طبع قهوه چیست؟ این روزها که برای بسیاری از افراد قهوه جایش را با چای عوض کرده است، بهتر است با طبع قهوه نیز آشنا شوید تا با توجه به وضعیت جسمانی خود بتوانید بطور آگاهانهتری از این نوشیدنی جذاب استفاده کنید. در این مقاله شما را با طبع قهوه، مصلح قهوه، طبع قهوه ترک، طبع قهوه سبز و طبع قهوه عربیکا، طبع قهوه اسپرسو و همچنین خواص و عوارض مصرف آن آشنا خواهیم کرد.
یکی از نوشیدنیهای محبوبی که این روزها در هرجای شهر سرو میشود و استشمام عطر خوشش حالتان خوب میکند، قهوه است؛ اما آیا میدانید طبع قهوه چیست؟ آیا طبع قهوه سرد است یا گرم؟ آیا طبع قهوه با طبع بدن شما هماهنگی دارد؟ برای متعادل نمودن قهوه آن را با چه ماده خوراکی دیگر باید همراه کرد؟ به عبارت دیگر مصلح قهوه چیست؟ در این مقاله قصد داریم شما را با طبع قهوه آشنا کرده و اطلاعاتتان را در این زمینه بالا ببریم. با ما همراه باشید.
و طبع قهوه سرد و خشک است و نوشیدن آن طبع را ملین و رطوبت را خشک میکند. طبع قهوه اسپرسو نیز سرد و خشک است. این نکته را نیز در نظر داشته باشید که طبع قهوه در هر حال سرد و خشک است و تفاوتی بین قهوه داغ و قهوه سرد یا آیس کافیها از نظر طبع وجود ندارد. همچنین طبع قهوه ترک، طبع قهوه سبز و طبع قهوه عربیکا نیز سرد و خشک است.
از این رو مصرف قهوه برای گرم مزاجان دارای بدون مشکل است. از جمله خواص قهوه برای گرم مزاجان میتوان به جلوگیری از سوختن خون و صفرا، رقیق شدن خون، تسکین دردهای گرم و باز شدن انسدادها اشاره کرد.
بطور کلی مصرف قهوه برای سرد مزاجان مناسب نیست. در واقع کسانی که طبع سردی دارند با مصرف قهوه دچار مشکل شده و بهتر است آن را با مصلح آن مصرف کنند. بهترین مصلح قهوه زعفران است. دم کردن قهوه با زعفران، علاوه بر خواصی که برای سرد مزاجان دارد، طعم و رایحه قهوه را نیز دلپذیرتر میکند. طبع زعفران سرد است؛ از این رو مصرف آن طبع قهوه را متعادل میکند. برای این منظور در حین دم کردن قهوه مقداری زعفران به آن اضافه کنید.
تبلیغ
دو نوع قهوه در بازار موجود است؛ قهوه سبز یا خام و قهوه بو داده. این دو از نظر ترکیبات شیمیایی متفاوتند. از جمله مواد سازنده قهوه میتوان به آب، مواد قندی، چربی، سلولز و کافئین اشاره کرد. در قهوه علاوه بر کافئین آلکالوئیدهای دیگری مانند آدنین، گزانتین، گوانین و هایپو گزانتین نیز وجود دارد.
قهوه به دلیل کافئین قابل توجهی که دارد، خستگی را از بین برده و انرژی شما را افزایش میدهد. بعد از نوشیدن قهوه، ترکیبات آن در خون شما جذب شده و از آنجا به مغز میرود. در این حالت میزان انتقالدهندههای عصبی مانند نوراپی نفرین و دوپامین افزایش یافته و منجر به آزاد شدن نورونها میشود. این نورونها عملکرد مغز را بهبود بخشیده و باعث تقویت حافظه، بهتر شدن خلق و خو، افزایش هوشیاری و افزایش انرژی میشوند.
تقریبا در تمام داروهای چربیسوز مقدار زیادی کافئین وجود دارد. قهوه از معدود مواد طبیعی است که به خاطر داشتن کافئین زیاد به چربی سوزی کمک میکند. کافئین میتواند میزان سوخت و ساز بدن شما را بین ۳ تا ۱۱ درصد افزایش دهد. برای چربی سوزی بیشتر، روزانه ۲ الی ۳ فنجان قهوه میل کنید.
