در این مطلب شما را با طبع گندم و مصلحات گندم آشنا خواهیم کرد. در ادامه نیز شما را با خواص گندم آشنا کرده و راه هایی برای شناسایی انواع گندم به شما پیشنهاد خواهیم کرد.
احتمالا میدانید که هر غذا و خوراکی که میخورید، میتواند بر تمامی اعضای بدن شما از مغز و اعصاب گرفته تا قلب و کبد تاثیر بگذارد و این اثر در افراد با طبیعت مختلف متفاوت خواهد بود. بنابراین بهتر است که خوراکیها را طبق طبع خود مصرف کنید تا با بدن شما سازگارتر باشد. پیش از آنکه به مطالعه این مطلب یعنی بررسی طبع گندم بپردازید، اگر میخواهید طبع خود را بشناسید به شما پیشنهاد میکنیم تا مقاله مربوط به آن یعنی طبع سرد و گرم چیست و چگونه طبع خود را بشناسیم؟ را مطالعه کنید.
مزاج گندم از نظر طب سنتی گرم و معتدل است اما گندم تازه خشک نشده گرم و تر است. مصلحات گندم نیز سرکه کهنه و شیرینیهای طبیعی معرفی شده است. طبع آرد گندم، طبع گندم بو داده و طبع گندم برشته نیز گرم و تر است.
یکی از بزرگترین خواص غلات از جمله گندم، پیشگیری از ابتلا به بیماریهای قلبی است. از طرف دیگر روی موجود در گندم به تغذیه پوست، مبارزه با آکنه، تقویت ریشه مو و مقاومت ساقه مو و سلنیوم و ویتامین E موجود در آن به پیشگیری از آفتاب سوختگی کمک میکند. پس اگر به زیبایی پوست خود اهمیت میدهید، مصرف گندم را در دستور غذایی خود بگنجانید.
علاوه بر این گندم تصفیه نشده، به دلیل داشتن فیبر و پروتئین زیاد، به کاهش علائم یائسگی در خانمها نیز کمک میکند. (منظور از گندم تصفیه نشده گندمی است که پوسته و سبوس آن گرفته نشده باشد.) متاسفانه اکثر افراد به استفاده از غلات تصفیه شده عادت دارند، اما بیشترین مواد معدنی و مفید این غلات در پوسته و سبوس آنها وجود دارد.
از طرف دیگر افزایش استروژن که اغلب به سرطان پستان منجر میشود را با مصرف گندم میتوان کنترل کرد.
شاید تا به حال از این موضوع اطلاع نداشتید؛ جالب است بدانید که غلات تصفیه شده میتواند منجر به اضافه وزن شما شود، اما غلات کامل و سبوسدار باعث کاهش وزن شما میشود.
خاصیت ضدالتهابی گندم، خطر ابتلا به سایر بیماریها مانند پوکی استخوان، بیماری های قلبی، آلزایمر و دیابت نوع ۲ را نیز کاهش میدهد.
فیبر موجود در گندم کامل، فرایند هضم را در بدن تقویت کرده و سوخت و ساز کلی بدن را بهبود میبخشد.
نکته: گندم شامل مقادیر زیادی از پروتئین گلوتن است، بنابراین مصرف آن برای افراد حساس به گلوتن مشکلاتی در پی دارد و ممکن است یک پاسخ ایمنی مضر ایجاد کند که از علائم بیماری سلیاک است. علائم حساسیت به گلوتن عبارتند از دل درد، سردرد، خستگی، اسهال، درد مفاصل، نفخ و اگزما
گندمها معمولا در دو دسته گندم بهاره و گندم پاییزه تقسیم بندی میشوند. این دو نوع علاوه بر آن که دانههایشان از نظر رنگ، بافت، شکل و… باهم تفاوت دارد، شرایط رشد و نمو آنها نیز باهم تفاوت است.
این دو نوع گندم را در دو زمان مختلف در سال کشت میکنند؛ اگر میخواهید نوع گندم را تشخیص دهید باید آن را از شیاری که در طول دانه قرار دارد شناسایی کنید. عمق این شیار در گندمهای پاییزه زیاد و در گندمهای بهاره کم است. طرفین این شیار در گندمهای بهاره گرد و در گندمهای پاییزه گوشهدار است.
طبع گندم
منبع:
لوبیاها از جمله حبوبات پرمصرف در آشپزی هستند. اگر میخواهید با طبع لوبیا قرمز و طبع لوبیا چیتی و طبع انواع لوبیا و مصلحات و خواص و ضررهای آنها آشنا شوید با ما همراه باشید.
لوبیا یکی از انواع دانههای خوراکی است که در گونههای مختلفی از جمله لوبیا سبز، لوبیا چیتی، لوبیا چشمبلبلی، لوبیا سفید، لوبیا قرمز و لوبیا سیاه وجود دارد. قبلا در مطالب دیگر شما را با طبع حبوبات دیگر مانند طبع ماش آشنا کردهایم. در این مطلب قصد داریم تا شما را با طبع لوبیا چیتی و طبع لوبیا قرمز، دو نمونه از پرمصرفترین حبوبات آشنا کنیم. با ما همراه باشید.
طبع لوبیا چیتی گرم و تر است و مصلحات آن ادویههایی مانند زنجبیل، خردل، زیره، نمک، آویشن، فلفل و دارچین است که در زمان پخت به آن اضافه میشود. از دیگر مصلحات لوبیا چیتی میتوان به روغن زیتون و شربت سکنجبین اشاره کرد.
طبع لوبیا قرمز نیز مانند لوبیا چیتی گرم و تر است و مصلحات آن همانند لوبیا چیتی، ادویههایی است که به هنگام پخت به آن اضافه میشود. علاوه بر این پخت آن با گوشت به عنوان مصلح آن عمل میکند.
لوبیا از ۲۲ درصد پروتئین، ۶۲ درصد قند از نوع نشاسته و ۲ درصد مواد چربی تشکیل شده و یکی از مقویترین حبوبات در دسترس و قابل مصرف است. از آنجایی که مواد پروتئینی این نوع از حبوبات نسبتاً زیاد است، برخی از دانشمندان آن را مثل عدس، «گوشت فقرا» نامیدهاند. زیرا تا حدودی میتواند جای خالی گوشت را در یک برنامه غذایی سالم پر کند و تا حدی همان مواد لازم در گوشت را به بدن برساند.
نکته: اگر به سنگ کلیه دچار هستید در نظر داشته باشید که به دلیل غنی بودن لوبیا از کلسیم و پتاسیم، میتواند بیماری افراد مبتلا به آن را بدتر کند. علاوه بر این لوبیا چیتی مقدار نسبتا زیادی پورین دارد، بنابراین اگر نسبت به این ترکیب حساسیت دارید، بهتر است از خوردن لوبیا چیتی صرف نظر کنید.
طبع لوبیا
منبع: