آموزش کاشت ناخن: کاشت ناخن به روش های مختلفی در سالن های آرایشی صورت می گیرد که البته در خانه نیز قابل اجراست. کاشت دائمی ناخن بسیار پر دوام بوده و استحکام خوبی دارد. در این مقاله شما را با روش های مختلف کاشت ناخن و مزایای و معایب هر یک آشنا خواهیم کرد.
ناخن به عنوان عضوی مهجور و در حاشیه مانده از بدن ما، دارای محاسن و فوائد بسیار زیادی است. این عضو کراتینی سیستم پوششی بدن که مانند نمایشگری حساس قابلیت تصویر کردن کمیها و کاستیهای بدن ما را نیز دارد به عنوان عضوی بی روح، قابلیت تغییرپذیری داشته و با اعمال هنرهای پر ظرافت، به یکی از وجوه زیبایی بانوان تبدیل میگردد. یکی از این اعمال هنری پر ظرافت کاشت ناخن مصنوعی است. در ادامه انواع روش کاشت ناخن را بررسی میکنیم.
کاشت ناخن یک نوع آرایش و تزیین ناخن است که در آن به چند طریق نوعی از مواد، به شکل ناخن مصنوعی روی ناخن طبیعی فرد با ماندگاری طولانی چسبانده میشود. برای این کار سطح ناخنها را به وسیله سوهان سوهان کشی می کنند تا جایی كه لایه خیلی نازكی از ناخن باقی بماند.
این كار برای این است كه زیر مواد مورد استفاده در كاشت ناخن که قرار است جای ناخن اصلی فرد را بگیرد برجسته نباشد تا طبیعیتر به نظر برسد و هرچه ناخن كاشته شده برجستگی كمتری داشته و به ناخن طبیعی شباهت بیشتری داشته باشد در اصطلاح خوب كاشته شده است. البته یک کاشت خوب علاوه بر، داشتن ظرافت و زیبایی باید دوام و استحکام بالایی نیز داشته باشد.
استفاده از این ناخنها برای افرادی که ناخن های نازک، ضعیف و شکننده دارند و همچنین افرادی که عادت به جویدن ناخن دارند بسیار مناسب است چون مانع آنها میشود. البته علاوه بر زیبایی دلایل دیگری چون داشتن ناخنهای بدفرم و بدرنگ، بسیاری از خانمها را ترغیب به انجام این عمل میکند. این ناخنهای مصنوعی در اندازههای گوناگون و در رنگهای طبیعی و متنوعی موجود میباشند.
برای عمل کاشت ناخن میبایست موارد زیادی را رعایت کرد، ابزار و مواد کاشت ناخن را شناخت و در صورت تصمیم برای انجام، این کار را زیر نظر متخصصین این انجام داد تا عوارض کاشت ناخن را به حداقل کاهش داد.
کاشت ناخن به چند روش صورت میگیرد که هر فرد باید با توجه به نیازها و محیط زندگی و سایر معیارها اعم از شغل و محیط کار و… نوع کاشت خود را انتخاب کند.
کاشت ناخن قالبی راحتترین نوع کاشت و در عین حال بیکیفیتترین است. در نوع کاشت ناخن، مواد کاشت روی ناخن مصنوعی زده میشود و بعد از ضد قارچ زدن روی ناخنها این ناخن مصنوعی را روی ناخن فشار میدهند تا بچسبد و بعد ناخن مصنوعی را جدا میکنند. از آنجای که این نوع کاشت احتیاج به سوهان کشی ندارد و از چسب ناخن هم استفاده نمیشود، بعد از مدت کوتاهی به اصطلاح ناخن هوا میگیرد.
جمع شدن هوا زیر ناخن کاشت شده یکی از مهمترین دلایل برای به وجود آمدن قارچ ناخن است. در این نوع کاشت باید مراقب بود تا ناخنها کمترین تماس را با آب داشته باشند.
کاشت ناخن قالبی به افرادی که ناخنهای پراکنده و یک شکل ندارند اصلا توصیه نمیشود. به دلیل قالبی بودن این نوع کاشت ناخن باید تمام ناخنهای هر دو دست یک شکل باشند در غیر این صورت کاشت ناخن به شکل مرتبی انجام نخواهد شد. در کل این نوع کاشت به شما توصیه نمیشود مگر اینکه خودتان ناخنهای هم سایز، صاف و یکدستی دارید.
به دلیل ضخیم بودن کاشت ناخن، کار از حالت طبیعی خود خارج میشود. کاشت ناخن قالبی را میتوان روی انگشتهای استاندارد کار کرد. نکته مهم این است که احتمال هوا گرفتن کاشت ناخن قالبی بیشتر است. ماندگاری کمتری دارد و در مقایسه با روشهای دیگر کاشت ناخن مواد بیشتر مصرف میشود. از آنجا که در این نوع کاشت باید کمترین تماس را با آب داشت، خانهدارها از انتخاب این نوع کاشت پرهیز کنند.
معمولا کاشت قالب به افرادی که زمان کمتری برای رسیدگی به ناخنهایشان دارند توصیه میشود. این نوع کاشت زمان کمتری نیاز دارد، به سوهانکشی نیاز ندارد و نظم بسیار خوبی بین کاشت ۱۰ انگشت ایجاد میکند.
این نوع کاشت در رده نخست از انتخابهای پیش رو برای کاشت ناخن است و سایر کاشتهای ناخن از این نوع کاشت گرفته شده است.
در این روش، ناخن کار ابتدا با استفاده از الکل، ناخن و اطراف آن را ضدعفونی میکند و پس از انتخاب اندازه مناسب سر ناخنها هر سری (تیپ) را با زاویه ۴۵ درجه حدود ۲۰ ثانیه نگه میدارد و سپس با سوهان کوتاه میکند. (تیپ ناخنی مانند ناخن مصنوعی است که آن را از نیمه بالایی ناخن با چسب ناخن چسبانده سپس به اندازه قد دلخواه آن را کوتاه میکنند.)
سپس باندر را آهسته و ضربه مانند روی ناخن میزنند و بعد روی تمام سطح ناخن صمغ یا چسب زده و ناخن را در پودر ناخن محفظه فرو میکنند. پس از ۵ ثانیه ناخن را از محفظه بیرون آورده و پس از خشک شدن، پودرهای اضافی را با برس پاک میکنند. سپس دوباره روی ناخنها و نوکشان چسب میزنند.
برای اینکه ناخنهای رنگی داشته باشید، میتوانید از پودر رنگی استفاده کنید و سپس چسب بزنید، اکتیویتر را مثل لاک روی ناخن بزنید. سپس قسمتهای بیرون زده را به وسیله سوهان نرم صاف کنید. در آخر پس از استفاده از تاپ کت، روغن ناخن را به کنارههای ناخن بمالید.
کاشت ناخن پودری به علت زمان بر بودن برای کسانی که وقت و حوصله کافی ندارند توصیه نمیشود. ناخن پودری زمان بر است و در هر بار ترمیم حدود یک ساعت تا یک ساعت و نیم زمان شما را می گیرد.)
پیشنهاد ما به شما جهت انتخاب نوع کاشت بر حسب کار و مشغله شما متفاوت است. اگر شما شخصی هستید که کارها را با عجله انجام میدهید برای شما کاشت به روش پودر (اکرلیک) پیشنهاد میشود.
ناخن اکریلیک از لحاظ مقاوم بودن قوی هستند با این حال اگر بیش از حد فشار بر روی آنها اعمال شود میشکنند. پس لازم است در هنگام انجام کارهایی مانند کار با ابزار، باغبانی و کار با مواد شیمیای همیشه از دستکش استفاده کنید. در ضمن استفاده روزانه از کرم و روغنهای نرم کننده بر روی ناخن و اطراف آن باعث میشود ناخنهای سالم و با لطافتی داشته باشید.
از انواع کاشت ناخن به روش ژله ای، میتوان کاشت ژله ای کلاسیک را نام برد که با استفاده از سه لایه ژل به نام های بیلدینگ ژل، فینیشینگ ژل و تاپ شاین به ساخت لایهای شیشهای و محکم در سطح ناخنها اقدام میشود (در این روش مواد ژل به صورت آماده خریداری شده که به ژلیش ناخن معروف است و آن را بعد از تیپ و مواد ضدقارچ روی ناخن میگذارند).
پس از هربار ژل زدن بر سطح ناخن ها باید دست را در دستگاهی به نام UV قرار داد و در انتها به وسیله ماده کلینز، حالت چسبندگی آن را از بین برد. در مرحلهی آخر سوهان کشی صورت میگیرد. این روش ایمنترین کاشت از لحاظ سلامتی ناخن است و دوام این نوع از انواع کاشت ناخن در حدود دو هفته میباشد.
برای افرادی که هر روز هوای خشک را تجربه میکنند توصیه نمیشود و به طور معمول این نوع کاشت در هوای خشک ترک برمیدارد.
اگر شما در آب و هوای مرطوب و شرجی زندگی میکنید، ناخنی ظریف و براق میخواهید، از حساسیت یا ناراحتی تنفسی (آسم) رنج میبرید و اگر بدون استفاده از دستکش شستشو زیادی در روز انجام میدهید، میتوانید بدون هیچ ضرری از کاشت ژل استفاده کنید.
هر چند باید این نکته را ذکر کنیم که جدا از اینکه آب و هوای محیط زندگی شما خشک باشد یا مرطوب، تواناییهای یک ناخن کار حرفهای و موادی که برای کاشت ژلهای استفاده میکند میتواند کاشت ژلهای را ماندگارتر کند. با این حال کاشت ژلهای با اولویت اینکه ماندگاری بالایی داشته باشد، انتخاب خوبی برای خانمهایی که در مناطقی با آب و هوای خشک زندگی میکنند نیست.
یکی از جدیدترین روشها کاشت ناخن میکس است که یک ناخن ترکیبی است؛ یعنی از دو نوع کاشت پودری و ژلهای تشکیل شده است. در این روش بعد از این که از ضد قارچ استفاده شد و مراحل کاشت پودری و سوهان کشی انجام شد، یک لایه ژل روی ناخن کشیده میشود و سپس ناخن داخل دستگاه یووی قرار داده شده تا خشک شود.
کاشت ناخن میکس همان دوام پودر را داراست با این تفاوت که حالت براق و شیشهای دارد و نیازی به لاک نداشته و خودش دیزاین دارد. این نوع کاشت امروزه بهترین نوع کاشت ناخن محسوب میشود البته از دیگر کاشتها کمی گرانتر است.
کاشت پودری یکی از روشهای مرسوم و پرطرفدار در کل ایران است. کاشتهای ژلهای و کاشتهای دیگر روشهای دیگری هستند که به ترتیب آمار انجام کمتری دارند. کاشت پودری کاشت مادر است و اکثرا با کاشتهای دیگر ترکیب شده و دوام بیشتری دارد. البته دوام هر کاشتی به نحوه و نوع اجرای آن نیز بستگی دارد.
کاشت پودری به نسبت کاشت ژله ای نازکتر، واقعیتر و ظریفتر است و در عین حال ارزانتر از کاشت ژلهای میباشد. کاشت ژلهای ناخن کاشت زیبایی است که در مناطق شرجی دوام بیشتری دارد، اما اگر مواد کاشت ناخن مطلوب و مناسب باشد در هر هوایی چه خشک و چه شرجی تا یک ماه دوام میآورد. کاشتهای دیگر هم ترکیبی هستند که یا با مواد مختلف و شیوههای متفاوت مثل کاشت دیپینگ و کاشت سیلک انجام میشوند و یا کاشت فیبری انجام میشود.
بهطور کلی بهترین شیوه کاشت ناخن، کاشت پودر با قلم است زیرا شما میتوانید انواع ناخنها را به راحتی کاشت کرده و مشکلات ناخن را برطرف کنید. همچنین محکمتر و مقاوم تر از کاشت قالب است و کمتر هوا میگیرد و شما به راحتی میتوانید فرم مورد نظر خود را به آن بدهید.
ناخن در کاشت هیچ آسیبی نمیبیند، زیرا تا وقتی که ناخن رشد میکند و فرد احتیاج به ترمیم پیدا میکند یعنی ناخن سالم است و رشدش متوقف نشده است. در بعضی مواقع کاشت برای کسانی که عادت بهجویدن ناخن دارند هم پیشنهاد میشود، زیرا به دلیل بدمزگی مواد و کنده نشدنش این عادت از سر آنها میافتد.
نکته دیگر اینکه چسب ناخن حساسیتزا نیست، اما ممکن است برخی به مواد کاشت حساسیت داشته باشند که در آن صورت پوست آنها دچار اگزما میشود و باید هرچه سریعتر کاشت را بردارند.
کاشت ترکیبی و میکس هم همانطور که از اسمش معلوم است، ترکیبی از دو نوع کاشت پودری و ژله ای است. در این روش بعد از ضد قارچ، کاشت پودری نجام میگیرد. بعد از سوهان کشی فقط لایه ای از ژل را روی ناخن می گذارند و داخل دستگاه یووی خشک می کنند. کاشت ناخن میکس محکم، زیبا و نسبت به بقیه کاشت ها کمی گران تر است.
نکته آخر اینکه، ویژگی خاص تکنیکهای آرایشی جدید این است که به سادگی از بین نمیروند، برای نمونه اکستنشن مژه حداقل تا ۶ ماه به تار موی انسان میچسبد و قابل شستشو نیست و ناخنهای کاشت شده هم با لاک پاککن و استون برداشته نمیشوند و برای از بین رفتن آنها باید تا رشد مجدد ناخنها صبر کرد.