دانههای قهوه دارای بسیاری مواد مغذی و مفید برای بدن هستند. کالری یک فنجان قهوه بر اساس نوع قهوه متفاوت است؛ از این پیشنهاد میکنیم برای دانستن میزان کالری قهوه بر اساس نوع آن مطلب مربوط به آن را مطالعه کنید. اما بطور کلی یک فنجان قهوه (حاوی ۲۱ گرم قهوه)، دارای ۱۱% دیتامین، B۲ ۶% ویتامین B۵، ۳% منگنز و پتاسیم و ۲% منیزیم و نیاسین است. از آن جایی که بعضی افراد روزانه ۲ الی ۳ فنجان قهوه میل میکنند، موارد ذکر شده به مقدار لازم و کافی در بدنشان جذب میشود.
دیابت نوع ۲ به دلیل افزایش قند خون ناشی از مقاومت به انسولین یا یا کاهش تولید انسولین، اتفاق میافتد. تحقیقات نشان داده است افرادی که بیشتر قهوه مینوشند، بین ۲۳ الی ۵۰ درصد کمتر از دیگران به این بیماری مبتلا میشوند.
نوشیدن قهوه به صورت مداوم، باعث افزایش عملکرد مغز میشود. تحقیقات نشان دادهاند قهوه میتواند تا ۶۵ درصد خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش دهد. علت اصلی این بیماری زوال عقل است. معمولا افراد بعد از سن ۶۵ سالگی به این بیماری مبتلا میشوند و هنوز هیچ درمان قطعی برای آن وجود ندارد.
کافئین سیستم عصبی شما را تحریک کرده و به سلولهای چربی این پیام را میدهد که چربی بیشتری را تجزیه کنند. قهوه همچنین سطح آدرنالین خون شما را افزایش میدهد. افزایش این هورمون باعث میشود تا بدن شما در برابر ضربههای خارجی مقاومتر شود. توصیه میشود حدود نیم ساعت قبل از ورزش یک فنجان قهوه خالص میل کنید.
این بیماری به علت مرگ نورونهای تولید کننده دوپامین در مغز ایجاد میشود. همانطور که قبلا به آن اشاره شد قهوه میزان دوپامین را افزایش داده و باعث عملکرد بهتر مغز میشود.
بیماریهایی مانند هپاتیت و کبد چرب، عملکرد کبد را مختل میکنند. افرادی که روزانه ۴ فنجان قهوه میل میکنند، ۸۰ درصد کمتر از دیگران دچار بیماریهای کبدی میشوند.
قهوه یک ماده نشاط آور است و خطر ابتلا به افسردگی را کاهش میدهد. به همین دلیل توصیه میشود به طور مداوم و روزانه حداقل ۲ فنجان قهوه بنوشید.
بیماری سرطان با رشد غیر قابل کنترل برخی سلولها در بدن ایجاد میشود. قهوه در برابر دو نوع سرطان، سرطان کبد و سرطان روده بزرگ از شما محافظت میکند.
تحقیقات نشان داده است، زنانی که قهوه مینوشند کمتر به بیماریهای قلبی و سکته مغزی دچار میشوند. اغلب گفته میشود کافئین فشار خون شما را افزایش میدهد؛ این گفته کاملا درست است، اما در صورت نوشیدن قهوه به طور دائم، اثر آن کم میشود.
درخت قهوه با ساقهای استوانهای شکل و برگهای نوک تیز و بیضوی، یک درخت همیشه سبز است و ارتفاع آن به هشت متر میرسد. درخت قهوه بومی منطقه حبشه است و از اوایل قرن پانزدهم به مناطق گرمسیر رفته و در مشرق زمین گسترش یافته است.
افتتاح اولین قهوه خانهها در شهر مکه بوده است و پس از آن به اروپا وارد شد و مصرف آن در اروپا رایج گشت. دانههای قهوه به وسیله یک چوپان مشهور شد. این چوپان مشاهده کرد گوسفندانش پس از مصرف دانههای قهوه فعالیت و نشاط بیشتری دارند.
قهوهای که در کافهها عرضه میشود و برای نوشیدن مورد استفاده قرار میگیرد، قهوه بو داده است. قهوه پس از اینکه بو داده میشود عطری مطبوع پیدا میکند و قهوهای رنگ میشود. همچنین بو دادن قهوه باعث ایجاد تغییرات شیمیایی در آن میشود. قهوه بو داده را باید در ظروف در بسته نگهداری کرد، چرا که رطوبت و بوی مطبوع خود را از دست داده و اکسید میگردد.
طبع قهوه
منبع: