طبع ماست در طب سنتی سرد و تر بوده و بهترین روش مصرف ماست سنتی، استفاده به عنوان میان وعده است. در این مقاله با طبع ماست گوسفندی، طبع ماست گاومیش، طبع ماست میش، طبع ماست چکیده، طبع ماست موسیر و طبع ماست با سیر و همچنین مصلح ماست آشنا خواهید شد.
امروزه در اکثر سفره ها، ماست به همراه غذا مصرف می شود و متاسفانه مردم مانند دیگر رسوم غلط متعارف، بدون آن که تدابیر مربوطه را رعایت کنند و از خوب و بد بودن آن آگاه باشند، آن را مصرف می کنند؛ این کار ناخواسته و به مرور زمان بر بیماری ها و مشکلات آنها می افزاید. لازم به ذکر است که ماست خواص و فواید زیادی دارد، اما بهتر است از طبع ماست، مضرات، مصلحات و تداخلات غذایی آن مطلع باشید تا بهترین بهره را از خوردن آن ببرید؛ در این مطلب سیر تا پیاز مصرف ماست در طب سنتی را برایتان خواهیم گفت.
هرچه طعم ماست به سمت ترشی برود، طبع آن سردتر میشود. همچنین ماستهای رقیقتر، تری و سردی بیشتری دارند. در ضمن هرچه شیری که از آن ماست تهیه می شود پرچرب تر باشد، ماست از نظر سردی متعادلتر بوده و میزان سردی آن کمتر است.
زنیان، نعناع، آویشن، کاکوتی، پونه، کشمش، گل سرخ، زنجبیل، مویز، گردو و سیاه دانه
۱. خوردن ماهی و ماست: به دلیل اسید لاکتیک موجود در ماست، خوردن همزمان ماست و ماهی روی عصب پاراسمپاتیک اثر گذاشته و لختی در بدن به وجود میآورد.
۲. مصرف ماست به همراه وعده های غذایی حاوی انواع گوشت: این کار نیز موجب بیماریهای معده و روده میگردد. (مگر آنکه ماست از ابتدا با گوشت پخته شود.)
۳. خوردن ماست با سرکه (ترشیجات) یا آبلیمو: این کار در دراز مدت باعث ایجاد لکهای پوستی میشود.
نکته: به طور کلی توجه داشته باشید که خوردن ماست با غذا توصیه نمیشود، چرا که با خوردن ماست همراه غذاهای پختنی مخصوصاً غذاهای گوشتی، خلطی در بدن تولید میشود که خلط سالمی نمیباشد. جالب است بدانید که ماست را در قدیم با غذا نمیخورند، بلکه به صورت میان وعده میل میشده است.
۱. ماست و زنیان: از امام کاظم (علیه السلام) نقل شده است که هرکس می خواهد ماست ضررش نزند، روی آن زنیان بریزد.
۲. داخل ماست مواردی مانند گردو، کشمش، بادام زمینی، پسته و فندق بریزید و به صورت عصرانه یا چاشت به عنوان میان وعده مصرف کنید. با این کار هم فاصله آن با زمان مصرف غذا حفظ شده و اثر سوئی نخواهد داشت و هم سردی ماست نیز گرفته می شود؛ توصیه میشود ماست را با مواردی که ذکر شد مخلوط کرده و با چند تکه نان سنگک به عنوان میان وعده به کودکانتان بدهید. شما حتی میتوانید با مقدار کمی دم کرده زعفران نیز سردی ماست را بگیرید؛ تا رنگ آن برای کودک جذاب تر شود.
20 قطره شیره انجیر (زمانی که انجیر را می کنید) را درون 200 میلی گرم شیر ریخته و مانند روش تولید ماست، آن را در یک دمای مناسب و گرم نگه دارید؛ این شیر بعد از 10 ساعت به یک مایه ماست سفت و تلخ تبدیل می شود. شما می توانید 1 قاشق غذاخوری از این مایه را داخل یک تا دو کیلو شیر طبیعی و محلی ریخته تا آن شیر تبدیل به ماست گردد.
حالا دیگر خیالتان راحت است که مایه سالم و مفید ماست تهیه کرده اید؛ پس برای دفعات بعدی از این ماست به عنوان مایه ماست استفاده کنید.
امیدواریم از این مطلب استفاده لازم را برده باشید. در آخر توصیه می کنیم با انجام آزمون مزاج شناسی و تشخیص طبع بدن در ستاره، طبع خود را شناسایی کرده و در مصرف ماست دقت بیشتری به خرج دهید. فراموش نکنید نظرات و تجربیات خود را در پایین همین مطلب با ما در میان بگذارید.
طبع ماست
منبع:
اگر شما نیز طبع خوراکیهایی که مصرف میکنید برایتان اهمیت دارد، ما در این مقاله شما را با طبع آلبالو، مصلح آلبالو و اطلاعاتی درباره خواص و میزان مصرف آن آشنا خواهیم کرد.
آلبالو نیز مثل همه ی مواد غذایی دیگر دارای طبیعتی منحصر به فرد است که دانستن این مطلب می تواند برای ما در نحوه مصرف آن تاثیر گذار باشد. به همین جهت در ادامه قصد داریم تا در ستاره شما را با طبع آلبالو از نظر طب سنتی و فواید سلامتی این میوه ترش و خوشمزه آشنا کنیم.
قراصیا نامی رومی است که در قدیم برای نامیدن گیلاس و آلبالو از آن استفاده می شده که معادل فارسی آن برای میوهی ترش تر آلبالو و برای نوع شیرین آن گیلاس است. طبع آلبالو به مزه آن بستگی دارد. از این جهت آلبالوی ترش و نيمرس طبیعتی سرد و خشک و آلبالوی شيرين رسیده طبیعتی گرم تر و از نظر کیفیت خشکی و تری معتدل است.
مصلح و بهبود دهنده طبع آلبالو، عسل است.
مواد مغذی موجود در ۱۰۰ گرم آلبالو
ویتامین آ | 0.064 میلی گرم |
کلسیم | 16 میلی گرم |
آهن | 0.32میلی گرم |
کالری آلبالو | 69 |
مجموع چربی | 0 گرم |
کربوهیدرات | 12.18 گرم |
فیبر رژیمی | 1.6 گرم |
شکر | 8.49 گرم |
پروتئین | 1 گرم |
چربی اشباع شده و چربی ترانس | 0 گرم |
کلسترول | 0 گرم |
سدیم | 3 میلی گرم |
به طور کلی آلبالو کاهش دهنده حرارت بدن و رفع کننده عطش در تابستان است؛ از این رو مصرف آن بصورت شربت آلبالو و یا دمنوش آلبالو در مقابله با گرمازدگی بسیار موثر است. همچنین این میوه از بین برندهی اضافه خلط صفرا و خلط خون است. اما خواص آلبالو به همین چند مورد خلاصه نمیشود و خواص باورنکردنی دیگری نیز دارد، از جمله:
۱. تنظیم کننده چرخه خواب: آلبالو به دلیل دارا بودن مقادیری از ملاتونین باعث بهبود کیفیت خواب شبانه می شود. همچنین عصاره آلبالو، داروی مفیدی برای بی خوابی بزرگسالان مسن تر محسوب می شود.
۲. دوست دستگاه گوارش: مصرف زیاد فیبر می تواند خطر سنگ کلیه، التهاب روده، سنگ کیسه صفرا، بواسیر و سندروم روده تحریک پذیر را کاهش دهد. آلبالو به خاطر دارا بودن مقادیری از فیبر میتواند به سلامت دستگاه گوارشی کمک کند.
۳. خداحافظی با پوکی استخوان: بور ماده ای است که بر فعالیت برخی از آنزیم های داخلی تاثیر گذار است. همچنین فعالیت شبه استروژنی دارد و از بروز پوکی استخوان، بعد از یائسگی پیشگیری می کند و آلبالو خشک، منبع خوبی از بور است.
کاهش وزن: همه ی ما کربوهیدرات ها را عاملی برای افزایش وزن میدانیم غافل از اینکه اگر به درستی مصرف شود در کاهش و یا کنترل وزن کمک بسزایی میکند. رژیم غذایی حاوی سبزیجات، میوهها و غذاهای فیبر دار باعث کاهش وزن می شود.
۵. سنگ شکن: آلبالو جزو میوه های ادرار آور است و میزان ادرار را افزایش میدهد از این جهت به سم زدایی و پاکسازی کلیهها کمک کرده و برای درمان سنگ کلیه مفید است.
۶. کاهش فشار خون: میزان قابل توجه کاهش فشار خون در افرادی که آلبالو مصرف میکنند، قابل مقایسه با تاثیری است که از داروهای شیمیایی فشار خون به دست میآید. پتاسیم و آنتی اکسیدانهای موجود در میوه آلبالو سبب کاهش فشار خون بالا می شوند.
۷. انرژی زا و کاهش دهندهی درد: اگر ورزش کار هستید از مصرف آلبالو غافل نشوید؛ آب آلبالو باعث افزایش انرژی و افزایش قدرت عضلانی در تمرینات بدنسازی میشود و سبب کاهش آسیب، درد عضلانی و التهاب پس از ورزش می شود.
۸. کاهش چربی خون : یکی از قوی ترین آنتی اکسیدان هایی که باعث کاهش چربی خون بالا میشود یعنی کورستین در آلبالو وجود دارد. همچنین ده ها موارد شگفت آور دیگر…
آلبالویی که رنگ آن کاملا قرمز نشده و سفت است را مصرف نکنید چون سبب سوء هضم و اختلال در کار دستگاه گوارش می شود.
بهترین زمان مصرف آلبالو بین وعده های غذایی است زیرا آلبالو میوه ای زود هضم است.
خواص البالو
منبع: