‌تواند به کبد در ساخت هورمون‌های مختلف کمک کرده و بنابراین در روند پاکسازی و سم زدایی بدن نقش موثری ایفا کند. همچنین ترکیبات موجود در فیسالیس باعث بقا و طول عمر سلول‌های لیزوزیمی فعال در روند پاکسازی و تخریب ترکیبات سمی می‌شوند.

۷. بهبود فعالیت کلیه‌ها

برخی گونه‌های فیسالیس با میوه‌های زرد رنگ موجب افزایش دفع ادرار از کلیه‌ها شده و در نتیجه می‌توانند در درمان بیماری‌هایی مانند سنگ کلیه موثر باشند.

۸. مبارزه با بیماری‌های چشمی

فیسالیس دارای مقادیر بالایی از ترکیبات رنگیزه‌ای به نام کارتنوئید‌ها است. این ترکیبات به تقویت قوه بینایی کمک کرده و همچنین می‌تواند در برابر ابتلا به بیماری‌های چشمی مانند پیر چشمی و آب مروارید موثر باشند.

۹. بهبود عملکرد سیستم ایمنی

وجود آنتی اکسیدان‌ها و ویتامین‌های فراوان در ساختار میوه‌های فیسالیس و به ویژه ویتامین C می‌تواند به عنوان صلاحی به کمک سیستم ایمنی بدن آمده و با تحریک تولید گلبول‌های سفید در ایمنی بدن نقش مهمی ایفا کند.

اثرات جانبی مصرف فیسالیس

میوه فیسالیس اثرات جانبی خاصی ندارد. تنها باید به یاد داشته باشید از مصرف میوه‌های نارس جلوگیری کنید چرا که می‌تواند به مسمومیت‌های شدید منجر شود. همچنین گونه‌های وحشی این گیاه مانند فانوس چینی دارای ساقه‌ها و برگ‌هایی حاوی مقادیر بالایی ترکیبات سمی بوده و می‌تواند به اختلالات مختلفی مانند مسمومیت، آلرژی و التهاب در بدن منجر شود.

برگرفته از: stylecraze

میوه فیسسالیس

منبع:

1

برچسب ها :

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!

کل :
میانگین :
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x