تحقیق درباره انواع بتن و کاربردهای آن ها در زندگی-بتن مخلوطی از آب، سنگدانه و سیمان است که در زندگی شهری کاربردهای فراوانی دارد. با انواع کاربردهای بتن بر اساس نوع آن همراه ما باشید.
بتن که یکی از انواع مصالح ساختمانی است، کلمهای است فرانسوی که به طور کلی به هر ماده یا ترکیبی که از یک ماده چسبنده با خاصیت سیمانی شدن تشکیل شده باشد گفته میشود. بتن از سه جز اساسی آب، سنگدانه (ماسه و شن) و سیمان تشکیل شده است. در واقع سیمان یکی از مواد تشکیل دهندهی بتن محصوب میشود.
سیمان اغلب به صورت پودری بوده و در هنگام اختلاط به آب و سنگدانه اضافه میشود. ماده حاصل از این اختلاط پس از گذشت زمان سخت شده و به صورت منسجم در میآید که به آن بتن میگویند.
← کاربردهای بتن – ساختمان سازی →
این نوع بتن دارای مقاومت بین تا ۱۰ تا ۴۰ مگاپاسکال بوده و زمان گیرش اولیه آن بین ۳۰ تا ۹۰ دقیقه است که به نوع سیمان و شرایط آب و هوا وابسته است.
در این نوع بتن از هیچگونه میلگرد یا آرماتور استفاده نشده است. مواد اصلی آن سیمان، سنگدانه و آب است. وزن مخصوص بتن ساده بین ۲۲۰۰ تا ۲۵۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب بوده و مقاومتی بین ۲۰۰ تا ۵۰۰ کیلوگرم بر سانتی متر مربع دارد.
از آنجا که بتن ساده در برابر کشش مقاومت کمی دارد با مسلح کردن بتن به وسله آرماتور می توان مقاومت در برابر کشش را افزایش داد.
← انواع کاربردهای بتن →
بیشتر پروژه های بتنی عظیم با استفاده از بتن پیش تنیده اجرا می شوند. در این روش میلگردها و تاندون های استفاده شده در بتن پیش از اعمال بار سرویس سازه تحت تنش قرار می گیرند. در هنگام ساخت و اجرای بتن، این میلگردها جایگذاری شده و از دو طرف محکم نگه داشته می شوند. به محض این که بتن محکم شود، آن بخش تحت تنش فشاری قرار می گیرد. این فرآیند ایجاد تنش اولیه در بتن باعث می شود قسمت های پایینی بتن در برابر کشش مقاومت بیشتری داشته باشند.
← کاربردهای بتن – تونل سازی →
قطعات مختلف یک سازه را می توان در یک کارخانه از قبل ساخت و آن را در زمان احتیاج به محل پروژه انتقال داد. مانند بلوک های بتنی. استفاده از این تکنیک باعث افزایش سرعت اجرا می گردد.
بتنهایی با وزن مخصوص کمتر از ۱۹۲۰ کیلوگرم بر متر مکعب را میتوان در دسته بتنهای سبک قرار داد. استفاده از مصالح سنگدانهای سبک منجر به کاهش وزن میگردد.
← انواع کاربردهای بتن →
بتن با وزن مخصوص بین ۳۰۰۰ تا ۴۰۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب را بتن با وزن مخصوص زیاد میگویند.
در این نوع بتن با اضافه کردن مواد هواساز، مقاومت در برابر یخ زدگی و چرخه های ذوب و یخ متوالی افزایش می یابد.
در این نوع بتن به جای سیمان از پلیمر استفاده شده و ذرات سنگدانه با استفاده از پلیمر به بکدیگر می چسبند.
به بتنی با مقاومت بیش از ۴۰ مگاپاسکال پر مقاومت گفته میشود. این بتن با کاهش نسبت آب به سیمان تا ۰.۳۵ به دست میآید.
← انواع کاربردهای بتن →
این نوع بتن با وزن خود متراکم شده و نیاز به ویبره و لرزش ندارد.
تفاوت اصلی این نوع بتن شیوه اجرای آن می باشد. این نوع بتن به سطح آرماتور آماده به کمک نازل پاشیده می شود. هرچه فشار هوای نازل بالاتر باشد عملیات تراکم بتن به مراتب بهتر انجام میشود.
این ماده ساختمانی فوق العاده با دوام و محکم است، نسبت به بسیاری از مصالح ساختمانی امن تر است، به کنترل گرما و کاهش انرژی مصرفی کمک می کند، استفاده از آن نیاز به تعمیر و نگهداری کمتری دارد، از هزینه های احتمالی آینده نیز جلوگیری می کند و به همین دلیل در پروژه های تجاری استفاده از آن رایج شده است.
همانطور که گفته شد بتن با توجه به نوع و ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی در سازههای مختلف کاربرد دارد. شما چه کاربردهای دیگری از انواع بتن مشاهده کردهاید؟ آیا از بتن میتوان در صنایع دیگر استفاده کرد؟ لطفا نظرات و پیشنهادات خود را در انتهای همین مطلب با ما به اشتراک گذارید.
بتن و کاربردهای بتن
منبع: